Büyük düşüncelerin adamı… Bir devlet mimarıydı.
– Neue Freie Presse, Viyana
Atatürk öyle bir insandır ki, hayali değildir. İstediğini bilir, bildiğini yapar, yapamayacağı bir şeyi de istemez.
– Avusturyalı Heykelci KRIPPEL
Printable View
Büyük düşüncelerin adamı… Bir devlet mimarıydı.
– Neue Freie Presse, Viyana
Atatürk öyle bir insandır ki, hayali değildir. İstediğini bilir, bildiğini yapar, yapamayacağı bir şeyi de istemez.
– Avusturyalı Heykelci KRIPPEL
Mustafa Kemal yeni Türkiye’nin kalbidir. Eski, yıpranmış bir toplumdan yepyeni, güçlü bir millet yaratmış, eşsiz kişiliğiyle kendini herkese saydırmış, enerjisiyle herkesi kendine inandırmıştır.
– Ma Shao-Cheng - Yazar
Atatürk, yalnız Türk Milleti’nin değil, özgürlüğü uğruna savaşan bütün milletlerin önderiydi. O’nun direktifleri altında siz bağımsızlığınıza kavuştunuz. Biz de o yoldan yürüyerek özgürlüğümüze kavuştuk.
– Bayan Sucheta KRIPALANI - Hint Parlamento Heyeti Başkanı
Mustafa Kemal Atatürk, kuşkusuz 20. yüzyılda dünya savaşından önce yetişen en büyük devlet adamlarından biri, hiçbir millete nasip olmayan cesur ve büyük bir inkılapçı olmuştur.
– Ben Gurion - İsrail Başbakanı, 1963
Türkiye’yi yaratan, tarihimizin bu en büyük adamını başımı en derin hürmetle eğerek selamlarım.
– Profesör MORRF
Yalnız bir asker değil, aynı zamanda yüzyılımızın bir daha göremeyeceği bir dahi idi.
– Profesör SEKRETAN
FOTOGRAF (ZOR İŞLER İRADE VE AŞK)
BİR İNSAN DÜŞÜNÜN PAYİTAHT İŞGAL ALTINDA İKEN " GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER" DİYOR. MİLLİ MÜCADELE YILLARINDA BİR ANKARA HÜKÜMETİ OLUŞTURULUYOR. MÜCADELE EDİLECEK ....PARA......MALİYE BAKANI ÖDENEK İSTEYEN BAKAN ARKADAŞINA ÇOK CÖMERT KASA ANAHTARINI UZATIYOR "KARDEŞİM KASA ORDA ANAHTAR BURDA NE KADAR LAZIM İSE AÇ AL "DİYOR ÇÜNKİ YOK....EVET... "GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER". DÜŞÜNCESİNİ GERÇEKLEŞTİRİYOR.(İRADE)
ASKERLİK HATIRATINDA ÇANAKKALE'Yİ ANLATIYOR.
'Karşılıklı siperler arasındaki mesafe 8 metre, yani ölüm muhakkak. Birinci siperdekilerin hiç birisi kurtulmamacasına hepsi düşüyor. İkinci siperdekiler yıldırım gibi onların yerine gidiyor fakata nekadar imrenilecek bir soğukkanlılık ve tevekkülle biliyor musunuz? Bomba, şarapnel, kurşun yağmuru altında öleni görüyor, üç dakikaya kadar öleceğini biliyor ve en ufak bir çekinme bile göstermiyor. Sarsılma yok. Okuma bilenler Kur’an-ı Kerim okuyor ve Cennet’e gitmeye hazırlanıyor. Bilmeyenler ise Kelime-i Şahadet getiriyor ve ezan okuyarak yürüyorlar. Sıcak cehennem gibi kaynıyor. 20 düşmana karşı her siperde bir nefer süngü ile çarpışıyor. Ölüyor, öldürüyor. İşte bu Türk askerindeki ruh kuvvetini gösteren dünyanın hiçbir askerinde bulunmayan tebrike değer bir örnektir. Emin olmalısınız ki Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.”
MENSUBU BULUNDUĞU MİLLETİNİN FERTLERİNİ BÖYLE ANLATIYOR.SİZ BÖYLE İNSANLARIN KOMUTANI OLSAYDINIZ NE DÜŞÜNÜRDÜNÜZ?
