Alıntı:
İşgal Başbakanı Netanyahu, İran halkına yönelik bir sesleniş yaptı:
“Asil pers halkına sesleniyorum. Bir avuç azınlık teokrata izin vermeyin. Daha iyi bir geleceği hakediyorsunuz. Kadim yahudi ve pers halkı yeniden barış içinde yaşayacak. Şunu bilin; İsrail sizinle.”
İran'daki Türklere seslenmemiş. Linkte video var.
Alıntı:
Karşımızda hukukla mukayyet bir devlet değil; kandan beslenen, işgalle semiren bir "katil sürüsü" var. Karşımızda tüm bölgeyi ateşe atmaya niyetli, gözü dönmüş bir işgal şebekesi var. Karşımızda sadece Müslümanlara değil, Yahudiler arasında dahi ayrım yapan ırkçı bir apartheid rejimi var.
Sert konuşmuş ama konuşsa ne olacak? Yanlız kalınlatırılmış cümle İsrail'in yumuşak karnıdır. Bu Kuran'da da geçer.
Alıntı:
İsrail sadece Gazze’ye değil, Batı Şeria’ya, İran’a, Yemen’e, Suriye’ye de saldırıyor; Mısır’la yapılan anlaşmaları alenen ihlal ediyor. Mısır’la, Irak’la giderek güçlenen ilişkilerimizin, Suriye’yle artan diyalog arayışımızın, bu bağlam içinde okunmasını özellikle tavsiye ediyorum.
İsrail'in pervasızlığının sebebi, Suriye'nin askeri manada çökertilmesidir. Bunun sorumlusu kim? Ne kadar sert olursa olsun, konuşmanın bir manası yok. Esad'ı devirip, Mursi'yi Mısır'ın başında tutabilseydi, konuşmaya devam edebilirdi. Çok zor bir durumdayız.