Ben çay içerken aklıma geldi: Bazı kandırıkçı kazanmalara sevinsek de biz aslında hep kaybediyoruz. Zamanı kaybediyoruz kimseyi, hiçbir şeyi kaybetmesek bile.
Printable View
Ben çay içerken aklıma geldi: Bazı kandırıkçı kazanmalara sevinsek de biz aslında hep kaybediyoruz. Zamanı kaybediyoruz kimseyi, hiçbir şeyi kaybetmesek bile.
Ve hayatımız boyunca tam olarak sindiremiyoruz kaybettiklerimizin acısını.
Kayıplarımızı fark etmediğimiz sürece akışına kapılıp gidiyoruz dünyanın.
Fark ettiğimizde iş işten geçmiş oluyor, koyu bir hüzün çöküyor üstümüze
Hüznünse insanı toplumdan yalıtan bir yanı var...
Abi, sabır sadece zarardayken değil kârdayken de geçerlidir borsada. Daha önce hiçbir borsacının tecrübe etmediği böylesine tarihi anlara tanıklık etmek yetmez, eşlik etmek de gerekir. Ömrümüzce yaşamadığımız ve belki de bundan sonra yaşamayacağımız anlar bunlar.
Haklısın tek abi
Benimkisi kurbağa ile akrep hikayesi gibi, huyum büüüle :) borsada fırsatlar hiç bitmiyor,tarihe tanıklık ettiğimiz doğru. Sağlık olsun
sattığın bir şeyi tekrar bikac gademe yukardan alabilürsün veya tekrar sepet yapabilürsün, lakin hırs yapmamak gerek kâr ı realize etmenin güveni ile tekrar ve tekrar oyuna dahil olabilürsün.
Ömür biter borsada fırsatlar bitmez.
Bu akşam ki şiirinizi bekliyorum
Abi, aralık ayıyla ilgili olumlu beklentimi önceki sayfalarda konuşmuştuk. Bunca bekledim, bu ayı da bekleyeceğim ekran izlemeden.
Şiirim, beğeninize:
ÇOCUK
Bugün parka gittim çocuklarımla
Çocuklarımdan daha çocukça giyinip
https://i.hizliresim.com/cpdp8pq.jpg
Senin tarzın farklı abi, rallinin en başından sonuna kadar bekliyorsun, biz her durakta inip binen yolcular gibiyiz.
Şiir ve foto çok hoş
uyum ve ahenk içinde sanki dans ediyor.
Abi, var mı borsada başka bir kazanma tarzı vatandaşın? Hisseyi uygun yerden alıp beklemek, bizim gibi orta direk insanlar için bu tarz dışında oynanan borsa oyununun sonu hüsrandır. Borsaya ancak bu tarz yaklaşırsak güzel bir ekmek kapısı diyebiliriz. Borsayı kumara dönüştüren, yatırımcının borsaya yaklaşım tarzıdır.
Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde şehit düşen Yozgatlı Piyade Uzman Çavuş Doğanay Çelik'e Rabb'imden rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun.
Kayınbabam anlattı geçenlerde, 86 yaşın verdiği bilgelikle: "Oğlum, dedi, denizde nöbet tutmak karada nöbet tutmaya göre on kat sevaptır. Havada nöbet tutmak da denizde nöbet tutmaya göre on kat sevaptır." Bizim için nöbet tutan, can veren güvenlik güçlerimize ödenemez bir borcumuz var.
Şiirim şehitlerimize saygı ve minnetle...
ÜLKEM
Bir şiir yazsam
Yakışsa devletimin
Evrenin henüz toz hâlinde olduğu zamanlardan
Bu yana gelen büyük tarihine
Bir şiir yazsam
Kadim medeniyetim ayağa kalksa çağ yenilense
Bir şiir yazsam
Zamandan daha güçlü olsa hürlüğüm gibi
Bir şiir yazsam
Yok zannedilse Türkiye'den başka ülke
Bir şiir yazsam
Görklü bir sevda hikâyesi olarak
Söylense tören alaylarında bağrıla çağrıla
Bir şiir yazsam
Selam çaksa kalemime şehitler göklerden
Bir şiir yazsam
En ön safta vuruşan yiğitlerle vurulsa
Dökülse mısraları kutlu toprağa
https://i.hizliresim.com/nrfuzrh.jpg
Çay molası. Borsa ne âlemde diye yeni bakma fırsatım oldu...Video inceledim sabahtan beri... Bu arada performansımdan ötürü beni kontrol bölümüne aldılar.
