Originally Posted by
keko
arkadaşlar borsa hayatım boyunca ne derinliklere nede takaslara baktım...ben bu şekilde kazandım...eğer takaslara baksaydım veya derinlikli hisseleri takip etseydim büyük bir ihtimalle takas oyunlarından ve kademelerdeki lotlardan zaman zaman olumsuz etkilenecek ve buda benim moralimi bozarak akıl ve mantığımın dediklerinden uzaklaşmama neden olacak ve o zaman da gözlerimin gördüklerine uyacaktım..o vakit de elimdeki hisseleri uzun süre tutamayacaktım..tutamayacağım için de büyük miktarlarda kazanamayacaktım...
teknikçi arkadaşlarının kazanamamasının veya az kazanmalarının en büyük etkisi bence bu nedenlerden kaynaklanıyor...bir de tekniğe aşırı güveniyorlar....gesanda 60 tl lerde atatp de ise 30-40 aralığında iken çocukluk arkadaşıma bu iki hisseyi de aldırmıştım..ama o tekniğe inanarak ikisini de zararına sattı..bu gün megap denilen hissede %50 ye yakın zarar ile debelenip duruyor...
insanlar sabır etmeyi sevmiyor...sürekli hareketli hisselerde zaman geçirmek istiyor...buda yanlış kararlar vermelerine neden oluyor...borsa hayatımın ilk dört yılı iki adet kendimce büyük sermayemi kayıp etmek ile geçirdim..bir kaç yılı da teknikçilik ile uğraşarak arpa boyu kadar yol alamamak ile geçti...ardından da temel analize merak saldım...ve asıl kazancımı temel analiz ile tanıştıktan sonra oldu...beni teknik analize ikna eden mardin dostum idi ( eskiden telefonda dakikalarca sohbet ederdik..) sonra mardin dostum teknikçiliğe ve spekliğe özendi..ardından da spk dan ciddi bir ceza yedi...sonradan da uzun süre görüşmedik...hala da görüşmüyoruz...
ben ise elhemdülillah çok kazandım..yakın akrabalarıma da yatırımcı dostlarıma da faydam oluyor...onlardan da çok dua alıyorum...zekatımı ,sadakamı da veriyorum...elhemdülilah yüce ALLAH da bana fazlası ile veriyor...