ülke en geç 20 yýl içinde bölüneceksen koy dötüne rahvan gitsin öyle kaderin, sen kaderini çoktan çizmiþsin darbe önlemek hikaye..
Printable View
Borsada iþlem görmeyen HAKMAR kayyumu, yarýn borsayý etkiler mi? 800-900 maðazasý varmýþ
dincilerden kurtulacak kadar cahilliðimiz geçmedikçe kader kaçýnýlmaz..
Türkiyenin en büyük sorunu; dine olan zaafýndan dolayý dincilerin tuzaðýna düþmesi..
Atatürk çok uðraþmýþ bu zihniyetlerle..ama elinden ancak bu kadarý gelmiþ..
Atatürk zamanýnda da çok partili döneme geçiþ döneminde batý uzantýlý dinciler siyasette türemiþ..Ama hemen gereken cezayý kesmiþ..
Osmanlý zamanýnda da dinciler musallat olmuþlar..
þahsen ben bulunduðum yerde kendimi güvende hissetmediðimi söyledim..
ama etrafýmda bunu görmeyen cahiller var..bu cahilleri býrakacam yakýnda..
ABD'de yýllýk enflasyon haziranda beklentilerin üzerinde arttý
ABD'de yýllýk enflasyon haziranda beklentilerin üzerinde arttý
NEW YORK (AA) - ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), haziranda aylýk bazda yüzde 0,3 ile beklentiler dahilinde, yýllýk bazda yüzde 2,7 ile beklentilerin üzerinde artýþ gösterdi.
ABD Çalýþma Bakanlýðý, haziran ayýna iliþkin tüketici enflasyonu verilerini açýkladý. Buna göre, Amerikalý tüketicilerin yaþam maliyeti, haziranda bir önceki aya kýyasla yüzde 0,3 yükseldi.
Bu dönemde piyasa beklentilerine paralel artan TÜFE, mayýsta bir önceki aya göre yüzde 0,1 artýþ kaydetmiþti. TÜFE, haziranda yýllýk bazda ise yüzde 2,7 ile þubat ayýndan bu yana en yüksek seviyede arttý. Bu dönemde yýllýk enflasyonun yüzde 2,6 olmasý bekleniyordu. Yýllýk enflasyon mayýsta yüzde 2,4 olmuþtu.
- Barýnma maliyetlerindeki artýþ öne çýktý
Barýnma maliyetleri, haziranda aylýk yüzde 0,2 artarak tüm kalemlerdeki aylýk artýþta etkili baþlýca faktör oldu. Barýnma endeksi yýllýk bazda da yüzde 3,8 yükseldi.
Ayný dönemde gýda fiyatlarý aylýk yüzde 0,3 ve yýllýk yüzde 3 arttý. Enerji maliyetleri ise haziranda aylýk bazda yüzde 0,9 yükselirken, yýllýk bazda yüzde 0,8 düþtü.
- Çekirdek enflasyon beklentilerin altýnda geldi
Deðiþken enerji ve gýda fiyatlarýný içermeyen çekirdek TÜFE, haziranda aylýk yüzde 0,2 ve yýllýk yüzde 2,9 artýþ kaydetti.
Piyasa beklentisi, çekirdek enflasyonun aylýk bazda yüzde 0,3 ve yýllýk bazda yüzde 3 olmasý yönündeydi. Çekirdek TÜFE, mayýsta aylýk yüzde 0,1 ve yýllýk yüzde 2,8 artmýþtý.
Kaynak : Anadolu Ajansý
Trump, Endonezya ile ticaret anlaþmasý yaptýklarýný bildirdi:
Trump, Endonezya ile ticaret anlaþmasý yaptýklarýný bildirdi:
- "Endonezya'ya tam eriþimimiz olacak. Onlar yüzde 19 (tarife) ödeyecek, biz ise hiçbir þey ödemeyeceðiz"
NEW YORK (AA) - ABD Baþkaný Donald Trump, Endonezya ile vardýklarý ticaret anlaþmasý kapsamýnda, bu ülkeden yapýlan ithalata yüzde 19 gümrük vergisi uygulayacaklarýný ancak ABD'nin Endonezya'ya gönderdiði ürünlere tarife uygulanmayacaðýný bildirdi.
Trump, Truth Social sosyal medya hesabýndan konuya iliþkin paylaþýmda bulundu.
Paylaþýmýnda anlaþmanýn detaylarýna yer vermeyen Trump, "Endonezya ile herkes için harika bir anlaþma yapýldý. Çok saygýdeðer Baþkanlarýyla doðrudan görüþtüm." ifadelerini kullandý.
