yarısını 5.97 cıvarı bozdurmustum..ocak subatda hısseden kazandım..subatda fonlardan eksıdeyım
Printable View
eıb kac bılen varmı
Üstad didim nasıldır bilmem zaten hiç ilgimi çekip gitmedim
birisi söyledi ama dediğin gibiyse hiç işim olmaz oralarla.
urla da bana göre değil aslında sezonu kısa denizi iyice pislenmiş ama izmir e yakın orası iyi.
lara veya bodrum tarafı olur büyük ihtimalle,
yazlık tarzı olmasına gerek yok 1+1 veya 2+1 daire tipi bana yeter.
şimdilik arada bir gidip geleceğim yer olsun.
tamamen yerleşeceğim zaman daha iyisine bakarım diyorum.
Urlanin son halini bilmiyorum
Enson 15 yil once gitmistim ama duyumlarima gore elitligini koruyor
Mordogan tarafina guzel siteler yapilmis deniyor
Ya yazlik zaten oyle cok buyuk olmamali
Bende 2+1 villa tarzi bakiyorum
Mustakil ama kucuk
Belekte ve larada denize sifir site yok malesef
Ben sitenin plaji olsun istiyorum...
Geçen sene gidip 1 hafta gezdik oraları, mordoğan, ılıca, alaçatı, karaburun, urla, şifne, çeşme, ıldır, foça.
ılıca da bizim eski yazlığa da uğradık, çocukluğumun bir kısmı narlıdere de geçti zaten.
güzelbahçe, balçova her yere baktık ama kafama yatan yer olmadı maalesef.
aynen üstad sürekli yaşamayacaksan büyük eve hiç gerek yok.
müstakiller deniz kenarı çok pahalı ama denize uzak yerde olabilir,
bodrumda bunun alternatif çok ama lara ve belek tarafına hiç alıcı gözle bakmamıştım.
otellere girip çıkıyoruz, oteller olarak bölge çok güzel ama yazlık olarak nasıl hiç araştırmadım.
mayıs ayında lara da otelde kalıp askeri kamp yakını yerlere bakmayı düşünüyorum.
ama öncelikli tercihim bodrum civarı olacak gibi görünüyor
tabi iki taraftan da 1+1 daire tipi ve bütçeme göre birer tane de olabilir.
tamamen yerleşeceğim zaman bir tarafı tercih edip site içi iyi bir tane alayım diyorum.
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...47507502/detay
Yapistirmayi unutmusum 😀😀😀
ev güzel manzara da, geçen sene oralarda yürüyüş yaparken dikkatimizi çekmişti burası.
ama ben ne var ne yok satsam burayı ancak alırım :hah:
zaten bu kadar para vereceksem oradan almam.
düz deniz manzarası, önünden denize girilmiyor, üstünden sürekli uçaklar geçiyor.
bu paraya 3 ayrı yerden denize sıfır yazlık alır 1 de üstüne tekne alırım. :kmk:
Ama boing balkonun onunden inerek geciyor ya super bir goruntu
Yok bende siz gibi dusunuyorum
Yazlik dedifinin kendi plaji olmali
Hem guvenlik hemde oyle plaj derdi cekmeden sezlong vs ugrasmadan deniz keyfi olmali ama o tarz yer konustugumuz yerlerde pek yok
Mahmutlar avsallarsa varmis bir iki site ama gezip gormek lazim
Mersin olur derseniz ustadin tavsiyr ettigi yerlere bakin cok guzel evler 300k dan gidiyor
Ustad o dediginiz yeri hanima gosterdim cok begendi ama mersine sicak bakmiyor
O cesmelideki site antalyada olsa o evlerin her biri 2 m den gider
Bildigin bes yildiz konsept var
Mersin tarafına çocukken gitmiştim şimdi nasıl bilmiyorum ama geçen sene uzun bir aradan sonra Alanya'ya gittim çok beğendim.
Bayağı bakımlı ve gelişmiş gördüm, yazın 3 ay nem ve sıcak olayı olmasa aslında orası da tercih edilebilir.
300k ege tarafından, 300k akdeniz tarafından aklımdaki, nisan mayıs ekim kasım akdeniz, haziran temmuz ağustos ege.
ama iki tane çok mu masraflı olur, ölü yatırım mı olur ona karar veremedim.
aslında en iyisi 200k civarı bir karavan alacaksın istediğin yerde yazlık işte :)
bu piyasalarda insanlar ne yapacağını şaşırdı gram alıosun hooop 10 lira birden düşüş satıyorsun 10 lira artıyor...dolara gırım diyorsun 6.25 bi bakıosun 6.09 en güzel az az hepsinden almak yavaş yavaş sindire sindire
2 yıllık tahvil faizlerinde ayın 2 sinde saat 14:30 da 12.31 de olan tahvil faizi 17 lere çıkmış çok tuhaf acaba neden diye merak etmedim değil
Akdeniz de lara, kemer, ege de bodrum marmaris arasında kaldım.
