Ky. İçin short pozisyon faiz sebebi ile cazip geliyor.
Short pozisyonda teminatınıza faiz alıyorsunuz,long pozisyonda ise (makas)vade farkı ödüyorsunuz.
Hedge dışında Viop ta pozisyon alınmaz.(bence)
Ytd
Printable View
Vadeliye çok sert satış geldi bı habermi var acaba ..
Ben bankacılık sistemini destekliyorum. İnsnların arasında para alış verişi borç alacak olmaması daha iyi. Fikri, projesi veya ihtiyacı olana kredi oluyor genelde. Eskiden kefil oluyordun sonra banka unuttuğun imzandan seni buluyordu, şimdi eşinden de onay alınıyor galiba. Borsa da var, melek yatırımcı da var.
Benim oturduğum siteyi de sanki adam kooperatif maskesi altında yapmış olabilir belki vergi avantajı vardı ya da sitede bir iki sene rahat satış olsun diye üyelik sistemi oluyordu. Zamanında başka bir şehirde evim vardı sonradan kiracıdan kurtulayım diye satarken üyelikden ayrılma masrafı çıkmıştı, alıcıya borçları ile devir etmiştim.
efendim nasıL oluyor hem +100,000 hem taban.. dayı..
Sana pembe tabLolar içerisinde başarabileceğin içinden çıkabileceğin hayaller satılıyor.
VOBU ASLA BAŞARAMAZSIN... ÇÜNKÜ GELECEĞİ BİLMİYORSUN... Bu işler öyle olmuyor. 1 kişiyi şurada kurtarsak yeter. halen vob peşinde neden düştü niye çıktı deniyor..
dayı..
yapma..
ailen varsa gözünün önüne getir..
..
ne diyelim dayi..
Müşterileri kaçırıyon memedabi yabma büüüle şeyler. Borsada fırsatlar hiç bitmiyor abi her gün para dağıtıyorlar burda.
tamam gönlün olsun sp de bugün görülen en düşük seviye olan 3958 i dip olarak işaretledik... Dip kırılmadığı müddetce dip diptir
şuan 4018 biraz zıplamış olsada o da palanın hakkı olsun
Müşterileri huzursuz etmeye başladı napim abi, vobu kapatın vob yapmayın demeye başladı,milletin hayallerini törpüledi, millet buraya ne hayallerle geliyor kısa zamanda paralarını katlamaya geliyor. Herkesi kaçırırsan nolucak Pembe hayalleri biz kime satıcaz soona :)
iyi bir fikrim var imza toplayalım temettüler hisse fiayatyından düşmesin
Mimar Sinan, Selimiye Camii’nin inşaatı tamamlandıktan sonra karşısında oynayan küçük çocuklardan birinin arkadaşına: “Şu minare eğri yapılmış..†dediğini duymuş.
Mimar Sinan hemen küçük çocuğa: “Göster bakalım hangi minare eğri olmuşâ€ deyince, çocuk eliyle işaret ederek “Şu sağ taraftaki minare eğri†diye göstermiş.
Koca Sinan ustalara: “Bize bir halat getirin..†demiş. İşçiler halatı getirerek bir ucunu minareye bağlamışlar.
Koca Sinan küçük çocuğu yanına çağırmış ve â€œİşçiler şimdi halatı çekerek minareyi düzeltecekler. Minare düzelince sen tamam diyerek bizleri uyar..†demiş..
İşçiler halatı çekmeye başlamışlar ve biraz sonra küçük çocuk haykırmış: “Tamaaam düzeldiii..â€
Koca Sinan çocuğa: “Şimdi tamamen düzeldi mi?†diye sorunca, çocuk: “Evet düzeldi, şimdi daha güzel oldu, bak..†diye cevap vermiş.
