Emeğiniz için çok teşekkür ediyorum Sayın Black Mirror, sağ olun.
Printable View
Rica ederim, tum forumdaslara foruma katkilari icin tesekkur ederim. Tabloyu yavas yavas vakit buldukca tamamladim , Pazartesi - Sali tamamlayabilsem daha fazla faydali olurdu. Neyseki yeni haftaya yetisti. Yeni fon olarak GBC ekledim , ne kadar saglikli tahmin edebilecegiz bi bakalim. Herkese bol kazanclar , iyi aksamlar.
İyi akşamlar diliyorum bol kazançlar para piyasası fonu mu kısa vadeli borçlanma araçları fonu önerirsiniz? Elimde fil var merkez bankası kararına kadar elimde tutacağım. Siz azimut önermiştiniz maalesef alamadım.kısa vadeli borçlanma araçları fonu olarak hangisini önerirsiniz şimdiden teşekkür ederim
Bu hafta ''d*****n kuyruğu kopacak.''.
Utanmadan sıkılmadan öyle dediniz böyle çıktı diyenlere lütfen itibar etmeyin sayın blackmirror... moralinizi bozmayın sizi takdir edip saygı duyanlar sizinle.
Hem öyle demiyor veriler onu söylüyor o verilerde bir ay öncesine ait...
Üstelik öğrensen ne olur öğrenmesen ne olur...sonuç değişmeyecek nasıl olsa...tahmini gün sonu işte alacağın pozisyonu zaten sabah alacaksın bu nasıl emeğe saygı duymayıp azarlar tonda söylenmek.. beğenmiyorsan gir mkk ya öğren
iyi akşamlar hocam, azimut önermiştim kısmını anlamadım .(ppz kastediyorsanız, evet fili geçiyor artık ) bende de fil var ppf.içinde vergi biriktiği için değişemiyorum. borclanma fonu şimdiye kadar hiç almadım. hiç hakim olduğum bir konu değil. o yüzden yanıltmak istemem. o risk grubu için daha konservatif portföylü defansif değişken fonalrı tercih ediyorum.
DİBS fonlari icin bu haftaki surpriz olmasaydı uzun vadeli HTT ve DZT almayi gozden geçiriyordum. Fakat beklediğimden de cok sert hareket oldu. Benim için tren kacti maalesef :(
KVBA daha az salinsa da bu aralar orası da volatil. Tamamen ppk sonrası ne karar çıkacagina göre düşünülmeli. Yani şans :)
Elinize sağlık @Black Mirror.
Tahmini gün sonu rakamlar ile kesin rakamlar arasındaki farkta, portföydeki hisselerin değişmesi dışında, minimum %80 hisse tuttukları için, geri kalan %20 ile ne yaptıkları da çok önemli oluyor. Bazı fonlar kısa vade de çok hızlı hareketler etmez, uzun vadeye odaklanır, bu durum izahnamelerinde belirtilir. Bu tarz fonlarda gün sonu tahminler daha tutarlı oluyor.
Bu arada Mps henüz ziraatte belli olmadı. Bu sıralar nedense ziraat kendi fonlarında da geç belli olduğu oluyor. Kamu bankası olduğu için esnek çalışma, evden çalışma vs. uyguluyor olabilirler.
Sağlığımız için maske takalım, sosyal mesafeye dikkat edelim.
merhaba, vergi birikmesi neden değiştirmeniz için engel teşkil ediyor, hsyfler gibi belirli bir vade sonunda vergi muafiyeti mi oluyor. syg.
Merhaba, hayır ama sonuçta içinde biriken vergi için de nemalanıyorum, bileşik oluyor. Satıp değişirsem meblağ bir anda azalacak, değmez diye düşündüm. Yoksa matematiksel çok fark olmuyor. Bir anda portföy nakden azalsın da istemiyorum, psikolojik boyutu da var. 4-5 yıl oldu fil taşıyalı. 13 küsürü bulmuş stopaj. Bir ara temizlemek lazım tabi.
Bilici ÷3 artıda. Nasıl eksi eib. Haftasonu 3 gün boşa gitti. Üstüne eksi yazmış.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim hesapta EIB -0.05% göründüğü için yazdım ama bu kadar beklenmeyince ben de huylandım açıkçası. Biri daha kontrol edebilir mi hesabından. Bazen yeni fiyat gelmeyip sabahki fiyat güncellemesi oluyor gün içi çünkü.
Bir yanlışlık yaptıysam özür dilerim herkesten.
Dengeli yada defansif olarak adlandırılan fonlar bile son 2 günde yüzde 1 kayıp yaşattı. Hisse fon dışındaki hemen tüm enstrümanlardan sağlam dayak yedik. Haftaya kaldığımız yerden devam etmeyiz inşallah.
