https://www.instagram.com/p/CRnxybfj...um=share_sheet
Deniz kenarinda bir restoran daha kendin tut baligi,kendin pisir,kendin ye hesabi ode seklinde[emoji39]
Direk yattan inip masaya oturma...
https://www.instagram.com/p/CRnxybfj...um=share_sheet
Deniz kenarinda bir restoran daha kendin tut baligi,kendin pisir,kendin ye hesabi ode seklinde[emoji39]
Direk yattan inip masaya oturma...
Rusya MB faizi +1,00 puan artırdı http://www.cbr.ru/eng/press/pr/?file...000Key_eng.htm
Stopajın uzaması kurtarmaz ağustosta reel faiz eksi yazar
Ya stopajı yıl sonuna kadar sifirlayacak ya da faizi yükseltecek yoksa çok kötü olur. Çünkü MB bütün cephaneyi kullanıp bitirdi artık geçmiş olsun.
Yarindan itibaren tatilcilerin donus cilesi baslar...
Syg,
market fiyatı söylediklerim
Zamlar geldi
Dom perignon şampanya 2000 den 2400 e zamlanmış
Chandon rose köpüren şarap 270 ten 290 a zamlandı
Henkell köpüren şarap 229 lira geçen seneden beri aynı
(Henkell ile chandon aynı fiyattı ama henkell zam yapmadan durabildi)
Yerli marka YAŞASIN bile 275 ! İthal ürün yerliden ucuz nasıl oluyor çözemedim.
Teknem olacak kadar finansal rahatlığım olacak, ondan sonra kendi özgür iradem ile onlarca diğer tekne arasında sandwiç olacağım...
Milletin kafası çok değişik çalışıyor.
Koca Akdeniz'de, Ege'de başka koy mu yok? Biliyorum var. Ama amaç zaten rahatlamak değil, amaç "xxxx" isimli koyda konakladım diyebilmek. Yapmış olmak için yapmak yani aktiviteyi.
Duduya sorun orasi az ruzgar alan sakin bir yer denizi temiz ondan dolayi.
Bodrum'a defalarca gittim ama millet neden gider cozemedim bi turlu..
Bir defa da kisin gideyim dedim.
Yine begenmedim her yer insaat ve amele idi.
Nereye gitti isem mermer kesme, balyoz, cekic, matkap sesi vardi.
Buyuk ve iyi oteller zaten kapali idiler.
Gumbet'de guc bela bir otel buldum orada da ameleleri yatiriyorlardi.
Sabah kalktiler ise gittiler adamlar erkenden..
Yani ne yazini ne kisini sevemedim.
Syg,
Anlamadigim nokta bir cok evin sitenin denize erisimi bile yok ve bi dunya da para istiyorlar..
Syg,
Burası Türkiye' nin en güzel koylarından biridir. Simi boğazını geçtikten sonra Atabol burnu kayalıklarından Sancak tarafa 90 derece dönüş yapıldıktan bie müddet sonra koy girişi görülür. Koyun girişi Kuzeyli rüzgarlara açık ve solugan dediğimiz ölü dalgaları alır. Demirde kalan tekneler için oldukça sallantılı ve demir tarama tehlikesi vardır. Eskiler Ağıl da der. Çünkü koyda keçiler çok miktarda serbestçe gezerler. Tatlı su kaynakları olduğundan hayvanlar rahatça yaşar. Karadan yol yoktur. Koyun dibinde bir restoran ve iskele vardır. Restorana gelmeden iskele tarafta bulunan balıkçıların ve seyyar satıcıların olduğu yerde batıya dönük demirde atılarak kıçtan kara yapılıp sahile koltuk halatı bağlanırsa gece esen batılı rüzgara rağmen güvenli bir geceleme yapılır. Temiz denizi, 5 metre derinliğe rağmen deniz dibinde balıkları ve kabuklu deniz canlılarını izlemek çok keyiflidir.
Bu resmi gördüm ve durum buysa vahim. Bu durum tekneciler için kabus, ticari teknelerle gelenler için keyifli bir tatil olur.
Saygılar
Bodrum kadar sacma bir yer yok.millet ne buluyor anlamadim.gencken giderdik halikarnas filan.kalabalik oldu artik.
Bodrumda ruzgar kuvvetli gezi teknesi zor yanasmisti iskeleye.fethiye ise sut liman en guzel deniz fethiyede.on iki ada turu guzeldi.
Dudu Üstad.
