Emin ol o zaman da başka bir meslek erbabının maaşı 40 tam altın yapıyordu bu kıstas değil. Siyaset benim bilmediğim bir iş konuşmam yorum yapmam
Printable View
komutan logar nickli kişi , genelleme yaparak öğretmenlerin pandemide işe gitmemeyi işlerine geldiği gibi kullanarak sosyal medyada kullandıklarını belirtti. Bir süre ek iş yaparak , pandemide de işe gitmeyerek , oluşan maddi kayıplarını karşıladığını , buna çanak tuttuğunu anlattı. dimitris , genelleme yapmasan babında yazdı , o da aslında genelleme yapmadığını ama verdiği cevapta hala genellemeye devam etti , bunu desteklemek için de sağlıkçılar , polisler in pandemi şartlarında nasıl çalıştıklarını anlatarak öğretmenlere bi anlamda ne zırvalıyorsunuz , sözüm ona işe de gitmeyerek maaş alıyorsunuz dedi. mrfatih nickli arkadaş ta , hocam maaş yetmiyor mu diyerek , ne diye hem evde oturuyorsunuz hem de ekiş yaparak gelir elde ediyorsunuz diyerek ve genelleme yaparak öğretmenleri hor gördü.
Ne şartlarda ders verdiğiniher gün gördüğüm öğretmen eşimden dolayı bu olay beni yaraladı. Yanlışlarını yüzüne vurdum.
uzatmak istemem hiç bir konuyu , ama bizim hanım mesela , hergün 8,30 dan 13,00 e kadar ders veriyor zoom dan. Çünkü çocuklar 13 - 16 arası dışarı çıkma izini var. Daha önceden 09-15,30 arası non stop verirdi.
Bütün öğretmenler bu işten muzdarip. Öğretmenin işi okuldur , öğrencileridir. Her gün gece 1 lere kadar ertesi güne hazırlık yapar. Okula giderken hiç ama hiç böyle değildi. İlk başlarda öğrencileri ile dersin ilk 5 dakikasında karşılıklı hüngür hüngür ağladıklarına şahidim , o küçücük çocukların hıçkırıklarını yan odadan her gün duyuyorum. Eğitim sadece dersi anlatıp geçmek değil ki , belki anne-babası kadar o çocuğa sevgi ve şefkati de vermektir. Ders den sonra akşama kadar cep telefonu inanın abartmıyorum durmuyor , bir veli kapıyor diğeri açıyor. Çok hassas günlerden geçiyoruz. Akşam 9 ile gece 1 arası da ertesi güne hazırlık. 8,30 dan gece 1 e kadar bir mesaisi var hanımın.
Ondan sonra komutan logar diye biri çıkıyor , pandemide ev de kalmanın öğretmenlerin ne kadar işine geldiğini , gözleriyle gördüğünü iddia ettiği bir sürü örnekler vererek ve tamamen genelleyerek anlatıyor da anlatıyor. mrfatih diye biri de çıkıyor , maaş mı yetmiyor hocam diye maddi olarak aşağılıyor ,üstelik bunu diyen yıllık 500 K civarı yıllık faizi beğenmeyen birisi.
İnsan delleniyor. Bilmiyorlar ki , zoom a giremeyen , bilgisayarı , cep telefonu olmayan öğrencilerine , bırak aldığı 26 yıldan sonra 5300 tl maaşı , cebinden üstüne para da vererek her ay bir-iki öğrencisinin bu ihtiyaçlarını karşılayan nice öğretmenler var (yazmak istemezdim bunları ama toplum bunları da bilmeli)
bir de gerçekten öğretmenmişsin. diyecek bi şey bulamadım. iyi ki bırakmışsın mesleği.
emlak mı , döviz mi , euro bond mu , viop mu , future mı ... onlara bakın siz
gaya abi benzini al gel lazım olacak birazdan
10 Aralık ne oldu? Bir şey çıkmaz ya , çıkacakmış heyecanı yaratıp speküle ederler mi piyasayı?
Hocam bu dönemde işini kaybeden eşinin ve çocuğunun ihtiyaçlarını karşılayamayan borç harçla geçinen insanlardan da bahsedin biraz.
Siz x mesleğinin mevcut durumdaki çalışma şartlarının ne kadar ağırlaştığından bahsediyorsunuz. Ben bu dönemde 5 bin alan ve geçinemeyeden bir hocadan...
Bu durumundan faydalanamayan bir hoca yoktur mu diyorsunuz siz? Hepsi sizin eşiniz gibi mesleğini tam olarak yaptığına emin misiniz ?
Adamı işten çıkartıyor firma git diyor işten çıkarma ödeneği al geçin... diğer tarafta 5 bin az diyen!
Ya bırakın bu işleri cidden ben bir meslek sahibi olmadan o işte kim ne maaş alır bilir seçim yaparım.
fausto papetti'den lonliyğ şapırt dinliyor , kendini mutlu hissediyor...
