Kaçırdığınız şey apronda bekleyen 12 özel uçak olacak, kalanlar kimsemin şeyisinde olmayacak. Hiç acımadan $18.xx yaptılarmı?
Sonra hiç acımadan 11 e düşürdüler mi? Arada 8milyar $ kayıp mı?
Sizde vatandaşı düşünüyorsunuz!
Printable View
Konunun sevinip uzulmeyle alakası yok duygular ve temenniler başka realite başka.hastaliga teşhis aşamasında bile saçmalar şak tedaviyi nasıl yapacağız.realite halen 67 milyar eksi rezevde olan dolar bağımlısı bir ülkedeyiz.bu açmadan nasıl çıkacağız.yoksa bu dem ile ve pazartesi günkü sacmalikla işi çözeriz dersek daha çok dayak yeriz
Orta okul mezunu olarak eski birkac mesajimi uplamak istiyorum.ucacak kacacak diyen ve dalga gecenlere atfen.
--------------------------
https://www.hisse.net/topluluk/showt...14#post5606414
Birde şunu düşünüyorum millet deli gibi dolarda full. Şimdi 8 den 10 a soluksuz çıktı, gece yarısı bi toplantı, 1000 puan faiz artırımı, çat diye 8.5 e düşer mi?
Düşünsenize tradersınız, ancak tahtayı siz belirliyorsunuz, elinizde dolar var, 10 dan satıp 8.5 ten yerine koymak 1 ayda. Mis gibi kar..
----------------
https://www.hisse.net/topluluk/showt...36#post5638536
sanki birileri 12-13 lerden satip cok alttan alacak gibi hareketler oluyor.
---------------------
Ve en onemlisi
https://www.hisse.net/topluluk/showt...93#post5670793
Bir merkez bankası elinde ki dövizi , kurun düşmesini sağlayamayacağını bile bile günlerdir satmaz.. satıyorlar 1 saat sonra geri geliyor. Peki bunu neden yapıyor olabilir diye kendi kendime sorduğumda tepeden satıp alttan almak diye düşünüyorum.
Sonuçta tahtayı mb yapıyor.
Yani 14 ten sat, 500 puan faiz artır , 12 den geri al. Hop %15 arttı döviz stoğun..
Bu gerçekleşirse yazımı uplarım..
---------------
daha once de ( 2018 agustos ) bu konuda yazmistim.benim icin indikator sokakta ki simitcidir :)
eger o adam bile simit alirken dolarda ki ettigi kardan bahsediyorsa yakindir dusmesi.
İyi de merkez hala bir dolar almis değil.hala dth lar artıyor vatandaş topluyor bir de buharlaşan muhtemelen sistemden çekilen yedi sekiz milyar dolar var
su anda uzunu konusmuyoruz.bankada 5 gun once 100 lira degerinde dolarin varken bugun 60 liraya dustu mu dustu.oyle ya da boyle dustu.birileri mali alip satarken parayi vururken biz sadece uzun vade bankada para tutup dijital olarak sahibi oldugumuz paralarla ovunuyoruz.
isin sonucu da oyle ya da boyle istediginiz kadar battik bittik olduk diyin birileri dusurmek isterse kisa vadeli olsun gunluk olsun dusurebiliyor.
eger burasi ekonomi forumuysa,egitimli kisiler yaziyorsa, 17 oldugunda 25 olacak ,yahoooo, vurduk parayi demek yerine bakin mb elinde boyle enstrumanlar var yapar mi yapar ,veya kari realize etmek lazim parcali satma zamani geldi vb 1 tane paylasim yaparsiniz.
Kamunun döviz cinsi borcu 143,8 milyar USD değil olduğunu
O rakamın içinde PPP, Köprü, Yol gibi projelerin dövize ve ABD enflasyonuna endeksli borçlar yok, yaklaşık 140 milyar USD...
hepsini Topla 283,8 milyar USD.
Sadece bugünün maliyeti 172.890.960.000 TL.
buda türk millleti adına Kişi başı 2.058 TL. ödeyeceğiz artık ne yaparsın..
Sn sugosu şu anda Lübnan'a kimse bankadan bir dolarını çekemiyor.bankalarda 261 milyar dolarımiz var ilk 10 milyar dolarını çek bankalar batar gerisini kimse çekemez.bu paralar aslında yok değeri sadece son işlem kaçtan geçerse o.yarin birileri fiktif işlemlerle bir saatte doları 12 ye çekebilir.bir doların reel anlamda alınıp satılması gerekmez.pazartesi 11 de de olacak olan o.kimseye 10 liradan yem e para baglatmazlar