Su son 3 haftadir fiyatlara bir bakin.
Asgari ucretli, SSK ve Bagkurlu kurus zam aldimi ?
Nasil yasiyor bu insanlar ?
Simdi sorsan su kadar zam yaptik der.
Printable View
Su son 3 haftadir fiyatlara bir bakin.
Asgari ucretli, SSK ve Bagkurlu kurus zam aldimi ?
Nasil yasiyor bu insanlar ?
Simdi sorsan su kadar zam yaptik der.
Vadeden önce mevduatı bozana faiz ödemesi yapılmayacak.
Ama atlanan nokta şu, mesela dolar %10 düşerse ben mevduatı bozarım doları alırım. Dolar varlığım %10 artmış olur. Sonra dolar çıkarsa bu sefer doları bozdurur TL'ye geçer yine 3 aylık vadeye yatırırım bakalım buna da bir önlem var mı.
Edit: Evet buna da bir önlem gelmiş hesabı vadeden önce bozarsanız düşük kur alınıyor.
TCMB: Vadeden önce para çekilen hesabın açıldığı tarihteki TCMB kuru ile kapandığı tarihteki TCMB kurundan düşük olan üzerinden hesap bakiyesi güncellenecek- Bloomberg HT
gene kabloları kestiler
Dağ fare doğurdu ve borsa gene kısa devre yaptı. :)
Birde fed: eyyyyy piyasaya saldığım dolarlarım hadi gelin annenize dediğinde ne oluruz acaba?
Normal zamanda günde 8 kere kablo kesiyoruz.
TUIK'le, enflasyon rakkamlari ile oynaya oynaya , SSK Bagkur emeklilerini ne hale dusurdu.
19 sene bu dile kolay.
Insan biraz utanir.
Yuh artik, ne deyim.
Ula saf ulkede enflasyon %50. Ben %16 faizden bankaya yatiracak kadar salak degilim buyur sen yatir. Faiz farkimi veriyo adam. Dolar cikarsa dolar farkini vercek. Ee enflasyon farki ne olacakSM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Açıklama da muallak bir yer var. Neyse bakalım onun da açıklaması gelir. Açıklamanın açıklaması olur:)
Bir insan boyu normalde 180cm ise bu insanın daha yükseğe çıkması için bir miktar çömelmesi gerekir. Çömeldikten sonra kendini yukarı fırlattığında yaklaşık 100cm daha yukarı çıkar yani bir insan çömelince 280 cm yukarı çıkabilüüüü...
Dip dip dip.
Daha aşağısı olamaz o zmn bitkisel yağ batar çünk üi iş gücü çok pahalıya gelüüü.
Resmi faiz , Resmi dolar kuru, Resmi vade...
Neden anlamakta güçlük çekiyorsunuz?
Oldu dedim oldu...
Dağılın..
hani 6 ay %50 yansıtılacaktı da senelikte %100 falan.. onunla ilgili bir açıklama yok.
soru şu, ben elimdeki likit enstrümanı(nakdi) niye devletin istediği vadelerde bankaya yatırayım..?
zaten döviz faizden çok kazandıracak, istediğim zaman kullanabileceğim elimin altındaki enstrümanda kalırım
eğer enflasyon düzgün ölçülseydi veya faiz enflasyona yakın olsaydı kur riskini devlete yıkardım ya da faiz artırma riski olsaydı
lakin dövizin zaten %14'ten fazla kazandıracağı kesinken ben niye elimdeki nakdi veya dövizi devlete vereyim bende kalır ihtiyaç anında vade bozmak zorunda da kalmam..?
Yani diyor ki dolar düşerse hesabı kapatıp dolara geçirmem düşük dolarla paranı öderim.
Adam hiç birşeyden memnun değil. Bir faul var kendine yapılmış sayıyor, gol oluyor ofsayt diyor. Aslında sadece tribün karakteri.
Dolarizasyonu bitiyor müptezelizasyonu başlıyor.
Sürekli cereyan ve titremede yerinden kalksa belki değişecek.
Bu artık TL bazlı bir enstrüman değil.herseyi dolara endeksli.bir nevi tüm hesaplar dolara dönsün diyor hem de en az bir yıl para bende kalsın anı reel dolar alımı falan yapamazsın diyor.eurobond bundan yüz kat daha mantikli
ben öyle anladım vadeden önce çekersen hangi kur daha düşükse hesabındaki TL'yi ona göre güncelleyecek. yani yatırdığın gün kur 10 TL ve 100.000 TL yatırdın 6 ay vadeli, 3. ay ihtiyaç oldu çektin faiz yok ve çektiğin kur diyelim 9 TL hesabındaki para 90.000 TL olarak güncellenecek.
Eurobondda paraya sıkıştım anında dolarimi alır çıkarım.guncel kürdan da paramı bozarim
Yani diyor ki mevduatı bağladın ..kur 10 lira ...20 gün sonra bozdun kur 9 lira yine 10 liradan Alaçaksin.( Burada herkes 9 liradan bozulacagi anlamı çıkarıyor haklı olarak ) .ama bozdugun gün kur 12 lira ise paran 10 lira kurdan hesaplanacak ....Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu olacak iş değil .yanlış uygulama olur .Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence bu iş patates.kimse dolarını bozup buna geçmez.mevduatcilar belki alır. Onlar da bir yıl vadeli para bağlamaya ne kadar sıcak bakar onu yakinda anlariz
Peki kur farkının tamamı mi yansıyacak yoksa 1/4 umu (3 aylık için misal ) Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
dth bozulunca neden dolar düşsün ?
zklar merkezde
diğerleri kredi oldu gitti.
Bu arada BIST neden düşüyor millet borsadan çıkıp TL faizine gider diyemi
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bunun cevabi surekli sisteme para girmesi durumunda cark doner,
yani dolar bozup sisteme yeni giren>sistemden parasi cikan oldugu surece calisir, hem de cok guzel
millet dolardaki dususu gordukce sisteme katilmaya baslar bence ve sisteme ilk girenler daha karli olacaktir
ilave olarak iyi ekonomik onlem maliyet azaltma vb. programlar aciklarsalar sistem daha da guclenir
kac yil surdurulur buna cevabim yok 1-2 yil gider diye dusunuyorum