1994 2001 krizleri beceriksizlik ten çıktığı belli dayı adamın aklını alırlar.
Printable View
1994 2001 krizleri beceriksizlik ten çıktığı belli dayı adamın aklını alırlar.
Bana göre bunların yeni icadı borsa. Borsada kağıtlar %10 yaparken dolarcilar inim inim inliyor. Burda iki sorun var. Birincisi faize karşı olan kesim banka almaz yan kağıtlarda da herkes küfrediyor. Yeni bir strateji ile ucuz karlı şirketlere girmesi gerekir. Ha dolarcilar ekseriyetle yastık altında. Yastık altında USD altın çok fazla onlar da girer mi. Ekseriyetle girmez çünkü onlar borsadan anlamaz hatta onlar borsayı oynamak olarak bilen kesim. Daha önceki yükselişte yan tahtalar ve düşük fiyatlı kağıtlar sonradan girmişti devreye göreceğiz bakalım
Ecevit çiller Demirel Özal vs ekibinde ekonomi den anlayan kimse yokmus dayı
Gerçek bir dahi dayı
2018 de dolar longladım 3.80'den tam 7 ay taşıdım 3.20ye kadar direndim. tam 100 poz vardı. en son lanet olsun dedim. rüzgara karşı işemek yeter. şorta geçtim bu sefer de 3.60tan tüm paramı sıfırladım. bugün dolar 18 üstü.
o günden sonra vadelide oynamayı bıraktım.
Manipulasyoculara Nobel ödülü verilmez Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Valla patron kağıtlarım çıksın da nasıl yaparsa yapsın... Dört kağıdım var bu ay üçünün patlama yapması lazım.. Nebati yetişsin jöleli ile kabineyi toplasın yürütsünler... Madem para dağıtıyorlar bizim başımız kel mi?[emoji16][emoji16][emoji16]Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Isaac Newton gibi ,fizikçi matematikci bir dahinin,
1720 lerde londra borsasının çılgın yükselişinde
daha fazla dayanamayıp devlet tahvillerini bozdurarak
borsaya girdiği ve bütün servetini kaybettiği söylenir
ve "gök cisimlerinin hareketlerini hesaplayabiliyorum,ama halkın deliliğini değil"
söyleminden bahsedilir.Batışına sebep olarak çevresindeki halkın etkisinde
kaldığı sürü piskolojisiyle hareket ederek mantığını yitirdiğini,belli bi yükselişten
sonra az miktar girip kazandığını görünce daha fazla kazanmak için Güney denizi
şirketine yüklü yatırım yaptığı ve battığı anlatılır.
Dayı tüm kağıtlarda dolar bazlı grafik ac bak abi kağıtlar halen enkaz durumda emme adamlar hedeflere götürecek mi teknik analiz olarak hicbirsey söyleyip öngörü yapamayız kader kismrt diyeceksin bilgin yoksa bilenler zaten davet alıyor seyis öyle diyor
Bol sans
Aslında tamamen psikoloji ile ilgili birşey bir yanda aldığını hisse
yükselmiyr diğer yanda tavan tavan giden hisseler.
Banka müdürü arkadaşım var hisse almış şirketin faaliyet alanını
bilmiyor sahiplerini bilmiyor üstelik nerden nereye geldiğine bile bakmamış
al demişler almış,üstelik elinde banka hissesi varken senelerdir bir halt olmadı diye
satıp diğer hisseyi almış,bankalar yükselince ordan döner burdan döner
diye beklerken bakmış gittikçe gidiyor ,bilmem kaç liraz zararla onu satıp cuma günü
dayanamadım banka hissemi geri aldım diyor.Şimdi o da düşünce ben ne
yaptım zaten çok yükselmişti der onu satar bu böyle devam eder.