Hep borsa ekranı izleseydim işimi iyi yapabilir miydim? Silik, etkisiz bir eleman olurdum.
- Önce asıl işimiz hocam.
- Asıl işimize odaklanmalıyız.
- Evet asıl işimiz önemli.
Bozkurt abi, ikimiz ekranda zaman harcamıyoruz ne güzel. İşimize gücümüze bakıyoruz, çoluk çocukla ilgileniyoruz, çayevlerinde vatandaşla hasbihal ediyoruz. İyi ki bu tekniği öğrendik. Bu tekniğe bir isim verelim. Ne olsun? "Küçük yatırımcı tekniği" nasıl?
Halk Bankası 5.23'ü görmüş, şimdi 5.34. Hiç haberim bile olmadı ekran izlemediğim için. .
Neyse borsa muhabbetinin sonu yok. Şimdi incelenen videoları kontrol etmeye gidiyorum. Bakalım hatalı inceleme var mı? Varsa hatalıları geri göndereceğim... Şu son yudumu da çekeyim bardağımdan. Aaa kahveymiş, çay demiştim size.
Tek abi bugün sepetimi yaptım.
Kareası mı nasıl buldun
Tüp 173
Ereğli 26.72
Şişe 15.80
Thy 22.24
Artık ekran izlemeden gıbraşma dan işime gücüme bakacam
Abi, hayırlı olsun. Umut biz fakirlerin ekmeğidir, malumunuz. Benim bitirim ikili de EKGYO ile Halk Bankası. Yatırım yaptığım şirketi incelemek için Halk Bankasına gittim. Kapıda heybetli bir güvenlik. Yerler gıcır gıcır. Gişe memurları kibar. Görevliye sordum: "Öğle yemekleriniz iyi çıkıyor mu?" Çok memnunlarmış yemeklerden. Ortama şöyle bir göz gezdirdim, her şey yerli yerindeydi.
Ekmeğe zam gelmiş tek abi,
fakirler fazla umutlanmasın, ceyrek ekmek arası umut ile idare etsin.
Var mı abi bu akşam şiir
Eskide yarım ekmek yer doyardım. Şimdi bir ekmek yiyorum, doymuyorum: https://www.kotaman.com/yillara-gore...-ve-fiyatlari/ Ekmek ilkin 1997'de 200 grama düşüyor ve öyle devam ediyor. 90'ların başı ve ortasında 400 ve 300 grammış. 80'lerde 500 ve 400 gram arasında oynamış.
Fiyatlar yükseldikçe gramajları düşmüş 1999 dan sonra gramaj 200 de sabitlenmiş daha fazla düşürememişler ama fiyat şişmeye devam ediyor
Tek abi ekmek ile bir şiir olsa bu akşam
- Bozkurt abi ve TEK'ten ekmek analizi.
- Eee sonra!
Bozkurt abi, her akşam 22.00'da Bloomberg HT'de "Yöresel Piyasalarda Böğön" diye bir program yapalım.
Abi, 1960'ta 950 grammış bir ekmek.
2021'den 1960'a Giden Adam
- Ustam bana bir ekmek arası tavuk döner yapar mısın?
- Tek mi yiyeceksin yeğenim?
Şiirim, beğeninize:
ZAMAN ÇİZELGESİ
Varoluşu abartan psikolojik vakadır tevazusuz olmak
Unutmayın süzülüyorsunuz zaman çizelgesinde herkesle
https://i.hizliresim.com/flwf0kx.jpg
Dünya hisse senedi piyasalarının 24 Aralık'a kadar yükseliş kaydedeceğini, bu tarihten sonra tatil havasına gireceğini tahmin ediyorum.
Günaydın... Bizim gündelik hayattaki işin cumartesi, pazarı yok.
Vardiyalı çalışan birinin gözünden de bakmak lazım saatlere.
Dışarı çıktığınız zaman görüyorsunuz geçinmek mücadelesini.
Öte yandan bir esnafın, işçinin bir yılda kazanamadıklarını borsada 1 dakikalık bir barda kaybedenler.
Kaybettiğiniz paralarla sülalenizdeki bütün ihtiyaç sahiplerini şad ederdiniz belki.
Düşünün ne kadar kalabalık olurdu cenazeniz, ne kadar ağlayanınız olurdu tabutunuzun ardından.
Yaşamak, ardınızda insan biriktirmektir.
Şükürler olsun salgında günlük vaka sayısı düşüyor: evvelki gün: 19.696, dün: 18.561. https://covid19.saglik.gov.tr/TR-669...s-tablosu.html