Bu aylik takas.
Daha 10 gun oldu. Acayip birsey bu.
http://somebody.net/userupload/ahalk9.jpg
Printable View
Bu aylik takas.
Daha 10 gun oldu. Acayip birsey bu.
http://somebody.net/userupload/ahalk9.jpg
Herkese selam. Öteki topik iyice geyiğe bağlamıştı ve her gün 50-60 sayfa gidiyordu, kaliteli paylaşım yapan da pek yoktu, fındık kabuğunu doldurmayan ve konumuz ile hiç alakası olmayan yorumları okumaktan gına gelmişti, 666 arkadaşımızın önderliğinde bu topik açıldı böylece, bu topiğin reytingi filan önemli değildir, milletin hoşuna giderse ve bir faydasını görürlerse takılırlar, gitmezse de öteki tarafa geyik yapmaya giderler. Az ve öz olarak kendi aramızda kaliteli paylaşımlar yapmamız çok daha önemli. Mr.Sun'ın, Drexty'nin analizleri gayet güzel ve yerinde. 666 zaten çok dolgun bilgiler veriyor, eksik olmasın. Bu topik hepimizindir, tüm katılımcılarındır. Herkesin eline emeğine sağlık. TH
Eline sağlık MrSun. EW teorisinde çıkış sürecinde 5 dalga (1 2 3 4 5), düşüşte ise 3 dalga (A B C) olur. Tabii süreçler de "çok kısa-kısa-orta-uzun-çok uzun-mega uzun" gibi bölümlere ayrılıyor. EW genelde çuvallar. 1990'ların ilk yarısında Dow Jones endeksi için 4044'de tarihi zirve öngörüp akabinde felaket bir çöküş bekliyordu ama piyasa tınmadı ve tam tersi yönde güçlü bir ivme ile yoluna devam etti. Dow bırak düşmeyi, 4044'ü yukarı yönde kırıp ilk etapta 10000'in üzerine attı kendini, şu anda Dow Jones endeksi 24000-26000 aralığında gidip geliyor. 1987 Ağustos/Eylülünde görülen mega satışları önceden çok iyi bilebilmişti EW ama gelgelelim onun ertesindeki gelişmelerde çok fena çuvalladı.
Selam Doktor Bey. Ben de ayni fikirdeyim. Trump bugün "mission accomplished" diye bir mesaj attı Twitter'dan yani "görevimizi başarıyla sonuçlandırdık" şeklinde. Zaten sınırlı ve ufak bir operasyon idi. Piyasalara bunun etkisi olmaz, hatta belirsizlik ortadan kalktığı için borsalara olumlu yansır diye düşünüyorum.
Son 10 günlük takasa baktığımızda Deutsche ve Citi'nin toplamda 26 milyon lot mal verdiğini görüyoruz (halka açık kısmın %4.5 i kadar). Bu ikilinin elindeki hisseler halka açık olan kısmın %68.4 ünü oluşturuyor (bundan önce %73 idi). Satılan 26 milyon lotluk mal bir düzine kadar kuruma hemen hemen eşit miktarlarda dağıtılmış. Benim tahminim, yakında açıklanması beklenen OFAC kararı yüzünden hesapta olmayan bir yükümlülüğün doğması riskini göze alamayan ABD'li fonların apar topar ve de satış fiyatına bakmaksızın maldan çıkmaları olayıdır bu. Büyük ihtimalle kendi avukatlarının tavsiyesine uyarak bu cihete gittiler. Öte yandan tahtada yeni bir oyuncu görüyorum: QNB. Katarlılar TR bankalarına özel ilgi duyuyorlar uzun zamandır, belki de hisseye 2 milyon lot ile giriş yapmaları bu özel ilginin bir uzantısıdır. Arkasının gelmesi dileğiyle.
Sevgili TrendHound, Sizce OFAC cezayi ne zaman aciklayacak ? Bu hisse icin butun temel hareket. OFAC in ceza miktari ve ne zaman aciklanacagina endeksli. Halkbanktaki KAynaklarimdan ogrendigim kadariyla. OFAC in yolladigi yabanci avukatlar gerekli butun datalari alip gitmis. Bu da yaklasik bir ay once olmus. Uzun sure HAlkbank genel mudurlukte kalmislar.
vay trend abi bende seni arıyordum..öbür köyden söylediler...artık buradamıyız..
hayirli olsun baslik, halkbank almadim henuz alinca istirak edecegim..
