Çatla-patla
Palatesi günü tahminimle birinci olacağım be yaa...!
:yes:
Türkiye'nin kendi gündemi/enflasyonu sükûnet bulsun yeter ki, Trump'un gümrükleri şimdilik bize zarar vermez, diye düşünüyorum.
Yanılıyor muyum? :notr:
Printable View
😂
Dünya ekonomisinin komple boka sardığı konjonktürde, zaten kendi bokunda boğulmuş ekonomiler için söylenecek pek birşey kalmadı.
Tarım, hayvancılık, tekstil, montaj sanayi vb. vardı... Bu az gelişmiş sektörler için bile insan kaynağı yetiştiremiyor, iç dinamiklerle çeviremiyoruz mnk.
Gülüyoruz, eğleniyoruz ..
"Saçını tarıyor" esprileri yapıyoruz ama...
Yediğimiz bile borçla...
USD bazında verilen uçuk faizlerle bile, para bulamayacağımız bir dünya piyasasına doğru gidiyoruz.
O borç dönmezse...
İlk gönderi aslında yanlış oldu.
Bu gönderiyi alıntıladığımda yazmak istediğim şuydu...
Sosyal medya açısından keşke şöyle bir istatistik olsa:
Hangi ülkede, hangi eğitim grubu hangi ünlüleri takip ediyor, hangi gelir grubu hangi ünlüleri takip ediyor.
Türkiye açısından 3 kuruş parasını korumaya çalışan milyonlar, sözde ekonomistler, coin ve borsa hüstadları takip ediyor 1 numarada bence.
Bu kadar İktisadi/İdari Bilimler mezunu, İşletmeci/İktisatçı mezun verilen ülkede...
Yeni dunya duzeninde, kutup yildizimiz olan altina karsi her sey deger yitirecek.
Toprak haric.
Geçmişten öğrendiklerimiz, yükselen ticaret savaşları, olası paylaşım savaşları vb halinde, sermaye transferlerinin ve beraberinde, tüm dünyada hemen her koşulda geçer akçe olan altının yükselebileceğini söylüyor.
Ancak artık daha kolay taşınabilen, erişilebilen ve yine dünyanın hemen her yerinde geçer akçe konumunda başka bir varlık daha var...
Hangisi o?
Bitcoin falan mi?
bistin tek korkusu... bitkolin kazım :oleyo:
81750 çalışıpduru...
o ekonomistlerinizi arayında, yarın bisti açmasınlar... yoksa bist değil, mezbaha açmış olurlar :kahkah:
adam sp500'deki % -6 ya güvenip yazmış heryere şortları... sen gel onları al, birde üstüne taktayı 84500'e götür
sığırımsı...
senin 84800'ü geçme şansın yokki
çıtak dayu, hangi hamlenin palalardan, hangisinin kendini pala sanan palacıklardan olduğunu eyi bilür :yahoo:
tahtanın yakasını bırakın... deyince, bırakırlar... elleri mahkum
814xx
işim var beni oyalamayın... bistin % 10 tabanı kaça denk geliyorsa hesap edemde, oraya bi tahmin yapam :drunk: :kahkah: :yahoo:
Hesap yapmaniz kac saat surer ki?
Yarin saat 09.30 a ancaaaa
[emoji23]
Geçen hafta btc dik duruyordu. Onun da defterini dürdün cistak dayu. Çabuk çabuk yaz da emlakin cezası bitmeden başlığı yetiştir:oleyo:
Kayitlara gecirelim :
180 dolarlardan Tao [kripto:bittensor]
olurda gorurse 21x$ Caterpillar [usa hisse]
ya surundurur yada ihya eder bunlar arasi olmaz ikisindede :)
Yarın büyük ğün olmaz, biz terse ğ itmeye alışığız, diimde
Resesyon da altına talep neden olsun??