Bak arkadaşım sanayi mühendisi olduğumu yazmıştım , hayatım fabrikalarda geçti. Şu an emekliyim , danışmanlık işlerim var. O fabrikalarda insanların nasıl işten çıkarıldığını veya 1138 tl ye mahkum edildiğini de inan dibinden biliyorum , yaşıyorum. Siz ve komutan logar nickli arkadaş genelleme yaparak öğretmenlik gibi çok şerefli bir mesleği yanlış yargıladınız üstelik eski bir öğretmen mişsiniz.
Genelleme yapmayınız. Her meslekte ******** de var layıkı ile yapmıyan da var , layıkı ile yapan da var. Hiç bir mesleğe , kötü unsurlarını genelleme yaparak betimlemek , layıkı ile yapanlara en hafifinden haksızlıktır.
Geçen sene önümde oldu. Trafikte önümdeki 2 araç , aşağıdan indiler , iş büyüyeceği belliydi , biri bıçağı çıkardı , tam o sırada belinde silahı ile üstelik polis memurunu ben gördüm , o da gördü olayı , ama ne yaptı o , gitti yolunu değiştirdi , suya sabuna dokunmadı , adam da diğerini bıçakladı kanlar içinde bıraktı. Şimdi polisler böyledir mi diyelim ? Kahramanca hepimizin canını, malını koruyan polislere ayıp , haksızlık olmayacak mı?
Komutan logar da genelleme yapmadan tanıdığım bazı öğretmenler dese , siz de genelleme yapmasanız bu kadar yazışma olmazdı. Yanlış yaptığını bilmekten çekinmeyin. Yanlış yazmışım , düzelteyim demek insanı küçültmez , büyütür.
Fatih olmuyor ,kıvıramıyorsun. Konuştukça batıyorsun .
Yok seninle tartışarak bir yere varılmaz. Ben kapatıyorum konuyu .
İnsan gibi yaşamayı 5000 Tl ile hatta eşiyle beraber 10000 tl ile başaran varsa büyük başarı. Adamın sadece ev almak için yapması gereken tasarrufu düşünün, çocuk eğitimi, evin eşyası vs vs. Bir ailenin arabası olması 21 yy. da hala lüks müdür? Neyi tartışıyorsuz.
Bu yazınız da bana göre saçma . hatalı mantık. Ülkemiz çok zor durumda , başımızdakilerin durumu ortada zaten. 1138 TL ye mahkum yaşayan , hatta bunu bile kazanamayıp aç olanlar elbette var. Ama 5 bin tl alan hocaların geçinememe sıkıntısı çekmemeleri , bunları hiç kazanamıyanlara haksızlık olacağı mantığı da hatalı. Herkesin hayat standardı kendine göre. 150 bin tl alıp geçinemediğini söyleyen küçücük azınlıklar da olabilir.
Mesela eski bir öğretmen olarak 25 senelik bir öğretmenin 5 bin tl alması ile bıyığı bile terlememiş yeni atanmış bir imamın buna yakın bir ücret alması (tabi ki daha fazla alsın) ülkenin kıt kaynaklarının optimal kullanılması mantığına göre ters gelmiyor mu size?
bi şarkı dinleyelim dedik ... neyse ....
lafı fazla çekiyorsunuz. anlaşamadığınız kısım üzerinden gidin, sağa sola dağıtınca iş büyüyor. meslek grupları arasında maaş tartışması hiçbirimize fayda sağlamayacak. bir süre sonra gereksiz ayrımcılığa dönüyor. asıl nokta kaçıyor.
bu arada hangi meslekten olursa olsun, insanların yaşam şartlarını iyileştirmek için daha fazla maaş istemesi yanlış değil.
aldığı maaş yetmiyor olabilir, insanların ümitleri var.
şu şunla şu paraya geçiniyor, e sor bakalım o insana.. daha fazlasını istemez mi? demek ki şu an için elindeki bu, ama hiçbir zaman daha fazlası alması gerektiği gerçeğini değiştirmez.
Benim açımdan asıl nokta: TR de maaşlar az arkadaş. Asgari ücreti de az, bilmem kimin aldığı da. Bu rakamlarla da geçinilmez. Geçinmeye çalışan tüm arkadaşlara kolay gelsin.
Umarım işler düzelir de asgari ücret Tr de en az aylık 1000 dolar olur. (Fazla hayal perest tamam.. ama dileğim bu)
https://youtu.be/TliKtL1Vczk
lonliyğ şapırt ... fausto dayı zıngırdatıyor.... sezen cumhur önal sunuyor ... fecri ebcioğlu falan hey gidi ne günlerdi be o günler. ...
Konuyu kişiselleştiriyorsunuz. Pandemi dönemi hassas bir dönem.
Kimi insanlar zorunlu olduğu için işyerinden çalışıyor, kimisi evinden çalışıyor. Evinden çalışabileceği halde işyerine getirilen insanlar var. İnsanlar tedirgin ve gergin
Herhangi bir meslek grubunu belirtmeden söyleyim. Yazlık yerden sosyal medya paylaşımı yapan, uff evde çalışmak çok zormuş diyen, işler çok yoğun diye şikayet eden insanlar var.