Citi'nin Şubat 2018 raporunda "Riskler" başlığının (ii) maddesinde 2 mevzu dikkatimi çekti: a) Halkbank ile alakalı TC Hükümetinin bir "özelleştirme stratejisine" sahip olduğundan söz ediyor, b) Ve bu stratejinin bankada yeni bir "ikincil halka arz" ile sonuçlanabileceğinden dem vuruyor. 2007 ve 2012'de yapılan halka arzlarda bankanın toplamda %48.9'u zaten özelleştirilmişti. Devletin (TVF'nin) elinde hala %51.1'lik bir hisse mevcut, zaten bu hisse sayesinde yönetim hükümetin elinde ve banka da hala bir devlet bankası. İşte Citi'nin bahsettiği şey, devletin elinde geriye kalan %51.1'lik hissenin de özelleştirilmesi olayıdır. Yani sonuçta devlet Halkbank'tan elini çekebilir çünkü çoğunluk hisseye artık sahip olmadığından yönetim devletin elinden gidecek, banka da böylece artık devlet bankası statüsünde olmayacak. Bu strateji gerçekleşir mi gerçekleşmez mi onu bilemeyiz ama şu anki hisse fiyatı dikkate alınırsa bu ihtimal çok düşük gözüküyor.
BIrde Ortalama Ceza yazma surleri ne kdar olmus Eski orneklerle karsilastirinca. Hakan Atilla gibi daha once hic bir Banka Calisani ceza Almamis USA neden boyle bir yola girmis olabilir .
When you compare with old examples, How long does it take to declare the fine amount and fine declare date ? There is not any other example like Hakan Atilla Before. Why USA prefer to judge/punish Hakan Atilla ? What does he aim with this behaviour ?
Auf Deutsch bitte, wir können nicht verstehen.
Ayhan Başkanım sen çok eski dostsun, senin yerin her zaman ayrıdır. Kapatırlarsa da kapatsınlar, canları sağ olsun, amacımız reyting yapmak değil, az ve öz ama kaliteli gerçekten de faydalı paylaşımlarda bulunmak. Bizim ne geyik yapma lüksümüz var ne de geyiğe ayıracak zamanımız. Sevgilerimle, bol şans. (Bu arada ÇAYKUR Rize berabere kalmış, yazık oldu) TH
Vakifin bisteki hareketleride tam bir devlet bankasi edasinda. Halkın tavana kitlediginde yuzde 5 yukari atti vakifi bir cirpida.
Daha önceki emsallerde bankacılar ceza almamışlar ama bankaların kendisi ceza almış. Demek ki yönetimlerin bu tür işlemlerde komple hatası olduğu düşünülmüş olmalı. Bizim durumumuz farklı, iddianameye göre Bakan ile eski genel müdürün önderliğinde banka bu işe alet edildi. Yani banka burada mağdur durumdadır çünkü en üst kademe bu işte bankayı kullandı. Böyle bir durumda ilgili bireylere ceza verilip bankaya ceza verilmemesi beni şaşırtmaz. Ayrıca unutmamak lazım, 2013'ten bu yana Halkbank OFAC tarafından izlemede. 5 yıl olmuş. Bu durumda da 7 Mayıstan sonra her an bir OFAC kararı çıkabilir.
hayırlı olsun.
TRENDtopik olmuş burası.
halk ayağa düşmüştü.
burası elit bir yere benziyor.
wiski..
tövbe
Bunları 2 kız kardeş olarak görmek lazım. Abla olan aslında HALKB ama mevcut durum kapsamında ufak kız kardeş oldu. VAKBN de HALKB gibi olması gereken fiyatın çok altından işlem görüyor ve hem DD hem de PD ciddi ıskontolara sahip. TVF stratejik bir karar alıp bu 2 bankayı birleştirmeli bence. Tabii eğer olur da HALKB bir mali ceza yer ise, bu ceza yeni birleşmiş bankaya aynen transfer olur.
http://fs1.directupload.net/images/180414/o9ua9ibw.jpg
haftalık pasta
http://fs1.directupload.net/images/180414/fzp5jgyx.jpg
http://fs1.directupload.net/images/180414/6ssvy73m.jpg
http://fs1.directupload.net/images/180414/of8qezb3.jpg
haftalık takas.
not:
geçerli olan takastır.
trend abi döviz buroları ve banka atm leri bugun 4,12 den (haftasonu farkı dahil) usd sattılar buradan şunu çıkarabilirmiyiz pazartesi dolar fazla yükselmeyecek sakin olacak 4,20-4,30 vs olmaz yani diyebilirmiyiz buradan...ikinci sorumda bu papaz davasının beklentisini kullanılması yoluyla bir haraket bekliyormusunuz halkta pazartesi için
Halkbank ile ilgili ana hissedar TVF bugüne kadar hep sessiz kaldı. Bunun bir nedeni olmalı. Citi'nin son raporunda bahsettiği gibi eğer hükümetin Halkbankta yeni bir özelleştirme planı var ise belki de bu sessizliğin nedeni odur.
Bir bankayi ozellestirmek hele hele 3. Buyuk bankayi cok dikkat cekmezmi su asamada
devlet su CEZA olayini cozmeden, hisseyi 2.5 dolarlardan halk arz etmeyi sizce dusunur mu ? Daha onceleri yanlissam beni duzeltin. 8 $ ve 10 $ dan sirketi halka arz etmemis mi ?
Yigit Bulut TVf nin basindakilerden bence boyle bir hata yapmaz .