Amatör denizci arkadaşlarım bu zamanlarda nisbeten tenha olan Kuzey Ege ye kaçarlar. Veya marinada kalıp özel işlerini hallederler.
Koylar hem sıcak olur hemde sinek ve arı istilasına uğrar. Kuzey Ege serin ve esintilidir. Arkadaşlarım Nisan, Mayıs aylarında engeç Haziran 15 e kadar bu Güney Egedeki koylarda bulunur. Birde Eylül den Kasım' a kadar havalar müsait oldukça Güney Ege koylarında takılırlar. Resimde görülen tekneler genel de kaptanlı veya kaptansız kiralanmış teknelerdir.
Bir de charter yapan büyük guletler olur
Saygılar
Dudu yu ayhan sicimoglunun yanina verelim.kos sakiz girit gibi adalar a gotursun.orda ahtopodun krali var hatta teknede yapiyor.
Merhaba,
Her şampanya bir köpüren şaraptır
Ama
Her köpüren şarap şampanya değildir.
Champagne yazabilmek Pinot noir, Pinot meunier ve Chardonnay üzümlerinden yapılmalı, bu üzümlerde fransa nın champagne bölgesinde yetiştirilmesi lazım. Ve en az 15 ay yaşlandırılması lazım.
Bunlar sağlandığında şişeye “champagne” yazılabilir.
Bunlardan biri sağlanmadığı durumda “sparkling wine” yazılıyor.
Chandon, arjantin üretimi, Moët & Chandon tecrübesi ile üretliyor,
Pinot noir, Malbac ve Chardonnay üzümlerinden, 12 ay yaşlandırılarak satılıyor.
Henkell’de almanya üretimidir.
Yaşasın’ın kalecik karası köpüren şarabı bu tecrübeli firmalar arasında malesef bu fiyatla hiç şansı yok.
Dom perignon dahil üreticiler çelik tanklarda üretim yapıyor, ısı kontrolü çok daha kolay çünkü.
EN GELENEKSEL üretimi yapan kim dersen.
KRUG !
Çelik tanklar yerine MEŞE FIÇILARDA üretim yapıyorlar.
Non-vintage ürünler bile 10 yıl yaşladırılıp satışa sunuluyor.
madem tekne tatili koylar şampanya falana gelmiş muhabbet.. konu dışı başka bir soru atayım ortaya.
getiri, vergi vs açısından birikimin bir kısmı ile temettü geliri için bist mi, yabancı borsalar mı tercih edilmeli? (yurtiçi yerleşikler için)
Geçen aya kadar bu forum böyle değildi. Buraya eskiden de yazan ama şimdilerde daha çok dadanan bir kişi var. İsim vermek istemiyorum ama forumun şu anki sorumlusu tek başına kendisi. Önceden yatırım fonu vs. Diye isimli ama çok geyik dönen bir forum var sosyal statüleri gereği kahvehaneye gitmeyip o forumu beyaz Türklerin kahvehanesine çevirip ozlerine dönüyor bu amcalar. O forumun başlıca yazanı Webster diye biri bu da onun kankasi sayılır.Çoğunun halı vakti yerinde emekli ya da yakın. İşte onlardan biri bu dediğim o geldi burası bozuldu.
Essah mı diyon?
Dostum faizler ne olacak sen o konuya gel...
https://www.kadinlarduysun.com/wp-co...ek-430x280.jpg
İstanbul'da fiyatlar düşüyor, güneyde ve Ege'de coşuyormuş diyorlar.
Bir süre sonra girenin çıkanın polis tarafından kontrol edildiği butik ilçeler ortaya çıkacak. Suriyelileri barındırmayan bir ilçe vardı güneyde hangisi idi o Kaş mıydı?
O tarz yerleşim yerleri oluşacak mecburen ve oralarda fiyatlar U-ÇA-CAK.
bizzat bildiğim, fabrikasında defalarca bulunduğum, italyan fabrika müdüründen defalarca izahat aldığım ve hatta :one: neyse, için yazdım. biraz değil, bizzat içinde bulunduğum için bildiğim konular.
diğer markalarla şansının olup olmamasından ziyade, kaldı ki kapasitesi buna izin vermez, türkiye de üretilen en iyisi.
ufak bir bilgi daha; kalecik karası ile pinot noir çok benzerlikler gösterir.
http://usa.vinkarawines.com/default.aspx
ilgilenenlere
Sarapta bas agritmayan asidi dusuk icimi guzel hangisi?okuzgozu bogazkere iyi galiba...