Bunu gören kurye, sağlık çalışanı, bankacı, market personeli, fabrika işçisi, adliye personeli, işsiz vs vs ne hissediyor sizce.
Zor bir dönemden geçiyoruz. Herkesin kendinden daha kötü şartlarda olanlarla empati kurması gerekiyor. Dayanışma içinde olması gerekiyor.
Eşiniz işini hakkıyla yaptıktan sonra, insanların ne düşündüğüne takılmayın. Size hak ettiğiniz değeri öğrencileriniz verecektir. Ben yıllar geçmesine rağmen hala saygı ile anıyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sn roxette tartıştığınız forumdaş emlak topiğinde faizler düşünce şeref yoksunu ev sahipleri evlere zam yapıyorlar diye yazmış biridir.Ya ne alaka şeref yoksunu falan denmez denince baya bir şey yazdı da özür dilemedi.Yani klavyesinin ayarı bence yok o yüzden boşverin,bazı tartışmalar gereksizdir ,anlamsızdır.Ha bu arada satılık evim falan yok,konuya kategorik olarak itiraz etmiştim yanlış anlaşılmasın.
Bir sayın üyemizin de dediği gibi maalesef ne uçuyoruz nede kaçıyoruz,ülkemizde çalışan maaşları her geçen gün reel olarak düşmekte bunda tabi ki pandemi ve ''mükemmel'' yönetilmemizin payı var...
Benim eşim 26 yıllık devlet memuru eline geçen rakam burada bahsedilenden az ancak bu demek değil ki fazla alan sussun..hayır! tam aksine herkes hak ettiği insan gibi maaş ve olanaklara sahip olsun...
Bizim gibi çook ileri ülkelerde insanlar yapılan devasa hırsızlıkları görmek yerine ulaşabildikleri insanlar hakkında atıp tutmayı tercih eder,böylece debelenir durur biz niye bir adım ileri gidemiyoruz diye kafa patlatırız...
Öğretmenlere gelince değerleri parayla ölçülmez,ne kazansalar haklarıdır.Zamanında Atatürke sormuşlar öğretmen maaşları ne olsun diye,en az mebus maaşı kadar olsun,mebus maaşına eşitleyin demiş.Yahu çocuklarımızı emanet ediyoruz,hem kişisel hem milletçe geleceğimiz onların ellerinde ötesi var mı.Ama bizde o kafa nerde,parası olmak ,paradan para kazanmak çok büyük marifetmiş gibi övünülüyor ,kazanıyorsan gene kazan ama gerçek değerlerin ne olduğunu bil laf etme.
Bana kalsa emlak sektörü şu aşamada tamamen anlamsız,emlak ve emlak türevleri memleketin geleceğinden yiyor,emlak işleri para etmemeli,hem rant anlamında hem de emek anlamında.Yeterince yol,bina falan yapıldı yeter artık.Bu şekilde anlamsız bir ton sektör var,artık sadece üretime yönelik,geleceğimize yönelik işlere yatırım yapılmalı,eğitim sektörü bunların başında geliyor.Eğitim işi de çok değerli öğretmenlerimizle olacak bir iş.O açıdan maddi kaygıları olmamalı,kafaları en az cengiz inşaat sahipleri kadar,milletvekillerimiz ve bilumum siyasetçilerimiz kadar rahat olmalı.
Herkesin züğürt ağa olduğunu nereden biliyorsunuz ki .
Üç dört kişi bizzat tanıdım forumdan Yoncayı 1 er 1 er milyon lot kaldırıyordu .
5 li kademe sisteminde iken o değilde
4-5 milyar TL kuru parası olup bu forumun üyesi bile var tanıyorum ona ne diyeceksiniz
Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir
Ne çok özür meraklısı var forumda maşallah 🧿 emlak topiğinde dediğim şeyin de arkasındayım buarada çok merak ediyorsanız. Faizler düştü bir kaç gariban ev alacak hoop mal sahipleri 1 e 2 fiyat koyuyor hayırdır birader? 1 ay önce hergğn 5-10 bin fiyat indiriyordun noldu? Fırsatçı bunlar az bile demişim....madem ben yanlış düşünüyorum devlet neden o inşaat firmalarını kapsam dışı bıraktı?
Hic unutmam.
2006 yiliydi 6 sifir atildigi yil.
FB, GS'a 6 tane atmis, mac 6-0 bitmisti.
GS'li arkadaslar yanlis anlar diye, gunun anlam ve onemini konusamamistik..:oleyo:
Bazilari, hala o eski 6 sifirli para birimini kullaniyor.
14 yildir.
Nedendir bilinmez..:)
Evet o ufak para doğru yazlıkta komşu dairelerden biri torununa doğum hediyesi olarak 10 kilo hediye etmişti onun gibi cüzi bir para .
Benim dediğim rakamsa 10 tonu olan adam demek istedim farzimisal daha rahat anlatmak için örnek veriyorum.
Zaten 4-5 milyona caddede dubleks bile vermezler Adama artık bunlar komik paralar artık
Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir