Bu yukarıda bahsettiğim olay ülkeyi iflasa götürecek olaydır. O yüzden ekonomi profları bir taraflarını yırttılar faizleri yükseltin böyle olmaz diye.
18% ile TL borçlanıp 10% faiz ile eurobond alınırsa sonuç ne olur :kahkah:
ytd
Printable View
Bu yukarıda bahsettiğim olay ülkeyi iflasa götürecek olaydır. O yüzden ekonomi profları bir taraflarını yırttılar faizleri yükseltin böyle olmaz diye.
18% ile TL borçlanıp 10% faiz ile eurobond alınırsa sonuç ne olur :kahkah:
ytd
Şampanya severiz
Hepimize yetecek kadar var
https://i.hizliresim.com/bpzmbwg.jpeg
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ihracatçılara 29 Mayısa kadar dişiniz sıkın demiş.
https://twitter.com/TurhanBozkurTV
Şimdilik dişi sıkı demiş anlamıda çıkabilir.
İstatistik ortalaması son 6 seçim katılım oranı %83 bu seçimden bu ortalamayı düşünce 2,567 milyon seçmen fazlalık oluşmuş. RTE den bunu düşünce 24566 milyon oy RTE almış 24594 Kılıçtaroğlu almış. Seçmen fazlasını saymıyorum sadece istatiksel ortalamaya bakarak.
2018 yılı seçmen sayısı 59,367 milyon
2023 seçmen sayısı. 64,113 milyon
2018-2023 ölen sayısı. 2,159 milyon
2018-2023 18 yaş geçen 4,904 milyon
Bunları dikkate aldığında 1,999 milyon seçmen ya vatandaş oldu ya uzaydan geldi.
Son beş yılın seçim katılım ortalaması farkı 2,670 milyon bu ikisinin toplamı 4,669 milyon seçmen farkı var. Burada 69 Ayhan başkanın uğurlu sayısı burada da karşımıza çıkıyor
Benim hesabıma göre
Kılıçtaroğlu 24,594 milyon
RTE. 22,464 milyon
Sınan Ogan. 2,831 milyon
Oy oranı
Kk %49,38
RTE %45,02
So %5,6
Seçimle ilgili son yazım ;
Konu KK değil konu CHP merkez yönetimidir...Adamlar bavulla malı cukka edip şaibelerinde üzerini örtmek için Herşey kontrolümüz altındadır mesajı verdiler..Böylece şaibe meşrulaştı...AKP şut çekti CHP içindeki derin yapı topu tuttu ,KK gol attılar...
Vatandaş olarak da ikinci ve son kez duruşumu değiştirmeden CHP ye oy basarım...Oradaki derin yapılar olduğu sürece bu partiden bir halt olmaz...1 yıl sonra imam değil babam bile CHP den aday olsun 1 tane oy benim evimden çıkmayacak...
Herkese para piyasalarında bol kazançlar...
Erdoğan kazanır aynı politikalar devam ederse;
Ucuz kredi ile fonlama sonucu ithalat şişmeye devam edecek. Cari açık artacak ve kaçınılmaz son kurda şiddetli bir patlama. Ama 1.5 senedir bu şekilde idare edildi. Ne kadar daha devam edilebilir soru işareti 3-5 sene daha devam eder mi?
Kılıçdaroğlu kazanırsa;
Hafiften doları salıp faizleri bir miktar yükseltse mb döviz toplasa cari açıkta azalmaya başlayacak. Ama bu şekilde belediye seçimleri sıkıntı yaşanır düşüncesi sorun yaratır mı?
Bir yabancı kuruluş kılıçdaroğlu seçilirse 15 olur dolar demişti. O zaman kkmde ki adam çıkıp fiziki alır dolar miktarı artar. Elinde tlsi olanda gider dolar alır ne bilim bunun sonucu ithalat artar tekrar açık artar.
Hangi düşünce tarzına göre yatırım yapılır net cevap veremiyorum!!!
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
%1 hata her zaman olur. Rte %1 sandıkta hata olsa seçimi kazanacak yeri göğü yıkar on kere sayar saydırir onu alır. Niye çünkü %5 e yakın kendisinin icadı oy var. Bu sonuçla zaten bıraksan bunlar birbirini yer sandığa gitmez rahat rahat seçimi alırım hesabını yapıyor ve tutmuş gözüküyor görünen. Şimdi dersine iyi çalışacaklar. O seçmenler nerden icad edilmiş hangi sandıkta seçmen sayısı artmış teker teker girip bulacak önlem alacak.
Kkm fark ödemesi 2023 bütçesinin boyunu aşar.. :yes:
Hedef verirken etki de hesaba katılsın.
Hepsini hallederler ama 35 bin köy var buralara muşahid gözlemci bulmak zor. Oy kullandıktan sonra 35 bin köye sağlam gözlemci bulmak lazım muşahit bulamazsan. 191 bin sandık 400 bin fedakar vatandaş bulmak lazım.
Nakit avans kısıtlama olayından sonra piyasada tetiklenme sonrası zincir reaksiyon devrede.
https://twitter.com/TurhanBozkurTV
Zen firmasından kuyumculara geçilen son mesaj:
"Değerli iş ortaklarımız,
Merkez Bankası'nın almış olduğu karar doğrultusunda Yapı Kredi, İş Bankası, QNB Finansbank ve TEB ile Vakıfbank'tan ödeme sistemleri ve POS'lardan kuyum ve mücevher alışverişlerinde işlem yapılamamaktadır.
Bilginize sunar bol satışlar dileriz. Farklı bir gelişme olursa tekrar bilgilendirme yapacağız.
Bütün bankaların ani olarak vanayı kapatmaları piyasayı büyük ölçüde negatif etkileyecek gözüküyor.
Cini şişeden çıkarma hazırlıkları başlamış olmalı 1-2 hafta içindede olabilir.
He vallah şimdi kendim baktım taksitli nakit avans vermiyor. İşlem yapılamıyor. KMH 20 bin ama nakit avans limiti 400 lira taksitsiz:)))
Taksitli nakit avansı 5000 e düşürmüşler, Vakıf da tüketici kredisi 50.000 TL...
Yapı Kredi ısrarla teklife, arttırarak devam ediyor, 100.000 TL ye 24 ay...sigortalı %4.99...yaklaşık 9000 i peşin kesiyor...sigortasız %5.49....ya da 5.99...size özel diyor bi de...
Sanırım...taksitli nakit avansı durdurdular ama kredi kartı borcunu aynı faizle bölme işi devam ediyor....Kısaca ödememek direk böldürmek lazım %1.36 dan...
Kkm de 120 milyar dolar birikti devalüasyon olmaz ikili kur düzenine devam eder. MB yada bankalar bende yok git serbest piyasadan al der. İthal ürünlerde araba vs artış olur.
Sanırım millet nakit avans çekip mevduat/KKM yatırıyormuş. Da bunun yolu bu değilki. Ucube finans/ekonomi sisteminden vazgeçmek.
Benim akülü tekerlekli sandalye nin aküsü bir ay önce 1490 di şimdi 1790 olmuş ithalatçı firmada USD yi 23 den hesaplıyorlar
Abi ucuz kredi ile ne alırsan kazanıyorsun. Biz 11 ay önce kredi çekip 2000 model scoda felicia aldık 63 bin. O krediyi de %1,36 ile kapadım araba bugün 180 bin. Biz benim tekerlekli sandalye bagaj sorunu yüzünden üç araba değiştirdik en son iki gün önce 149 bine Opel Vectra 1992 model 2,0 GLS aldık. Bakalım ne olacak fiyatı.
Bizim artık çok büyük hedefimiz yok. Elimizdekiler dursa kızın düğününü yapıp borcunu sıfıra indirmek benim için çok büyük başarı olacak.
Oooo...nurtopu gibi yeni kurumuz oldu desenize...
TCMB+1.5 TL...
Beriki de der ki, ilaç sektöründe TCMB+2 TL...
Öteki de der ki, sen istiyor duj...vereceksin (100 dolar x MB Kuru) + 100 TL...ya da fiziki...
Hayırlısı...bi de niye Arjantin'le karşılaştırıyorsunuz derler...Cash otobanda işte...pardon Crash Otobanda...nereyedur sahi...kafamızı şaapıyodu her gün her dakka :p
Son 1-2 yıl içinde belki 100 ün üzerinde finansal karar aldılar ama son karar kadar hiç biri halkı fiziki olarak direk etkileyecek karar değildi.
Bu sefer bu alınan kararla artık durumun ciddiyetini gördüklerini gösteriyor.
Satılmayan yada satılamayan bir çok mal ve hizmet olacak bu durumda.
Buda bir tur durgunluk ve
Kemerleri kısma dönemi başladı denilebilir.