FOTODA NE VAR ANLATTIĞINIZ ASKERLERİN MİRASI YERE OTURMUŞ YALINAYAK BİR KIZ ÇOCUĞU ETRAFINDAKİ BİR SÜRÜ ÇOCUK BABALARINA AMCALARINA AĞABEYLERİNE "SİZE ÖLMEYİ EMREDİYORUM" DİYEN BİR İNSAN VE ARKADAŞLARI BU KIZ ÇOCUĞUNU DİNLİYOR. AMA KOMUTAN FOTOGRAFTA FAKLI BİR GÖRÜNTÜ SERGİLİYOR O DÜŞÜNCELİ DÜŞÜNCELİ VE HÜZÜNLÜ BİR RUH HALİ İÇERSİNDE SİGARA İÇİYOR
YARIN 10 KASIM
HA AŞK NEREDEMİ?
YAPTIKLARINA BİR BAKSANIZA
https://www.dersimiz.com/gorseller/g...e-birlikte.jpg
TOPİĞİ AÇANLARA VE YAZANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM.ASLINDA YAZIP YAZAMAMAKTA EPEYCE DÜŞÜNDÜM.MALUM İNTERNET
ŞAHSİ DÜŞÜNCELERİM AŞAĞIDA HERKEZE İYİ AKŞAMLAR HEPİNİZİN ELLERİNE VE AKILLARINA SAĞLIK
Ağlayalım Atatürk'e - Aşık Veysel Şatıroğlu
https://www.youtube.com/watch?v=qdes...ature=youtu.be
Atatürk'ü minnet, şükran ve rahmetle anıyor, O.Ç. bu kadar çoğaldığı bir devirde özlemle arıyoruz.
Gerekse, onun yaşadığı zamanda da çok vardı bu O.Ç. dan, fakat başımızda sen vardın Atam.
Tam yazacaktım bi baktım Happy yazmış; vazgeçtim!
SM-A810F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.facebook.com/karikateist...0549792375497/
Atatürk'ü gördüm...
Yönetime teşekkür ederiz, anlamlı günlerde Bar yazılar sunduğu için.
https://s33.postimg.org/v0oym4qzj/ATAHIS.jpg
https://i.resimyukle.xyz/BQRG8U.jpg
Sevgi,saygı ve rahnetle anıyoruz....
http://666kb.com/i/do9c5fofh0qwzchy1.jpg
10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü
Taşı; bir ölü değil, bir diri taşıyorsun. Hayatın kendini taşıyorsun. Taşı. O'nu taşıyarak yaşayacaksın. Yaşadıkça O'nu taşıyacaksın. Taşı, Taşı!.... Hasan Âli YÜCEL
http://666kb.com/i/do9ddylu8eg93wvla.png
http://666kb.com/i/do9deevz7433397u6.jpg
Yaşadıkça O'nu Taşıyacaksın
21 Kasım 1938 günü naaşı taşıyan 12 vekil şu isimlerden oluşuyordu:
Naşid Uluğ (Kütahya), Mehmed Somer (Kütahya), Eyüb Danışoğlu (Trabzon), Kenan Ural (Manisa), Hasan Âli Yücel (İzmir), Hikmet Işık (Erzincan), Hilmi Çoruh (Mardin), Zühtü Akın (Kırklareli), Galib Pekel (Tokat), Hamdi Mustafa Gürsoy (İstanbul), Osman Erçin (Manisa), Atıf Bayındır (İstanbul).
Hasan Âli Yücel'in, Atatürk'ün naaşı Etnografya Müzesi'ne taşınırken yazdıkları
KENDİME SÖYLÜYORUM
Biliyor musun, bu ağaçtan kolunu tutarak taşıdığın tabutun içinde kim var? O insan mı? Olamaz. O bir cihandı. Fezalara sığmamalıydı; nasıl bir soğuk mahfazanın içinde durabiliyor? Oraya niçin girdi, nasıl girdi? Biliyor musun? Bilemezsin! Anlayamazsın. Sen bu muammayı çözemezsin! Önüne bak, işine bak. Taşı, o cihanı bu tabutun içinde belleyerek taşı.
