Tabbikine ..fakat bi real time online görseydik :one::kmk:
Printable View
Tabbikine ..fakat bi real time online görseydik :one::kmk:
Digerlerindeki fiyat 3 te birine inerken thynin 3 katina cikacak kadar etkisi olacagini dusunmuyorum . Ayrica ulke riskini de goz onune alinca batan gemide luks kamara sahibi olmanin anlamsiz oldugunu dusunuyorum . Adamlar yabanci havayollari aldiginda en azindan kur riski almiyorlar . Bizde 1 sene sonra kurun 25 olmayacaginin garantisi var mi . Poz sort 1 sene icindeki beklentim dolar 25 thy 25 , yani 1 dolar . Tutarsa tutar tutmazsa canimiz sagolsun :kahkah:
kıvrak,oyun teorisi,senaryo bilmiyorsan VOBA yaklaşmayacaksın,KIBRISA gidilebilir.:)
poz. aldığın anda kazanma şansın %51 dir.
%49 için planın olmalı..yoksa ömür boyu tek jetonla oynarsın.
misal 2.552 kırılırsa 2 li tepe %51 ile 2.522 der...
oraya gelirse short kapatılabilir..ama oraya varmadan 2.552 üzerine giderse stoploss ve long...
Bankacı BBHT'de konuştu, yabancıların TL'ye erişimi kısıtlandı yarın hisse ve tahvilde satışlar olur dedi.
Ben de yabancı olsam dolar riski almam deredeki taş ile havadaki kuşu vurmaya çalışırım. Olaki yerel para çok değer kaybetti işte o zaman kendi paramı sokarım. Kredi faizleri %27 olmuş pozisyon taşımak daha maliyetli oluyor arada masayı sallamaları gerekiyor bence.
İşlemlerin %95 i gün içi veya maksimum ertesi gün. Bunu TV'de de söylediler.
50 milyar hacim olsa günlük gerçek alım/satım en fazla 2,5 milyar olur ki o kadar bile değildir. 2,5 milyarın çoğu da kağıt değişimi, taze 100 milyon lira girse belli oluyor normalde.
%1 DEMEK viobda, 30 puan demektir.
50 kontrata bile 15.000 tl olur.
ülkemde asgari ücretin 3 katı.VİOB da minimal formasyonla oynanır.
Hani yabancıya swap açılıyordu.
Hedge olmadan TL ye nasıl yatırım yapılır..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sabah açılıta %0,50 aşağıdan satan adam bürokrasiden bilgi alıyor bence. Günlük normal hacim yapan ekip daha profosyonel.
Vatandaş satmış olsa yarın herif alır diyeceğim de görüntü herif sattıp kucağa bıraktı.
Konu: Vıop XLI
En sonunda aldın bi yeşillik :he:
----------
Kırmızı günde mi gönderiyon yeşili :kahkah:
96 yaşında çılgınlık yapanın da sonu bu olur da :dvr::kahkah::he:
Ben şimdi bi yüzmeye gidim ,sonra bakarız hadiseye :rules:
Eregli 35 civarindayken bir arkadas topikte bir paylasim yapmisti . Yanlis hatirlamiyorsam almanyada demir celik sektorunun en buyuk firmasi 1.5 fk dan islem goruyor demisti , adami afaroz ettiler . Ereglinin ozsermayesinden seneye verecegi temettuden bahsediyordu herkes . ( hrc fiyatlari 1200 den 700 civarina indi , son 2 ceyrek stok zarari yazmasini bekliyorum ) Bu durumda seneye temettu de hayal olabilir . Benzeri durumu tuprasta yasadim . Tupras pandemi oncesi 150 civarina giderken endeks 100 bin altindaydi galiba , herkes 200 -300 hayali kuruyordu . Ben de 90 a gelirse alirim belki dedim , 70 civari almistim . Bu arada 130 maliyetli adamin parasi dolar bazinda hala ayni yerde . Tupras 266 guncel fiyat . Dolar 2 katindan fazla gitti . kar zarar hesabini buna gore yapmak lazim . Zaman kimin hakli kimin haksiz oldugunu gosterecek . Yakinda thyde ucus iptalleri haberleri dusmeye baslarsa durum netlesir . Ingilteredeki bircok havalimaninda personel eksikligi yuzunden ucuslar aksiyor , bazi ucuslar iptal ediliyor . Thy nin hollanda veya belcika ucuslari iptal edilmisti galiba gecen gun . Bol kazanclar
Amacım THY 50 de ama ucuz demek değil ama kıyaslama yanlis dediğim dünya devi diye düşünülen havayolu şirketlerinin Corona ile neredeyse iflas noktasına geldiği, ve onca devlet desteğine ragmen hala tam kurtulmuş olmadıklarını düşünüyorum. Lufthansa örneği sadece bir örnek
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonom...estek-5779832/
THY ye devlet destek vermek zorunda kalmadı sermaye enjekte etmek zorunda kalmadı. Özellikle kargo da yaptığı atakla dönemi daha rahat atlattı. Eğer firmaları detaylı inceleyecek olursanız bahsi geçen firmalarla karşılaştırmanin çok da doğru olmadığını anlayacağınız dusunuyorum.
Saygilar
Havacılıkta kimse büyük bir çöküş beklemesin. Arayın eli yüzü düzgün 5* UHD otelleri Ağustosun ortasına kadar yer yok. Rusya'dan 10dk'da bir uçak kalkıyor. Adamlar neredeyse 1 haftalık mutfak alışverişi parasına burada her şey yol konaklama dahil tatil yapıyor. O turistler gelecek o uçaklara binecek :)
Dayak sürüyor mu akşam seansında?!
Mert baba da yüzmeye gitmiş. Yorgunluk biramı açam bari.
THY bademin bir numaralı kağıdı..
O kaleyi yıktırrır mı bilemem..
İş garipler mangasına dönmesin...
Bugün TEB yatırım 16 bin mi 18 bin mi ne poz taşımış
Poz taşımak baya maliyetli olmuş
Aklım ermedi yani poz taşıyacaksın öteki vadeye neden maliyet artırırsın anlamadım bu işi
Yani 240 bin mi ne jetonun olacak
16 bin 18 bin taşırken yüzde 1 in üzerinde maliyetin olacak
Vuruşma yapmak yerine benzin dökmek
Aklım ermedi bu işe
2 vadenin toplamında apsd. +12.000
Bizim makina hala al diyor sanirim bozuk. Al satı bilmem kaçıncı defa kacirdim, makinanin fisini cekmedim dediğini yapacam hala acimadi cunku :)
Emlak sektörü bitmiştir. TL bazlı sabit, dolar bazlı aşağı trend başlar.
Oda olacak
Ama önce urus ortak kaçırılmalı..
Devleti ali en az 15 senedir tceli ele geçirmeye çabaladı.
Çoğu gitti azı kaldı
Ekonomik bir laptop gördüm ama Teknosa sitesi çalışmıyor.
https://i.hizliresim.com/rekw432.jpg