Öte yandan, Beyaz Saray'da basýn mensuplarýnýn konuya iliþkin sorusunu yanýtlayan Trump, "Anlaþma yaptýk, Endonezya'ya tam eriþimimiz olacak. Onlar yüzde 19 (tarife) ödeyecek, biz ise hiçbir þey ödemeyeceðiz." diye konuþtu.
Trump, bunun her iki taraf için de iyi bir anlaþma olduðunu düþündüðünü belirterek, baþka anlaþmalarýn da duyurulacaðýný söyledi.
Hindistan ile de benzer bir anlaþma yapýlacaðýný dile getiren Trump, "Bu ülkelerin hiçbirine eriþimimiz yoktu. Ýnsanlarýmýz içeri giremiyordu. Þimdi ise gümrük vergileriyle yaptýðýmýz þey sayesinde eriþimimiz var." deðerlendirmesinde bulundu.
- "AB ile ilerleme kaydediyoruz"
Trump, Avrupa Birliði (AB) ile yürütülen ticaret müzakerelerine dair soru üzerine de AB ile konuþtuklarýný ve ilerleme kaydettiklerini bildirdi.
AB ile zaten bir anlaþmalarý olduðunu ifade eden Trump, AB'ye yönelik 1 Aðustos'tan itibaren yüzde 30 tarife uygulanacaðýný bildiren mektubu "anlaþma" olarak nitelendirdi.
Trump, AB'nin yýllardýr ticaret konusunda ABD'ye kötü davrandýðýný öne sürerek, "Bence sonunda herkes memnun olacak." dedi.
- Endonezya'ya "tarife mektubu" gönderilmiþti
ABD, mayýs ayýnda önce Ýngiltere ile daha sonra da Çin ile anlaþmaya varmýþtý. Trump, bu ay baþýnda ise Vietnam ile ticaret anlaþmasý yapýldýðýný duyurmuþtu.
Trump, 9 Temmuz'da sona eren tarife erteleme süresini 1 Aðustos'a uzatmýþ, ülkelere "ABD ile ticaret yapabilmek için ödemeleri gereken" gümrük vergisi oranlarýný içeren mektuplarý göndermeye baþlamýþtý.
Endonezya'ya yönelik mektubunda da Trump, bu ülkeye 1 Aðustos'tan itibaren sektörel tarifelerden ayrý olarak yüzde 32 tarife uygulanacaðýný açýklamýþtý.???????
Trump, mektuplarda "belki" düzeltmeler yapýlabileceðini belirterek, "Bu tarifeler, ülkenizle olan iliþkilerimize baðlý olarak yukarý ya da aþaðý doðru deðiþtirilebilir." ifadesini kullanmýþtý.
Kaynak : Anadolu Ajansý
https://www.youtube.com/watch?v=92Z4...el=%C3%9CLKETV
https://www.youtube.com/watch?v=5j-j...A%C4%B0NKILABI
https://www.youtube.com/watch?v=rJRM...=SavunmaRaporu
Bu 3 videonun anlamýný anlamýyorsanýz burada bazý konularda gereksiz ahkam kesmeyin.
Sela okunuyor þu anda.
Dinden nefret için bir neden daha..
Bu saatte sela okutturmak..
Þimdi bu full politize olmuþ imamlarýn arkasýnda namaz kýlýnýr mý??
SM-A336E cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
https://youtu.be/KzjaLsfzkkE?si=um8oY4J5jMdiEXXV
:whistling:
Tekfen’in çaycýsý ANZ nin ayakçýsý ile muhabbetin var diye her þeyi biliyorum pozuna girme.
Keþke dediklerin doðru olsa bizi trollemesen…
https://t24.com.tr/haber/2011de-yerl...a-vakti,637711
Bakan Þimþek'in AK Parti Kýzýlcahamam Ýstiþare ve Deðerlendirme Toplantýsý'nda. faiz konusunda herhangi bir deðerlendirmesi olmadý - Hazine ve Maliye Bakanlýðý
Hazine ve Maliye Bakanlýðý'ndan konuya iliþkin yapýlan basýn açýklamasý aþaðýda bulunuyor:
Bugün Türkiye Gazetesi'nde yer alan "Þimþek: Bu ay faiz indirimi bekliyorum" baþlýklý haber, kamuoyunu yanýltýcý nitelikte olup yanlýþ bir þekilde aktarýlmýþtýr.