Kontr oranı çok düşük. Bilici yüksek oran ve artı gelmiş. Eksi nasıl gelmiş anlamadım. Belki de yanlıştır. Başka biri daha teyit etse iyi olur.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ıpv -1,98
tdg -1,74
tta -1,41
tte 1,17
ıpj -1,44
Eksilerin devamı haftaya
Qinvestin işleme girmesi beklenen katılım hisse fonunun stratejisine bir ön bakış olması açısından , şirketin yönettiği iki fonun izahnamesinden ilgili bölümler;
Eid fon;
Keh fonAlıntı:
Yapılan analizler sonucunda, piyasa koşulları ve likidite sıkışıklığı gibi sebeplere bağlı olarak potansiyel değerinin çok altında işlem gördüğü ve/veya yüksek temettü potansiyeli olduğu belirlenen ortaklık payları özellikle tercih edilir.
Fon, genel olarak orta ve uzun vadeli büyümeyi hedefler. Bu nedenle kısa vadeli piyasa trendlerini takip etmez, borsa endekslerinin düşüş veya yükselişlerine bağlı günlük alım satımlar ve hızlı pozisyon değişiklikleri yapmaz, likidite kaygısı taşımaz ve koruma amaçlı pozisyon almaz.
Henüz işleme açılmasada(işleme başlaması tahminen 1 ayı bulabilir), işleme başladığında portföyümdeki Mps'nin performansı düşük olursa, alternatif olarak düşündüğüm ve büyük ihtimal ile Mps ile değiştireceğim fon olacak.Alıntı:
Uzun vadede gerçek değerinin altında olduğu düşünülen danışma kurulu tarafından icazeti alınmış ve BIST tarafından hesaplanan katılım endekslerindeki paylara yatırım yapmak suretiyle karşılaştırma ölçütünün üzerinde değer artışı elde etmeyi hedefleyen Fon’da yatırım yapılan paylar, BIST Katılım Endekslerindeki paylar ile Danışma Kurulu tarafından icazeti alınmış şirketler arasından makroekonomik, sektörel ve şirket bazında yapılan değer analizleri ile piyasa derinliği de göz önünde bulundurularak seçilir. Analizlerde payların beklenen getirileri tespit edilerek, makroekonomik ve sektörel senaryolara uygun görülenler portföye dâhil edilir. Şirketlerin piyasa değerleri ve hedef piyasa değerleri sürekli izlenerek hedef değerine ulaşan şirketler ve potansiyel taşıyan şirketler arasında dinamik bir şekilde pay değişimleri yapılır.
Bu düşüncem de, qinvestin katılım fonlarda ve özellikle bes katılım hisse fonlarda yeterli bilgi, birikim ve deneyimleri olmasının etkisi büyük.
EIB'de EID'nin ağırlığı az değil.
EID bugün iyi gitti.
Olumlu yönde etki edecektir sanırım.
Bence de. En az 0.10 falan artı gelmesi lazım. Dün bile eksi gelmemişti. Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aciklama icin tesekkurler. Yanlis anlasilmamisimdir umarim. @Black Mirror un yaptigini hepimiz toplansak yapamayiz heralde. Emegi gecen herkesin ellerine saglik tekrar.SM-F916B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eib Fon'da dolar cinsi fon ve altın da var o nedenle eksi gelmişse de şaşırtmaz
İstanbul Portföyün ikinci değişkeni ACD, birinci değişken IPB ye çok benzer bir fon, daha az türevlisi. Yöneticilerinde de farklı kişiler var. İstanbul Portföy'ün bu yeni rekabetçi yaklaşımı çok iyi oldu.
Hesabınız doğruymuş.
EIB - 0,047
Gitti 3 gün.
Dün dolar ve altın daha fazla eksi yapmışken ve hatta EID'de eksiyken minikte olsa artı yapan fon
Bugün dolar ve altın daha az eksi yapmasına ve EID'de ciddi artı yapmasına rağmen eksi yaptı.
Gecikmeli gelen birşeyler var sanki.
Sn. Lemon nnf açıklanmış mı sizde ?
Keske portfoyun buyuk bir kismi turev urunletinden olusan bir fon olsa bir cilginlik yapip alabilirim.
M2003J15SC cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Günaydın arkadaşlar . Tff ve ytd fonları hakkında ne düşünüyorsunuz? Bir de rahip krizinden sonra doları düşürmek için hangi tarih aralıklarında faizleri yukseltmislerdi? O tarih aralıklarında elimdeki fonlar ne kadar getirmiş ona bakmak istiyorum da.
https://tr.investing.com/central-banks/
Aşağıdan Tcmb’yi görebilirsiniz.
GBC yerine TFF dahs iyi gibi bi bakın
RMX1851 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim
hocalarim
bir bilginiz varmi bu websiteye gore?
https://iyigelir.net/
https://platform.iyigelir.net/