para girişi henüz yok abi... o yüzden de olabilir
net para sokan yok daha
Printable View
hazine ihalesi var,orası da bekleniyor olabilir.....
142200üstündeyiz ama henüz 142500ü yukarı kıramadık hala...boğa tuzağı olabilir dikkat etmek lazım..
abi eğer yukarı sağlam gitmek istiyorlar ise
140xxx leri tekrar denemeleri gerekir
yoksa boş sürmüş olurlar yukarı ve bunuda ayular fırsata çevirirler..
142275 ten makinaya şort jetonun salladım
spotta yabancıyı görürsem veya para soktuklarını görürsem dönerim longa
saatlık DIŞ PİYASALARDAN dow SANKİ BİZDEKİ ENDEKSİ baskılıyor mu ?
https://i.hizliresim.com/BLA6OM.png
tekrar graf çalıştım,115100 üstü dikkat et der shortçulara.....ytd
ayrıca on dakikalık GRAFİKTEKİ 139,600 Long bozmadan hala yukarıya devam diye algılıyorum .
Bu 10 dakikalık peryodun FLAT kalabilme olasılığı beş dakika Grafiğin Durumuna göre karar vermem sizde de mantık lı mı ?
oo hayırlı olsun, büyük bir ihtiyacı dolduracağını düşünüyorum başlığın.
ilk 5 kurum bazında hisse pgç 30 milyon....bunun 10 milyonu thy de, 5 milyonu da bugün işlem görmeye başlayan medikal parkta...ak yatırım mecburen destek atıyor kağıda...rezalet bir arz olmasın diye destekliyor.
Kurum bazında bakınca 40 milyon giriş var...ama 80 milyon alımı garanti yatırım yapmış..ikinci seans bunun en az yarısı satılacak diye düşünüyorum...ikinci en iyi alıcı kurum ak yatırım, 36 milyon almış..onun da 20 milyonu mecburi alım olan medikal park alımı. satış tarafında baskın bir kurum yok.
BIST 100 hisselerindeki takas saklama paylarına bakıldığında hisselerin yüzde 31,92’sinin Citibank Yabancı’nın saklamasında yüzde 26,20’sinin ise Deutsche Bank’ın saklamasında olduğunu görüyoruz.
yüzde 65 i yabancılarda bunu 58 puanı 2 kurumda,merrill lynch de hisse az,vobdaki longlarında büyük kısmının short olarak karşılığı var diye düşünüyorum(netde belki 30000)ytd
arkadaşlar ara sıra da dolar değerlendirmesi alabilir miyiz lütfen? çünkü şimdi tepe taklak gidiyor aşağı..
baktığım GRAFİĞİN saatlik henüz sat vermemiş ben 30 dakikalığına bakam dedim Onun "al & sat" yaptığı yerleri işaretledim saatlik kararsa daha aşağıya ziyaret olur mu ?
https://i.hizliresim.com/jyW3rJ.png
Ayı Piyasası; teknik yönden yatırımcıyı yanıltan satışa zorlayan aşağı gidiş hareketidir.
Kısa süre sonra fiyatların tam tersi yönde, kuvvetli bir çıkışın başlamasından önce hissedarları dökmek için kurulmuş bir tuzakta olabilir .!!!
ilk 5 hisse pgç 40 milyon...kurum il 5 pgç 26 milyon (garanti 2. seans şatış yapmamasına rağmen sadece 2. seans için pgç -10 milyon)
bence fdow a rağmen çok sağlam duruyor...yani korkuyordan ziyade, ona rağmen sağlam duruyor diyebilirim.
bu arada, ışık ökte bloomberg te...ısrarla alın diyor, bir yalvarmdığı kaldı...illa hisse alın, illa ki gidecek bist diyor...4-5 ay önce u-100 100 bini geçerken de çok çıktık, daha çıkmayız diyordu.
bence bu adamın sorunu, yurt dışını çok dikkate alıyor...hani etileniyoruz illa ki, ama tek etken de yurt dışı piyasaları değil.
Zülfü bey merhaba hoş geldiniz sizi görmek güzel bir süpriz oldu.
Zülfü abi hoşgeldin...geçen gün yatırım finansman şube ziyaretine gittim..senin de kulağını çınlattık biraz:)
https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-403090
Hazine'nin iki yıllık gösterge tahvili yeniden ihracında ortalama bileşik getiri yüzde 13.44, 10 yıllık gösterge tahvilde ise yüzde 12.13 oldu.
