————--:ok:
Printable View
https://www.hisse.net/topluluk/showt...01#post5917601
sayın dva glaza :)
Ben , faiz ..oran ..matematik ..falan filan , pek bilmem ..müsaadenizle vob yapabilir miyim !?
Evin genelde tamamına kredi verilmiyor. 1 milyonluk ev için 750 bin kredi çıkıyor, sıfır evlerde ayrıca fatura kesileceği için %8 KDV de var diye biliyorum, ama müteahhitler onu bir şekilde mahsup edebiliyor.
Kişi kendi evini çocuğuna satıp ucuz kredi almayı planlıyor ise tapu vs diğer masrafları da dikkate almalı.
>>>>>>
Tapu harcı veya tapu masrafı, satışı gerçekleştirilen tüm gayrimenkuller için (konut, iş yeri, arsa, tarla, arazi vb.)tapuda beyan edilen satış bedelinin %4'ü olarak hesaplanan bir harçtır. Tapu harcına ek olarak 2021 yılı için 194,75 TL döner sermaye bedeli de tahsil edilir.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...t=113&page=228
Dolar bazında hesap ettim ama dolar ile hesaplanacak bir şirket değil.
Daha yolu var gib (4 usd cıvarı).:cool:
Ben olsam bu fiyatlardan asla ve zinhar almam.(bana göre ederi max.77 cent)
Ytd
Dostlar, bir yakınımız var geliri belgeli değil ancak 20-25 bin civarı kazancı oluyor tabi maaşlı bir iş olmadığı için aydan aya farklılık gösteriyor. Konut kredisi çekmek istiyor ama geliri belgeli olmadığı için sorun yaşıyor, bunu nasıl çözebilir. Çözüm önerisi, fikri olan varsa benimle paylaşabilirse çok memnun olurum. Özel mesaj da gönderebilir.
Düzenli bir aylık geliri varsa, Aylık geliri bi şekilde belgelemek lazım,tanıdık bir muhasebeci ile bir görüşsün arkadaşınız esnaf mı. gelir vergisi kaçırmaktan suç teşkil edebilür
Mesela bir eviniz var.Üzerinde hukuksal hiç bir problem yok.Onu da TEMİNAT GÖSTEREREK yeni alacağınız ev için kredi çekebilir misiniz?
EVİN %75 i kadar kredi veriliyor..ama maaşınız 10.000 tl ise gelirin %60 ı kadar taksit olacak şekilde (6.000 tl) kredi veriliyor.
önceki evinizi teminat olarak gösterip 9.000 tllik aylık taksitli kredi çekmek mümkün mü?
ABD şamara devam.
Arkadaşınız herhangi bir bankanın sitesinden KKB skorunu öğrensin. Ayrıca e-devlet'de ücretsiz risk raporu da var diye biliyorum.
Bir banka sitesinde gelir şekli için, çalışan, emekli, esnaf vs yanına "rantiye" de eklemiş, yani o seçenek boşuna konulmamıştır.
Normalde konutun kendisi zaten teminat oluyor, deprem sigortası vs zorunlu yaptırırılar, şimdi konutun enerji belgesi de isteniyormuş.
Olmaz ise uygun gördüğü kişi üzerine alıp ondan senet alır, bankalar düzgün kuruluşlar olduğu için alangilli yolları resmi olarak söylemez bence.
https://www.sahibinden.com/emlak360/...i-nasil-alinir
Konut Kredisi Almadan Önce Mutlaka Bilinmesi Gerekenler
Günümüzde ev almak isteyen kişiler, konut kredisi çekerek kira öder gibi mülk sahibi olabilmektedir. Bunun için bankaların belli şartları bulunmakta ve bu şartlar bankalara göre değişiklik gösterebilmektedir. Kredi başvurunuzun onay şansını arttırmak istiyorsanız aşağıdaki maddelerden yararlanabilirsiniz.
Kredi notunuzu öğrenin. Bankalar için en önemli detay budur. Kredi notunuz yeterli değilse bankadan konut kredisi alamazsınız.
Konut kredisi faizlerinin ve maliyet oranlarının karşılaştırmasını yapın. Bunlar bankadan bankaya değişir. Faiz oranları karşılaştırması için kullanabileceğiniz birçok uygulama mevcut.
Konut kredisi çekecekseniz kredi tutarının, ev bedelinin en fazla % 80’i olacak şekilde verileceğini bilmeniz gerekiyor. Yani 100 bin TL’lik bir ev için en fazla 80 bin TL kredi çekebilirsiniz. Bazı bankalar, geri kalan tutarı ihtiyaç kredilerinden tahsis ederek size bir teklif sunabilir. Konut alacağınız projenin de eksik kısmı tamamlayacak kredi kampanyası bulunabilir.
Banka tarafından konut kredisine uygun görülmek için satın alacağınız konutun kat mülkiyeti ya da kat irtifaki tapusunun bulunması gerekir.
Kredi miktarınız, gelir seviyenize ve ekspertiz raporunun sonucuna göre belirlenmektedir. Yani evin değerinin fazla olması durumunda yeterli kredi çıkmayabilir.
Peşinatsız Ev Kredisi Nasıl Alınır? Şartlar Neler?
...
kardeşim için sordum.eşi çalışmıyor....VEYA ben kefil olsam olur mu?
veya bir evimi rehin de gösterebilirim..
taksitlerini rahatlıkla öder..ama beyanı zor olan ek gelirleri var...(bazen pazarda ek iş yapar...bazen tarlada iyi mahsul alır vs.)
ama maaşı 10.000 tl..