Sizce CEZA durumu aktifken Hisseyi arz etse 2.5 dolardan yeteri kadar alici bulur mu ? yukari getirip oyle arz etmeleri sizce daha fazla kamu yararina deil mi ?
dolar-tl kurunda son bir kaç haftada 3.80-4.20 hareketini gördük, büyük ihtimal Trump'ın son icraatını içeriden haber alanlar bu hareketi yaptırmışlardır, sonuçta da Suriyedeki son gelişmeler kurda halihazırda dahil edilmiş olmalı, her halükarda ben 4.20'nin üzerindeki olası hareketleri kaçak olarak görürüm çünkü böyle olursa TCMB eli mahkum devreye girer ve faizleri artırır. Papaz davasında büyük ihtimalle ABD ile uzlaşma amacıyla hareket edilecek. Tahta aşırı volatil şu anda. Kısa vade bazlı hareketler için önceden bir öngörüde bulunmak mümkün değil. Her türlü hareketi beklemeliyiz ancak ben şahsen hiç bir icraatta bulunmayacağım. Al-satlara veya sat-allara tamamen karşıyım. Bu seviyelerde böyle volatil bir ortamda al-sat yapanlar büyük risk alıyorlar demektir. Eğer olur da hisse yukarı dönerse çok sert bir hareket beklemeliyiz çünkü aşırı satış bölgesindeyiz ve bu satışlar son 8 aydır dur durak bilmeden devam ediyor. Her şeyin bir limiti var, hisseyi baskılamak da bir yere kadar devam edebilir sonsuza kadar değil.
Mevcut seviyelerden ikincil halka arz yapmak salaklık olurdu hele hele OFAC kararı belli değilken. TVF yerine ben olsaydım önce OFAC kararını bekler, akabinde çıkacak karara göre piyasadan hisse geri alımı da dahil olmak üzere VAKIF ile birleşme senaryolarını ciddi şekilde masaya yatırır, ikincil halka arza gideceksem de birleşmiş bankanın halka arzını tasarlardım.
Bugünkü dolar bazında halka arzlardan alanların maliyeti temettüler düşüldükten sonra net ve ortalama bazda 9 dolar civarındadır yani 36 tl gibi. Bu alıcılar şu anda HALKB yatırımlarında kabaca %75 zarardalar.
2.5 dolardan hisseyi halka arz etsinler %51.1 lik hisselerin tamamını ben almayı taahhüt ediyorum hem de OFAC ceza belirsizliği sürüyorken. 638Mx2.5=1.6 milyar dolar eder TVF'nin elindeki %51.1 lik blok hissenin satış fiyatı. 80 milyar dolarlık aktifleri, 7 milyar dolara yakın özkaynakları olan HALKB'nin %51.1 çoğunluk hissesi için ödenecek 1.6 milyar dolar kelepirdir.
Sn. ayhan, hosgeldin. Acmadan once yonetimden izin aldim. Sonra da isim degisikligi olsun diye kilitlediler.
6 aydir bu problemden muzdaribim. Kac kere yonetimde ricada bulundum topik insanlar tarafindan "murit bulmak icin sahsi trade salonuna cevriliyor, hic kimseye faydasi bulunmayacak anlik datalarla gunde tek kisi tarafindan 30 sayfa attiriliyor" diye.
Bu isin icinden ben cikamadim. Blokla diyorsun da, bloklamakla olmuyor ki. Ilk onu denedim. Bazen 6-7 sayfa hicbir mesaj okumadan gecmek zorunda kaldim (hepsi bloklu sahislarin). Devamli al-satlar yazildigi ici, yeni insanlar cevap vermeye basladi. Onlari da bloklamaya basladim. Yazilarini sevdigim, ama alintiliyor diye baska insanlari da blokladim. En sonunda bu is full-time joba dondu.
Genel Kurul tutanaklarindan 4.5 saat fonlarin listesini cikardim. Topige koydum tartismak icin, daha murekkebi kurumadan sayfalarca geride kaldi.
Ondan sonara da ideolojik trollar dadandi. Hicbir seyle alakasi olmayan, yok FETOya, yok TETO'ya, yok Amerikaya sovup sagmaya basladilar. Tamam, forumun amaci degisik fikirleri, bakis acilarini da gormek. Ama bunun bankamiz ile ilgisi olmasi gerekiyor. Adam 2 satiri biraraya getiremiyor, ondan banka ile ilgili ne yazmasi beklenir.
Full stress yani.
Bizim sucumuz neymis ki, hisseye yatirim yapmak istedik diye.
Bu arada sn. TREND, senin reytingi olan bir topigi birakacagin aklima hic mi hic gelmemisti.
Gercekten yanlis dusunmusum hakkinda. Kusuruma bakma.
Dayı merhaba cafen hayırlı olsun aselsan hakkında ne düşünüyorsun biliyorsun bı halka arz muhabbeti var acaba yine bir vole vurabilir miyiz saygılar hürmetler