Bugün almış olduğum senetlerden temettü alabilirmiyim yoksa seneye mi verir ?
SM-A500F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Bugün almış olduğum senetlerden temettü alabilirmiyim yoksa seneye mi verir ?
Bu hisse temettü sonrası nasıl bir izlenim yapıyor. Ytd
SM-E700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Alış maliyetim düşmüş temettü den herhalde gerçi hisse fiyatida aynı oranda düştü Naki olarak hesaba yatardiye düşünmüştüm ama
Teşekkürler
Peki alış maliyetim niye düşmüş oluyor onu anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim
Sirket kar payi dagittigi icin karinizi nakit olarak aldiginizda ortalama maliyetinizde dagitilan kar payi kadar duser.cunku senedin fiyatida dagitilan kar payi kadar dusuyor.dun 15.00 kapatmisti.bugun 13.50 lerde.yani lot basina 1.5 tl temettu demek.o yuzden yeni fiyat kar payindan sonraki duruma geliyor.butun kagitlarda durum boyledir.bir sorun yok yani.
theufuks
Teşekkürler hocam
Temettümüz hesaba geçmiş dün itibari ile, Aygaz yönetimini gerçekten takdir ediyorum, bu kadar temiz çalışan bir şirket yoktur herhalde borsada başka. 1,275 net gerçekten çok iyi, tabi gelen nakdi hemen hisseye çevirdik, hedefimiz net, 20 TL üstü.
Bu arada hep düşünmüşümdür borsa şirketleri nakit temettü vermek yerine kar payını bedelsiz hisse senedi olarak verse daha iyi olmaz mı? 1.5 tl temettü için 0.225 vergi ödedik dün halbuki bedelsiz alsaydık vergi ödemeyecektik. Nakdini mi istiyorsun, hisse yükselince sat, al sana nakit. Ayrıca bedelsiz ile şirketin sermayesi de büyümüş olur, naçizane düşüncelerim bunlar tabi, yönetim bildiği gibi yapsın, biz bu hallerinden çok memnunuz.
Merhaba arkadaşlar
Ben iş bankası ile alıp satıyorum henüz hesaba gelmedi ama bilgisi olan varmı ? ?
Temettü
Ak Yatırım, Aygaz'ı en çok tercih ettiği hisseler listesinden çıkardı.
Ak Yatırım'ın ( http://www.akyatirim.com.tr ) konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:
"Aygaz’ı, portföyümüze eklediğimiz tarih olan 16 Şubat’tan bu yana sergilediği %7’lik endeks üzeri getirinin ardından en çok tercih
ettiğimiz hisseler listesinden çıkarıyoruz.
Şirketin 5 Nisan’da %10,0’lık verimle gerçekleştirdiği temettü dağıtımının ardından hisse için kısa vadeli gözle görülür bir
katalizörün olmadığını düşünüyoruz.
Değişiklik sonrası en çok beğendiğimiz hisseler: Garanti Bankası, Halkbank, Logo, Migros, Petkim, Şişe Cam , Tofaş 'dır. "
https://www.akyatirim.com.tr/apps/pd...c69d348421.pdf
Freni patlamış kamyon gibi gidiyor mübarek =)
27 nisanda onerdigi portfoyde gosterip nedenlerini siralayan akyatirim.hedef fiyat 16,80 diyen akyatirim 6 nisanda kisa vadeli katalizor yok diyerek hisse uzerinde olumsuz hava etkisi yaratan yine akyatirim.1 haftada ne degistide onerdikleri hisseyi gideri yok sinifina soktular acaba.portfoyleri icin doldur/boşalt yapiyolar olan temettuden vergi verip zarara giren yatirimciya oluyor.sonrada borsamiz neden al/sat yeri oldu diye tartisirlar.kim bu ortamda kime guvenip yatirim amacli hisse senedi alsin?
theufuks
Ak Yatırım'ın ne yazdığı önemli değil, dünkü düşüş ise hiç önemli değil, Aygaz 10 liradan beri soluksuz yükseliyor, arada böyle düzeltmeler sert satışlar olabilir, bu trendi bozmayacaktır, böyle temiz çalışan şirket borsada az bulunur, Türkiye'de ki araçların %30'u lpg kullanıyor, çoğunluk taşrada, lpg talebi her zaman canlı kalacak, gerek kur artışı gerek devletin vergi politikaları ister istemez vatandaşı daha ucuz maliyetli araçlara yönlendiriyor, daha küçük motorlu araçlar tercih ediliyor ve doğal olarak düşük yakıt giderleri öncelikler arasına giriyor. Kısa vade bir boşluk oluşmuş olabilir Aygaz hisseleri için temettü ödendi bitti çünkü, ama merak etmeyin 2017 1Q bilanço hareketliliği ay sonuna doğru başlar.