*
Sen onu daima kendi arzularına göre yürür ve yaşar görmüştün. Şimdi O, hareketlerini sizin iradelerinize bırakmıştır. İstediğiniz yere koyup dilediğiniz yere kaldırıyorsunuz. Mukavemet etmiyor, hayır demiyor. Kendini size terk etmiş gibidir. Niçin? Niçin bu hür, hareketlerine sahip insan, hürriyetinden ve iradesinden vaz geçmiştir? Zihnini yorma; halledemezsin. Taşı, senin götürmek istediğin yer, şimdi O'nun gitmek istediği yerdir. Gözlerinin nemine kurutmadan, bol bol göz yaşı dökerek O'nu taşımak, vazifendir. O kadar! Sen onu yap ve başka şey sorma!.. Taşı!..
*
Taşı O'nu... Bir cihan götürüyorsun. Cihanlar yaratan bir insan götürüyorsun. Korkma, ezilmezsin. O, kendinin ezilmeden taşıtmak için sana kendi kudretinden vermiştir. Başka şey düşünme. Dikkat et, bu tabutun içindeki varlığında da O seni taşıyor. Sen kendini taşıyor gibisin. Karanlık meçhullerle dalma. Ellerinin üstünde en büyük hakikati götürüyorsun. O'na bütün katılığı, bütün acılığıyla dokunmaktasın. Buna mazhariyet her zaman mümkün olmaz. Kadrini bil. Başını önüne eğ. Gözlerinin yaşını silmeyi düşünmeden O'nu taşı! Taşı, omuzlar üstünde en büyük hakikati taşımaktasın. Sende bir yanından tut ve taşı!...
*
Bırakma zaman dar; çünkü hayat kısadır. Bu kısa mesafelere sonsuzluğu sığdırabilmek, herkese müyesser olmaz. Taşı, omzunda bir nâmütenahilik olduğunu bilerek taşı. Asırlar götürüyorsun. Bu ağırlık ondan. Asırlar ve asırlar, O'nda bir hayat olmuştu; O'nun yarım asrı birkaç yıl geçebilmiş örmene sığınmıştı. Gaflet etme; bir tarih taşıyorsun. İstikbal olmuş bir mazi görüyorsun. Maziyi istikbale naklediyorsun. Taşı; yükün ağır, fakat paha biçilmez bir kıymettedir. Taşı; O'nu taşıyarak sen de bir tarih oluyorsun. Bunu bilerek taşı !....
*
Yer nemli, gök nemli, gözlerin nemli. Bu ıslak hava içinde kaskatı ve kupkuru bir şey taşımaktasın. Üzülme. Maddenin ve ruhun bu çiseleyen yaşlarıyla o katılık yumuşuyor. O kuruluk yavaş yavaş yok oluyor. Hissetmiyor musun, taşıdığın cansız şeye yepyeni, başka bir hayat gelmektedir. Ve onun için değil midir ki O'nu taşırken bu hayat sana da sirayet ederek o aziz yükün altında dipdirisin. Canlısınız; taşınan da, taşıyan da. Ölüm artık siliniyor. Fanilik beka ile omuz omuza... Bu kadar yakınlık içerisinde O'nu hayatta hissetmiyor musun? Taşı; bir ölü değil, bir diri taşıyorsun. Hayatın kendini taşıyorsun. Taşı. O'nu taşıyarak yaşayacaksın. Yaşadıkça O'nu taşıyacaksın. Taşı, Taşı!....
Hasan Âli YÜCEL
Öğretmen, Eski Milli Eğitim Bakanı, Köy Enstitüleri'nin kurucusu.
Kaynak: Ülkü Halkevleri Dergisi, Birinci Kanun 1938, Sayı: 70
Bu yazı www.isteataturk.com sitesinden alınmıştır.
Atatürk, uluslararası anlayış, iş birliği, barış yolunda çaba göstermiş üstün kişi, olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş bir devrimci, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, yaşamı boyunca insanlar arasında renk, dil, din, ırk ayrımı gözetmeyen, eşi olmayan devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur.[8][9]
UNESCO’nun Atatürk tanımı.
Bu linkte Mustafa Kemal Atatürk için söylenmiş sözleri toplamışlar.
https://tr.m.wikiquote.org/wiki/Must...ylenmiş_sözler
Sonsuza kadar.
