bu birleşme belirli bir süreçte tamamlanacak diyelim
tahmimen ne kadar sürer,gün-ay-yıl hangisi olur ?
Printable View
TMO bu yıl ürün alım rekoru kırdı
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu yıl Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından alınan ürünün 10 milyon tonu geçerek tüm zamanların en yüksek miktarına ulaştığını açıkladı.
Abi alıp satacağım hisseleri belirlerken fk sektör ortalaması bilanço vs hepsini yaptıktan sonra hissede robot varmı kaç lota duyarlı kaç lot alıp satmaya uygun bunları tecrübe izleme dahil öyle yapıyor. İkincisi bu hisseler düzeltmede zaten uzun vade alacağım hisseler. O yüzden şimdilik çalıştı mantık dışı çalışıyor ama sonuç bu şekilde al sat 22 işlem gününde 15 gün hisse yok komisyon %0,02 hacim 20 milyon üstü aylık kar aylık %50
Kulpcu abey
Eğer market yukarı gitmeye başlayıp tepeyi geçerse dalga bitmemiştir dayı tepe tepe degildir.
Görüldüğü üzere bu işler iş değil...
Şimdi evvelki gün cizdiyim girafikte görüldüğü üzere bugün market terse dinebilirdi ve öyle oldu olmayabilirdi.
Tepe geçene kadar tepe. Ne kadar karışık değil mi ? Evet atomu parcaliyiig
VOB yapmayın herseyinizi kaybedip borçlu kalırsınız
Twitter da Elliott camiasına göz attım kimse dalga bitmis olabilir demiyor.
Hep uzatiyorlar olabilir mi olabilir
Ama ben onların bilmedikleri kitabı yazmisim
Teknik analiz diye birşey yoktur gardaş..
Görelim dalga devam edecek mi etmeyecek mi ?
Etmezse dayı birçok kişi malda gördüğüm supriz olacah.
Ederse zaten beklenen
VOB yapmayın direk sağlık sorunudur..
mkirsoy patron sen yaptın mı vob. . kac yıl oldu borsayla tanışalı..?
Aracı kurum raporlarından hangileri kaliteli?
Camia genel kanı 900.000 endekse doğru dalganın süreceği imkb100.
Görüyorsun hafız dalga boyları 100,000 puvan. Tek seansda bile alabilir artik.
Direk borçlu uyanirsin öğlen.
VOB yapmayın direk borçlu uyanacaginizi algilayiniz.
Seri taban olursa dayı kimse kurtaramaz seni.. kağıtlar hep parabol.. krediler forza ülkede borsa hariç aktif iş kalmamış.
Bu ne demek dayı
VOB yapma demek
https://i.hizliresim.com/epveo86.png
https://www.theguardian.com/world/20...P=share_btn_tw
AB tarihinin en büyüğü olarak kayıtlara geçen yangınlarda bu yaz şimdiye kadar yunanistanda 300 mil2 alan yanmış, kül olmuş.. 300 mil-kare 777 kilometrekareye eşit, yani 777.000 dönüm
yangının büyüklüğünü tasavvur etmek için bir mukayese yapmak gerekirse, mesela geçen sene yangının dehşeti karşısında #helpturkey diye hashtagler açılan, hani şahanın evine doğru yaklaştığı için şahanın günlerce instagramdan canlı anlattığı yangında kül olan alanb 5.600 dönümdü -
777.000 vs 5.600
Memed Abey
uzun zamandir vop yapmiyoruz zaten .
simdi surdan short acsak %15 yukari goturur
long acsak %15 asagiya basar
en son shortu 2000 civarlarinda acmistim herhalde yukari ne kadar goturur stopa gerek yok derken saglam zarar yazmisti 40 yada 60 kontratti yanlis hatirlamiyorsam
hem viopdan gecirmisti hem teminat icin dolar bozdurmustuk genis olsun diye birde ondan gecirdi :)
En son gene short acip kapatmistim kapatirken 1 kontrat fazla long yazmisim 1 gun sonra bear abi aradi 1 kontrat long kalmisi dedi hemen kapattim kapatmasam o bile guzel kar yazacakmis sanirim 3100 felandi endeks
Kendi adima soyluyorum suan yapacak oldugum en son sey endeks ve hisse vadeliler
11. ay basinda Bosa tl cikicak vadelilerde faiz yuksek olursa 3 ay arbitraj icin kullanirim
spot en guzeli asagi basarsa uzun vadeci oluruz hisselerde [ dolar bazinda 3 ude zarar ettirmez orta vadede ]
3 hisse vardi elimde sen geldigin icin 1 tanesini bosalttik
Namina yakisir sekilde tepeyi isaretlersen alttan geri yerine koyariz isaretleyemez isen ustten koyariz :)
sanki fazlası var gibi....https://www.tradingview.com/x/G1yb11Pc/
Memedabi 2 kere mükemmel yerde tam zirvede geldi.