[IMG]https://i.hizliresim.com/9w40tk7.png[/IMG]
Böyle bir manipülatif ortamda aracı kurumlardan bazılarının batma ihtimalleri olabilir mi
YouTube da o kadar saçan teknik analizciler var ki ... Olan değerlere göre sağdan soldan değdirecek çizgiler çiziyorlar sonra da direncten döndü yok destek buldu falan. Ama her yerden çizgi çizmiş elbet birine değecek [emoji16][emoji16][emoji16]
Price action, hacim, trend falan hic yok hiç komple çizgiler yuvarlaklar fibolar falan filan... Hele bir değişik isimli indikatorler var onlarla galaksi oluşturulur.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Markete gittiğimde alışverişte TL banknotlar hemen bittiğini görünce, TL bakmayı çoktan bıraktım vallahi dolar bazlı bakıyorum çoktandır. Herkese bol şans.Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsa da yatırım yapılır mı yapılır,kredili işlem yapmazsan
gerekli olacak para ile girmezsen sağlam gördüğün şirketlerden
kademeli alımlar yapar beklersen nerde nereye geldiği belli.
Sonuçta herşeyin değeri artarken şirketlerinde değer artacaktır,
ancak çevrende o tavan bu tavan benim kağıt yatıyor diye
hırslanıp kısa zamandan 5 e 10 katlayacağım dersen bi yerde
çarpılıyorsun.
Bir de karşında robotlar var örneğin viob da defalarca
aynı desteği test edip yukarı yapıyor tekrar gelsin alıcam yeter diyorsun
aldığın zaman da hızla aşağı yapıyor yani sanki öyle ayarlanmış ki
destek direnç teknik vs.. ile birlikte insan psikolijisinin
dayanama noktasını da hesaplayıp yüklemişler.
Önemsiz miktarlarla kaldiracli işlem yapılmalı. İster arbitraj ister spekülasyon amaçlı..
Binde 1 ihtimal sağlam carpildiginizda herseyi kaybedersiniz.
yiğit kardeşimiz
322 dolara kadar süreceğiz demiş...
Yapı Kredi Yatırım'da bir analist var, her zaman sakin olurdu onun bile canını sıkmışlar.
Diyelim Portföy Yöentim şirketi yöneticisiyim arbitraj var dediler 500 milyonluk girdim, şimdi çıkmaya kalksam SPK hemen damlar, neden girdin neden zararla çıkıyorsun, lisansını bile iptal edebilirler.
Operasyonu yapan malı arbitrajcıya taşıtıyor, bu arada pes etmek istemeyen bir kısım kiralık hisseler ile durumu idare etmek istiyor gibi.
Düzgünce anlatan olmaz, o zaman kendi akılsızlığını anlatmış olur bence.
Sir Isaac Newton gibi çıkıp anlatmak gerekir.
helal... on numara karar almışlar... Kol böreği servisi...:bravo:
hesap nasıl palatlır.. kral hareket.. pili maymun gibi alkışlıyorum..
bunun tadını aldılarsa...
devamı gelir.. finalde bireysellere kambiyo ve borsaya gelir vergisi bekliyorum.
böyle önceki yılları da kapsayan..
100k 18 den kkm yapsa
kur 13 e düşse.. mutlu olup oy verse..
oradan 40 yapıp 30% kambiyo ödese. üff eksi bakiye. :he:
Yiğit bulut nebati beyle bist 100 masaya yatırmışlarsa ve 5000 de gider demişlerse gider tabi....ama bu güzemli bir konu değildi , borsa çok ucuz ....siyasi bir övgüye ihtiyaç mı var almayan yerli fonlar ve enayi yerli aracı kurumlar aman ağlamasın diye düzeltme de gelmesin, yok gelmesin düzeltme filan istemiyorum.
Tek bildikleri açığa satmak bu ....kurumların
Ben aracı kurum çalışanı değilim . Burda o kurum bünyesinden adam varsa elbette düzeltme gelmesi için mekkeye duaya bile gitmeye razıdır diye düşünmekteyim.
Saçma sapan düzeltme grafikleri ile 2800 -3550 arası hala hayal dünyasında yaşayanlar dikkat etmeli bence 3800 de gider düzeltmesiz belki de ordan bir mini %8 düzeltirler )) Allah bilir geleceği..
322 ana hedef...
208-211... ara hedef...
176..düzeltme... buyrun bakalım... yiğit kardeşimiz..
Geçen KAP vardı falanca pancar kooperetifi MKK'ya SKBNK kayıt ettirmiş 20 bin lot bile değil.
O hissede de garip durum var, genelde sandık milyon milyon lot satardı, bildirim gözükmüyor.