Ustalar bu olanlara anlam veremeyince Mimar Sinan ustalara dönerek şöyle demiş: “Bu küçük çocuğun kafasındaki minarenin eğriliğini düzeltmeseydik, çocuk caminin yanından her geçerken güzelliğini görmezdi, kafasındaki minare eğriyken.. Önlem alınmazsa, dedikodular aslı astarı olmasa bile iz bırakırlar.. Böylece caminin adı da eğri minareli cami olarak yayılırdı..â€
Kıssadan hisse
Memedabi nin gönlünü yabtık, gelirken geçerken artık vob yapmayın demez heralde
[QUOTE=*Bozkurt;5918112]Mimar Sinan, Selimiye Camiiâ€â•nin inşaatı tamamlandıktan sonra karşısında oynayan küçük çocuklardan birinin arkadaşına: “Şu minare eğri yapılmış..†dediğini duymuş.
Mimar Sinan hemen küçük çocuğa: “Göster bakalım hangi minare eğri olmuşâ€ deyince, çocuk eliyle işaret ederek “Şu sağ taraftaki minare eğri†diye göstermiş.
Koca Sinan ustalara: “Bize bir halat getirin..†demiş. İşçiler halatı getirerek bir ucunu minareye bağlamışlar.
Koca Sinan küçük çocuğu yanına çağırmış ve â€Åâ€œİşçiler şimdi halatı çekerek minareyi düzeltecekler. Minare düzelince sen tamam diyerek bizleri uyar..†demiş..
İşçiler halatı çekmeye başlamışlar ve biraz sonra küçük çocuk haykırmış: “Tamaaam düzeldiii..â€
Koca Sinan çocuğa: “Şimdi tamamen düzeldi mi?†diye sorunca, çocuk: “Evet düzeldi, şimdi daha güzel oldu, bak..†diye cevap vermiş.
Ustalar bu olanlara anlam veremeyince Mimar Sinan ustalara dönerek şöyle demiş: “Bu küçük çocuğun kafasındaki minarenin eğriliğini düzeltmeseydik, çocuk caminin yanından her geçerken güzelliğini görmezdi, kafasındaki minare eğriyken.. Önlem alınmazsa, dedikodular aslı astarı olmasa bile iz bırakırlar.. Böylece caminin adı da eğri minareli cami olarak yayılırdı..â€
Kıssadan hisse
Memedabi nin gönlünü yabtık, gelirken geçerken artık vob yapmayın demez heralde[/Q
Sildim tekrar okuyunca yanlış anlaşılabilir gibi geldi.
Kooperatif dedin de yazın bir koop evine girdik 51 bin peşinat 2250tl ödeme 2024 sonu ev teslim..ödemeler ev teslimine kadar 6 ay da %9 artacak sonra sabit..3500 TL gibi sabitleniyor..60 bin toplam ödedik şimdi 225-250 bin arası hissenizi bize satın diye millet arıyor..:oleyo: her 2250 ödediğimde ev 25 bin değerleniyor..Bu işin sonu çok hayırlı olmayacak..
Geçen denk geldim ithal edilen 900 küsur malın üretilmesi gerekiyormuş, teşvik açıklayacaklarmış.
Akşam ihracatçı bir iş adamı çıktı, her şeyi ihracatçıdan bekliyorlar, bütün yük bizim üzerimize geldi dedi, onlarda da stres başladı, kur yardımcı olmuyor diyorlar.
ben topiği %25 artı ile devrediyorum...
yarın kim açarsa sorumluluk ondandır... :)
abdestli açın topiği...
XLden sonra ne geldiğini bilsem ben açarım
adına yakışır XL oldu topik...
aslında topik açılırken XL etiketinden çakmalıydık...
XLI :he: XLII XLIII XLIV XLV :p
Dünyada en çok kafa yorulan alanlardan biri de vergiler.
Bir vergi uzmanı ile sohbet etmiştim, çok derin felsefeler var. Yani vergi verenlerde bir akıl var ise onlarda bin akıl var.
Hayatta tartışılmayacak bir kimse var ise vergi memurları olmalı, zaten pişmanlık vs konular var, itiraz ettikçe daha kötüsü başına gelebilir.
