Hiç gördüğü en yükseğinden kapadığını görmedim. Ezber bozmadı yine.
Printable View
Hiç gördüğü en yükseğinden kapadığını görmedim. Ezber bozmadı yine.
Bilanco kotu piyasanın beklediğinden kotu geldi herhalde, ulan su donemde bile zarar etmeyi nasil becerdi
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2019 yılı ilk 9 ayında 5. Levent, Torun Center ve diğer projelerden toplam 132,7 milyon TL tutarında konut ve
ofis satış hasılatı elde edilmiştir.
• Şirketimiz, 2019 yılı ilk 9 ayında 222,9 milyon TL yatırım harcaması yapmıştır. Bunun 167,8 milyon TL’si 5. Levent
ve 33,0 milyon TL’si Mall of İstanbul 2. Etap projesi için harcanmıştır.
• 2019 yılı ilk 9 ayında çoğunluğu AVM ve ofis kira gelirleri olmak üzere, 692 milyon TL satış hasılatı elde edilmiştir.
Anılan dönemde satış hasılatının %66’sı kira gelirleri, %19’u konut satışlarıdır. AVM ve ofis kira gelirlerinde,
geçen yılın aynı dönemine göre %20 artış olmuştur.
31.12.2018 tarihinde 12.274 milyon TL olan aktif toplamımız, 30.09.2019 tarihi itibarıyla %4 oranında artarak
12.777 milyon TL’ye yükselmiştir. Özkaynakların aktif toplamına oranı %59, yabancı kaynakların aktife oranı ise
yaklaşık %41’dir. Şirket aktiflerinin %92’sini yatırım amaçlı gayrimenkuller, özkaynak yöntemi ile değerlenen
yatırımlar ve stoklar, %6’sını ise nakit ve nakit benzeri varlıklar oluşturmaktadır.
• TL’nin yabancı paralar karşısındaki değer kaybı, taşıdığımız 2.218 milyon TL karşılığı açık pozisyonun 228 milyon
TL faaliyet dışı kur farkı gideri oluşturmasına sebebiyet vermiştir.
• Şirketimizin bu dönemde operasyonel performansını yansıtan vergi, amortisman ve faiz (kur farkları dahil)
öncesi kârı (VAFÖK) 470 milyon TL, VAFÖK marjı ise %68’dir.
Netice itibarıyla şirketimiz 2019 yılı ilk 9 ayını 62 milyon TL zarar ile tamamlamıştır
Bilanço iyi geldi, bu çeyrekte 136 milyon kar yazmış.
İlk iki çeyrekte 197.621 milyon zarar vardı, bu çeyrekte 136 milyon kar yazmış, (197.621 - 136 = 61 milyon zarara düştü.)
[IMG]resimag.com/p1/909151e8310.png[/IMG]
https://resimag.com/p1/909151e8310.png
ARSA VE ARAZİLER:
- Eyüpsultan Arsası (İstanbul)
- Kayabaşı Arsalar (İstanbul)
- Kepez Arsası (Antalya)
- Mall of İstanbul 3. Faz (İstanbul)
İŞTİRAKLER:
- Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (% 14,83 hissesi) (Ankara)
- Netsel Turizm Yatırımları A.Ş. (% 44,60 hissesi) (Muğla)
- TTA. Gayrimenkul Yat. ve Yönetim A.Ş. (% 40 hissesi) (Samsun)
- TRN Otel İşletmeciliği ve Yatırımları A.Ş. (% 100 hissesi) (İstanbul)
Ahim sahim bir bilanco gelmedi beklentilere benzer..
Stoklarda azalis malesef bu ceyrekte dusunulden az.. Torun center tarafi buz kesmis, erimesi zor olacak, nishistanbulda ekstra bir satis olmus gordugum
kira gelirlerinde artis bir onceki ceyrege gore totalde %6 civarinda MOI agirlikli …
nakit benzerleri 824 moi cikmis lakin, kredilerde ki gelisim bunun nedenini acikliyor,
BU nakit agirlikli proje finansmaninda kullanilacak gibi, belki pasabahce ye baslayabilirler…
TRL kredi 1.024 M dan 2.437 M na cikmis, faiz oranlari %18.4 -23.4 arasinda, ciddi bir faiz gideri bekliyor, bu odeme karsinda satis tarafinin artmasi lazim, bu ceyrekte absurd bir degisim yok malesef, kira gelirleri bu ceyrek kur geliride yazmasi ile bilancoyu arti kapadi, lakin cari kur oranlari ile buna benzer bir son ceyrek satis performansi, zarar yazar.. hem faiz giderleri artiyor hemde kur zarari olusmus durumda..
TL kredilerde ki artis+400 milyon yeni kredi acldigini gosteriyor, bunu nakit benterlerindeki artis ile de goruyorsunuz.. Olumlu tarafi Usd krediler 389 M dan 207.5 M na dusmus, yani usd kredi trl krediye donusturulmus, bu hamle de gec kalinmis olabilir, gerci kur riski yerine bunu tercih ederim…
Ozete 2.4 milyon trl kredi ve bunun faizi ve elde ki 500 milyon trl mevduat faizi var ki bu para harcanacak…
Dogrusu bilanco iyi demek zor, kotu mu, cok degil.. Stoklarin azalmasini gormeden, bu borcluluk ve faiz yuku arti kur riski ciddi kambur olmaya devam edecek… Karari son ceyrekte projlerinde ki satis performansi beklentinize gore degerlendirin derim.. Faiz yukunu fiyatlara bu ortamda satis fiyatlarina yansitmasi da zor olur, zaten talebin dar oldugu bir donemde… Isi zor arkadaslar
ceyrek sonu, kur farki kara yanisada, borclanma artmis, en iyi ihtimalle cari kur ve belentiler ile seneyi kafakafaya kapar goruntusu var +-10 mio trl…
Borclanma artisi hosuma gitmedi, eldeki projeleri ozkaynak ile goturemeyeck durumda ve siradaki projeler stoklar erimemisken ilave yatirim ile yapilmasi ve rahatca satisini beklemek, 2020 ye nasil baktiginiz ile ilgili, konutta ki yapay baskilanmis kredi dususu, bu ceyrek pek bir ise yaramamis, ki bunu da kamu bankalari 500 m TRL YE KADAR VERIYOR, sanirim.. torunlarda 500 m na daire uc bes tanedir…
Benim cok hosuma gitmedi.. yukari yaparsa ki yapabilir, kairus mali bosalttiktan sonra giren bir grup var gedik basta, bu grup tasiyabilir tek ihtimal bu, bunu yapararsa da sat-al denerim.. Oyle olur gibime geliyor, ilk etapta yukari yapabilirler, diger turlu bilemiyorum…
Ben sahsen bilancoyu olumlu bulmadim, neticeye tesir eden kalemler fiktif kalamler ki ilk 2 ceyrekte oldugu gibi.. amam faaliyet kar tarafi cok pozitif degil, borclar goz onune alindiginda. sevgilerr..
torun centerda 3 ayda bir adet yatay ofis 1 adsette konut satilmis, 5 leventte de haziran sonu satis vaadi ne ulasilmis, ilave satis yok malesef.. bu stoklar nasil erir , torun center i toplu halde korfezden birilerine satsa belki bir sans olur