Ayni partner ile devam ediyorum uzun süredir, sık sık hırlaşıyoruz o ayrı.
Printable View
Günümüzde düzinelerce briç bidding sistemi var. En revaçta olanlar Acol, 5 li majör, 2 over 1, Kaybeden el sayımı.
Acol'a baktım da, sokak adıymış..... eğer devam edeydik bizim sokak bricimiz (!) de "Kimyager Derviş Paşa" adıyla bir ekol olabilirmiş... :yes:
INVENTOR ile oyun oynanmaz TH, tekneyi alır :)
son 3 haftada şirket birleşme ve satın almalarda iştah azalması görüyorum, henüz yargıya varmak için erken ama mevcut koşullarda en önem verdiğim gösterge.
INVENTOR dan korkulur, adam çok zeki. Program treyd işinde uzman zaten. Benim tekneyi alır almasına ama Ankarada ne yapacak tekneyi? Benim tekne okyanus teknesi gölde kullanılamaz, asgari 5m derinlik lazım. Gerçi bir ara satın almaya niyetlenmişti, 330 bin euroda anlaşmıştık ama arkası gelmedi. 12 milyon TL büyük para değil. Model yükselteceğim için bunu elden çıkarmam lazım.
M&A cephesinde işler fena gitmiyor aslında. Daha yılın başındayız. Ernst&Young 2 hafta önce ABD M&A pazarı için şöyle dedi:
Shifting regulatory priorities, trade tariffs and tax cuts may shape M&A activity this year. US M&A activity is expected to build further momentum in 2025, driven by falling interest rates, strong economic expansion, substantial uninvested capital, the imperative for business transformation and, potentially, more favorable regulatory conditions.
https://www.ey.com/en_us/insights/me...ctivity-report
Yıllık M&A toplamı 2.5 trilyon dolar civarında seyrediyor. 30-40 bin şirketi kapsıyor. 2.5 trilyon dolarlık yıllık küresel aktivitenin yarısı ABD piyasasında oluyor. 2025 yılında tüm dünyada 2.4 trilyon dolarlık bir M&A aktivitesi bekleniyor.