Değişik bir taktik deniyorlar.
Doları şişmanlatarak obeziteden öldürmeye çalışıyor.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Değişik bir taktik deniyorlar.
Doları şişmanlatarak obeziteden öldürmeye çalışıyor.
100 endeksi 1.4 usd desteğini test etti bugün[emoji846]
Erdoğan: Biz ne yaptığımızı, ne için yaptığımızı gayet iyi biliyoruz..
Arkadaslar bu ne anlama geliyor simdi. ?..
Ortaklasa biraz tahmin yurutelim...
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 19 Haziran 2018'de halka “24'ünde bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra faizle, şunla bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz” demişti.
Dolar:4,75
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kredi derecelendirme kuruluşlarına tepki gösterdi. "Şu anda Türkiye ekonomide pik yapıyor, dibe değil tavana" diyen Erdoğan, "Onlar da kalkmışlar bizim şimdi puanımızı tekrar düşürme yoluna gidiyorlar. Ne yaparsanız yapın. Bu puanlamalarınızın kıymeti harbiyesi yok" ifadesini kullandı.
12 Eylül 2020
Dolar : 7,45
Erdoğan: Ülkemizi bu ekonomik kurtuluş savaşından da zaferle çıkartacağız..
23 kasim 2021
Dolar: 12,48 i gördü
hepsiburada benim şampuanda bayağı indirim yapmış, bu kurla hem de... deli midir nedir.. 1 senelik şampuan aldım; seneye allah kerim :)
Bunlar akla mantiga ilk gelen tahminler.....
Peki bunlar bu gidisatin faturasinin sadece halka degil en yakin zamanda kendilerine de kesilecegini on goremiyorlarmi ?....Bilerekmi ayaklarina sikiyorlar ?..
Birde bu forumda bir zat var. ne zaman viop dolarda short poz aldim diye yaziyorsa ertesi gunler kurlar roketleniyor.....Tesadufmu, kotu sansmi yada gercekmi artik bilemiyorum.
Bence müritleri din değiştirmesin diye dikine dikine konuşuyor..
İnançlarını sorgulamsınlar diye böyle diyor. Yanılmazlık mürüdlerin tek güvencesi..
Vardır bir bildiği..
Sonra toplu intiharla son buluyor.
Biraz önce BBHT'de demir çelikci vardı. Enflasyonu 2021'e hapsetmek amacındaylarmış.
Olabildiğince zamlar vs yapılıp yüksek asgari ücret ve memur maaşı ile 2022 ikinci yarısından itibaren yatay enflasyon hedefleniyor olabilir. Seçimlerde insanlar son 3-4 ayı hatırlıyor olabilir. Yazın bir sürü yangın vardı şimdi konu açılmayınca insan hatırlamıyor.
İşler planlandığı gibi gitmeyebilir. Biri yazmış marketten Nutella alıp toptancıya 1 TL fazlaya satıyormuş o da dışarı satıyormuş, ne kadar doğru bilmiyorum ama temel tüketim malları ihrac edilmeye başlanırsa kıtlık olabilir.
Bu arada bankalar için yeni sermaye gerekebilir, dolar artınca bilanço büyüyor öz kaynaklar aynı hızda artmıyor bence.
Susmuyor
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ariston abi iyi bir konuya değindin, ihracat patlaması olabilir, erzak depolamaya başlamak lazım
Tavan yine aralık vade
şu tavanı açın; gidemiyor arkadaş...
Dünya nin en güzel ulkesinde iyi yaşayamadık, tadını cikaramadik. Bari cocuklarimiz yaşasaydı onlara da bir sürü borç bıraktı siyasiler. Kalp krizi hep fakire fukaraya mi vurur arkadaş.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hah şöyle...
Geçen şekerci TV'de konuşuyor. Londra'da şeker tonu 600 dolar ,üzerine 40 dolarda navlun, burada 640 olması gerekiyor diye konuşuyordu. Normalde burada 560 olmalı oraya gitmesi içinde 40 dolar eklenmesi gerekir.
Diyeceğim herkes zam yapmak için hesap bahane uyuduruyor.
Bu arada ihracat yapan adam parayı orada bırakır işçiye vs çok zam yapmaz seçim sonucunu bekler.
*viop'ta fx vadelileri üst limiti %10'dan %20'ye çıktı
Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) işlem gören USD/TL, EUR/TL, RUB/TL ve CNH/TL döviz vadeli işlem sözleşmeleri ile Gram/TL altın vadeli işlem sözleşmelerinde uygulanan %10 oranındaki üst fiyat limiti oranları bugün için %20'ye çıkarılmıştır.
çaktırmadan bankaları ufak ufak satıyorlar.
yetkili abiler ne zaman ekonomi yorumu yapsa aklıma kaygusuzun kaplu kaplu bağalar şiiri gelir.
linki bırakayım belki okuyan olur.
https://www.antoloji.com/kaplu-kaplu-bagalar-siiri/
döviz kontratlarda tavan ve taban marjları %20'ye çıkmış. Sanırım sadece bugünlük...
https://www.kap.org.tr/Bildirim/979187
Bundan sonra gece sürprizi olur gibime geliyor. Bu yılanoglu bu şekilde giderse ekonomi kitlenir.
Her enstrumanda %20 marj olması gerekir.
Ülkenin para birimi bir günde-10 yazıyor, borsa bugün komple tavan çekse kendini koruyamıyor böyle işolur mu ? Spk gereğini yapması lazım.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1990 üstü +100
1925 altı -100
Bant arası miladını doldurmak üzere sanki.