Bir ara twitterda takip etmiştim. Sonra popülist davranmaya başlayınca takibi bıraktım.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
TR de 1 asgari ücretle 179 lt. motorin alınırken,
Almanyada 745 lt,
İspanyada 630 lt,
Yunanda 406
İngilterede 1107 lt
motorin alınabiliyormuş.
Almanın arabalarına servet ödeyip sonra garajda tutuyoruz.
Ülkede resmen yaşam durmuş. Akmıyor.
SAVAŞ bahanesini ispat ediyor bu rakamlar...
Ulaştırma bakanı hala çanakkale köprüsüne 5 kuruş ödemedik diyor.
Bu ay ödenmeyecek mi?
Bu tür yap-işlet-devret uygulamalrı aynı EVKUR gibi şirketlerden mal edinmeye benziyor.
En basit bir kettle a ihtiyacınız var.
Peşin internetten alsanız 200 TL.
Bu tür şirketler size 3 ay ödemesiz 18 ay taksitle kettle ı min. 750 TL ye satarlar.
Hep bu şirketlerden bu tür alışveriş yaptığınızdan aylık maaşınızın satın alma gücü dörtte bire düşer.
Ömür boyu tefeci taksiti ödersiniz.
Karşıki komşu nakit ödeyip 200 Tl ye mal ettiğinden birikimi ile ilerde ev araba alırken siz emekli olduğunuz halde kirada ve hep borç içinde yaşarsınız.
Yap, işlet devret TEFECİ FAİZİNİ tüm millete ödetmektir.
Hani NAS vardı.
Osmanlı da tefeci faizi ile İTİBARDAN TASARFFUF OLMAZ DEYİP borç içinde yüzdüğü halde saraylar yaptırdığından İstanbulun anahtarını ingiliz kumandana verip BATTI.
Bu sahnenin videosunu bulup izleyin.
Bir millet için çok acıklı bir durum.
Şu an içinde bulunduğumuz duruma bakalım.
Yabancıya euro bazında yüzde 8.6 faiz ödüyoruz.
Bunun anlamı 10 milyar olan borcu 5 yıl sonra yaklaşık 15 milyar olarak geri ödeyeceğiz.
Peki 5 yıl içinde bu parayı nasıl kullanacağız ki, ne tip bir ticaret yapacağız ki 5 yıl sonra artık 5 milyar euro bulup geri ödeyeceğiz.
Böyle bir ticaret dünyada yok.
Yazılanları okumak daha zevkli oluyor.!!!
Sazanlar uyandığında.!!!
Çok geç olacak.!!!
Bir bardak soguk su içirecekler.!!!
Lübnandaki gibi.!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
O kadarda değil. Dün mesai çıkışı gördüklerim ' Çarşı vızır vızır kalabalik. Trafik dur kalk. Restoran, kafeler tıka basa dolu. Bugün de avm yi göreyim yazarim. Millette para çok. Fışkırıyor.
Ki yeni çıkacak olan yabancıya KKM ile;
Dolar/TL 12 ay sabit kalırsa (sıcak para mantığında) yabancı yüzde 17 faiz kazanacak.
Bunu tekrar dolara çevirip çıktığından biz YÜZDE 17 DOLAR BAZINDA FAİZ ÖDEMİŞ OLACAĞIZ.
Bu bir dünya rekoru olacak.
Tefecilerde dolar bazlı böyle bir faiz var mı?
Yok bu olaya neden olmamak için doları değer kazandıracağız desek, bu kez yurt içindeki vatandaşa (doların değer kazancına göre) 100-200-300 milyar gibi inanılmaz büyüklükte meblağ ödenmeyecek mi?
2023 ten sonra gelecek hükümet bunun nasıl altından kalkacak?
Kimlik için gittiğim nüfus dairesinde resim de sizde sorun oldumu?yok resim Ankara'da kabul olmaz dediler.halbuki aynı resim pasaportumda var dedim...
Benim anladığım kadarıyla KKM de işin içine yabancıyı da dahil ettiklerinden bir tek formül kalıyor.
TL nin değer kaybını ne az ne çok her daim yüzde 17 faiz bandının hemen altında tutmak.
Bu başarılırsa yüzde 60-70 lere giden bir enflasyonda hem yüzde 17 faizle kaynak bulmuş olacaklar hem de dolara olan talebi bir süre engellemiş olacaklar.
Ancak gerek hazine ve gerekse MB nın (cari açığı sıfırlayıp ihracat patlaması yapmak, enflasyonu çıpa yapıp faiz ödemek vs.) daha bir iki ay önce söylemleri çöp olup başka bir plana geçtiklerinden bu tutar mı bekleyip göreceğiz.
bende gıdınce soylıyıcem bunu.begenmıyorsan sen cek kardesım.fakat sıkayetvar.com da cok sıkayet var bu konuda.aynı fotorafım 6 ay oncekı pasaportumda var dedım.ekrana baktı ha aynı dedı.ama ankaradan ıtıraz gelır dedı.bunların derdi başka...
muhalefet bunu açıkça söyleyemiyor biz gelirsek güven gelir enflasyon faiz dolar kendiliğinden düşer diyor hatta seçim kararı alınsın o bile yeter diyor piyasa en fazla 2 ay kredi açar yeni ekonomi yönetimine faizleri enflasyon seviyesine çekebilecekmisiniz reel faiz verecekmisiniz ve bunu enflasyon düşene kadar uzun süre sürdülebilecekmisiniz maaşlara kontrolsüz zam mı yapacaksınız gayrimenkül sektörünün ucuz kredi musluğunu kesebilecekmisiniz
bizim patron yaveri fışkırtmaç, cafeler dolu, pazar dolu edebiyatı yapan baldızını da çağırmış heralde buraya
ha gayret seçime kadar trollüğe devam
:ok:
https://youtu.be/kLH8DWDGGjk
Bunuda sor.!!!