1 kere de patates ettiler abimi adios dedi kapattı gitti
Benim hatırladığım budur yanlışım var ise düzeltsin.
Nasip ozetle bu işler.
Dogru söylediği şey şu.
VOB YAPMAYIN DAYU
PALANENE kartları açtım sondan 1 önceki seans kapanışa 2 dk var.
bu vade sen kazandın.
4 hesap son durum.
https://r.resimlink.com/VnCpHdUMFP.png
vob yapmayun dayuuuuuuuuuu :kahkah:
Bence Koç ile kıyaslanabilecek alternatif yok tekstil, gıda vs katma değeri düşük ya da sorunlu yerlerden çoktan çıktı, yabancı ortaklıkları çok.
Belki Sabancı Holding ile kıyaslanabilir, orada banka ve sigorta ağırlığı var, cam yerine çimento lastik vs ve Teknosa, Carrefoursa gibi şeyler var.
İş Bankası toplam değerini yükseltmek durumunda, munzam sandığa halen para yatıranlar ve emeklilere gelir üretmek durumunda diye düşünüyorum.
https://i.hizliresim.com/h1ag32r.png
yeni gelin bu- ekim vade
bugün spota göre 330- 370 puan bandında bi makasla hareket etmiş, toplam açık poz sayısı 141K, yarın terhis olacak olan ağustos vadede açık poz 76K.. ekim vadede yeni açılan poz yüzde 70 kısmı son 2 gün açılan /taşınan pozisyon bunlarda kabaca 8800- 8950 bandında bi maliyet tecelli etmiş, kısa vadede bu bandı izliycez
ağustos vadenin zirveleri 8600-8650 civarları, ekim vade yeni yakın vade olduğu cuma günü yakın vade viop grafiği muhtemelen boşluk bırakmış olacak, eğer kalan tek gün olan perşembe vadesonu seansında 200 puandan fazla bi düşüş olmaza, yine vadegeçişi boşluğu oluşacak -bu gap dolacak mı diye muhabbet dönecek.. o gap önemli değil, yarın için spot 30-endeks 8600 civarı kritik
i.ağustos vade yarına hala açık duran 76K poz- içindeki shortçu kesimi ağırlıklı ky tabir ettiğimiz şuursuz tayfa ise, bunları boğmak için sert yukarı yapar.. extradan yüzde 4 koysa 200 milyon TL eder, shortçudan longçuya tek günlük kar transferi
ii.ekim vade yeni açılan açık pozisyonun short kısmında piyasa yapıcılar ağırlıklıdır, ağustos vadede ise shortları henüz pek kapatmamışlardır, çünkü onları gün sonu eşleşmeye bırakacaklardır, bu shortlar para etsin diye kapnışı sert eksiye sürerek yaparlar- hatta gün içi i.senaryosuna iman edenler alışa gelmiştir, bi de onları aşağı yönlü sıkıştırmanın extra bonusu tezahür eder, aşağı yıkılır piyasa gün sonu, çünkü vade sonu eşleşmeye fiyatı son yarım saat işlemlerinden hesaplanıyor
pega nerde pegayı getirin bana alınmaz dediği yerden aşağı kırar dediği yerden döndü :whistling:
coni Bollinger de kimmiş ? :he:
ons grafiği
https://r.resimlink.com/1ZlwCJ2kf0.png
APS değişimi
https://i.hizliresim.com/g8jpjpu.jpg
Benim tahminlerim Selçuk gecerin tahmininin katları. Akçay abinin gittiği yol bence doğru. Bu ülke IMF ye gidemez. Hakettiği vergiyi toplayamaz yada toplamak istemez. Hatta ne sorunu ne tedaviyi tam olarak biliyorlar. Bilseler de ona uygun yetişmiş kadro yok. Dolayısıyla bu ülkede kriz bitmez. Bu günleri çok ararsınız. Borsa uçar kaçar ama bu ülkenin net durumunu göstermez
Şirketler satılacağı zaman eksper raporu çıkıyor ve gerçek değerleri belirleniyor. Onun dışında normalde genelde yarı değerden işlem görüyor diye düşünüyorum. Benim de şirketim olsa ve teminat vs gerekmese düşük fiyat ile işlem görmesinden rahatsız olmazdım, ayrıca fakirlerin ve maliyenin dikkatini çekmenin anlamı olmazdı.