Krediyi ev için alırsanız sıkıntı olmuyor, emlakçı banka işlerini daha basit hallediyor yanlız tek sıkıntı yeni aldığınız ev ipotekli oluyor.
bi tanıdık sabit bir geliri olmadığı halde ev kredisi çekti ordan biliyorum
Kamu lojmanları öncelik halen içinde oturanlara olmak üzere satılacaktı, bürokrasi unutturdu. Sigaraya zam yapmak daha kolay.
Bu arada müzik yayını gece 01:00'a uzatılmış, süt veren ineklerin hepden sütten kesilmesinden çekinmiş olabilirler. Alkolde de insafsız bir vergi var. Azerbaycan'da 1 litere şarap 1 litre cocacola'dan ucuzdu.
TV'de işletme sahibi vardı, biz artık tam para kazanacak aşamaya geliyoruz müzik 24:00'de kesiliyor millet de evine gidiyor diyordu.
Bir tanıdığım vardı.
Damadı dönerciydi.Tahminen asgari ücret alıyordu.Kız da çalışmıyordu.
Kayın peder, kendi evini teminat-rehin vs. göstererek damadına kredi ile ev almıştı.Ev damadın veya kızın üzerinde(?)...Bize anlatılan buydu.Çünkü damadın geliri yeterli değildi.Olmadı ayrıntıları sormak lazım..
Bazen anlatılanlarla-gerçek farklı da olabiliyor...Ailelerin kendi planları olabiliyor...
ve....aps yine +20.900
4 günde +90.000 etti...
yavaş...4 günde 90.000 poz. açmak ne demek...Niyetin nedir, ne pilanlamaktasın?:)
Ankaradaki askeriye polis gibi kurumlar ile kampüs alanı dışındaki lojmanların yarısı satılmıştır. Hazine ve maliye bakanlığı kendine ait tüm lojmanları ülke çapında sattı. Güya örnek olacaktı salaklar onlar sattı diğerleri sattırmamak için takla atıyot. Lojmanları 2020 yılında sattı maliye o günden bu yana çoğu 4-5 kat arttı. Çoğunu içinde oturanlar aldı.
İpotek karşılığı nakit kredi ihtiyaç kredisi kapsamına giriyor olabilir. 24 ay ile sınırlanmış.
<<<<<<<<<<<<<<
İpotek Karşılığı Taksitli İhtiyaç Kredisi kullanın, yüksek tutarlı nakit ihtiyacınızı bu krediyle uzun vadeler ile ödeyin!
Sahip olduğunuz gayrimenkulü ipotek göstererek daha büyük miktarlardaki nakit ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
Kredinin özellikleri
36* aya kadar vade ile aylık, 3 aylık dönemler veya değişken taksitlerle geri ödeme seçenekleri vardır.
Belirli ve düzenli bir geliri olan (ticari nitelikli müşteriler hariç) ve istihbaratı olumlu olan gerçek kişilere kullandırılır.
Başvuru sahibi kişi, hayat sigortalı ya da hayat sigortasız olarak farklı faiz oranı alternatifleri ile krediyi kullanabilir.
Teminat karşılığı kullandırılır.
Kredinin limiti, ipotek alınacak gayrimenkulün ekspertiz değerinin belli bir oranı ile sınırlıdır.
*Vade kredi tutarına göre değişmektedir. 50.000 TL’ye (dahil) kadar kullandırılacak kredilerde maksimum vade 36 ay, 50.001 TL ve üzerinde kullandırılacak kredilerde ise maksimum vade 24 aydır.
arkadaşlar karambole VOB DA ENDEKSDE CORT AÇMAYIN. +100,000 PUAN çıkabilir. hayatınız kayar..
şu hizmeti kimse yapmaz dayı VOB YAPMAYIN..
hatırlatma...
Eminevim, Birevim vs sistemler de artık alternatif ama sistem bence hala oturmadı, zaten bir sürü sorun çıktı.
Eskiden kooperatifler vardı, onlar da yürümedi. Kooperatif müteahhitliği oldukça yaygındı.
Sistemleri insan iblisden yardım alır prensibine göre tasarlamak lazım. O zaman iblis de gelse çok bir açık olmaz.
ABD mantığında tüm sistemler maker checker prensibine göre hep yedeklidir. Hatta atom saati 3 adetdir ve yeri gizlidir diye yazmışlar.
White Hacker kavramı da o mantığın bir ürünü.
Adamların felsefesini anlamadan taklit edince bazen sırf kendine eziyet eden sistemler ortaya çıkıyor o da başka sorun.
Paranın üstüne, ABD vatandaşlık yeminine Tanrı lafı koymuşlar, folklorik olsun diye yapmamışlardır bence.
Aralık ayında ki fecahat. düzeltmeden %41 yükseliş..
BORÇLU KALIRSIN YAPMA.
BİLEMEZSİN TEKNİK ANALİZ DİYE BİRŞEY YOK..
YAPMA DAYİ..
https://i.hizliresim.com/2bkfv3o.png
Elindeki kitle imha silahı vob hesabını kapat ve çok bağımlı isen zevkine izle.
BİTERSİN..
nooldu yav birden 1.600 puan bastı...
Zamanında kooperatif mütahitliğinden çok ucuza ev sahibi olanlar oldu, bu işin başındakiler de baktılar bu iş de para var onlarda müteahhit oldu ariston abi
Her sistemin ilk çıkanı kâr lı oluyor, sonrakiler cazip olmuyor
TÜRK MİLLETİNİN PARASI TÜRK LİRASI
değerine dönebilir.
Borsa dolar olarak roketleyebilir. 4 dolara çıkabilir.
DAYı.
Bedava uyarıyoruz. yapmayıN... bak yön yazmıyorum ki istesem yazarım YAPMAYIIN DİYORUM...