Sahte Devir meydanda olmasa keşke...
Printable View
Sahte Devir meydanda olmasa keşke...
80000 Civarına düzeltme beklentiniz vardı bu civarlardan yanıl mıyorsam?
Sn. Devir Güncel değerlendirme yapabilir misiniz , atlamışım demek ki .
Devir hocam, sizden konfirme isteriz. Doğum yerinizi bizimle paylaşır mısınız?
Tüm global piyasalarda dönüş sinyalleri gelmeye başladı. BIST100 için 112000 civarı zirve olarak gözüküyor.
--
Malum Dalga Prensipleri trend dönüşlerinde daha başarılı. Bu bir trend dönüşü olmadığı için yanılma payı mümkün. Haber verdiğim için darbeyi erkene de alabilirler:)
--
İlk dönüşe başlayan DAX oldu. ABD, Japonya ve gelişen piyasalarda yaklaşık %10 geri çekilme beklenmeli.
--
Ana sayfada bunu görünce bi an heyecan yaptım. Fakat sahte mahte olabilir deyu sesler gelince kafa karışıklığı ve hayal kırıklığı yaşamaya başladım :(
https://i.hizliresim.com/VMB1bv.jpg
DEVİR hocanın (yani gerçekliğinde kuşku olmayan DEVİR hocanın :)) eski topikteki son mesajı aşağıdaki gibiydi :
https://i.hizliresim.com/1g7ADp.jpg
Acaba %10 luk bir düzeltmeden sonra mı 140,000 'e gideceğiz yoksa, bu yeni DEVİR sahte mi? :)
yok DEVİR gerçek...çünkü mesaj sonlarında -- kullanırdı kendisi yukarıdaki mesajlarda da bu mevcut...
sn.DEVİR,
112.000 veya civarlarında oluşacak zirve tarihsel vadede 5 in alt dereceli 1. dalgası mı olacak? gelecek düşüş 2 nolu düzeltme ve ardından alt dereceli 3. dalga ile esas uçuş gelecek sanırım...bu şekilde toplam 5 dalga ile finali yapacağız 200.000 civarı bist100 ile...pardon 2 sıfır attık 2.000 ne kadar ucuzmuş al al al al :he:
bu arada %10 az değil mi? neden 23,6 / 38,2 /50 /61,8 civarında bir geri çekilme beklemiyorsunuz?
Sayın Türkoğlu hocam, Devir hocamla ilgili ipucu bence yetersiz;çünkü ona bakarsanız bazı mesajlarında o işareti bulamadım. Her neyse amaç burada tabiki kötülemek değil. Ama insan kuşkulanınca her şeyi düşünüyor. Sayın Devir hocama basit bir soru sordum, umarım şehir ismi olarak cevaplar, ( Güvenlik açığı amaçlı soruyu sormadım yanlış anlaşılmasın lütfen) 12 yıldır takip ettiğim için kendisini, onunla birlikte son halindeki forumda onun yazdıklarını destekleyenlerin de yeni olduğunu görünce o yüzden kuşkulandım. Sonuçta öğretmenimizsiniz siz de. Size de ve eğer Devir Hocam da sorumu yanıtlarsa bir şekilde saygılarımı sunuyorum, teşekkürler..
Bu espri ile birlikte gerçek Devir hocanın geldiğine ikna oldum zira kendisinin ince espri yeteneği baya üst seviyede [emoji1] [emoji106]
ASUS_Z012D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
öne çıkaralım...arkada kalmasın...
Elliott Dalga Teorisi nezdinde vaziyet aşağı yukarı netleşmiştir.
--
Dalga Teorisi, önümüzdeki 4-5 seneyi içine alacak bir boğa piyasasını işaret ederek zaten en büyük işi yapmıştı. Detaylı piyasa izlemeyip uzun vadeli yatırım yapanlar için bu bilginin ötesi gereksizdir.
--
Yeni trendin adı duvara doğru giden boğadır. 22 Temmuz 70426 dip seviyesi büyük olasılıkla başlangıç noktasıdır. Her ne kadar 2013-2016 üçgeni kırılmamış olsa da, son birkaç haftadır devam eden çıkışın hacimli olması trendin başladığını ve üçgenin kırılacağını gösteriyor.
--
Bu son anatrendi kaçırmayı tahammülü imkansız bir azap olarak değerlendirenler kulağınızı açın ve iyi dinleyin...
2 ay sonra yapılacak referandumla bu trendi ilişkilendirmeyin. Borsa referandumu bekler, filanca sonuç çıkarsa düşer, bilmemne olur tarzında yorumlara kulağınızı tıkayın.
Üçgen kırıldığında borsa hızla 92000 dolaylarına gidebilir. Ve bu gidiş referandumdan önce de olabilir.
--
Başkanlık sistemi bana göre enternasyonal bir projedir. Suriye ve Kıbrıs da aynı projenin parçasıdır. Ne yazık ki engellenmesi mümkün değil. HDP tabanının da evet diyeceğini düşünüyorum. Zaten başları sıkışırsa B planı devreye girer. Nedir o ? Reyleri kimin verdiği değil, kimin saydığı önemlidir.
--
Dow Jones'da yılın ikinci çeyreğinde 21000'lerden sert bir düzeltme geleceğini tahmin ediyorum. Dolayısıyla üçgen kırılıp 90000'ler aşılsa dahi bu düşüş bize de tesir edeceğinden, trende katılmakta gecikenlere son bir abonelik fırsatı verecektir.
