yalnız abilerin bütçe darmadağan oldu, mart ayında ek bütçe ile birlikte ver elini faizin sebep olduğu sonuçsal enflasyon..
Printable View
yalnız abilerin bütçe darmadağan oldu, mart ayında ek bütçe ile birlikte ver elini faizin sebep olduğu sonuçsal enflasyon..
Tbb: 1 milyar $ bozdurulmuş, 1 milyada serbest piyasa dersek 2 milyar $.
Açık denizde fırtınaya yakalanmış gemi gibi. Gemiyi kontrol etmek yerine fırtanayı kontrol etmeye çalışan captan. Bu işin sonu bakalım...
Galiba foruma da devre kesici geldi :)
ee noldu şindi negatif reel faiz pozitife mi döndü pargalı bak demedi deme ibrahim :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
düşüşü sabote etmeyiniz. ararım bak :he:
Bu bankalar tam ahlaksız marjlar 80-90 krş. Kurun sakinleşme olduğu anlarda bile bunu yapıyorlar.
Enflasyon yüzde 50 üstü.dolar artmasın.ben bu enflasyonla üretim yapayım ürettiğimi gavura düşük kurla satayım.. ben birakirim üreteme m.daha önce tartış mistik düşük faiz yüksek kura dayanama zlar demiştim.e bunlar çareyi tüm parayı dolara çevirmekte buldular.bu enflasyon ve bu kurla kalan üç beş fabrikanın da kapısına kilit vurduk demektir
Aslında bankalardaki paranin tümü doviz oldu.benzeri ülkeler var mı.
Paranızı çok ama çok iyi saklayın.gelecek yıl çok değişik bir yıl olacak.bunlar önemsiz.bizimkilerin yaptıklarında ki almazlar matematiksel yanlışlar ortada.bu şekilde devam etmesi bence zor.artik ekmek aslanın ağzından midesine indi.finansal piyasalar zaten Ekrem abinin olayına döndü.
An itibarıyla Kapalıçarşıda doları sat , fibabanka'dan-aktifbanktan al , güzel bir arbitraj imkanı
Bankalar piyasası
USD/TRY
Amerikan Doları
12,5754 12,6125
Kapalıçarşı
SUSD
Amerikan Doları
13,4000 13,5000
E bu ne demektir.bizde hafiften resmi kurla vatandaşın aralarında kullandığı fiziki kur arasında makas olan ülkeler arasına giriyoruz artık demektir
şindi bu dıj güjler kredi çekip bu dövize endeksli mevduat hesapları açıp açtıktan sonra kuru zıplatıp hem kurdan kazanıp hemde kur farkından kazanmayı akıl etmezler inşallah etmesinler yaaa :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
İyi de getirdin 100 bin dolar götürdün 100 bin dolar gavurun bunda karı olmaz ki.gavur falan gelmez.bu iş TL mevzuatlar dolara dönmesin diye yapildi
Ha hem faizi verirsin hem de tüm dolar artış farkını verirsin o zaman dolara yuzde 14 faiz verirsin o zaman olur.iyi para kanka derler o zaman olur
şindi kafam karıştı kredi çekip dolar alanlar ahlaksız onu biliyoruz o cepte kredi çekip dolara endeksli mevduat açanlar da ahlaksız oluyo mu olmuyo mu açıklık getirilirse iyi olur :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Hocam katılıyorum. TL olarak maaş alan bizler aslında maaşımızı döviz yatırımı ile hedge ediyoruz. Varsın döviz %50 düşsün, elime geçmeye devam edecek TL gelirim de %50 artıyor bir anlamda. Zaten kurun geldiği yer artık ülkede ticaretin durma noktasıydı, o saatten sonra elimizde döviz olsa ne olmasa ne.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:
* Kurdaki dalgalanmayı durdurarak, nispi bir istikrarı sağlamak için serbest piyasa ekonomi kuralları çerçevesinde yeni araçları devreye alıyoruz. Şimdi sizlere bu çerçevede önümüzdeki günlerde hayata geçireceğimiz yeni tedbirleri başlıklarıyla ifade etmek istiyorum.
* Tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlarımıza yeni bir finansal alternatif sunuyoruz. İnsanlarımızın bankadaki TL varlığının mevduat kazancı, kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek. Ama kur getirisi mevduat kazancının üstünde kalırsa aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek. Bu kazanç stopaj vergisinden de muaf tutulacak.
* Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın kur daha yüksek olacak diye mevduatını TL’den dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak.
yukarıda kur getirisi mevduat kazancının üstünde kalırsa diyor bir aylık mı bu 6 aylık mı 1 yıllık mı bu getiriyi nasıl hesaplayacaklar da yansıtacaklar mb. durur ay sonuna doğru satışa geçer müdahele eder doları hesaplanmaya son gün doları düşürür hop dolar düştü faiz getirin yok derler mi hesap işi çok karışık yav çıkamadım bu işin içinden. bankalar yine milleti tufaya getirir bir şekilde..
Gıda Fiyatlarında düşüş olacak mı? diyor haberlerde
Ne kadar saflar... Bir de markete muhabiri göndermişler ve neden fiyatlar düşmedi diye kontrol ediyorlar...
Ev fiyatlarından, araba fiyatlarına, gıda fiyatlarından, enerji fiyatlarına fiyat yapışıktır ve hatta her ay üzerine koymaya devam edecek.
2018 kur atağında sonrasında da böyle oldu, Geçtiğimiz yıl kasım ayındaki kur atağı sonrası berat albayrakın istifasından sonra dolardaki geri çekilmede de böyle oldu, bunda da aynı şekilde zamlar devam edecek
Olan TL birikimine güvenip parası pul olan emekli amcalara ve param pul olmasın diye önlem alan döviz altın yatırımcısına oldu.
Hep beraber herkes fakirleşti.
-----
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
Dövizi tl mevduata dönene verilir o fark, tüm tl mevduatciya fark vermeye mürekkep yetismez..
Isin icinden cikamamak degil, her durumda soyulacaksin.
Devlet borcu olan odemeleri yapiyor mu ki,herkes bekliyor, gunu geldi, arada su kadar fark oldu, diyecek ki IsBank'a bu farki ode, Odemeyecek, vatandasa da diyecek ki, git devletten iste.
O gun bu da cikacak, borcumuz borc, para olunca oderiz.
Bunda yalan mi yok.
Denizbank/Ateş: Faizin üzerinde kur artışı olursa Hazine tarafından karşılanacak
Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün açıkladığı dövize endeksli TL mevduatta vadelerin 3, 6 ve 12 ay olacağını söyledi. Bunun Türkiye'ye özgü bir ürün olduğunu aktaran Ateş "Düşüncem 3-6-12 aylar gibi vadelerde vatandaş parasını belli bir faizden, ister kamu ister özel hangi bankaya yatırırsa yatırsın vade sonunda arada bir fark olursa, ana para artı faizin üzerinde bir kur artışı olursa bu Hazine tarafından karşılanıyor. Böyle yapılacağı bize teyit edildi" dedi.
Abicim ben ekonomistim. Hemde dededen. Rahmetliye Keynes Osman derlerdi. Çok büyük ve mühim bir iktisatçıydı. Neden sözümü dinlemiyorsunuz. Yaşadık diyorum, taaa dedemin vaktiyle farkettiği sistemin açığını bugün kullanıyorlar. Yok böyle bir şey. Super ötesi. Gelsin bakayım o Bulgarlar yine. Sıra bizde totolarındaki donu alacaz donu. Dolara Euroya gerek yok. Bizim sistemimiz var.
Işıklar içinde uyu Keynes Osman.
Gecenlerde cikti 250.000 tablet dagittik dedi, baktilar ki 28.000 dagitmis.
Hic utandigini goren var mi.
Ingiltere Almanya as'i dan su kadar para aliyor, biz almiyoruz dedi.
Hatirliyormusun ?
Is'te sana layik gordugu kiyak bu.
Tamami yalan.
Simdi sana, sen boz, farki odeyecegim diyor.
Inanan cikar mi ?
Büyük döviz hesaplar zaten inanmayanların. Bozulan döviz miktarı şuana kdr 3 milyar civarı 1 milyarı resmi.2 milyar benim tahminim.
Kesinlikle tutmaz. Tilki tavuğu 1 kapar 2 kapar 3 kapar, eee tavuğunda bi beyni var ...
Eğer borsa bu kdr düşük olmasa
Yani aslanın hesap boynumu bi çevirebilmsem.
Politika faizini düşürmeye devam edecekler anlaşılan
1.5 trilyon tl.ye yakın yerli para mevduatı var bankalarda
dövizle faiz arası %10 luk bir fark bütçeye 150 milyar tl.lik yük getirir
nereden gelen vergi veya gelirle bu farkı karşılayacaksın..?
Hahaha faiz %14 olacakmis bu hesaplara[emoji2] enflasyon %50. En az 3 aylik olacak hesap
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.