Hazine Şubat ayı borçlanma programı çerçevesinde bugün iki yıllık gösterge olan 13 Kasım 2019 itfalı altı ayda bir yüzde 6.5 kupon ödemeli sabit kuponlu tahvil ile 10 yıllık gösterge olan 11 Ağustos 2027 itfalı altı ayda bir yüzde 5.25 kupon ödemeli sabit kuponlu tahvili yeniden ihraç etti.
Hazine'nin iki yıllık gösterge tahvili yeniden ihracında ortalama bileşik faiz yüzde 13.44 oldu. 10 yıllık gösterge tahvili yeniden ihracında ortalama bileşik faiz ise yüzde 12.13.
Gösterge iki yıllık tahvilde net satış 651 milyon TL, nominal teklif 1998.4 milyonTL oldu.
Gösterge 10 yıllık tahvilde net satış 1301.5 milyon TL, nominal teklif 2004.8 milyon TL olarak gerçekleşti.
Hazine'nin düzenlediği iki tahvil ihalesinde toplam satış 1 milyar 952.5 milyon TL oldu. İhale öncesi yapılan 3 milyar 928.6 milyon TL ROT dahil satış 5 milyar 881.1 milyon TL'ye ulaştı.
Hazine dün de 8509.9 milyon tl borçlanmıştı,bu şekilde dün ve bugün hazine 2 günde 14.391 milyar tl borçlanmış oldu.Hazine yaptığı bu borçlanma ile yarın 15.4 milyar tl'lik borç ödemesinin itfasını yapacak.
10 DAKİKALIK grafikte BOLİNGERLE Yön bulmaya kalksam beni Yanıltırlar mı ?
https://i.hizliresim.com/RnP3mY.png
Ben mi FARKLI EKRANA BAKIYORUM ANLAYAMADIM vob 24 topiğinde KOÇ der ki ; dolar kaptırdı gidiyor..
bence SAATLIK az daha geri gelse SAT verecek diyorum ...
https://i.hizliresim.com/4aM0qQ.png
kısa vade bakınca, hacim yerlerde sürünüyor. saatliklerde de fena nu var vadelide. neredeyse her bar geri geliyor hacim. bankalarda saatlerdir yaprak kımıldamıyor. nşa bir 1500 buradan basarlar derdim hatta biraz ekstra açtım buralardan ama gün sonu kapatacağım onları. canımı tek sıkan parite. o da trump bütçe açıklamalarıyla ilgilidir diye düşünüyorum. uzun vadede bakınca da pariteyle korelasyon yüksek ama belli bir noktadan sonra o da bozulmalı. şu anomalide değilse, ne zaman.
Daha önce hissenet blogumda yazmıştım,burada da paylaşıyorum:
https://tradingeconomics.com/united-...ernment-budget
Bu yıl ABD'nin 1 trilyon dolar civarında açık vermesi sonraki 2 yılda daha da artması bekleniyor.Yukarıda ABD'nin bütçe açığı/gsyih nın uzun vadeli grafiği var,grafikte sırasıyla 'historical' ve 'max' ı seçtiğimiz zaman bu uzun vadeli grafiği görüyoruz.Geçmişte bütçe açıklarının dolar endeksiyle korelasyonu ne olmuş diye baktığımızda,bütçe açığına paralel enflasyon ve faizlerin de yükselmesi nedeniyle dolar endeksinin de yükseldiğini özellikle 1990'lardan itibaren net olarak görüyoruz grafikte compare(karşılaştır) alanına ''us dollar' diye yazdığınızda aynı grafikte dolar endeksi ve bütçe açığı korelasyonunu görebilirsiniz.
Tabii bu analiz orta ve uzun vade için geçerli
en çok hacim de thy de...finans, yapı kredi ve gedik at oynatıyor...adamlar sırayla 1 milyon lot alıp veriyor, çoğusu karşılıklı, arada ne kadar adam çarpabilirsek hesabı.
bu arada medikal park arz günü, artı değer görmedi sayılır, ilk günden ekside...bence bu bile moral bozmaya yeter.
En yakın destek 141,300........ Benden bu kadar herkese kolay gelsin......
anlamadığım şey şu...bu iş din mi, ya da takım mı tutuyoruz...belli kriterlerin, sinyallerin olur..teknik, temel, psikolojik, para giriş çıkışı vs vs...buna göre yön tahmin eder, buna göre kısa-orta-uzun vade poz alırsın.
buranın üstü yok, buranın altı yok...çıkamaz, düşemez tarzı ifadeler piyasalar hakkında hiç bir nok bilmediğinin ispatıdır ilgili kişinin.
fanatikliğe gerek yok yani.