sag elde devam et var o simdi calismiyor
ben sabah baktim bence makul geldi. website calisma uzerinde hala
yine bilginiz olsa sevinirim
bir iktisat/finans prof. dr. siteni kurmus herhalde adin soylemek istemiyorum linkedin de bulabilirsiniz
Printable View
sag elde devam et var o simdi calismiyor
ben sabah baktim bence makul geldi. website calisma uzerinde hala
yine bilginiz olsa sevinirim
bir iktisat/finans prof. dr. siteni kurmus herhalde adin soylemek istemiyorum linkedin de bulabilirsiniz
100k başlangic miktari verdim ve hirsli modu sectim.
1000 lira TKF 'ye ayır diyor :)
%90 oraninda doviz ve altin.
%10 TL varliklar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu adam tek kelimeyle süper. mutlaka izleyin ve destek olmak için beğenin derim acizane.
https://www.youtube.com/watch?v=5J11wpzlmos
SUA + %0.124
EIC - %0.058
SUC + %0.3476
IDY - % 4.79
YSU + %0.4124
YKT - %1.397
IDY'de bir hata olsa gerek ancak MKK'da gorunen durum bu sekilde.
Nnf +1.33 getirmiş.
merhabalar.. doların düşüşünde viopta ters işlem açılmasının büyük etkisi olduğunu okudum bir yerde de kafam çok karıştı. viopta satış işlemi henüz gerçekleşmediği için usd/try fiyatlamasında etkisi olur mu?
Teşekkürler...
Elinize, emeğinize sağlık.
Çok değerli, çok zahmetli bir iş yapıyorsunuz.
Tahmin edilmesi pek mümkün olmayan bir durumu; karanlık bir kuyuya fener tutar gibi, ışık tutup az çok tahmin edilebilir hale getirmeye çalışıyorsunuz. Zorlu bu süreci tam olarak anlamakta zorlananlar olabilir. Anlayınca kullandıkları dil değişecektir. Görüyorum ki büyük bir çoğunluk bu zorlu sürecin farkında ve hakkınızı teslim ediyor. Önemli olan da bu bence.
Tekrar teşekkürler...
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Viop'ta pozisyon açılmasıyla olduğuna emin miymiş :) eger öyleyse daha fazla dolarizasyon kaçınılmaz.
Sayin hellistheothers,
Bugun ilk defa GBC ile IPV grafiklerini karşilaştirayim dedim.
Fizik derslerinde hatirlarsan isi sicaklik genleşme konusunda gormuştuk bir teli isitirsinda ayni oranda her tarafi uzar.
GBC'nin trendi IPV'nin aynisi fakat ısıtılmiş hali gibi.Sonucta ikisi de dolar bazli.
Açikcasi şaşirilacak bir durum yok.
Çesitlendirme konusunda hemfikiriz zaten.
Ben burada GBC'yi bir tık önde goruyorum aktif yönetildigi icin.
Fakat ikisini tutarak birbirine bagimli bir dagilim yapmiş olmuyor muyuz?
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gbc ile ıpv değil de.
ıpv ile dbh düşünün bence. Bunlar eurobond fon. uzun vadede getirileri yakın olmasına ragmen günlükte hep farklı oluyorlar. biri en defansif eurobond fon biri en agresif. ( biri kısa vadeli bond taşıyor, öbürü daha uzun ve riskli bondlar.)
gbc bir şekilde ıpv ile korele olmuş ama normalde o kadar olmaz aslında. gbc illa ki kurdan çok etkileniyor ama aslında bambaşka bir hikaye.
örnek ıpv ve dbh günlük getiriler ilki ıpv sonraki dbh
-%0,88 -%1,11
%1,66 %1,70
%0,06 %0,76
%1,37 %1,15
%0,04 -%0,04
%1,12 %0,89
%0,32 %0,91
%0,39 %1,82
%0,83 %0,45
%1,99 %1,30
-%0,48 %1,11
-%0,30 -%5,09
%0,74 -%0,20
%0,91 -%3,18
-%1,65 -%2,77
Yani hsyf'ler de birbirine bagımlı aslında o minvalde. ama işte aynı değişkenden etkilense de her sepet için de 2-3 fon tutmak da yarar var.
Yani GBC ekstra bir durum olmadıkça yıllık ortalama dolar bazında 15-20% getirir. Kısa vadelerde kur kadar inip çıkıyor gibi görünür ama uzun vadede geçer. 5 yıllıga bakınca sözgelimi bu görünüyor, kur %170, gbc %270 vs. gibi.
Benim çok uzun süredir taşıdığım ve içimin en rahat ettiği fonlardan biri açıkçası. İçeriğini bile takip etmiyorum çoğu zaman. Genel olarak döviz gevşedikçe biriktiriyorum. Zaten elimdeki tek yabancı hisse fonu. Altın etflerini %100'den 75%e kadar düşürdü zaten zirvede. Pek teknoloji etfsi yok şu an, medikal etfler var bir miktar.
arkadaşlar akbanktan gerçekleştirdiğim diğer banka ve kurum fonlarının yaklaşık %20 si sabahleyin hesaba iade oluyor...acaba benmi yanlış birşeyler yapıyorum....ancak yapıkredi de böyle bir durum yok..ne kadar alırsanız hesaba o yatıyor...nedendir bilemedim akbank taki durum
hayır sayın zoga...her ikisine de tl giriyorum...hatta akbankı aradım doğru dürüst cevap veren olmadı...bu durumda diğer banka ve kurum fonlarını artık almayacağımı söyledim....lakin benimkisi tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış durumu:cool:
ıpj diye bir fonumuz var diye paylaşayım dedim:
https://www.sozcu.com.tr/2020/otomot...gn=ilgilihaber
Nasd** ta bir düzeltme olursa TFF mi almak mantıklı olur Aft veya Yay mı?