öne alayım doalr haberleri arasıda kaynamasın
Printable View
Bu başlığı şu anda 138 kişi okumaktadır. (35 üye ve 103 ziyaretçi)
Almanya'nın Türkiye'ye fon akışı sağlayan kanallara yapmaya başladığı baskı ile ilgili yabancı kurum raporlarından yaptığım hızlı tercüme.
Almanya KfWBank, Commerzbank , EIB ve EBRD gibi kuruluşlarla Türkiye'ye fon akışının kısıtlanması ile ilgili görüşmelerde bulundu.
KfWBank, Commerzbank Tükiye'ye fon akışı (dış borç) sağlayan Alman kamu bankaları
EIB : European Investment Bank : Çok uluslu , genelde gelişmiş ülke devletlerin ortak oldukları avrupa yatırım bankası. Türkiye'ye yine ciddi miktarda fon akışı sağlıyor
EBRD: European Bank for Reconstruction and Development : Yine uluslararası anlamda gelişmiş ülkelerin ortaklığında kurulan yatırım ve kalkınma bankası.
EBRD'yi özellikle önemsiyorum zira çok kritik bir role sahip. Örneğin Odeabank , fibabank gibi bankalara çok yüksek miktarlarda sermaye benzeri kredi sağlayan bir finans devi. Şöyle söyleyeyim Fiba ve odeabank'a bu kuruluştan verilen sermaye benzeri krediler dolayısıyla şu anda EBRD , odeabank ve fibabank'ın %30 hissedarı durumunda gözüküyor.
güzel ülkeme yazık oluyor.......ne diyeyim daha.....
Güzel satış fırsatı verdi 3.80 den.Betonlamak da iyidir.
Şimdi bu görüşmelerin nedeni nedir.....
Neden fon akışı kısıtlanıyor....
Oyunu büyük okumak lazım.
Neyin planıdır bunlar.....
Allah beterinden korusun
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
gerçekten tedirgin oldum şimdi....
muhtemelen yarın olacaklar bugünden fiyatlanıyor olsa gerek...
AMB borçlanma kağıtlarında 30 milyar avro kısıntıya gitti
Alman 10 yıllıklar % 0.6'nın üzerine attı
o da yetmedi
TC Merkez bankası Politika faizini %9'a çıkarıp geç likitite penceresini 11'e çekti
Ne olur o zaman TL ?
Uluslararası haber ajansı Bloomberg'in Alman kamu bankalarının Türkiye'ye yönelik finansmanı kısacağına dair yayınladığı haber sonrası dolar 3.80 seviyesinin üzerine çıktı. İlk tepki sonrası dolar 3.77 seviyesinde seyrediyor.
Konuya ilişkin olarak Bloomberge bilgi veren 10’dan fazla bankacı ve hükümet yetkilisi Almanların, Avrupa Yatırım Bankası (EIB) ve EBRD gibi kurumlarda Türkiyeye yönelik finansmanı kısmaya çalıştığını, bazı ticari Alman bankalarının da Türkiye risklerini gözden geçirdiğini kaydetti. Kaynaklar, Almanyanın baskısıyla EIBnin Türkiye projelerini yaz aylarından bu yana askıya aldığını bildirdi.
Bir kaynağa göre de Commerzbank AG bazı Türk bankalarla ilişkilerini gözden geçiriyor.
'KAYGIYLA İZLİYORUZ'
Bloomberge e-mail ile açıklama yapan EIB "EIB™nin Türkiye politikasında değişiklik yok ancak Türkiyedeki mevcut politik durumu kaygıyla izliyoruz" dedi.
'FONLAMA SÜREÇLERİ SIKILAŞTIRILIYOR'
Bir diğer kaynak Alman kamu kalkınma bankası KfWnin, Türkiyeye yönelik fonlama süreçlerini sıkılaştırdığını ve onayların doğrudan Berlin üzerinden gelmesi gerektiğini söyledi.
Kaynaklar EBRD de Türkiyeye yönelik kredilerin onaylandığını ancak Alman üyelerin bu kredilerin onayında karşı oy kullandıklarını kaydettiler.
EBRD sözcüsü Axel Reiserer, "Durumu dikkatlice izliyoruz fakat ilişkilerimizi sürdürüyoruz. Ülkenin ihtiyacı olan finansmanı sağlamaya devam ederken neredeyse tamamen özel sektörle çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
Commerzbank ve KfW konuya ilişkin yorum yapmadı.
Öte yandan uzmanlar haberin sadece Bloomberg'te yayımlandığını, resmi kaynaklar tarafından herhangi bir açıklama yapılmadığını belirtti.
Uzmanlar, asılsız olabileceği değerlendirilen bu tarz haberler yüzünden kurda keskin hareket olabildiğini de bildirdi.
https://tr.sputniknews.com/ekonomi/2...olar-ne-kadar/
Bir buçuk ay önce dolar diplerdeyken yazmışım, aah ah dolar sen nelere kadirsin.
Dolar üçe düşerciler nerelerdesiniz oralarda mısınız hala sizi de anmadan geçmeyelim?
Daha 3.60larda bile bu yükselişe tepkidir o normaldir yön hala aşağı diyenler vardı ama şimdi tamamen soyları tükendi sanırım. Nasıl bir tepkiyse iyi tepti meret..
Aksam 19.00 gibi haberturk veya cnn de bir alt yazi gecti .Hukumet dunya bankasi ve imf ile gorusmelere basladi gibi herhalde imf ye borc vermek icin gorusmuyorlardir bizimkiler diye bir ic gecirdim ki az sonra dolar 3.80.
