EVREN BOLGÜN
@ebolgun
·
6 Std.
TCMB dün þaak diye $1 Milyar döviz satým müdahalesi yaptý.
2 Aralýk 09:18
$\TL 13.50
Dolar dünkü seviyeye aynen geri geldi.
Bugün de MB’sý þaakk $3 Milyar satsýn bakalým dolar ne olacak?
EVREN BOLGÜN
@ebolgun
·
6 Std.
TCMB dün þaak diye $1 Milyar döviz satým müdahalesi yaptý.
2 Aralýk 09:18
$\TL 13.50
Dolar dünkü seviyeye aynen geri geldi.
Bugün de MB’sý þaakk $3 Milyar satsýn bakalým dolar ne olacak?
Yerleþikler 2,9 milyar dolar satmýþ...
Ancak hala dolar 13,5.
Dün bir hastane kuyruðundaydým. Ekonomi bilgisi olmayan yaþlý sýradan insanlar bile dolar 12 ye düþerse alalým diyorlardý...
Halk arasýndaki algý ve güven sýfýrýn altýnda...
Herkeste bir umutsuzluk var...
egenin borazancýsý benzine, doðal gaza niye zam yapýyorlar o zaman..?
bas parayý maliyet farkýný taze parayla kapat vatandaþýna da yansýtma, nasýl olsa para basmak enflasyon yaratmýyor..
merkez bankasý piyasadan çatýr çatýr dolar topluyor karþýlýðýnda drahmi mi veriyor sence, peki kaç aydýr enflasyon ne durumda..?
Dünkü satýþlar adrese teslimdi.!!
Viob da da ayný durum.!!
Kimin parasýný satýyor.!!?????
Kasasý - 35 milyar dolar.!!
Satýlan dövizlerin gerçek sahibi kim.!!????
Vatandaþ havanda su dövüyor.!!
Kimin eli kimin cebinde.????
Bono tahvil alan ayvayý tam yer.!!
Çarþýlýgý olmayan bono ve tahvilden.!!
Tuvalet kaðýdý çok daha kýymetli.!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyasý.!!
Sayýn realities beni yanlýþ anladýnýz adamýn söylediklerini tasvip etmiyorum. Adamida sevmem fakat bu adam sözcü de yazýyor, televizyonlara çýkýyor, çoðu kiþi bu adamýn fikirlerini beðeniyor.
Cansen yýllardýr yüksek kuru savunur birde sadi uzunoðlu var ikisi de ayný kafa dolar uçsun güney kore oluruz kafasýndalar eðitimin üretim modelin buna uygun mu dediðinde ise bir þey diyemezler mahfi eðilmez de hep karþý çýkmýþtýr cansenin görüþlerine sözcü de nasýl yazýyor bende bir türlü çözemedim
benzin zammý ötv ye mi gidecek acaba....
Ekodiyolog vardi 2001 gecesi 3 yasli ekonomist bisey olmaz demisti.bunlar icin konusmak ciklet cignemek kadar kolay.
Avrupa Birliði'ne þaþýrtýcý tavsiye: "Türkiye'ye Euro'yu para birimi olarak kullandýrýn"
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/m...in-490596h.htm
ege cansen i severim.
yanlýþ düþünüyorsunuz.
HEPÝMÝZÝN bildiði fýkrada olduðu gibi görüþlerinin bir kýsmýný alýyorlar/alýyorsunuz
hoca Türkiye'de devalüasyon-enflasyon sarmalý olduðunu, bu sarmalý bir yerde kýrmak gerektiðini söyler.
kýrmak için devalüasyon olduktan sonra enflasyona izin vermemesi gerektiðini, burada iþin hükümete düþtüðünü
feryat eden iþçilere zam vermemesi gerektiðini söyler. iþçiler 2-3 yýl düþük zamla yaþayýp gerekli bedeli ödedikten sonra bu döngünün kýrýlacaðýný söyler. Çok zalimce ama adamýn görüþleri böyle,
Çocukken pazar sabahlarý trt de kovboy filmleri olurdu ailecek seyrederdik.
at hýrsýzlarýný asarlardý.
günümüzde bir kuruma baþkan veya bakan oluyorlar.
:vk:
https://www.paraanaliz.com/wp-conten...201-WA0007.jpg
No comment.!!
Kendime masallar.!
Masallar dünyasý.!!