AK Parti Kýzýlcahamam Ýstiþare ve Deðerlendirme Toplantýsý'nda. Hazine ve Maliye Bakanýmýz Sayýn Mehmet Þimþek'in. piyasalarda oluþan faiz indirimi beklentisini dile getirdiði ifade, kiþisel beklentisi gibi yansýtýlmýþtýr.
Sayýn Bakanýmýzýn faiz konusunda herhangi bir deðerlendirmesi olmamýþtýr.
Bu çerçevede, tarafýmýzca doðruluðu teyit edilmeyen kulis ya da perde arkasý adý altýnda yapýlan haberlere itibar edilmemesi önem taþýmaktadýr.
Günaydýn, bol kazançlar... Bugün para yaðsýn üzerinize ama ondan evvel saðlýk, sevgi, dostluk...
O zaman gir ASELS topiðine zamanýnda millet S-400 geyiði yaparken orada neler yazmýþým bir bak.
Bak güzel kardeþim. Ýlk nickim ZDX niye 2030 yýlýna kadar yasak aldý biliyormusun? ARSAN topiðinde bilen bilir tahtacý baþa çýkamadý beni yasaklatmak zorunda kaldý. Çünkü iþi bilen bilgisi olan bir adamla bu iþte baþa çýkamazsýn. Bak sen bilmezsin O zaman bir AKEDAÞ muhabbeti vardý akýbetini sýrf gariban küçük yatýrýmcý için öðrenebilmek amacýyla Tarým bakanlýðýnda çalýþan arkadaþýmla gezmeye gider gibi enerji bakanlýðýna girdim. AKEDAÞ ihalesi iptal edilecek diye ARSAN topiðinde yazýlýrken ben ihale iptal olmayacak diye kurallarýn el verdiði kadar açýk açýk yazdým. Burada bana sallayýp duruyorsun benim burada reelde kim olduðumu bilenlerde var. Birisi çýkar iki kelime yazar utanýrsýn.
Burada bazýlarý muhaliflik kisvesi altýnda çok yanlýþ yazýlar yazýyor. ha bu kýsmý beni hiç ilgilendirmez. AMa bu saçmalýklarýn üzerine finans piyasalarý ile ilgili saçmalamalarý baþta burada olan herkese ve ziyaretçilere büyük zarar verecek. Dilimin döndüðünce burada sýrf bu yüzden bazen istemediðim konulara girmek zorunda kalýyorum. Ama bundan sonra bu konulara hiç karýþmayacaðým.
O muhalif kisvesi altýnda yazý yazanlar CHP li falan da deðil. Onlardan da CHP yi öðrenecek falan da deðilim. Onlar giderken ben geliyordum. Artýk gerisi herkesin anladýðý kadar.
Not: Benim burada bazý yazý yazdýðým konularý da deðil T 24 hiçbir kanalý izleyerek öðrenemezsin. ben Yamuk adam olsam 20 yýlý aþkýn burada ayný nickimi kullanmaya çalýþmam.
Bilanço Açýklama Tarihleri
https://r.resimlink.com/es6wAFHa.jpeg
ISCTR 14,46 gapi kapandý bu kadar gelmiþken endekste 9 temmuz günü kalan 10171 gapi de arada kapansa iyi olur.
terör bittiði ve sürpüz açýklandýðýndan beri çakým çakým çakýyorlar...
terör bitmeseydi nolurdu bilemiyom :he:
:drunk:
bugünde tatil olaydý 15 temmuz after tatili ...
alýþtýk.. herþeye tatil.
28 þubata 15 gün koysun padiþahýmýz. bi kafa tatili yapalým.
zaten kumaranede çok kiþi yok... kendi kendimize takýlýyoruz..
bist spot öðlen açýlsýn 12 gibi..
viop bence akþam 6 dan sonra açýlsa fena olmaz.. sabahýn köründe kumar mý olur yaw.
:drunk:
terör bididii hüdödödödologgg diye gazlar alýndý þimdi soðumaya geçildi...
bu haftadan itibaren tahminimce demirtaþ kavala ve faltaylý... öncelikle çýkabilü.
ee normalleþme dediðin böyle olacak.
yoksa birine al sana bombe.. diðerine dövelim... pek normal deel :he:
iyicene gaz alýndýktan sonra.. ooyeee osmanlý kuruyeah falan gazlarý.. yavaþtan pkk lýlarda çýkmaya baþlar.