O hissede esas olay yeni vadede başlar (aşağı veya yukarı), şimdilik operasyoncu kenara çekilmiş mal arbitrajcının elinde duruyor olabilir.
Ben tatile gideceğim mala bir süre bakar mısın denmiş gibi.
Eurbond alıyorsun %9 dan bir ay sonra faiz %10 a çıkıyor ister istemez canın sıkılıyor. Bankacılar biz düşen faizi severiz der.
Arbitrajcı da düşük faizden girmiş ama sanki herif gıdım gıdım artırıyor primi, çıkmak isteyen zararı kabul etmek durumunda kalır ve kolay bir çıkış da yok gibi, hacim vadelide düşmüş. Herif tatildeyse çıkan yeni arbitrajcıya devir etmek durumunda zaten.
Başlangıç kontratları artırlır ise sadece arbitrajcı gelsin diğerlerine izin yok demektir.
Birileri denizi kiralamış içindeki balıkları tuttuktan sonra geri iade edecek gibi.
[IMG]https://i.hizliresim.com/6ckn4sd.png[/IMG]
Oyunun sonunda hisseler portföy şirketlerinin kucağında kalır ise mecburen fiyatları yukarı revize edecekler bence, yok kurtulurlar ise hisseler küçük yatımcının elindedir, gitmez diyecekler. Hisse ay sonu uzlaşmasını takip etmek gerekir.
Bir kaç kez denk geldim inceliyoruz hangi faiz oranını alacağız, gelecek beklentileri belirsiz vs deyip fiyat vermekten kaçınıyorlar gibi.
L.A.Secret's filminde usulsüzlük yapan yaşlı polis müdürünü biri sert diğeri daha akıllı iki dedektif sıkıştırıp konuşturtmak istiyor, Yaşlı kurt bırakın bu işleri iyi pois kötü polis numarasını bulan benim diyordu.
Bu işlerde akıl büyük yerden alınmış.
Seyis zaten defalarca denenip kendini kanıtlamış sistem ile hisseler yükseltilecek diye söylemişti.
Maaşlı traderların büyük para karşısında hiç şansı olmadığı gibi, bir telefon ile onları kendi tarafına çekmek de mümkün.
Büyük takımlar küçük takımlardaki iyi oyuncuları alır gerekirse başka küçük takıma verir ya da benchte oturtur, büyük bankalar ve kurumlar da küçük kurumlardaki başarılı çalışanları transfer edebiliyor.
Bir gün bir hissede şöyle mesaj gördüm. 5 -10 bin liralık alıp satın, sizin paranızda gözümüz yok korkmayın yemeyiz paranızı, şimdinin parası 50-100 bin eder.
Fakir trader hisseleri diye ayrı bir kategori olmalı.
güzel yorum.. aracı kurum elemanları, fon yöneticileri vs bu tür dimdik çıkışları sevmez, zaten refleksif olarak mal vermişlerdir sert yükselişlerde, şimdi kaptırdıkları maldan ötürü şikayetçi olmaları, ralli aleyhine yorum yapmaları kaçınılmaz
bu rallinin nasıl geliştiğine dair ön gösterim skbnk-tskb tahtalarında gerçekleşti, şimdi aynı kalıp diğer banka tahtalarında gelişiyor, vadeli artbitrajı, kritik noktada sert alım, shortçuyu ağlatma vs kalıp aynı..