AB uyum yasası başlık açmışlardı.!!!
Ankarada gündüz havai fişeklerle kutlamışlardı.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
@BloombergHT
1 sa
Beyaz Saray: 2023 mali bütçesi milyarderler için asgari vergi teklifini de içerecek...
Bizim oligarklardan da alınabilir mi?
Ya da son 20 yılda arsa, inşaat işleri ile palazlanalardan....
Soyle diyelim..
Olanda essek yuku ile var, olmayanda metelik yok..
Ben de dun bir disari ciktim bir is icin..
Trafik kalabalik idi..
Istinye Park AVM de dolu idi ama bu alisveris yapildigi anlamina gelmiyor tabii...
Fareast'de 3 kisi bir tane set menu + 2 de kutu kolaya 370 TL verdik..
Cok mu??
Kimine gore cok, kimine gore az..
Cad'a cevirdim hemen, orada da ayni fiyata bu yemek yenirdi dedim, ama onlarda 1400 cad asgari ucret yani 45 kere bu yemekten yenir.
Bizdeki asgari ucret 4250 TL bizim asgari ucretli ise 11-12 kere yiyebilir..
Ustelik bizim calisabilir nufusun artik %70-80'i asgari ucrete calisiyor onlarda ise %10 u gecmez..
Syg,
Para senettir.!!
Sabun gibi kaygandır.!!
Sürekli el değiştirir.!!
Üretmeden tüketen toplumlarda.!!!
İgneden ipliğe dışarıya göbekten bağlıdır.!!
İç tüketim çılgınlığı ile zenginleşmezler .!!
Tüketim toplumları.!!!
Her tükettiği üründe .!!!
Döviz girdisi olduğu için.!!
Sürekli fakirleşir.!!
Tavuk toplum olur.!!
Fışkıran karşılıksız basılan para.!!!
Döner dolaşır.!!
Enflasyon, vergi, işsizlik olarak.!!
O tüketen toplumu ve bireyleri vurur.!!!
https://i.ytimg.com/vi/3CgE60o3-WE/maxresdefault.jpg
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
Tavuk toplum nedir.????
https://pbs.twimg.com/media/DYmdIKdWAAAymQ_.jpg
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!!
Adam gerçek enflasyonu ölçüyor ve enflasyon %120, asgari ücrete ise %50 zam yapılmış. Maaşların enflasyonu oraninda artırılması zam sayılmaz. Ancak insnalar bir önceki yılın alım gücünü koruyabilmis olur. Gerçek zam enflasyon üstü maaş artışı olur. Eğer siz enflasyonun yarısı oranında zam yaparsanız insanlar temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz bunun sonunda da ülke Venezuella'ya benzer.
Hava güneşli bisikletle gezme zamanı.!!
Ormanda.!!!
Bol oksijen.!!!
D vitamini beleş.!!!
İşim olmaz AVM gezecek.!!!
Kendime masallar.!!!
Seçime 12 ay kala faiz artışı çok zor.
Nerdeyse 6 ay sonra kampanya süreci başlayacak.
Rezervleri son kuruşa kadar satıp, uluslararası konjonktürden de yararlanarak, doların 20yi geçmesini engellemek son şans.
Şahsi görüşüm 12 ay içinde doları kademeli olarak 20'ye tırmanmasına izin verirlerse (aylık %10'dan fazla şok olmadığı sürece), seçim başa baş geçer.
Pazarda patates 10 TL.
Çeri Domates 27
Biber 32
Maydanoz 6 TL
Brokoli 30
Motorin 24
Bu maliyetlerle yazın meyva ve sebze ne olur?
Bütçede KKM lilere yüzde 106 faiz ödenirken çiftçinin mazotuna destek yok.
Sanki bütçede dolar çıkışına neden olacak her şeye yasak gelmiş gibi...
Çıldırmaya az kaldı....
TR de kentleşme oranı yüzde 93....
Son yirmi yılda çiftçi nufusu 4 milyondan 500 bine inmiş.
Bu süreçte Kanadanın, Çin in , Hindistanın çiftçilerini ithalat yaparak epey destektedik...
Çiftçiler gözden çıkarılmış gibi...
Paramız var ki alıyoruz söylemi de çöp oldu...
Yeni söylem, hayat çok pahalı, az tüketin...
Bugün bir vesileyle lokantaların bol olduğu bir bölgeye gittim, trafikte sıkışıp kaldım.Millet akın akın kahvaltıya geliyordu.
Dağ taş araba dolmuş yollar tıkanmış.
Soranlara kriz var deriz...:)
İstanbulun bazı bölgeleri ayrı bir dünya.