--
4-5 yılda 130-140 bin puanlık bir yükselişten bahsediyoruz. Bunun büyük kısmı bana göre üç beş aya sıkışacak. Bu sihirli ayların zamanlamasını bilmediğimiz için trendin müritleri olarak senetlerin üzerinde oturmak ve al-sattan kaçınmak en doğrusudur. Spekülatif bir tahmin olarak yolun büyük kısmının Eylül 2017-Mart 2018 arası alınacağını sanıyorum.
Trende inanmayan ve işlerin büsbütün sarpasaracağını düşünen arkadaşlara da saygı duymakla beraber, EWP'nin kendilerine uyarı mahiyetinde parmak salladığını bilmelerini isterim.
--
birde şu var.
@TuncerSengoz 21 Temmuz 2016
https://twitter.com/TuncerSengoz/sta...14068424302592
https://pbs.twimg.com/media/Cn6cR9MVMAAJdCo.jpg
https://pbs.twimg.com/media/Cn6cSsBXgAAkgjn.jpg
Devir hocamız orjinal Devir arkadaşlar, yine EWP ile 2009 dönüşünü yakaladığı gibi bu dönüşü de yakaladı. Kendi adıma yıllardır bu dönemi beklediğimden geçmiş borsa zararlarımı cikardigim için teşekkürü bir borç bilirim. Bu yükseliş sürecinde sürekli çöküş bekleyen insanlar oldu okuduk. Bu işin doğası boyle. Çogunluk borsaya inanmaya başladığında da belki trend sonu gelecek. Bundan sonra ne olur bilinmez ama ben ana trend takipçisi olduğumdan 70 binlerden beri sadece arada bakıyorum endekse, al sat vs yok.. yani aldiklarimla trendi takip ediyorum demek istedim..
İşte 2009'da tam bu münvaldeki yorumu cok gec okumuştum. Bu yorumu tam dogru zamanda okudum ve o donemden beri sadece arada endeks kac olmus ona bakiyorum. Hisseleri aldik unuttuk..Elliot teorisinin gücü bu.. cok doktorali ekonomist arkadaslar o tarihlerden beri cokus bekleyip duruyorlar, ha döndü ha dönecek diye diye borsa100 endeksi 30 bin puan çıktı, hala dönüş yakalamak istiyor insanlar..
130 bini vursun bakalim. Karari ondan sonra gorecegiz
Huzurlu sevgi ve saygı dolu bir bayram geçirmenizi dilerim
iyi bayramlar
Devir hocam, 22 temmuz tarihli yorum da, trendin basladigini yazdığınız yorum gibi tam isabet oldu. Bir güncel yorumunuz var midir. Bu ara dalga nerelerde son bulabilir..
Sizin tahminlere göre hareketin büyük kısmının bu yılın sonu 2018 in de ilk 3 ayı arasına girebileceğini söylemiştiniz. Bu durumda kıpraşmadan beklemek en iyisi sanırım. Size göre trene binemeyenler için yeni bir abonelik fırsatı bu önümüzdeki 6-7 hafta mıdır, yani belirttiğiniz alt bant buralar olduguna gore abonelik fırsatında olabilir miyiz?
Yorumunuz için çok teşekkürler, syg.
Tamam ben de ikna oldum sonunda :) Sanırım o alt bandın oralara girdik. Tuncer hocamın söyledikleriyle paralel gidiyor gidişat. 90k seviyelerine geleceğini tahmin ediyorum
Bir yanlış anlama olmalı, Devir hoca 90K seviyelerini beklemiyor, 112K seviyelerinden yüzde 10 civarı düzeltme beklemişti ki şimdilik öngörüler doğru görünüyor ..
Anladığım kadarıyla Devir hoca alt bant genişleyebilir derken düşüşün derinleşeceğinin haberini erkenden bildiriyor. ben böyle anladım.
Sn Devir in izniyle, bence henüz gercek düzeltme başlamadı, 2013 çıkışına benzer son yukarı ataktan sonra 115-120 gibi yeni yılda 90 lar bekliyorum. Sonra Sn Devir in dediği gibi yukarı daha sert bir hareket.Surec uzun. 2016 da baslayip 4-5 seneye varan bir hareket.Syg.
Lenovo A7020a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sarih şekilde yazdım fakat yanlış anlama olmasın diye bir daha yazayım.
Düzeltmenin 95-100 aralığında bitmesini bekliyorum. Süre de bir birbuçuk ay. Bitene kadar da hiçbir anlam yüklenmemesi gereken dalgalanma devam eder.
Esasen 70000 lerden pozisyon tutan bir yatırımcının kımıldamasını gerektirmeyecek önemsiz bir düzeltme. Pozisyon değişikliği konuşmak için Mart-Nisan daha uygun.
--
Bu arada 82 Kerkük, 83 Musul demiş hazret.
Bence 82 Musul, 83 Kerkük olsun. Çünkü Musul daha yakın. Ülke panayıra döndü !
--
mart nisanda ne olacak acaba merak ettim
Sn. Devir xbank bankacılık endeksinin 2013 zirvesine ulaşamamış olmasını nasıl yorumlarsiniz. Syg.
Lenovo A7020a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
70 den pozisyon alan adam malda olduguna gore DEVİR hocanın belirttiği pozisyon degisimi soz konusu oldugunda guzel bir endeks rakamından pozisyondan cikis anlamina gelir. Belki de mart nisan gibi 120-140 bin civarlarını görecegiz (tamamen atıyorum).. sonucda 1-1,5 ay sürebilecek düzeltme sonrasında DEVİR hocama göre çıkış dalgası devam ediyor olacak..
Arkadaşlar bu topikte yazan Devir rumuzlu kişinin topiğin gerçek sahibi olmadığını düşünüyorum, eski ve dikkatli takipçiler sanırım benimle aynı fikirdedir, o yüzden yapılan yorumlara dikkat etmenizi öneririm.