büyük resim şöyle- halka açık piyasa değerinin ortalama yüzde 65-70 kısmı hep yabancı takasında duruyordu 15 senedir.. 2013 zirvesinden sonra genelde satıcı oldular, ama ana malın sahibi konumu hep sürdü, 2018 satışı biraz yüklüydü, ama pandemi başından itibaren fiyata bakmaksızın gelen alıcıya vermeye başladılar, satış çok sertleşti.. ve fiyatlar komik derecede düşük seviyelere geldi, lakin asla bitmedi yabancı takasından gelen satış.. en ağır mal 2021 aralık- 2022 temmuz arası gelen 5 milyar dolarlık daha oldu, artık yüzde 30 seviyesine kadar düşmüştü yabancı takasının toplamdaki payı.. kısa trendi belirleyen hep bu yabancı takasından gelen satış idi- en az yirmi seneden beri
bu malı karşılamış olan bi ekip var, badem yada katar parası yada varlık fonu şu bu.. zaten bu mal devrinin önemli olan kısmı, hisse satışı değil, hisse satışından gelen paranın dolara dönmesinin usd/try tahtasındaki etkisi idi.. TL parasal genişlemesi olarak özetlenebilecek son ekonomik model içinde halka açık hisse payları trade için gereken TL miktarı bulmak sorun değil, sorun çıkan paranın dolara dönmesini karşılayabilecek dolar ihtiyacı
son bir ayda nette 1 milyar dolar civarı artı yazdı yabancı işlemi, yani mesela londra 1 milyar daha sattı ama dubai üzerinden gelen rus parası 2 milyar dolar alım yaptı, nette 1 milyar.. bu 1 milyar bile yetti ağustos başından yüzde 40 yükselişe.. maazallah 10 milyar dolar girmeye kalksa, nice olur istanbul borsanın tabelası ??
istanbul borsası piyasa değeri 143 milyar dolar
tahran borsası piyasa değeri 1 milyar 290 milyon dolar
Bir SPK başkanı vardı, gelmeyin borsaya demişti, orada J.P.Morgan var, Goldman Scahs var, siz onlar ile bir misiniz. FOREX'i de kapattı gaiba. Sonra onu gönderdiler.
Daha eski bir başkan vardı, dün koca şirket ABD'de %80 düştü o an alsan zengin olurdun, borsada fırsat çok vs anlatıyordu.
Çocukluğumda bizim rahmetli bir komşumuz vardı, arada dere kenarına pikniğe götürürdü, Kendisi aynı zamanda balıkçıydı.
Kadınlar sofrayı hazırlarken biz balık tutmaya giderdik, bana şuraya taş at, buraya taş at derdi ben atardım. Sonra büyükçe bir serpme vadı onu atardı, artık ismini bilmediğim sazan, yayın vs büyükçe balıkları toplardı. Herkese yetecek kadar bolca yenirdi.
Yemleme de bir motivasyon, korkutma da bir motivasyoın.
Bakan açıklama yapmış
Yanan ralli ateşine benzin dökmüş
Ralli Yanıcı bir hal alabilir
Dikkat arkadeşler
Rallide rüzgar ateş 🔥 ne ararsan var
Roket roket
Bulgaristan'dan gelip kırtasiye malzeme alıyorlarmış, kalem, defter, cetvel, boya vs.
En çok tükenmez kalem alıyorlar onlarda tükenmez kale yaygın dedi market sahibi. İlginç bir detay.
Zamanında silinebilir tükenmez kalem çıkmıştı çok sevinmiştim.
Antalya’daki çoğu domates 🍅 Üreticisi Almanlara 2 ile 3 Euro arasında tüm domatesleri satmış
Kışa harelde 50 tl olacak diyorlardı
Üstü olabilir artık
Adamlar sera ve tarla kapatmış kış için
Öle diyorlar
sadece görülmesini istedikleri şeyleri gösterirler, konuşulmasını istedikleri şeyleri konuşurlar.
bankaları gömerken bim eregli prim yapıyor, bankalar giderken bunlara satış geliyor. bu kadar kontrollü piyasada viop iki tarafa da riskli.
inandığın beğendiğin kağıdı spotta alıp bekleyeceksin. hesapta kuzu gibi yatsın. ekmek istemez su istemez. teminatı yok kaldıracı yok. temettüsü varsa daha iyi.
yarın taban açsa ne olur. 2-3 güne toparlar.
Memati bey in yazdiklarindan sonra aklima bu film geldi nedense . Siz gercegi bilmek (gormek) degil kandirilmak istiyorsunuz. The Prestige https://www.youtube.com/watch?v=lKL4C3lyoIQ
Memati işaret fişegini yakmış. Ralli malli demeye bile başlamış. Aslanım benim :)) höstad raconu demek :))
Adamlar çok tehlikeli. Haber akışını bile borsaya göre götürüyolar. Masallah ralli basından beri pek süt liman gündemimiz.
Bu ay overshoot yapıp dolara geçtikten sonra seçimi beklemeye başlar tüm piyasa. Son vurgunu yapıyolar.