26 ekim diye duymuştum
Printable View
Ağaoğlu kendi reklamını çok iyi yapıyor. Hem arsa sahibiyim, maliyetim düşük diyor, hemde diğerleri batacak aman ha benden alın diyor. Gerçektende gayrimenkul sektörü zorlu bir dönemden geçiyor. Arsanın az olduğu ama talebin yüksek olduğu bir şehirde bir iki şirket zora girse bile diğeri gelir onu ucuza alır, iş devam eder. 80 milyonluk bu ülke 100-110 milyona ulaştığında İstanbulunda nüfusu bayağı artmış olacaktır ve inanıyorumki bu günleri mumla arayacağız. Bu zor günlerde zamanlama iyi yapıldığı sürece konut üretende arsa alarak, yatırımcı ve yuva almak isteyende iyi bir lokasyonda geleceğe göre uygun koşullarda konut sahibi olarak bu günleri değerlendirebilir.
ISGYO Manzara Adaları bitirmeden Tuzla ve Üsküdar projelerine bence başlamamalıdır. 3. çeyrek Manzara Adalar satışı iyi gelmeyecek kanatındayım. Çok daha agresif ve uygun koşullarda satış politikası uygulamaları gerekecek.
31.05.2017 tarihinde -şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım- başlıklı forumda yazdığım bir yazıyı sizlerle paylaşmak istiyorum.
Saygılarımla...
http://www.hisse.net/topluluk/showth...955#post470955
Konun başlığına ithafen kendi fikirlerimi sizinle paylaşmak istiyorum, eğer eve ihtiyaç varsa ev alınmalı ve ihtiyaç karşılanmalı, zaman içersinde ihtiyaçtan doğan alım, çok güzel bir yatırıma dönüşebilir, bakıp görmek gerek.
Eğer ihtiyaç dışı, yatırım amaçlı ev alınacaksa şahsen bu günlerde çok dikkatli olunması kanatındayım. Kira çarpanların çok yüksek olduğu bu günlerde ve diğer yatırım araçlarının cazibesi her geçen gün arttığı bir dönemden geçiyoruz. Kanaatimce Türkiye çapında şu ara hiç bir şehirde yatırım amaçlı ev alınmamalı, tek istisna İstanbul. Tabi İstanbulda her yerdeki evde alınmaz. Benim kriterlerim şöyle. Metroya 500-600 metre uzaklıkta, site içersinde, kapalı oto parkı ve güvenliği olan, 10 yaşını geçmemiş, aşırı aidatlarına olmayan, tırnak içerisinde aile yaşamına uygun bir gayrimenkul. Eğer deniz manzarasıda varsa itiraz etmem Böyle bir yere sahiplenirsende bir iki sene pirim yapmayabileceğini göz önüne alınmalıdır, iyi bir kiracıyla idare etmek gerek. Burda amaç bence kısa vadeli primden daha çok lokasyona odaklanmaktır.
İstanbul gibi bir şehir büyümeye ve nüfusun artmasına adaydır. İş dünyasının İstanbulda olması, paranın para kazandığı şehir olması, sosyal hayat cazibeyi arttırıyor, Türkiye genelinde bakarsak, İstanbulda bir mülk sahibi olmak isteyen çok insan var, talebin bir bölümü bu kanaldan geliyor. Ayrı yeten yeni yaşam tarzının getirdiği koşullarda tek kişilik hane halkı sayısıda çok artırıyor. Dünya genelinde türkçe konuşan insan sayısı 200 milyona yakın, hepsi İstanbulu seviyor, arapların İstanbula ilgisi her geçen gün artıyor. Talep bazlı örnekleri dahada çoğaltılabilir.
Arz bakımından bakıldığında İstanbul kuzeyden ormanla, güneyde ise denizle çevrilmiş dar bir alana sıkışmış durumda, imarlı arsalar her geçen gün azalıyor ve fiyatları yükseliyor, enflasyonist ortamıda göz önünde bulundurursak, inşaat maliyetleride artıyor. Global kriz bittiğinde ve Türkiye ekonomisi tekrar rayına girdiğinde İstanbuldaki ev fiyatlarının yanına bile yaklaşılamaz bir hale geleceğini tahmin ediyorum. Saygılarımla...
Yazının başında bahsettiğim gibi sizlerle fikirlerim paylaşıyorum. Yatırım tavsiyesi değildir
Sirket tahvil ihracında spk ya diyorki efendim fonun yuzde 25 ini Tuzla projesinde kullanacağım.
Siteye bakıyorsun tuzla projesi diye bir şey yok,şirketten resmi bir açıklama yok, projenin büyüklüğü nedir sirketin yuzde 38 halka acik paydaşları bilmiyor, ama sirket olmayan projeye fon ariyor.
Şarlatan genel mudur arada birkaç gazeteye demeçler veriyor,tuzla projesi yok otel projesi vs.
Bilen var mı bunlari yok, sana bilgi vermeye gerek duymuyor.
Bir açıklama resmi ,gazeteye demecle açıklama yapılmış olmaz spk nin ozel durumlar tebliğine ters zaten.ne bok yiyorsunuz bizde bilelim.
3 ayda 10 tane manzara adalarda ev satabildiniz ,kartalda her yer inşaat adalardan baktınmi beton rezilligini görebiliyorsunuz. Içine edilmiş bir kartal oluşuyor genel mudur miami ye benzetiyor, izmir ege perlanin yerini manhaattan , bonzai tadinda birşeyler ictigi belli
Faizlerin artması temettü veren hisselerin gördüğü ilgiyi azaltıyor. Yoksa bu kadar düşüş olmazdı.
hisse bazlı bakıldığında ve faiz çarpanlarıyla hesaplığında genel olarak haklısınız. Şirket bazlı bakıldığında, örneğin ISGYO, enflasyonuda hesaba katarsak portföy değer artışı ve kira atışlarını hesaba katmak gerektiğini düşünüyorum. Tabi burda doluluk oranları ve konut finansman oranları çok önemli yani yönetime çok büyük iş düşüyor...
İnşaat da bitti GYO işi de bitti. Bu kağıttaki nasipsizlik ve uğursuzluk hepsini birden bitirdi. Geçmiş olsun. Sürünmeye bak. Başım ağrıyor artık. Bir kere mi ivmelenmez yahu 2 senede.
1.33 yahu. El insaf.