Şu şekilde de bir söz var: "Hayatta kesin olan iki şey vardır: Ölüm ve Vergiler"
Aslında ülke ihracatı için kurun yüksek olmasının hiç bir avantajı yok.
Belirli bir süre İşçi kaybediyor aradaki farkı işletme sahibi kazanıyor vergisinide ödüyor.
Yeni senede iş verene asgari ücretin farkı kadar çalışanın emekli tazminatı geçmiş yıllar ile katlamalı olarak borç yüklüyor.
Örnek;bu yıl ücretler % 50 arttı,10 yıllık çalışan işçinin maaş zammı kadar 10 yıllık tazminatıda %50 yükseldi.
Esas olan katma değeri yüksek karlı ürün ihraç etmektir.
açayım mı :he: neşter vuralım.
bear bull açsın en kıdemlimiz o...
ben bi dah açmıyayım son kalan shortcularda dinazor nesli gibi tükenecek... :)
erken açmayın medwig kızıyor sonra... :)
altın gümüşe çakıyorlar...
81 liraya gmstrf satmıştım
61 liraya yerine koymaya çalışıcam...
ne dersiniz arkadaşlar...
https://i.hizliresim.com/ad4ue4q.jpg
shortcular topik açmayı bana bırakmayın...
valla ben açarsam bu viop 5.000 e gider benden söylemesi... :)
Yayla Gıda halka açılıyormuş. Bu işin karlı olduğu anlaşıldığı an taklitlerinin çıkmaması mümkün değil.
Reklamlarında bir kadın sevinerek pilav yiyor, ilginç geldi. Daha önce de ünlü bir şarkıcı reklamlardaydı. Halbuki pilav tarifi youtube'da var. Konserve yıllardır bilinen bir şey. Çok fazla bulaşık vs olmadan hemen ıstıp yemek zamanın kıymetli olduğu bir ortamda cazip olabilir.
Restaurant sahibi bugün TV'deydi, mekanda yemek yeme farklı bir şey, pandemide biz de eve servis yaptık ama bıraktık kendi işimize odaklanacağız dedi.
Ben bir önceki başlıkta açtığımda gördüğü yer belli ama açmam bir daha
Akcay acsin topigi cok verimli gecti bu sezon :)
Pegasus/Thyao oraninin 2 ye kadar gelmesini bekliyorum… Pgsus bilancosunun tadi yok.
Dxy yi takip etmek lazım 2017 zirvesini zorluyor kırılım olursa altında 1680 lere kadar satış teknik olarak gözüküyor..ama mantık olarak kafama yatmıyor.. tüm metallerin fiyatını katladığı dönemde altını da buralardan satıp kavağa çıkmak isteyen olur mu bilmem..ben altının ekürisini topluyorum 10 yıl önce 50$ görmüş..21$ 18$ ben gömülürüm..lazım olur..y.t.d.
Teb'in ne yapmak istediğini çözen paranın altında kalır.
1) TEB düşük maliyetli viop long açabilmek için spot satıp baskiliyor, sonra sattıklarını geri toplayarak yukarı mi sürecek?
2) TEB elindeki spotu yüksekten satabilmek için viop long açıyor, sonra longlari kapamak için shorta abandiginda spotları alttan yerine mi koyacak?
Senaryoyu tutturan yaşadı. Apsden anlaşılan yakınlarda sert hareket var.
enflasyon denip duruyorda
bakır 90% göçer.. Aylık
resesyon deyin
stagflasyon deyin
talep durması deyin..
doğu bloğu emtia/altın dedi.. karşı cevabı geliyor..
türev savaşları
https://files.catbox.moe/ia0qri.JPG
Garandaki halka aciklik %30 civarina kadar geldi. Bbva supurdu gecti. Yeni Qnb hikayesi de Garan da olmaz mi lotlar iyice azalirsa ?
Diger shortcu tarafi tekrar kabarmaya baslamis.
Yurtdisi gercek bir pullback yaparsa burada shortculari biçerler.
Vakit tamam, teyibiko koydunko?