Kim vurduya gitmese bari...
Printable View
Selam,
Bizi de cok sevdigi soylenemez diye yorumlar okuyorum sagda solda. Ama tabi isin enerji ayagina basinca sevmiyor buyukbaslar. Boyle devam ederse "cakallar" ziyarete baslar ufaktan.
Cakal ifadesi "Bir ekonomik tetikcinin itiraflari" adli seriye bir gonderme
Dostum şu an bunu yaşadın gördüğün için bunu yazabiliyorsun. Başka umudunda olmayan hisselerde o para yarıya inseydi ne olacaktı? Ne olacaktı biliyor musun? Ben borsadan dersimi aldım, bura kumarmış, hiç girmemek lazımmış diyecek ve emekli olacaktın... Yani borsadan emekli olacaktın ve muhtemelen hayatın boyunca bir daha da bulaşmayacaktın...
Doğru hisselerde sepet olayını yadsımıyorum, bence de bu faydalı bir şey. Atıyorum 100 bin tl yi bölsen hisselere, gerektiğinde portöföyler arası geçişleri de çok rahat yapabilirsin. Ama orada da şunu diyeceksin... 300 bin diyelim 5 e böldün, 60 bin... Alarko aldı başını gitti, diğerleri duruyor ya da az kazanadırdı. Diyeceksin ki bu iş sepetle olmuyormuş, tek kağıtta parayı bulacaksın :)
Alarko 5 kat artmış, diğerleri 1 kat artmış artmamış seni tatmin edecek mi?
Yani aslında tek bir doğru yok, borsada da "BORSADAN EMEKLİ ETTİRMESSEN KENDİNİ" fırsatlar bitmiyor...
Çok hızlı kazanmak istiyoruz, seni çok iyi anlıyorum. Her gün enflasyondan bir de hisseden dayak yemek kolay da değil. Ama şu farkı bıraksan 20 günde de kapattırırlar, ayrıca toplamak için iyi fırsat veriyor. Hergün %3-5 çıkan bir hisseye ben ekleme yapamıyorum, Ereğli de olsa bu yapamıyorum, ama düşüp yerinde sayıyorsa bu şansım var. Başlangıçtan 2.5 kat daha fazla lotum var şu an... Bu lotların para ettiği zamanlar da olacak elbet.
Dediğim gibi tek bir doğru yok emin ol... Fırsatlar bitmiyor, bugün çıkarsın burdan alırsın hektaş sasa yarı yarıya, bakarsın tasan oluyor mu olmuyor mu? Martta biz 30 larda iken sen bakmışsın 2 ye katlamışssın :) Olmaz mı? Niye olmasın? Tercih meselesi... Yeterki kendini BORSADAN EMEKLİ etme :)
Bugün farkli bir bakış açısıyla temettü odaklı değil trend odakli düşüncemi paylaşmak istiyorum.
Eregl özelınde sinir uçlarıyla oynama noktasındayız. Herkes her şeyi görüyor. Oluşan tobo sağır sultan duydu. 2020 den gelen trend desteğine değdi ya da değmek üzere herkes farkında. Bunlar göz önünde ayan beyan.
Buralarda ayı tuzağı (sahte trend bozma hareketi şeklinde) oluşma durumu olabilir dikkatli davranmak gerekir. Resesyon durgunluk vs vs herkesin bildiği malum durumlar. Herkesin bildiğine göre hareket etmek her zaman doğru sonucu verir mi? Tecrübem vermez diyor ki en son 2022 başlarında HRC 1300 e giderken gördük. Her zaman görünene göre gelişmiyor piyasa fiyatı
Ayrıca bu malum 2 seneyi aşan trendin desteğinde 3 hafta önce yanılmıyorsam günlük 200 milyon lot üstü işlemeler ile ciddi bir yükseliş görmüştük. Akabinde 2022 Mart Nisan zirvesinden sonra oluşan dirence kadar uzadı hareket ve sonrasında düşük işlem hacmiyle trend desteğine yeniden döndü. 3 hafta önce yüksek işlem hacmi ile tahtayı yukarı süren/sürenler yeniden oyuna girer mi yoksa trendin bozulmasına göz mü yumar? Herkesin bir cevabı vardır ki benim de var. Ancak fazla zaman da kalmadı bu sorunun cevabını almaya. Bu kısa süreçte duygusal davranmamak adına ekran izlememek yararlı olabilir. Bu 2 senelik trend kesin bozulursa trade amaçlı taşınan pozisyonlar için gereği yapılmalıdır orası da bir gerçek.
Diğer yandan Eregl tarihi geçmişe bakıldığında kriz fiyatlaması pd/dd 0.8 dip noktası ve şu anda kabaca 1.05 civarında. 3 ve 4.çeyreklerde eğer ki zarar yapmayacaksa (ki beklemiyorum) bu pd/dd gelecek bilançolarla 1 in altına inecektir. Şahsi fikrim yatırım tavsiyesi olmamak üzere buraların altında gidebileceği sınırlı alan olduğudur. Bu hafta herhangi bir işlem yapmamak ve önümüzdeki haftayı görmek yararlı olur.
Fiyatlama ne yönde olursa olsun şahsi pozisyonum 2023 temettü dönemine kadar değişmeyecektir.
Sağlıklı kalın sakın kalın:)
Enigma, bu grafik nasıl duruyor. Son 12 yıllık trende göre 1375 önemli rakam gibi görünüyor. 12 yılda 2-3 kez denemiş kıramadan geri dönmüş, sonra kanal katlamış, şimdi ise katladığı kanala geri gelerek kontrol veya teyit alıyor gibi. Bu ölçekte bu yorum ne kadar doğru onu bilemedim.
https://i.hizliresim.com/73yzw7e.jpeg