Bende biraz vardı TDG den. Sizin almayı düşünürken duyduğunuz şüpheyi ben de duymaya başladım, satsam mı acaba diye kara düşünmeye başladım. Sizin düşünceniz ne olur bu durumda.
Printable View
Rapor geldi. Abd tahvillerinde bir düşüş yok aksine yükselmiş üstadım.
Eurotahvil Piyasaları
12 Mart Perşembe günü tahvil piyasasına karışık seyir hakimdi. Trump’ın açıklamaları ardından düşük kalmaya
devam eden risk iştahı ile güvenli liman talebinde artış sürdü. Dün açıklama yapan ABD Başkanı Trump, virüs
önlemi kapsamında Avrupa’dan ABD’ye seyahat yasağı getirildiğini belirtti. ABD 10 yıllık kıymet getirisi gün
içerisinde 0,80’in altına gerilese de kapanış öncesinde satışların güçlendiği görüldü ve getiri yaklaşık 1,6 baz
puan yükselişle 0,88 seviyesinde oluştu. Almanya’da 10 yıllık kıymet getirisi 0,7 baz puan gerilerken, benzer
vadeli İngiltere kıymeti getirisinde düşüş 3,2 baz puan oldu. Virüsün etkisini hissettirdiği Avrupa tahvillerinde ise
sert düşüş görüldü. İtalya 10 yıllık kıymetinde getiri 58,5 baz puan, Yunanistan kıymetinde 49,6 baz puan ve
İspanya kıymetinde 24,5 baz puan yükseldi.
Türkiye’de 5 yıllık CDS 132 baz puan yükselişle 432 seviyesine yükseldi. 2024 vadeli İş Bankası kıymeti
yaklaşık $2 düşüşle $96 seviyesinde fiyatlanırken, 2025 vadeli Vakıfbank kıymeti yaklaşık $91,50 seviyesinden
alıcı buldu
Dolar fişşek gibi gidiyeahhhh.
Webster üstad bunu da bildi.
Papir uyuma topiğe sahip çık.
Emtia ile ilgili kısımda aşağıda.
Emtia & FX Vadeli Kontratları (Futures)
12 Mart Perşembe günü emtia piyasalarına satıcılı seyir hakimdi. Dün virüse ilişkin açıklama yapan ABD
başkanı Donald Trump, Avrupa’dan ABD’ye gelişleri sonlandırdıklarını duyurdu. Seyahat yasağıyla beraber
talebin düşecek olması petrol fiyatlarında gerilemeye neden oldu. Güniçi en düşük $32,50 seviyesini gören aktif
vade brent petrol kontratı günü yaklaşık %8,20 değer kaybıyla $32,80 seviyesinde sonlandırdı. WTI petrol
kontratı ise %5,70 gerileyerek kapanış öncesinde yaklaşık $31,10 seviyesinden işlem görüyor. LME
kontratlarında 3 ay vadeli bakır %1,61, nikel %4,75, kalay ise %3,59 geriledi. Tarımsal emtialarda şeker %5,22,
kakao %4,95 ve pamuk %3,01 oranında değer kaybetti.
Dolar endeksi ise yükselişini bugün de sürdürdü. Gün içerisinde 98,31 seviyesine kadar yükselen endeks,
FED’in repo adımı ardından gerilese de seansı %0,95 primli tamamladı. Piyasada artan nakit ihtiyacıyla beraber
altında düşüş devam etti. Gün içerisinde $1560,87 seviyesine kadar gerileyen spot altın yaklaşık %4,02 düşüşle
$1570 seviyesinde kapanış gerçekleştirdi. Hareketli ortalamalara denk gelen 1,1056 seviyesine kadar gerileyen
EURUSD paritesi ise FED açıklaması ardından toparlandı. Parite yaklaşık %0,70 düşüşle 1,1190 seviyesinde
günü tamamladı.
Öst lerde sikintimi var hocam
Soylede bilelim.
Satalimmi yarin AHU yu
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Baslangic noktasina geldi.alislarimizin.SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fed’in 500 milyarlık bazukasıda işe yaramadı bu gece.
Size 10 puanlık itibar sorusu...ABD borsası -10 yaparken ABD faiz indirirken doları neden değer kazanır?
Aslında bu fon 2015 den beri hep dolarla paralel hareket etmiş ve dolardan biraz fazla getirisi olmuş. Son birkaç gündür herşeyin ayarı kaçtığı gibi bununda ayarı kaçmış görünüyor. Gidip döviz alırım daha iyi fikri doğru ama bunun için biraz geç kaldığımızı düşünüyorum.
Benimde kafamda bu soru vardi bugun tum borsalar çökmüş, emtialar düşmüş,kriptolar -25 .30 larda.sadece cikan bir dxy anlamsiz bi durum var.
O yüzden riyal zirvede zaten.:)
ABD'de emeklilik fonlarındaki parayı çekmek isteyenler bile var ve para hemen ödenemiyormuş.İleri tarihe randevu veriliyormuş.
Herkes nakit dolara geçmek peşinde.
Aslında Türkiyede doların değer kazanması bizden çok dış kaynaklı bir olay.
TL gene iyi duruyor.
Benim anlamadığım da şu. İnsanlar, aldıkları tahvilleri verip nakit dolar elde edebilirler. Yani bunu neden yapmıyorlar. .
Eib 0.51 eksi
Bitcoinler fena çökmüş.İki haftada dünyada ne kadar para buharlaştı.Şimdi abd para basacak sistemi yenidenmi inşa edecek.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ACC de sonunda dayanamayıp batırmış. Ters pozisyon nedeniyle yukselisleri de kaçırmıştı.Hiç bir fona güven olmayacağı da anlaşılmış oldu
Tokyo borsası yine -6 , bugün de sıkıntılı geçecek gibi.
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Günaydın SP future artı gözüküyor.
FED 5 trilyon dolar enjekte edecek. Webster üstadım...