Bazı yatırımcılar sadece temettü getirisine bakıyor, black box içinde ne olduğu ile pek ilgilenmiyorlar.
Bazu yatırımcılar ekonomi genelindeki ve sektördeki gelişmelere bakıp ilerideki fiyatlamaları düşünüyor.
Bazı yatırımcılar ise şirketin içini ve büyüme planlarını ya da gizli aktiflerini vs biliyor daha özel fiyatlama yapıyor.
Bir şirket satılırken ise yeni alıcının getireceği katma değer çok daha önemli olabiliyor. Profilo ve Transtürk Fren satılmıştı yanlış yaptım oralardan biliyorum.
Traderların tek terdi kısa vade alıp satmak. Orada çok daha fazla yöntem olabilir
gelelim bu haftanın flaşı isctr tahtasına.. şimdi şöyle bi şey var, banka hisseleri için değerlendirme kıstası f/k değildir, asıl olarak pd/dd çarpanıdır, defter değeri çarpanıdır.. 2005- 2010 arası yabancılar türk bankalarını çatır çatır satın alırken, işlem fiyatları en az 3x defter değerinin üzerinde idi.. ama son 15 yılda küresel düzlemde banka pd/dd çarpanları oldukça düştü, şu an dünyanın pek çok ülkesinde 1x defter değerinin altında işlem görebiliyor bankalar
defter değeri çarpanları geçen cuma kapanışı itibariyle akbnk 0.92, ykbnk 1.01, isctr 0.91 ve garan 1.18 idi.. işbank deklaresi sonrası bu 2 günde diğerleri hala aynı yerlerde isctr ise yüzde 16 pozitif ayrıştı, sonuçta artık pd/dd 1.06 ile işlem görüyor bugün itibariyle.. yani isctr bankacılık faaliyetlerinin değerlemesi özel sektör 4-büyüklerle benzer, bu yükselmiş haliyle bile.. ama likit tahta beee, herif geldi 60 milyon dolarlık malı çekebildi tahtadan tek bir günde.. küresel ölçekte düşünüldüğünde 60 milyon dolar ne ki ? çerez parası.. ama gel gör ki, bizim piyasada yarattığı etkiye bak- insider oynanan cumanın düşüğünü baz alırsak üç seansta yüzde 7 yukarı aldırttı genel piyasayı.. işte tam bei de tuzağa düşürdüğü yerler- cuma 8000 altına yürüdüğü sekans- tekniğin şeytan ayetleri
işbank iştirak portföyü şimdiye kadar asla fiyatlanmadı, ignore edildi hep.. ama şimdi koç hold- koç yat benzeri bir oluşumla, bunları banka bilançosunda daha görünür hale getirecek, nominalden gözüken 30 kadar iştirak değil, tek bir iştirak gözükecek, pd/dd çarpanlarına giren çıkan bi şey yok, özsermaye içinde direkt gözüken bi şey değil bu aktif kalemi, mevzuu bunu niye yaptığı- bazı embesillerin ilk aklına gelen şey değil elbet, bi takım vergi avantajları ve halka arz edilme potansiyeli.. halka arz hasılatı direkt işbank cebine gireceği için çok çok önemli bi hikaye bu- hidden value sadece görünür hale gelmeyecek, fiziki olarak hisse değerine yansıyacak
halka arz edilse edilse kaçtan edilir?? aşağıda halka açık iştiraklerin bugünkü piyasa değerleri görünüyor, halka açık olanlar 160 milyar TL ediyor isctr sahip olduğu pay yani hisse başı 16 TL.. halka açık olmayanlar için en muhafazkar 40 milyar koydum- hisse başı 4 TL koydum ama milli.re diye bi şirket var, piyasadaki üç reasürörden biri, tek yerli olanı.. anadolu sigorta ve anadolu hayat ikisi 35 milyarla işlem görüyor, milli.re bu ikisinin en az 5 katı eder esasen, çünkü sigorta sektöründe sermaye yapısında şöyle bi hiyerarşi vardır
acenteler- sigorta şirketleri- reasürörler.. sermaye yapısı en güçlü olanlar reasürörlerdir sonra şirketler, sonra acenteler
milli.re"den başka, trakya yat.hold diye bi şirket, yurtdışı iş bank şubeleri, bilişim şirketleri ve fin-tech start-upları da halka açık olmayan kısma dahil.. bunların hepsine 1.5 milyar dolar demişiz, aslında sadece nişantasının göbeğindeki reasürans han bu rakamı rahat rahat eder.. lafın kısası, iş holding halka arz edilirse çok büyük hikaye olur, isctr piyasa değerine min min 15 TL katkı verir.. belki 50 TL
tamam da, halka arz olsa bile bu en az iki sene sonra gerçekleşebilir" diyenler olacaktır, ben zaten orta/uzun vade için konuşuyorum
https://i.hizliresim.com/art96zc.png
BÜYÜK ZAFERLER YALNIZCA BÜYÜK MİLLETLER TARAFINDAN KAZANILABİLİR!
