Döndük dolaştık aynı yere gekdik ,faiz düşür yeşil i tut , para nereye mal a mi ?
Döndük dolaştık aynı yere gekdik ,faiz düşür yeşil i tut , para nereye mal a mi ?
bugün kkm lerimin sdönüş günüydü
tamamını dövize çevirdim
her 100 dolarlık dövizime karşılık
yaklaşık 5 doalr faiz almış gibi oldum
yani yaklaşık dolara % vermiş gibi oldu
23.75 den yenilemedim ya %1-1,5 arası bi rakamdan faize yatıracağım yada bozup %41-42 den faize yatıracağım sanırım tercihi dolar olarak kalsın şeklindeolacak
Burada hakaretlerinizle herkesi kaçırsınız devam edin böyle
Yıllık yüzde 4 4.5 civarı getiren , günlük işleyen , döviz fonlarını da düşünebilirsiniz. KKM defacto bitmiş durumdadır . 31 ocak da stopaj de yeniden değerlendirilecek sanırım. Yüzde 15 e çıkarsa faiz de 45 e düşerse KKM faizi nerede ise 20 nin altına inecek. E zaten döviz aylık 1 1.5 tl bazlı getiriyor. Üzerine fon getirisini de eklediğimizi düşünürsek bir espirisi kalmıyor artık KKM nin.
Bu arada beklentim 2.5 puan. Geçen sene ocak şubatta toplamda 11 lik 2 enflasyon verisi de seriden düşecek. Ocak ayın enflasyon verisi çok önemli. Geçen sene 6 gelmiş bu sene 3-4 civarı gelse şubatta yine 1-2 ye çekseler veriyi. 11 lik seri çıkacak 4-5 girecek . Mart başı enflasyonu 40 altı görme ihtimalimiz var.
Mart da 5 puan indirim için baskı artar bu durumda da.
250 indirim gelir sonrası enflasyona bağlı
Bye bye siz kendi aranızda oynayın
Burada teknik bir yanlışlık var.
DDKKM den tl ye geçme diye bir durum yok, eğer usd kuru faizden fazla artmadıysa. Uzun süredir bu durum oluşmadığı için es geçiyorum. DDKKM hesabı açılınca zaten dolarınız tl ye çevrilip vadeli mevduat oluyor, sadece kur çıpası yapılıyor bilindiği üzere. Vade bitiminde 3 alternatif var; ya hesabı roll edeceksiniz (yani faizin eklenmesi ile artan güncel tl yi o günkü kura çıpalayıp tekrar bağlayacaksınız), ya saat 11 de ilan edilen tcmb kurundan dövize döneceksiniz (burada son döviz miktarı değil de bir önceki vade sonunuzdaki döviz miktarı artı son vadedeki tl veriliyor, detaya girmiyorum), ya da oluşan tl bakiyenizi alıp ddkkm yi sonlandırabilirsiniz.
250 baz puan indirdi
Faiz koridoru da değişti değil mi?
O zaman TLREF bugün 45 altına gelebilir.borçlanma araçları fonları geçen ayki faiz indirimi sonrasındaki güne göre bugün 10 kat daha düşük verdi.İlginç.
Dün 10 yıllık düşmüştü tbt- yot 0.05
Su anda 10 y. 26.71 e kadar düştü
normal ilginç olan nokta yok :)
3-4 ay önce poz aldıysanız sıkıntı yok :)
kaymağını beraber yersiniz :)
tam faiz düşerken girene bu beT direk bulaşık yıkattırır :)
yarın - getirse tam düşündüğümü yapıyorla yine :)
3-4 gün izleyin derim, sonra karar siz verin :)
Bugün ilginç şekilde. Yot 0.054, günlük getirdi bı terslik var Çarşamba 10 yilliklar +0.51 di yukselmisti dün yot getiri 0.412idi dün 10yilliklar -0.40 kapandı saat 16 da bugün yot getiri 0.054
Bugüne yansıyan dün saat.16 kapanış değeri degilmidir
Gün gün saatlik takip ediyorum.cozemedim
Tbt eksi yazarmi p.tesi. 10 yıllık 26.71 bu kadar düşmüşken eksi getirse yuh artık
22 sinde 2 5 10 yıllık aldım. Dünkü Kapanış oranına göre bugün yot iyice gelmesi lazimdi nerdeyse nötr geldi
Borçlanma fonları bugün saat kactaki değeri baz alıyor saat 16, mi 17 mi ben 16 diye biliyorum eski yillardan
Biraz daha aciklarsan napiyorlar oranlarla oynuyorlarmi yotla tbt aşağı salmış.digerleri bunlara göre iyice tzt 0.151apt 0.141 fit.0.120
#7857 :ok:
Tcmb'nİn 1 ay vadelİ vadelİ depo İhalesİne 50,5 mİlyar lİra talep geldİ, İhalede 22 mİlyar lİralik teklİf kabul edİldİ, ortalama faİz %45,3 oldu
Tl.ref 44.27
Bugünkü seans saat 14:00 te biter ve tahvil / bonoların ağırlıklı ortalama birim fiyatları hesaplamada dikkate alınır. Saat 14:00 dan sonra ileri tarihli işlemler gerçekleştirilir fakat 14:00 öncesi de valörlü işlem yapmak mümkün.Valörlü işlemlerin birim fiyat hesaplama da herhangi bir önemi yok.
