şimdi hocam borsa yatırımına bu şekilde extrem örneklerle baktığın zaman her zaman kaçan fırsatlar olduğunu veya fırsat maliyetinin çok olduğunu görürsün.
O daire içine aldığın yerin 12 ay öncesine dönüp başka bir hesap yapsan bu sefer de arena yatırımcısının çok karda olduğunu görürsün.
Yada grafiği kasım 2021 Şubat 2022 aralığına daraltsan bu sefer yine arena yatırımcısının çok iyi kazandığı kanısına varırsın
( 8,71 - 16 ).
Mesela şu anda son 1 yılda iyi kazandırdı gözüyle baktığın THY için grafiği 5-6 seneye çıkarırsan , THY yatırımcısının aslında ne kadar zararda olduğu ortaya çıkar.
Bu örnekleri arttırmak çok mümkün. Zaten neyin ne zaman düşeceğini veya yükseleceğini nokta atışı ile bilsek çok zengin olurduk.
Ben o dediğin süreçte sürekli hissede değildim. 20 liralardan çıkıp 10 liralardan geri aldım ama tabii tamamıyla bekleyen için durum farklı. Veya şu an alacak için de durum çok farklı Şu an alacak olan için enflasyon yok ama eğer 1 ay içinde Paynet satılırsa düşündüğümüz rakamlara , o zaman hem eskiden bekleyenlerin kayıplarını telafi etme olasılığı olacak hem de yeni alacaklar müthiş bir kar elde etme olanağına sahip olacaklar.
Yoksa keşke herkes dipte alıp zirvede satsa , sonra başka bir enstrümanı düşükken alıp yükselince satsa. Ama böyle bir dünya yok. Zaten sattığın kişi de sonuçta yatırımcı , sen kazanırken mutlaka birileri kaybedebilir maalesef böyle bir piyasa bu.
En azından şu bozuk piyasa beklentisi içinde , iyi bir bilanço ve paynet satış beklentimiz var. Bunlar da olmasa hissenin buralarda çok daha uzun süreli kalma olasılığı da olabilirdi.
Hisse geri alım için şirketten hala daha haber yok . İnşaallah bari bu aksiyon ile yatırımcısını biraz korur şu kötü piyasada.