Atatürk'ü anlamak zordur.
Bir osmalı subayı iken istifa etmiş, Anadolu'da ulusal kurtuluş mücadelesini başlatmış, örgütlemiş, başarıyla sona erdirmiştir.
Türk ulusal kurtuluş savaşı dünyadaki ilk ulusal kurtuluş savaşıdır. Bu dünyada kabul edilir. Yani Atatürk sadece Türkiye'yi kurmakla kalmamış tüm ezilen ulusların önünü açmış, onlara rehber olmuştur. Bu nedenle 52 ülkede büstü veya heykeli vardır.
Atatürk'e değişik nedenlerle kızabiliriz. Kimi Sovyetler birliğine katılmadığı için kızar, kimi de hilafeti kaldırdığı için.
Geçenlerde izlediğim bir programda adamın biri keşke yunanlılar yenilmeseydi. Yunanın kafiri Türk'ün kafirinden iyidir dedi.
Ben bu tanımlamayı algılamakta hala güçlük çekiyorum.
Sonuçta bir yerde ezilen halkların ulusal kurtuluş mücadelesine önderlik etmiş (fiilen olmasa da düşünsel olarak) bir insan, öbür yanda ben Yunan işgalinde yaşamayı tercih ederdim diyen bir insan.
Son olarak şunu ekleyeyim; Türk ulusal kurtuluş savaşının bu konudaki ilk savaş olduğu ve diğer ulusal kurtuluş savaşlarına ilham verdiği BM tarafından da kabul edilmiştir. Yani Atatürk sadece Türk halkını kaderinde değil tüm ezilen uluslarınkaderinde, dünya tarihi ve sisteminde önemli bir rol oynamıştır.
Siz ister sevin ister sevmeyin, O var. Hem de sadece Türk tarihinde değil dünya tarihinde var.
Mekanın cennet olsun Allah ın bu ülkeye lütfu.. seni çok seviyoruz..
Saygı özlem ve minnetle. İzindeyiz Atam!
9.05 O an geldiğinde nerede olursak olalım, ne iş yapıyorsak yapalım duralım, gelmiş geçmiş en büyük ölümsüz devrimciyi selamlayalım..
Saygı ve minnetle ATAM, sonsuza kadar kalbimizde ve aklımızdasın...
Saygı, sevgi, gurur ve özlemle anıyorum..
10 Kasım 2017
Ulu önder yüce ATATÜRK'ü sevgi saygı ve özlemle anıyoruz.:)
https://i.hizliresim.com/7yQL6v.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=Nbz_i4_TaEM
"Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi tercih edin."
Ne büyük adamsın sen, Ulu Önder Atatürk. Seni hep seveceğiz.
"İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!"
Rahmet, Minnet ve Saygıyla...
Adını
Resmini
Varlığını YOK sayanların
Bile birgün kurtuluşu sende aramalarını görmek
Senin ne kadar büyük bir lider olduğunun kanıtıdır
Saygı ve minnetle anıyorum
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://www.facebook.com/karikateist...9630872467389/
Bazı borçlar vardır ödeyemezsin....
büyük önder devlet adamı devrimci ve komutan mustafa kemal ATATÜRK
seni rahmetle ve minnetle yadedip anıyoruz kurmuş oldugun türkiye cumhuriyetini iç ve dış güçlere karşı herzaman koruyup kollayıp çocuklarımıza bırakıp nesiller boyu devam ettirecegiz..
nutuk ,ta bahsettigin her kelime ve cümle son 20 yıl içinde yaşandı ve yaşanacakta dün sana hakaret edeneler bugünlerde senin ismin dillerinde ve afişlerinde göz boyamaya çalışıyorlar biz gerçek ATATÜRK sevdalıları bunların zaman ve kavaram amaçlı olup takiye yaptıkların sanıyorum ..
"Uzak memleketin toprakları üstünde kanlarını döken kahramanlar; burada dost bir vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükun içinde uyuyunuz. Sizler Mehmetçiklerle yan yana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar; göz yaşlarınızı dindiriniz, evlatlarınız bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat rahat uyuyacaklardır. Bu toprakta canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır."
Düşmanına bile saygı gösteren büyük insan sen nasıl sevilmezsin.