Originally Posted by
HAK
Bu nasıl bir hisse, nasıl bir pasta böyle?
Tek satıcı ve blok alıcı yok.
Hisse suni olarak tahsisli için yükseltildi, tahsisli yapıldı ve ilk yarı bitti.
Bakın tahsisli sermaye artışı yapan şirketlere; tahsisli öncesinde yükseliş sonra iskontolu satış, sonra ara gaz ve düşüş, sonra yükseliş.
Mai ve Tanıtek ihaleleri ne oldu? Bakın bugün Bera Holding iştiraki SSM’den 19 milyon dolarlık ihale aldı.
Dereye su gelene kadar kurbağanın gözü çatlarmış. Diken üstündeki piyasa yükselirken geçen hafta ve bugünü pas geçti.
Oyak yatırım yolda bulmuş gibi satıyordu bugün. Bıraksa 5.800 bandına gidecek hisseyi salmadı ve boğdu.
10 günü geçti Tanıtek’in tescilini yapamadılar. Ben mali işlerin takibinin zayıf olduğunu düşünüyorum. Hatta ve hatta MAİ ve TANITEK entegrasyon, denetim, yönetime katılma , iş takibinin de süreç alacağını düşünüyorum. Baksanıza bu şirketlerin sosyal medya hesaplarında bile güncelleme, bilgilendirme yok. Akdeniz Güvenlik kabuk , vites değiştirirken tüm birimleriyle buna uyum sağlaması gerekirken ortak olunan şirketlerde buna uymalı.
Bu arada MAİ A.Ş.’nin işbirliğini sonuçlandırdığı ASUZU ile 22 milyonluk davası var. Bu dava kazanılırsa para şirkete mi girecek, ortaklık dışında mı kalacak açıklama yok.
Umman görüşmeleri Ocak’ta dediler, ay bitti ses yok.
Kasasına 31 milyon giren ve bunun 1/3'ü ile iki şirkete ortak olan Akdeniz Güvenlik bence süreci iyi yönetemedi ve güvenimi sarstı, fiyatı da artık çok umrumda değil. Kaçan fırsatlar büyük oldu... fiyat ağustos 2017 fiyatı...
Yatırım, al/sat tavsiyesi değildir.