Tl kalanlara uzun vadeli bono gibi bisey cikarabilirler.cazip oranli.mujde derken.
https://i1.imgiz.com/rshots/8074/nur...10_600x315.jpg
Kendime masallar.!!
Masallar dünyasý.!!
3 senede mi katma deðerli üretim yapar hale geleceðiz önce eski devlet planlama teþkilatýnda olduðu gibi planýný ortaya koyacaksýn eðitimde tarýmda sanayide þunlarý yapacaðýz bunun için halk olarak da bir süre fedakarlýk yapýlacak ücret zammý olmayacak diyeceksin ama mb baþkanýnýn müteahhitler için faiz indirdim dediði ortamda cansenin görüþleri tamamen komedi istihdam yapýn tamamen hizmet sektörüne endeksli kur arttýmý çaya çorbaya zam geliyor
Euro kullanmak hangi sorunu çözecekmiþ? Amerikalýlarýn da fastfood yemekten beyinleri süngere döndü galiba. Bu konu 1000 defa konuþuldu.
Euro'yu para birimi kullanmak için AB'nin iznine ihtiyacýmýz olduðunu ise hiç sanmýyorum. Kullanmaya karar verirsek üzeri örtülü ya da açýktan kullanýrýz zaten.
Senin Euron var mý kasada sen ondan haber ver... Maaþlarý ödeyebilecek misin her ay ayný miktardan bana onu söyle. Bu sene 200 euro olan maaþ seneye yine 200 mü olacak yoksa 190 mý?
Ýlla bir izin alýnacaksa Euro'yu kullanmak için deðil de, karþýlýksýz verilecek Euro'lar için alsýnlar.
ABD'nin etrafýndaki irili ufaklý bir sürü Karayip ülkesi Dolar kullanýyor para birimi olarak. Bunlarýn hangisi izin ile bu iþlere girmiþ? Dolar kazanabiliyorsan yaptýðýn iþten, o dolar ülkenin dolaþýmýna girdiyse istediðin gibi kullanýrsýn. ABD fiziksel döviz transferlerine karýþamaz ancak swift'e müdahale edebilir.
Sen Euro'yu bul da, ondan sonra serbestçe kullanýlma kýsmýna bakarýz.
Ýþin ironik yaný, kasaýmzda bolca euro dolar olsa zaten bu muhabbete gerek kalmazdý TL'nin deðeri düþmezdi. Nereden bakarsan bak oksimoron bir geyik bu.
Kasanda maaþ verecek kadar dolarýn olsun, TL'yi dolara sabitlersin Arabistan gibi. Dolar deðil TL kullanýrsýn ama TL'nin karþýlýðý dolar olur. Dolar var mý dolar? Euro var mý euroooo????
ytd
Þenlik baþlasýn.!!
Londrada sonra newyokta sonra Asya piyasalarýnda.!!
Yarýn enflasyon verileri.!!
2 kurumu karþýlaþtýracagýz.!!
Akþam moodys abimiz bakalým .!!
Çantadan ne çýkaracak.!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyasý.!!
Aydýnlýk'ýn sahibi Perinçek. Kapitalizm karþýtlýðý ile kafayý çizmiþ. Bunun aklýyla iþ yapýlýrsa çok kötü. Açýk açýk söylüyor zaten ne yapacaðýný.
Kimsenin mal varlýðýnýn güvencesi kalmaz. Bahsettiði iþler hayata geçerse bir daha bu ülkede çivi üstüne çivi çakan kalmaz.
En çok dolar mevduat bakýn bakalým hangi ildeymiþ. Konya.
Perinçek bu söylediklerini Konya'da elinde megafonla meydandan baðýrarak söylesin görelim ne oluyor :)
Uður aðabey Benjamin týrmanmaya baþladý.!!
Bir omuzda sen ver.!!
Bu Çorbada tuzun olsun.!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyasý.!!
sorum þu,
dolarý 10 tl nin altýna indirmek için kaç puan artýþ yapýlmalý.
çok orijinal bir görüþü yok.
3 yýl ucuza iþçi çalýþtýr. en basit þeyden üretmeye baþla.
patron ucuz iþçi üstünden kazandýðý servet ile yeni yatýrýmlar yapar.
yanlýz adam iþçi düþmaný, aydýnlýkta mý öyle
çünkü ege cansen en az 3 yýl iþçinin köle gibi sömürülmesini ister,sermaye birikimi için
Verimlilik onemlidir.yani planlama.yani adam-saat.bu sisteme gecmedikce sanayi kalkinmaz.