https://www.borsaistanbul.com/tr/say...ri-piyasasibap
2 yıllık -0 .83
5 yıllık -2.03
10 yıllık -1.33
Düştü
Faizlerle ilgili:
https://www.sozcu.com.tr/mevduat-fai...apmali-p130437
Akbank 1M+ cuma (bugün)bağlanırsa %43 hafta sonu boşta kalırsa pazartesi %45
Idl 0.3780 getiri vermis 3 günlük.
günlük 0.1260 tahvil orani 7.5 .
Tahvillere satış gelirse , tahvil lere bağlı fonlar negativ getirmezmi ?
Geçen yıl "dolardan bu saatten sonra bir cacık olmaz" iddiam vardı.
1990 lardan gelen bir alışkanlık.
TL de devalüasyona yakalanmışsan tek yapacağın yine TL de kalıp zararı telafi etmek.
Yalnız bu kez DDKKM icat ettiklerinden telafi biraz güdük kaldı.
DDKKM den TL ye geçişte yüzde 65 NET, stopajsız faizi 3 ay yerine 1 yıllık yapsaymışız daha iyi olacaktı.
Sadece bir bölümünde yüzde 52 ile SIFIR STOPAJLI 366 gün yakaladı...
Yüzde 65 NET, kılçıksız faiz nerede, şimdi büyük bankaların 3-6 aya verdikleri 39-40 lı faizleri nerede...
Üstelik bu yüzde 10 STOPOAJLI oranlar.
Nette aldığın yüzde 65 NET faizde göre göre yüzde 35 e denk gelmiyor mu?
Faizler geçen yıla göre şimdiden yarı yarıya düşmüş.
Emlak biraz kıpırdayacaktır, ancak ZİRVESİNDEN alanın elinde de patlayabilir.
Ancak iktidar seçime 6 ay-9 ay kala (Ki benim tahminin 2027 bahar gibi) KONUT KREDİ FAİZLERİNİ KAMU BANKALARI İLE İNDİRİP emlakta SINIRLI bir sıçrama yapabilir.
Ancak o güne değin dolarda veya emlakta park ettiğin tutarı TUTMA ZARARI ile kafa kafaya gelir diye düşünüyorum.
TBT ve GUV cuma günü vermediği faiz indirimi getirisini bugün vermiş.
+1,31 ve 1,07
31.01.2025 tarihinde mevduat stopaj oranları % 10’dan, % 15’e yükseltilecek büyük ihtimalle.
Nkolay 45 yapmış.
Kaynak: Sözcü
Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası, politika faizini yüzde 47,5'ten yüzde 45'e indirerek, bankaların uyguladığı faiz oranlarında değişikliğe gidilmesine yol açtı. Bu kararın hemen ardından bankalar mevduat faizlerini revize etmeye başladı.
MEVDUAT FAİZ ORANLARINDA DÜŞÜŞ
Faiz kararı öncesinde bazı bankalar, mevduat sahiplerine yüzde 50'nin üzerinde faiz oranları sunuyordu. Ancak yeni haftayla birlikte bu oranlar yüzde 45-48 arasına geriledi. Bu düşüş, kısa vadeli mevduatlarda yaklaşık 2,5 puan, 6 aylık vadeli mevduatlarda ise 10 puan civarında bir azalma anlamına geldi.