LG-H818 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bunlar bir fonun ötesinde direk devletlerin ortak olduğu büyük çaplı para yönetim organizasyonları. Yani ECB'nin ve kaynaklarının asıl yönlendiricileri. Ortaklarının tamamı mevzuat gereği devletlerin hazineleri. (çoğunluğunda da almanya'nın ağırlığı , verdiği cari fazla ve sermaye fazlasından dolayı çok fazla). Bunlar bir fon değil Avrupa kıtasındaki paranın gerçek sahipleri.
3.800 den sattım 6 ay sonra 3.50 den yerine koyacağım.Almanya ufuruyor sadece.Hong kong dan line açıldı bile.
Partizanca bakarsan finansal piyasalarda pek başarı olmaz kanaattindeyim.
Saygılar.
3,80 yeniden zıpladı... Allahım ne aksiyonu bol ülke... Akşam üzeri 3,7320 TL den %5 USD satmıştım.. Akşam dışarı çıkmam lazımdı. Gittim geldim.. Ding Dong alarm öttü.. 3,80 TL yi geçti diye... Bu ne hız!
Tokat sırası şimdi Almanya'ya mı geldi?
Londradan ithal
http://www.zaytung.com/fotos/mehmet_simsek%20(2).jpg
Sayın Bakan bu yükselişin Şerefine,
muhakkak yeni vergi benzeri bir şeyler yumurtlaması şart oldu ...
mesala dolar-döviz-altın alım satımından küçücüük minnacık hem de vatandaşa (FAZLA) dokunmaz bir % 1 kambiyo vergisi ....
süper olur...
O yazıları okursan fon kelimesini gelişi güzel kullandığımı anlarsın..mühim olan kimin parasıyla cari açığı finanse ettiğin..başta Avrupa'nın parasını kullanıyoruz....saygılar..
Sağol dostum..cari açığın nasıl finanse edildiğini bilen biliyor da ..:)
Birde adamlara efelik yapmıyor muyuz..insan tav oluyor..:)
Ayranı yok içmeye tahteravanla gider...:kahkah:
ovvvvv hocam nasıl sattınız olmadı....
araştırın biraz.
gecede açık sürekli
isim veremeyeyim reklama girer
Sn. Kızılaga hayırlısı olsun... Lakin bu piyasalarda şak şuk; pat küt hareket etmeyecek kadar tecrübeli birisiyim.. 1998 yılından beri piyasaları her zaman değil her saat takip eden birisi olarak;
USD satarken şuna dikkat ederim...
1)Tavanın tavanı vardır... Dibin dibi vardır.. Asla Unutmam.. ( Tecrübe Bir sabah büyük bir firma 10 yıllık dibi gördü diye bastım paraları o firmanın hissesine; 2009 Mart yada Nisan idi sanırım, akşama -65,000 TL yazıyordu-İnanılmaz bir tecrübe idi)
2) USD satarken BISTe bakıp sağlamasını yap... Bist USD ın sağlamasıdır...
USD satıyorsan demek ki hisse ucuz, hisseye girebilirim Borsa yükselecek demektir.
Hisse alamıyorsan USD tavana gitmemiş demektir..
BIST 108500 de USD 3,80 TL de ise; yaşadığım tecrübe USD aşırı ucuz der... TL bazında iyi kar etmiş olabilirsin ama iyi kar edebilmen için USD 3,80 TL de ise BIST 85000 de dir....
Yani bu durumda ben USD ı anca kademeli satarım.. O da USD geri çekilince yerine malımı koymak içindir... USD mı TL ile değiştirmek için değil.
Evet USD TL bazında iyi getirdi... Ama hisse bazında hiçbirşey getirmedi...
Siz komple satıp çıkmışsınız...Ben komple USD ımı BIST i 85,000 puanda görürsem verip çıkarıp...
Bu anamoly de anca her 5 kuruşta %5 satış olur, o kadar...
İster okuyun, ister okumayın.. 20 yıllık tecrübemdir bu...
Öyle yada böyle satmış.. Ne diyeyim... Teknolojiyi piyasa kadar iyi izlemiyorum...
Belki yaştandır... Sanırım T.F başharfleri.... (Türkiye F....)
Bol kazançlar...
dolar yeniden zıplayacak gibi
Ayrıca tapu harcı çok düşük alım satım için % 2 olan vergi mesala %5'e çıkarılsın.
Ayrıca konutlarda kira stopajı neden SIFIR , maderm ki işyerleri için % 20 stopaj kesintisi yapılıyor o da yetmiyor her sene bir de üstünden de bir de Gayrı Menkul Sermaye İradı adı altında bir daha vergi alınıyor , ondan da % 20 stopaj alınsın...
Vergi baremleri de saçama , direkt tüm kazançlardan % 35 gelir vergi alınsın,
nedir yok yardım yaptım ,yok sağlığa harcadım yok, sigorta yaptım onlarda kesinlikle vergi indirimine tabii olmasın...
öyle değil mi efendim suistimalleri önlemek şart , bu ülkede vergi adaleti şart...
madem vatandaş dolarını -altınını bozdurmuyor... biz de vatandaşın dolarını altınını bozduracak duruma getirmeliyiz... (deveye diken vergi mükelleflerini bir öpen lazım )
tamam
hadi bizle ilgili bir haber geldi
dolar zıpladı
e bu zara ne oluyor o zaman
14 üstüne attı.
%2,20 artıda.