3. Havalimanindan Maldiv adalarinami gidecekler, yoksa o yollar ile Cesmeyemi?
Dumbukler...
Printable View
Çaykur 628 milyon tl zarar açıklamış...
Bu nasıl oluyor..
Anlaşılan özelleştirme yakın..
Kıvamına geliyor
MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Son durumu veriyorum, yerel market biber 12 gayme, soğan 6 gayme, BIM salatalik 12 gayme domates 12 gaymeye alindi, minaaa...
siz aldıkça para avr bunlarda diyip dahada arttırıyorlar derdiniz ne 12 tl ye domates alıyonuz
bir kaç saat önce** banka müdürü ile bir görüşmemiz vardı işin yanı sıra biraz ekonomi sohbeti yaptık
şuan kredi kefalet aracılıgı ile verdigimiz kendi sermayemiz olan kredilerin dönüşü olmayanlar la ilgili kefil olarak fondan dogal olarak
ödeme taleb ettiklerini fakat süresi belli olmayarak talep ve ödeme yapılmadıgını söyledi
hayretler içinde kaldım
oylarin daha % 5 i acilmis 2. sayimda..su an tv de oyle diyolar..
doğrudur belki ama yine de bu fikrin kabullenilmesine, legalize edilmesine izin vermemek lazım..
https://www.youtube.com/watch?v=-W_9NU03ZzE
Sayın üstadım, paylaşımlarınızdaki bilgi birikimi göz kamaştırıyor.
Müsaadenizle bir soru sormak istiyorum , forumdaki herkesin aklından geçiyordur diye düşündüğüm için buradan yazayım.
Yurtdışında hesap acabilmenin bir yolu var mıdır? Öğrenci hesabı olmayan , devasa miktarda para istemeyen guvenilir bir ülke, bir banka var mıdır?
Yahut bitcoin haricinde uluslararası alana cikilabilecek bir yöntem var mıdır?
Özelde size olmasına rağmen ilham verebilecek herkese açık bir sorudur .
Oy farkını düşürmek için harcanan enerjinin yarısını harcasalardı doları 3 TL'ye düşürürlerdi.. :he:
artık bu program karar verme uygulama programı olmalı ya faiz den yada kurdan vazgecmek zorunda
az iktisat bilen biri daha şu durumda her 2 sinin birden düşürme şansının olmadıgını bilir samimi göz boyamadan uzak bir yol çizilmeli
döviz baskısı bırakılıp faizlerin aşşagıya cekilmesi öncelik olmak zorunda yoksa son nefesine gelmiş üreticiyi düşük faizle desteklenmeli
ihracat ayagı güçlendirilmelidir
Evet var. Linkini aşağıda paylaşıyorum. Online başvuru yapabilirsiniz. Gerekli belgeleri sistemlerine online yükleyebilirsiniz. Değerlendirme sonucu uygun görülürse hesaplarınız açılır. TR içindeki HSBC bankalarında asgari 150K tutarında varlık (mevduat, hsbc bes fonları, tahvil, bono, fon, eurobond, hisse senedi vb) bulundurursanız premier müşteri olur ve yurtdışındaki HSBC Expat hesap için herhangi bir masraf da ödemezsiniz. Expat hesap dahil dünyadaki tüm HSBC hesaplarınız arasında masrafsız para transferi yapabilirsiniz. Güvenliğinizi temin için adresinize gönderilen şifrematik cihazı ile üreteceğiniz şifrelerle hesabınıza giriş ve işlem yapmanız gerekmektedir. Mevduat faizleri çok düşüktür. Bankamatik kartı ve kredi kartı temin edebilirsiniz. Jersey merkezlidir.
expat.hsbc.com
Bu 5.69 çok zorlu bir direnç çıktı.
YSK açıklama yapacakmış. Bu sefer demokrasi kazansın. Dolar gerilese de hiç umrumda olmaz.
https://www.bloomberght.com/ysk-dan-...eniyor-2210809
expat.hsbc.com linkini incelerseniz yurtdışında yaşıyor olma, çalışıyor olma vb şartların aranmadığını, isteyen herkesin, hatta hayatında hiç yurtdışına çıkmamış bir TC vatandaşının dahi kolayca açabileceğini göreceksiniz. Yurtdışı ile hiç ilgisi olmayan, TR'de yaşayan, ikametgahı ve işi TR'de olup da HSBC Expat hesabı bu şekilde online başvuru ile açan ve kullanan tanıdığım var.
Aciliyor vatandaslik veren bile var belli rakam ustune
Türkiye için sınırlayıcı kanun Türk parasının değerini koruma hakkında 32 nolu karar.
Ancak asıl kısıtlayıcı olan Avrupa ve Amerika bankalarının özellikle son yıllarda koyduğu çok sıkı kurallar.
Bu kurallar ülkeden ülkeye değişiklik gösterebilmekle birlikte aşılması ancak yüksek meblağlarda pratik oluyor. (>250.000USD)
İsviçre'de Züricher Kantonalbank vardı. Türk vatandaşları için 250kUSD'nin de altındaki meblağları kabul ediyordu. Ancak şu anki durumu nedir bilemiyorum. Züricher Kantonalbank'ın en güzel özelliği de Odeabank ile muhabir banka anlaşması olması. Yani çok daha ucuza swift imkanı var.
Benim durumum sizinkinin tam tersi olduğundan zaman zaman benzer problemleri ben de Türkiye'de yaşıyorum. Örneğin enpara, cepteteb v.b bankacılık kanallarından hesap açmama izin verilmiyor.
Küçük meblağlar için bir başka sorun da yurt dışı bankaların özellikle yabancılara uyguladıkları hesap işletim ücretlerinin (yerlilerin 3-4 katına kadar varabiliyor) yüksek olması. O nedenle küçük meblağlar için yurt dışı anlamını yitirebiliyor.
YSK'nın Berat Albayrak'ın açıklamaları öncesinde (muhtemelen 1 gün öncesinde) bir karar açıklayabileceğine dair duyumlar var.
Mr.milyonerin yurt dışı piyasalarda hisse alımı ile ilgili bir yazısı var.....yurt dışı borsa hesabi açılabiliyor.
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Merkez bankasının bugünkü cesaretli hamlesi, Berat Albayrak'ın konuşmasının 10 Nisan'a alınması, 9 Nisan için açıklanması ihtimal dahilinde olan YSK kararının motifine dair belirli ip uçları veriyor gibi. Ancak bu motifin belirginliğine rağmen politik taraftaki söylemler kafa karıştırıyor. Önümüzdeki 2 gün çok ilginç günler olacak.