" Hayat döngüler içerisindeki aynı yaşanmışlıklardan ibarettir" .Dünyada ve ülkemizde gündem kadar çok hızlı değişiyor ki bu hızlı değişimler oyun kurucu aktörlerin bile başını döndürüyor.Bu hız ve fluluk keskin görüşe sahip kişilerin bile görüş mesafesini hayli düşürüyor.Hep yaşadığımız şeyleri şu anda iki katı hızla yaşıyor olmamız, farklı bir döngünün atmosferine girdigimizin işaretidir.Bu fluluk en az 5-6 ay daha devam edecek ve bizlerde hayatı daha hızlı yaşamaya devam edeceğiz.
Hani dilimizde çok kullandığımız bir deyim var,evdeki hesap çarşıya uymaz diye.Benim gördüklerimden çıkardığım sonuç,ne yapılırsa yapılsın olmuyor,olması da çok zor zaten,evdeki hesap çarşıya uymayacak.Burada Ekim ayında yazmıştım, başlayan süreçte anamuhalefet 'in bilindik iki cumhurbaşkanı adayının adaylık işinin zor olduğunu.Yüzde bir yanılma payımı da yazarak gelecek seçimde iki aday açısından artık açılmaz bir şekilde o defterin kapandığını söyleyebilirim.Gelelim yeni bir şey söylemeye, gidişata ve öngörülerime göre ( insanız çokça yanılabilirizde) bir sonraki seçimde en bilindik doğal adayımızın da seçimlerde aday olmayabileceğini
düşünüyorum.Biraz daha önümüzü gördükten sonra bu alanı daha iyi yorumlayabiliriz.....
Tum hayvanlar ayni yone kosuyor.
Yangin var galiba.
Bugün dünya kan kırmızısı ama bizde bir sürü kısıtlama var. Bofa nin kulağını çekseler. İş bankasına da bir telefon etseler açığa satış yok. O yok bu yok. Neye nereyi satıyor. Ha eccuk hırpalar ama
Asya icin baslangıç
Kara pazartesi
Japon nikkei %9’dan fazla
Singapur piyasası % 7 düşüşle başladı
Çin Hang seng % 9’dan fazla,
Tayvan açılışta %9.8 çakıldı
Petrol 2021’den bu yana ilk kez 60$ altı gördü
Su an 64
Turbun büyüğü bugün çıkıyor ortaya
Borsalarda borsalarda
Musk şortlamış, çok net belli yaw, artık oyuncak ğibi bişi oldu piyasalar, birde üstüne basarak faiz indireceksin, direnme diyor,vay sarı bay
Biz artık fış fış layıkçı modu:(
Cuma günü çin borsası ve asyada bir kaç borsa kapalıydı.......bugün tepkiyi aşağı yönlü vermesi normal.....
%10 luk tarifede olan UK
%-1 Vadelisi..
Varlik Fonu devam
forum yönetimine, hakkımı savundukları için TEŞEKKÜR EDERİM.
yoksa dün geceden beri artık paylaşım yapıp yapmayacağımı iyiden iyiye düşünüyordum.
yakın zamanda, 3 nisanda.... vadeli 1073xx'te iken bunu yazdım
o andan sonra fdax'taki düşüş % 10'u geçti...
vadeli bugün kaç olacak izleyeceğiz...
bunları kendimi tekrar tekrar övmek için yazmadım.
artık siz söyleyin
''çıtak analizlerin faydalı, bize yardımcı oluyor... paylaşımlara devam et '' derseniz... yapacağım
yok demezseniz.... artık 1 dene rakam yazarsam 2 olsun
Ooovlum yaz işte. Tezahürat mi yapalım. Tişörtümüzu sıyırıp memelerimizi mi gösterelim. Daha ne istiyon. Hayret yaw.
Ali babadan şişme ısmarlırız ona:he:
gerçi macideyi fiyatın üstüne koyuyorsun ama olsun :p
550 usd olan iphone..850 dolara çıkmış,derler..usa .
borsanın derdi bitmez..
imamoğlu derken tarifeler..suriye-israil-türkiye gerginliği falan ..bu sene zor işler..
[IMG]https://i.hizliresim.com/f0dc97s.png[/IMG]
çıtak,
kuzunun topiğe takıl takıla onun moduna girdin .
kendin düşman yaratıp onla kavga ediyorsun.:)