Uzun vade için aldıysanız sorun yok . Kısa vade için ise risk ve beklenti süreçlerini ne göre kendi karalarını vermeniz uygun olacaktır...
Printable View
teşekkürler hocam vakit ayırıp cevap veriyorsunuz sağolun
Borsaya taze para girişi için bu düşüş yeterli olmayacaktır..
Endeks, dolar bazlı grafikte ilk basamağa kadar dokunup hafif yukarı atma gayretine girdi. En az 1 basamak daha deneyecektir diye düşünüyorum. Şahsi fikrim dolar bazlı 200 günlük ortalamayı göreceği yönünde.
Yan tahtalarda durum çok kritik... Çoğu hissenin 200 günlük ortalamadan çok yukarıda olması bilinçli yatırımcıyı bu kağıtlardan uzak tutuyor... Onların bu tahtalara dahil olması isteniyor ise fiyatların en azından 200 günlük ortalamalara geri gelmesi gerekir. Küçük yatırımcı ile bu tahtalar ne kadar ileri gidebilir? Bizim küçük yatırımcımızın yaratacağı hacmin gücü endeksi yukarı taşımaya yetmez.
Son trend bize şu rakamları veriyor...
Aşağı doğru harekette sırasıyla,
194 dolar
182 dolar
172 dolar
163 dolar
151 dolar
132 dolar
80 dolar
Yukarı doğru harekette sırasıyla,
213 dolar
240 dolar
265 dolar
düşerken sert, çıkarken nispeten yumuşak hareketleri tercih etmiş endeks 20 yıldır....
Çelik Hocayı özledik bu arada... :)
Emek veren herkese teşekkür ederim.
YTD. Acemiyim.
Celik hoca bugunlerde burada olsaydi bi endeks yorumu alsaydik ortalik karisti gibi duruyor bakalim pazartesiden itibaren neler olacak
Aşı tedarikinde yaşanan sorunlar bir oyun şirketinin hisselerinde açık yapan fonların birleşen küçük yatırımcılar tarafından avlanması vs.vs.vs.bunun gibi onlarca bahane bulunur endeksleri düşürmek için.Endekslerin düzeltme yapması her zaman sağlıklıdır.Bu düşüş dünya genelinde yaşanan pandemi düşüşü yada örnek olarak bizde yaşanan darbe girişimi düşüşü gibi bir kriz düşüşü değil bu bir kar satışı düşüşü ve düzeltmesi,soluksuz 6 aydan fazla süredir ralli yapan borsaların düzeltmesi.Hiç bir şeyin fiyatının durmadan yükselmesi yada tam tersi düşmesi beklenemez.Borsalara yeni para girişleri olacak ve bu para hiç bir zaman endeksler zirvede iken girmedi şimdide girmeyecek.Şubat ayındaki düşüşün maksimum 1380 yada biraz daha altı seviyeler ile sınırlı kalacağını düşünüyorum.Sonra bir tepki yükselişi gelecek kanaatimce ve bu kıramadığımız direnç 1556-1560 lara kadar olacak.Zaman olarakta şubatın 20 sinden mart ayının ortasına kadar bekliyorum bu yükselişi.Asıl düşüş ve düzeltmeyi mart ayında bekliyorum.Mart ayında 1300 altını test edeceğimizi 1215 leri hatta çok kısada olsa 1200 lü seviyelerin altına iğne atıp ordan çok sert döneceğimizi düşünüyorum.Esas yükseliş ondan sonra başlayacak bence.Uzun lafın kısası stoplara riayet etmekte fayda var.Geçilemeyen dirençlerde şahsen benim yaptığım gibi 1556 direnci geçilemeyince nakite döndüm nakite dönmekte fayda var.Düşüşlerde kademeli alım yapmakta ve her zaman daha aşağısı olabileceğini düşünüp nakit ayırmakta fayda var.Çelik üstadımızın yıllık listesi değerli bir liste ama yazdığı tarihten beri şahsen hiç bir hisseyi orta ve uzun vade yıllık olarak taşımak için almadım.Listeden elimde olan hisseleride dirençlerinde satıp desteklerinde alarak trade ettim.Haftalık ve aylık listelerindeki hisseleride aynı şekilde değerlendirdim.Üstadın listesinin ucuz senetlerden oluştuğunda hemfikirim içinden beğendiklerimi düzeltmelerde orta uzun vade taşıma amaçlı kademeli olarak almayı uygun görüyorum.Şahsen ben öyle yapacağım.Borsa her zaman uygun fiyattan alım fırsatı verir.Acele edip tek fiyattan bütün para ile hisse almak her zaman zarar ettirir.En kötü hisse orta ve uzun vadede hedefine ulaştığında zamandan ve kardan zarar ettirir.Yazdıklarım tamamen kendi görüş ve düşüncelerimdir kesinlikle YT değildir...Saygılar...
Bu ortamda yabancı oranı az olan hisselerin avantajlı olduğunu düşünüyorum...
burda listeye takılmış
https://twitter.com/HisseOnerileri/s...88426129289216
Günaydın iyi tatiller arkadaşlar.Hakan hocam ORGE ,MARKA ve DAGİ bunlardan hangisi teknik açıdan daha iyi sizce kısaca bir değerlendirme yapabilir misin??