5 arkadaş kendi adımıza değişken fon kurmak istiyoruz. Bu konuda en iyi yatırım portföy yönetimi hangisidir ? İş portföy veya yapı kredi portföy dışında.
Printable View
5 arkadaş kendi adımıza değişken fon kurmak istiyoruz. Bu konuda en iyi yatırım portföy yönetimi hangisidir ? İş portföy veya yapı kredi portföy dışında.
Mac 0,039805 0,040086 0,706%
zpe 2,119811 2,124083 0,202%
mps 1,826160 1,832600 0,353%
Mps % +0.35 / 1,8326
Tca % +2.31
Zpf % +0.07
Mac + 0,71...
Size tamamen katılıyorum.
Ben söylemiştim. Fona yeni hisse giriş çıkışı kolay kolay olan bir fon değil. İki sene önceyle cok farkli bir dağılım yok. Sadece portfoy dağılımında ufak ağırlık degisimleri oluyor. Belki de maliyetli olduğundan olabilir.
Mesela pandemi surecinin yildizi zoom $ZM yatırım yapmasını bekliyor insan.
Bankadisi daha verimli yönetildiğini düşündüğüm bir portföy sirketinin bu temada bir fonu olsaydi nasıl olurdu diye düşünüyorum.
Bu yil için başarılı bir fon. Son bir yilda kıstas kriterine göre daha iyi görünüyor. Doğru hisse senetleri seçilmis. Ama son 3 yılda bakınca geride.
Altın gördüğü yeri unutmazmış.geçenki düşüşte panikle altın fonlarından çıkanlar bence hata yaptılar
Tahvillerde düşüş gözüküyordu ama VKT mk %5 TZV mk %4,6 HKV mk %5
Yani bu katılım hisse senedi fonları aslında katılım endeksin , bist100 e görece çok iyi artmasından dolayı iyi performe etmiş gibi görülüyor. teknoloji fonları da çıkınca ve ince eleyip sık dokuyunca tüm kriterlerde şaka maka iki tane başarılı hisse fonu kalıyor aslında ortada. sepetimdeki üçüncü mps yerine 3'lü hisse yogun fon sepetime hangisini koyayım dediğimde , içime sinen üçüncü yok hakikaten. ara sıra bazıları parlıyor, geliyor, geçiyor, hızla geriliyor, yine iki tanesi kalıyor hep.