Aracı Kurumların işi bu. Bunu yapmasalar insanlar alıp satmaz. Bankalarda para kazanamaz...
GT-I9505 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsa yuzde 3 e gidiyor bu eksiye gecti ilgincmis :)
theufuks
Aygaz beklediğimden erken tepki veriyor, geçen hafta başlayan satış kısa sürdü, bugün gelen alımlar gayet güzel. Şimdi sizlerle birkaç tablo paylaşacağım, İş Yatırım ve Oyak Yatırım'ın değerleme tabloları, ben bu iki kurumun da araştırma raporlarına sonuna kadar güvenirim, web sitelerinden sizde inceleyebilirsiniz, herkese açık.
Özetle 2017 için İş Yatırım 490 milyon Oyak Yatırım ise 470 milyon net kar bekliyor. Şirket kar dağıtım politikasını değiştirmeyip böyle cömert davrandığı sürece 2017 karından yine en az 1.5 TL civarı temettü bekleyebiliriz.
Maalesef tabloları ekleyemedim, en iyisi link paylaşayım, ilgilenenler inceleyebilir. Ayrıca İş Yatırım'ın Yurtdışı İskonto tablosuna da bakmanızı tavsiye ederim. FK'ya göre %17 primli, FD/FAVÖK ve PD/DD'ne göre sırası ile %77 ve %30 iskontolu işlem görüyor.
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...ktor=00#page-2
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...ktor=00#page-4
https://www.oyakyatirim.com.tr/Repor...u-20170406.pdf
Teşekkürler. Bu şirket uzun yıllar yatırımcısına ekmek yedirir. F/K oranı uygun seviyelerde seyrediyor.
İki gündür alımlar çok güzel, usd bazlı 2011 zirvesine doğru emin adımlarla ilerliyoruz, 4.90 USD.
Bu yıl Tüpraş iyi performans sergilerse Aygaz 500 mil karı görür diye tahmin ediyorum. İnşallah. Her hangi ciddi bir yatırımı yok bu yıl.
1.çeyrek Aygaz için kar tahmini:
İşYatırım: 95 milyon
Ziraat yatırım: 127 milyon ön görmüş.
Geçen yıl Aygaz 1.çeyrek karı 65 milyon idi. Blanço 4 Mayısta açıklar.
Garanti Yatırım 1. çeyrek Aygaz için tahmini 125 milyon TL.
AYGAZ Konsolide 2017/3 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 157.469.000 Yıllık Değ%:140
ilk çeyrek kar beklentileri epey aştı, tüpraş adeta şov yapmış aygaz da bundan ekmek yemiş tabi, sanayi şirketleri tam gaz gidiyor, yılı bu hızla bitirirsek seneye 2016'dan daha iyi temettü alırız.
ak yatırım, aygaz için önerisini 'endeksin üzerinde getiri'den 'endekse paralel getiri'ye indirirken, hedef fiyatını 15,30 tl'den 15,50 tl'ye revize etti
deniz yatırım, aygaz için 16,30 tl hedef fiyat ile 'al' tavsiyesini korudu
favök marjı 5.7'den 4.9'a düşmüşken net kar marjı 4.3'ten 7,6'ya yükselmiş, esas faaliyet kar marjı değişmemiş, esas faaliyet karı ise %30 artmış gayet güzel bir artış, tabi tüpraşa petkime bakınca insanın başı dönüyor, tüpraş %106 kapasiteye çıkmış 10 milyar ciro koç grubu sanayi şirketleri uçuyor resmen, bugun az bile aldılar tüpraşı, aygazı da bir acele 15 üstüne attılar ama sonra normale döndü, kapatacaktır o aralığı, çok güzel olacak çok
Ek 3021
15-18 Mayıs ilk 5 aracı kurum bazında net para girişi olan hisseler :
https://i.hizliresim.com/Egvy2B.jpg
20 seneye yakın Aygaz yatırımcısıyım. 100 lot alarak ortak oldum. Bugüne kadar 1 lot dahi satmadım. Elimde satmaya bir türlü gitmiyor zaten. Borsanın temettüsü yönünden en iyi şirketlerinden. Bu sene Tüpraş'ın da etkisiyle çok güzel kâr açıklayacağı belli oldu. Hedef fiyatı konusunda fikri olan arkadaş var mı ?
Bu tempo devam ederse karlılıkta rekor kırabilir. Hisse başına yıl sonu kar tahminim 2 lira civarında. Gidebileceği fiyatı ise 22-23 tl olarak öngörüyorum. Piyasanın fiyatlamasına bağlı olarak azıcık daha yukarı çıkabilir. Şöyle böyle % 40 civarı bir prim potansiyeli söz konusu. Umarım hayale kapılmıyorumdur.
Asla ytd.
Yılbaşından 16 haziran cuma gününe kadar hisse performansları :
https://i.hizliresim.com/8dbqOn.jpg
Neden düşüyor.