denize sormadım..
ama kuveyt türk faizsiz bankacılık kurumları nema yada kar payı adı aldında birşeyler verebilirler..
onlara bir sor derim.
Printable View
bunu bilmiyordum :) ordan sattı yine birileri mudahale varmı yokmu en guzel saat 6 dan sonra belli oluyor yani piyasalar bankalar kapanınca . ama izlene ekonomi politikaları su haliyle devam ederse 4.74 kırılması uzun surmeyecege benziyor ..24 u cok onemli oldu artırırs mb ne ala artırmazsa bu sefer 4.74 artık destek olur 4.55 yerine .
2 yıllık gösterge tahvil %20.51'i vurdu çok çekemedi.
Dolarda 4. Tsunami gelir demek daha doğru olur allah korusun diyelim
olmaz olmaz dedigimiz hersey oluyor memlekette ama ben ona ihtimal vermem yoksa bisteki insaatcılar coktan tavana kosardı ..onlarda dusuyor ..dolar coktan 5 olurdu ..icerden ogrenenlerin ticareti ile...dun dolar bir anda nasıl 4.515 den 4.615 e gitti..acıklanacak listeyi ogrenelerin alımları ile .
Korkmayin bi sey olmaz.
Korktugunuz zaman su sozleri hatirlayin.
Zavallı koyun sürüsü!.çobanı da besler, çoban köpeğini de,kurdu da..
Cenap Şahabettin
Sistemden gecinenler sistemi yok edemezler.
Syg,
Mutlular walla..
Dün gece bende dahil burada faltaşı gibi açılmış gözlerlerle doları takip ederken karşı cafe de kızlı erkekli kahkaha sesleri geliyordu..
CHP lisi de AKP liside..
Kimse nin zerre kadar umurunda değil..
Siz insanlar oturmuş doları mı takip ediyorlar sanıyorsunuz..
Emlakçı arkadaşım misal doları sor ya işte 4-5 tl lerde der..
Yükseldi ama yaaa diyor..:)
İnsanlar gelecek ile ilgili planları SIFIR..
günlük yaşıyoruz..
1-2 daire satsın oh ne güzel işler açılıyor diyor..
Daha önce paylaşmıştım, makas değişmemiştir muhtemelen
http://www.hisse.net/topluluk/showth...64#post2343564
Anadolu yakasının ücra bir semt pazarindayim yine fiyatlar şöyle patates küçük boy 4 TL büyük boy 5.5 soğan 5 TL ..patlıcan 2. TL kabak 3.5 TL bir kıvırcık 4 TL ..fasulye 3 TL ...5 liranın altındaki sebzeler bunlar...meyvelere gelince üzüm 4 TL ..erik işe yaramaz 2 TL...şeftali 6 TL ...kiraz 5 TL elma 5 TL ...en ucuz bunlar ...pazarciya diyorum yeni hasat çıkınca hani dusecekti diyorum patates sogan bu zaten yeni hasat diyor Suriye'den gelenler elimizde kaldı kimse almadı ondan da fiyat düşmedi diyor....yazin böyle ise kışın ayva durumu fiyatlar...şimdi bunlara bakarak temmuz ayı enflasyon tahminim %1.5...
Daha öncekiler devşirmeydi de onları "kılışlar" mı atadı? Devşirmeleri göreve getiren zihniyetin başına sert bir şey mi çarptı da birden bire "devşirme" olmayana karar verdiler?
Devşirme olmayanın ne farkı olacak? Uluslararası piyasaların beklentileri var, bunlara cevap verilmezse o ya da bu kişi hiç farketmez, Türkiye'nin tozunu attırırlar.
Rusya'nın kamu-özel 524 milyar usd borcu 460 milyar dolar rezervleri var, net borcu 60-70 milyar dolar, % 2.5 enflasyona rağmen % 7.5 gösterge faizi var yani % 5 reel faiz veriyor. Bir sene yurtdışına turist göndermezlerse varlıklarla borçları eşitleme imkanları bile var. Buna rağmen ey Amerika falan diye bağırıp çağırmıyorlar, şimdilik dünyanın düzeni bu deyip gereğini yapıyorlar.
Bizde 460 milyar usd borca karşılık 120 milyar dolar var rezerv olarak. Net borç 340 milyar dolar. Ekonominin büyüklüğünü de dikkate alırsak biz Ruslardan kat kat dış finansmana bağlıyız, buna rağmen reel faizde Rusların fersah fersah gerisinde bir reel faizle piyasaları kandırmaya çalışıyoruz. Sonucun hüsran olacağını söylemeye gerek de yok sanırım, şimdiden dökülmeye başladık zaten.
FAİZ 20,41 % 3,24
Şunun üzerine 2 ekleyip tezgah altı mevduat faizi pazarlığına otururduk.
Hey gidi hey
http://www.bloomberght.com/tahvil/faiz
*gösterge faiz 20.41
bunun üzerine atmalı mevduat faizleri kendini...
merkezden 17.75 ile para borçlanan banka gidip 20.41 ile bono alsa cebine direkt 2.5 kalmaz mı?
Sanırım bugün hiç oran alan olmadı. Bakalım bu yeni kabineye mevduat oranları tepki verecek mi?
Artık gösterge 20'nin altına pek inmez...
İstedikleri kadar aldığımız 3 kuruşluk banka mevduat oranlarını baskılasınlar.Gösterge adım adım istediğimiz noktaya geliyor..Şu anda 13.11.2019 kağıdının basit faizi MK oranı 20,50 oldu bile...Gösterge 25 geldiği zaman,paramı 8-10'a bölüp bir yıllık kağıttan başlayarak yavaş yavaş tahvillere girecem...Böylece hazineden ,yediğimiz dayağın rövanşını alacam..6-7 yıllık kağıtlardan 23-25 faiz almamız,hazineye yeteri kadar koyar bence...
Engelleyecek mekanizma risk algısıdır. Pratik olarak bildiğim kadarıyla yok. Anladığım kadarıyla yabancıların DİBS piyasasından çıkışı sonrası yerli bankalar mevduat ile bono piyasasını fonlayacak ve dışlama etkisi geri gelecek. Tıpkı 90'ların 2. yarısında olduğu gibi...