30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun !
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c68d298c90.jpg
Bu arada eskiden puskevit derdim hatırlar iseniz.
Harekete başladı bana göre.
10x potansiyel var.
kuraldır.. şirket son kötü bilançoyu yolluyorsa, o günkü fiyatlama diptir, ordan başlar yukarı- en kötü geride kalmıştır.. şimdi hatırladım 48 TL biraz ulker sattığını söylemiştin, ben de o günlerde çıkmıştım maldan, 2022 ekim-aralık ana mal olarak ulker taşımıştım.. ocakta bir iki daha denedim çarpıldım, sonra bakmadım.. 18.aug bilanço gününden beri yüzde30 koymuş ama hala gideri var bence, yani en kötü geride kaldıysa.. riskli bi iş yapmıyo ki, bisküvit yapıyo, türk-rus yapımı bi grain deal çok yarar ülkere, acaip yarar
ÜLKER'de bugün KAP haberi vardı, genel kurulda iştirak alımı onaylanmış, birleşmeden dolayı çıkarılacak ek sermaye halka kapalı olacakmış.
Geçen bir sohbet programında 7 milyar dolar borç vardı eritildi vs deniyordu. Muhtemelen grubun genel borç seviyesinden bahsediliyordu.
Simit ve ekmekde işçilik çok, bisküvit otomasyon ile üretiliyor ve daha hesaplı olmaya başladı.
Öte yadan kakao fiyatları artmış çikolata yine de pahalı bir ürün sayılır. Bisküvi, şekerleme ve çikolata alanında çok fazla şirket var ama ülker en bilinen marka. ULKER markası Yıldız Holding'e ait deniyor öyle bir şey var ise o biraz sıkınıtılı durum olabilir.
>>>>>>
ÜLKER BİSKÜVİ SANAYİ A.Ş.'nin gerçekleştireceğini bildirdiği tahsisli sermaye artırım işleminde, 27.275.855 TL nominal değerde kaydi bakiye (ISIN Kod: TREULKR00015), Şirketin talebi üzerine 29.08.2023 tarihinde borsada işlem görmeyen statüde ihraç edilmiştir.
İş Bankası bir ara piyasadan geri alım yapmıştı, miktarına baktım 530,307 TL denmiş, herhalde 530,307,000 TL nominal hisse demek istemişlerdir diye düşünüyorum çünkü sermaye de 10,000,000 TL denmiş.
Normalde geri alınan paylar özel izin alınmaz ise belirli bir süre sonra elden çıkarılmak durumunda.
https://i.hizliresim.com/qs62htu.jpg
Bazen olumsuz bir şey yazmaya kalkınca duvardan ses geliyor, garip bir durum.
Her doğru her yerde söylenmez denir. Buradakileri doğrudan etkilese yazardım.
Sohbet programlarında bazen önemli kişiler yanlış veya eksik bir şey söylüyor, neyse ki bir başkası biliyor ise işin doğrusunu söylüyor ve yanlış bilgi yayılmamış oluyor. Öte yandan bazen de gerçeği bilen yok ise o akıllarda kalabiliyor.
Dolar enflasyonu...
https://twitter.com/stats_feed/statu...ETnPvd08g&s=19