:drunk::drunk:
GESAN ve EUPWR Þirket Raporu (PhillipCapital)
Giriþim Elektrik'i %113 getiri potansiyeli ile hisse baþýna 99,00 TL hedef fiyat ve "endeks üzeri getiri" önerisiyle araþtýrma kapsamýmýza alýyoruz.
1999 yýlýnda kurulan Giriþim Elektrik, enerji altyapý sektöründe Türkiye'nin deðerli EPC þirketlerinden biri olarak konumlanmýþtýr. Yýllar içerisinde trafo merkezleri, iletim hatlarý ve yenilenebilir enerji kurulumlarýnda uzmanlaþmýþ; özellikle TEÝAÞ ile yürüttüðü projelerde önemli bir referans oluþturmasý sayesinde kamu kurumlarýyla istikrarlý bir iþ geçmiþine sahip olmuþtur. Þirketin %80'lik ihale kazanma oraný ve 80'i aþkýn ülkedeki deneyimi, operasyonel güvenilirliðini açýkça ortaya koymaktadýr.
Giriþim'in Europower Enerji üzerinden þekillenen dikey entegre yapýsý, grubun enerji altyapý projelerini büyük ölçüde kendi kaynaklarýyla tasarlayýp üretmesine ve teslim etmesine olanak saðlamaktadýr. Bu yapý, maliyetleri avantajlý hale getirmesine ek olarak proje teslim sürelerini hýzlandýrmakta; uzun vadede fiyatlama gücünü artýrarak Giriþim'i sektörde baðýmsýz ve uçtan uca hizmet sunabilen bir oyuncu haline getirmektedir.
PhillipCapital Menkul Deðerler A.Þ.
https://www.phillipcapital.com.tr/
Yasal Uyarý
Burada yer alan yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeler yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir.Yatýrým danýþmanlýðý hizmeti ; aracý kurumlar, portföy yönetim þirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müþteri arasýnda imzalanacak yatýrým danýþmanlýðý sözleþmesi çerçevesinde sunulmaktadýr.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarýn kiþisel görüþlerine dayanmaktadýr.Bu görüþler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabýlýr.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
Böyle bir rapor var tüm sektöre hareket getirdi.
Salça fiyatlarýnda minimum %30 fiyat güncellemesi olmuþ. Stoklardan kar yazar bunlar. Hangisini borcu az stoðu fazla hisse sayýsý az vs sizin kararýnýz.
Yenilenebilir enerji kaynaklarýna dayalý ön lisans veya üretim lisansý bulunan üretim tesisleri için gerekli özel mülkiyete konu taþýnmazlarýn temini amacýyla Enerji Piyasasý Düzenleme Kurulu tarafýndan 31 Aralýk 2030'a kadar Kamulaþtýrma Kanunu kapsamýnda "acele kamulaþtýrma" kararý alýnabilecek.
31 Aralýk 2030'a kadar iþletmeye girecek yenilenebilir enerji kaynaklarýna dayalý üretim tesislerinin izin, kira ve irtifak iþlemlerinde yüzde 85 indirim uygulanacak.
Enerji ithalatýnýn azaltýlmasý, cari açýðýn düþürülmesi ve yerli kaynaklara dayalý üretimin artýrýlmasý için izin, kira ve irtifak iþlemlerinde uygulanmakta olan indirimlerin süresi 5 yýl uzatýlacak.
Mecliste geçmesi beklenen kanunun içinde bir de böyle bir bölüm var.
https://www.aa.com.tr/tr/politika/tb...ulecek/3629533 Bu linkin içinde var.
Natenle ben uðraþtým tavana yakýn verdim tavan olmamýþdý.
Tabandan aldým erken aldým dedim ertesi gün 50 üzeri yapýnca verdim.49.10 dan almýþdým.
Ve cuma gene aldým 46 lardan Bugün 46.60 üzeri %50 sini gene verdim 45 e düþerse gene alýrým birde bedelsiz gelecek aylýkda da dip oluþurmu ona bakýyorum.
Diðer enerjilere de daldým 2 tane.
Tuborg da da 200 TL bekliyorum Aðustos ayýnda temettü ödeyene kadar almadan satarým artýk.temettüyü
YTD.
Ben Fade ye de daldým uzun da.YTD.
Naten biraz daha verdim %25 47 üzeri sakat hareketler yahu.YTD.
Bozkurt reisim hünkârým gelince gözüne bakayým bakalým ne gösterecek. Onun gözler dünyasý görüyor arada iþçi abinin eþeði de görse iyi olacak