Siyasiler bazen para pul oldu diyorlarya, bu $ da pul olmaya aday. Bu kadar baskiya(matbaa) pul olmasinda ne olsun.
Printable View
Siyasiler bazen para pul oldu diyorlarya, bu $ da pul olmaya aday. Bu kadar baskiya(matbaa) pul olmasinda ne olsun.
Şifre var, maske yok.
Bu gün de iki eczaneye gittim az önce. MASKE YOK.
Bizde ekonomik sebepten 14 gün karantina uygulayamıyoruz diyoruz ancak abd almanya bile buna dayanamayız diyor. Bu çok ciddi bir durum. Ya birilerinin ölmesini kabul edecek dünya ya da iç savaşlara varan ekonomik krizler çıkacak. Dün haberler abd de protestoları gösterdi hep . Her hafta 5 milyon yeni işsizlik maaşı başvurusu diyor adamlar. Bu çok ciddi bir olay.ya her hafta 15-20 bin kişinin ölmesini seçecekler ya da her hafta milyonlarca yeni işsiz..
MB kaç faiz indirir tahminleri alalım..
Hala sifre yok, demek ki yok hukmundeyiz..
Sırf LcWaikiki tek başına haftada 40 milyon maske üretiyormuş. Eee diğer üreticilerle beraber toplam kaç milyon maske yapıyor?
Normalde 1 haftada tüm Türkiyedeki 80 küsür milyon vatandaşın maskeye boğulması gerekirdi.
Çok "yardımsever" bir hökümetimiz olduğu içün bizim maskeleri şu an coni takıyor malesef.
Yılmaz Özdilin fıkrasındaki gibi, ingiliz fransız alman hepsi Türk malı maske takıyor, Temel kod bekliyor.
Bana kalsa TCMB'nin faizi agresif şekilde arttırması lazım.
Ama sanırım 25 bp indirecek.
Gelelim meselenin özüne.
Bu başlığın 10-12 sayfa sonra yenilenmesi gerekecek.
Soru bu. Yenisini kim acacak. ?
Bir soru daha.
Saatlik grafiği 1 saatte bir mi göstereyim yoksa 2 saate iki mi. ? :oleyo:
[QUOTE=DeliKAN;4358279]Hain dolar.
Madem kanalın içinde kalamayacaktın, niye cuma günü 1 kuruş daha aşağı kapatmadın da beni yanılttın. :he:
Senin yanılman gayet normal. Bu ülkede dolar basılmadığını unutmuş olduğundan gaflete düşmüşsün.
Merkez başkanı senin üzülmeni istemediği için pazar pazar özel demeç verdi. Swap görüşmeleri yapıyoruz dedi. haydi yine iyisin. Kanaldan çıkardın trump' ı.
Benim köyün kahvesinde her gün dünyayı 3 kez yıkıyor ve yeniden kuruyorlar. Görseniz köylümü, hepsi birer siyasi uzman.
Onlara sordum '' Ağalar , siz doları nereden alıyorsunuz ? Dolarla neler alıyorsunuz, bulamazsanız doları ne yaparsınız ''
- Soruya bak be yav. Doları katardan getiririz. Zaten ABD bedava olan dolarla bizden her bir şeyler alır. Dolar bulunmaz bursa kumaşı değil. Biz kumaşa sahip çıkalım.
Soru : doların artmasını istemiyorsanız, ne yaparsınız ?
cevap : arada bir yetkili makamlar çıkarak açıklama yaparlar. Anlaşıyoruz, buluyoruz, geliyoruz vb. Gerçekten düşürmek istesek hiç bir söylemeden tak diye şak diye anlaşmayı açıklarız. Yani gerçekten anlaşma olacaksa önceden ipucu vermeyiz.
söyleşi için teşekkür ederiz. yayınımız yatırım tavsiyesi değildir. köylünün bakışıdır.
Diyanet işleri aldığı bir kararla artık aktif olarak sosyal medyada olacakmış. Bundan sonra yeni nikle gelenlere dikkat etmek, diyanetle ilişkisini sormak lazım. belki dolar yükselsin duası isteyenlere nasihatleri olur.
Merhaba, Tekstil sektöründeyim diye cevap yazma gereği duydum.
Maske üretimi yapan tekstil şirketleri ürünleri dışarı ihraç etmiyor.
İç piyasaya yönelik yapılıyor. LCW vs şirketler ücretsiz olarak sağlık bakanlığına üretim yapıyor. Bir kısım şirkette maske üretip sağlık bakanlığına maliyet fiyatından veriyor.
Bazı çakallarda gizliden sağlıksız koşullarda maske üretip iç piyasaya satıyordu. Maske satısı yasaklanınca yetkililer tarafından bu ürünlere el konuldu.
Durum bu.
Bu maskeleri fabrika ortamında işçilere kullandırtıyorduk. Virüsten dolayı değil kumaş tozu solunum yollarına kaçmasın diye.
Eczanelerde 10 gün öncesine kadar satılan maske 5 lira civarıydı.
Salgın çıkmadan önce 50 lik paketini 8 liraya alıyorduk. Yanlış duymadınız 50 tanesi 8 lira.
Ve aldığımız toptancıda kar ediyor, ona getirende.
Maliyeti 10 krs bile değil. Tabi Türkeye şartlarındaki maliyetinden bahsetmiyorum.
Maskeler normal zamanlarda Çin den gelir, toptancılara dağıtılır.
Saatlik grafik. An itibariyle.
https://i.hizliresim.com/35W6F1.png
yine mi yeşillenmiş bu...
çarşambaya kadar dalgalandırın bakalım..
perşembe cuma tatil+yasak olur mu?
Bana ve yengenize ait 10 âdet maske, 14 gün içerisinde PTT tarafından teslim edilmiştir.:yahoo:
Sevinçliyim, gururluyum gebermeden önce maskelerim geldi, ağlamak üzereyim.:agla:
Tanesini 25 kuruştan, herkes satsaydı ne olurdu?
Emme olmaz, illa siyasi propaganda yapacaklar, bedava maske dağıttık deye!
https://www.youtube.com/watch?v=ayiF1xUASKs
maske makinası
Az önce 30 km yol yaparak 5 adet maskemi alacak bir eczane buldum.
Toplamda 80 km yol yapmışım, bir adet lastik patlatmışım, dokuz eczaneye 16 sorti yapmışım.
Aldığım 5 adet maske.
Ne kötü değil mi. ?
Daha kötüsünü de söyleyeyim. :he:
Maskeleri alıp eve geldim, hanım ; "müjde 1 dk. önce bana da şifre geldi." dedi. :oleyo:
Ağacı Sev ve Koru.
[IMG]https://i2.milimaj.com/i/milliyet/75...b77883c2ba.jpg[/IMG]