Nisan, mayıs aylarında sahibinden ilanlara bakayım uygun olanları gidip göreyim diyorum.
Mayıs'ta nkolay bonolar dolunca fonla, faizle uğraşmaktansa bir kısmı da eve gitsin.
Ama değerlenir mi, faiz ile kıyaslayınca bana zararı olur mu olmaz mı onu bilemiyorum.
Karavan ve yelkenli hep hayalimdi ama olmadı bir türlü, bu yaştan sonra da zor zaten.
Doğru diyorsun karavanın işi biraz zor, bir süre sonra sıkılıp satsan o da zor.
Bu sene en azından birini alayım artık bakalım kısmet. :)
Alanya için söylediklerin doğru web. Biz İzmir'liyiz. Görev sebebi ile beş yıl orada kaldık. Ben sürekli kalmadım gidip geldim. Dediğin gibi nem oranı felaket ötesi bir durum. Gece bile deniz kıyısında yaprak kımıldamıyor. Düne kadar herkes klimaya yüklendiği için trafolar patlıyordu. Ama o konu halledildi. O süre zarfında oradan düşeş geldiği için bir yazlık da aldık. Ama bir yıldan beri gitme durumu olmadı. iyi tarafı her şey turiste endeksli olduğu için plajlarda duş olayı falan sorun değil. Bir de plaja gittiğinde sol tarafına bakıyorsun Helga, Sağ tarafına bakıyorsun Kristin. O da ayrı bir güzellik. Sorun aşırı sıcak ve nem. Diğer tarafları güzel. Eğlence festival eksik olmuyor. Urla diyorsun da urla da bir şey yok. Medya da okuduklarına bakma. Denize girecek yer bulamazsın. Ama havası temiz ve güzel. Sakin ve izmir merkeze 50 km mesafede böyle de artıları var. Çeşmeyi unut. Aşırı pahalı ve insan kaynıyor. Umduğunu bulamazsın. Eğer yaz serinliği istiyorsanız Ayvalık taraflarına bakabilirsiniz. Neyse konu uzun burada keseyim. İnşallah gönlüne göre bir yer bulursun.
Yazlık pişmanlıktır.
Yazlık para tuzağıdır.
Gereksiz para baglamakmi bahsettiginizSM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dostlar bir sey danismak istiyorum.
100k ihtiyac kredisi cekmeyi planliyorum.
60 ay. Geri odemesi 140k.
Aldigim parayida EİB ve AHU ile yari yariya pay edip fona yatirmayi planliyorum.
5 sene sonunda yaklasik 260k ediyor.
Neden EİB ve AHU derseniz tefastan 2 senelik tum hareketlerini indirdim. İstikrar getiri oranlarina baktiginda risk alginiza gore ( benimki dusuk) en iyi getiriyi bun2 fona paylastirmakta buluyorum.
Sadece Ahu bile 110k ediyor 5 sene sonunda.
Yani ortam o kadar karışıkki neye el atsak kuruyor.
Ons beklediğim tepkiyi vermedi 1700'e doğru gider dedim takıldı kaldı, gelecek iyi bir virüs haberi 1550'ye kadar yollar.
Ama virüs etkisi devam ederse ufak ufak yükselir.
Dolar baskılanmış, faiz indirimleri belini büktü.
Faiz ölmüş.
Ben dolar stabil hale gelirse ufak ufak almak şartıyla eurobond fonu biriktirmeyi düşünmeye başladım.Şöyle 6 civarına inerse başlayacağım almaya.At kenera dursun.Ama bizim CDS'lerden etkilenenleri oran olarak daha az tutacağım..
Tabi bir gözümüzde BİST'te olsun hareket görürsek birazda o fonlara gireriz.
1600 altına gelirse azar azarda altın fonu alınabilir.
Bunu dusunen bir siz misiniz
Peki neden kimse yapmiyor
Birakin 5 yil sonrayi
5 ay sonra neler olabilecegini bana soyleyebilirmisiniz?
Ben sana daha mantiklisini soyleyeyim
Cektigin 100k ile altin al
5 yil sonra enaz iki kati garanti...
Mi acaba?
Altin ya altin
Altina bile garanti veremezsin
Ahuyla tugbayla bu yola cikilmaz...
Sizin limitiniz 100k dir
Guclu sirketlerin trilyon ticari kredi limiti var
Oyle olsa adamlar trilyon trilyon kredi ceker dediginizi yapar...