Sanayi satılıyor gibi ereğli yüzde 8 tüpraş yüzde 8 Krdmd yüzde 9 ekside
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Sanayi satılıyor gibi ereğli yüzde 8 tüpraş yüzde 8 Krdmd yüzde 9 ekside
200 günlük ağırlıklı ortalamalarına dikkat etmek gerek.
Önceki diplerini kırıp kırmamaları da önemli.
Dün sanayi hisselerini tutup bankaları sattılar bugün de garan gibi hisseleri tutup diperlerini satıyorlar.
Hepsini aynı anda satsalar endeks çok düşer.
O zaman almak istedikleri hisseleri ucuza alamazlar.
Daha önce endeksi orkestraya hisseleri de enstrümana benzetmiştim.
"Orkestrada bütün enstrümanlar nadiren hep birlikte çalınır"
Merrill bugün de vakbn tahtasında satışta.
88 500 ve altında da alımlara devam ettim...
Neden 89 500 ve altını riskli görmüyorum?
87 000 - 94 000 yeni bant aralığımız olacak diye düşünüyorum.
Daha önce 98 000' de 106 000
94 500' de 101 000 hedefler verdim.
Yazıların hepsi kayıtlı duruyor isteyen bakabilir.
Dip noktalardaki tepkiler her zaman en az %50 fibonacci düzeltme seviyesi kadar oluyor.
Burada 87 000 formasyon hedefi ve aynı zamanda önceki tepelere de yakın bir seviye.
Dolayısıyla bu güçlü noktadan gelecek tepkinin 101 000 -87 000 aralığında fibonacci %50 düzeltme seviyesi olan 94 000' i hedef alması gerekir.
87 000 nereden çıktı.
106 500 gördük sonrasında 92 500' e düştük.
101 000' e tepki verdik
106 500 - 92 500 = 14 000
101 000 - 14 000 = 87 000
Teras kattayım teras açık kenarında da martılar var.
Kendileri çok güzel ama sesleri felaket
Önemli bir tepki yapmadan soluksuz olarak %10 düştük.
Grafikte görüldüğü üzere 21 ve 50 ağırlıklı ortalamalar üzerinde tutunmayı başarıyoruz.
Yarın 200 ağırlıklı ortalamaya doğru bir hareket görebiliriz.
Bu direnç aynı zamanda saatlik grafikteki 21 ağırlıklı ortalamaya da karşılık gerecek , güçlü tepkiler için asıl baktığımız periyot saatlik.
a bölgesindeki gibi bir kırılma olmadığı sürece hedef geçerli olur.
https://resmim.net/f/ZRv2Lf.png
garan 7.02 21 ağırlıklı ortalama üzerinde tutunabilirse önceki dip seviyesi olan 7.32' yi görebilir.
garan tekniğini paylaşıyorum çünkü endeksin yönünde çok etkili , endeks grafiğini izlerken garan grafiğini de izliyorum...
https://resmim.net/f/P3U1EC.png
Hoca katmer de durum nedir teknik olarak
Ak parti şirket için önemliydi.
Seçimden sonra 7.55 altına gelmedi , gelmesini de beklemiyorum bundan sonra.
8.35 - 8.55 dirençleri.
Bilanço, faaliyetler açısından olumlu finansallar açısından olumsuz olacak.
Yeni yatırım alanlarından beklentisi çok yüksek ,finansman maliyeti düştükçe siparişler kapa bildirildikçe hisse fiyatı olumlu etkilenecektir.
Hisse hareket marjları endeks hareketlerinden bağımsız olmayacaktır.
Çok büyük bir ihale almadıkça
Tesekkurler
A, B ,C noktalarında RSI yükselen tepeler yaparken bist yeni dipler yapıyor.
"RSI düşüşü onaylamıyor"
Dün zaten bundan bahsetmiştik , şimdi buna yeni bir durum daha eklendi ; e noktasında RSI d noktasındaki tepesinin üzerinde yeni bir tepe yapıyor "endeks yeni tepe yapmamasına rağmen"
"RSI şimdi de endeksin yükselmesi gerektiğini söylüyor.
91 000 - 91 300 önceki tepe seviyesi ilk hedef olabilir.
Bu seviyeyi nereden buluyoruz ?
Şimdi vakit kısıtlı olduğu için ekleyemiyorum ama 5 dakikalık grafikte oluşan OBO formasyonu bu seviyeye işaret ediyor.
Çember içine aldığım gölgelere bakarsanız 21 ağırlıklı ortalamayı geçtiği anda yükseliş sürüyor ve "tekrar aşağı kırmadıkça satış gelmiyor"
Son durumda da 21 ağırlıklı ortalamayı izliyor olacağım.
https://resmim.net/f/6C0oKA.png
Çok öğretici ve bilinçli paylaşımlar
Teşekkürler
Dönüşe dair asıl güçlü sinyalleri saatlik grafiklerde alırız.
Eklediğim 1 ve 5 dakikalık hatta 15 dakikalık grafikler trade amaçlı kullandığım grafikler.
91 000 seviyesini bu grafikte de görüyorsunuz "21 ağırlıklı ortalama direnci"
Çember içine aldığım bölgelere bakarsanız ortalamanın önemini anlarsınız , ortalama geçildiği anda yükseliş güç kazanıyor.
Kırıldığı anda tekrar yukarı geçilene kadar düşüş sürüyor , ortalama 99 400' de kırılmıştı.
a ve b noktalarında bir önceki yazıda bahsettiğim RSI uyumsuzluğu burada da var.
91 000 - 91 300' ün aşılması 92 500' ü hedef haline getirebilir , şimdilik "91 000 - 91 300 izliyoruz"
https://resmim.net/f/gUpigg.png
Yaşını bilmiyorum ama bencede cok faydalı paylaşımlar emeğine sağlık
ODAŞ
Yerli kömüre dayalı santrali için yaptığı yatırım nedeniyle yüksek miktarda euro borcu var.
Bu yönden riskli olsa da
Santral bu ay içinde açılıyor , favök beklentilerini kapa bildirdi bu beklentiler gerçekleşirse 2019 yılında çok iyi rakamlar görebileceğini düşünüyorum.
KUTPO
6 aylık karı geçen yılın 2 katı gelebilir
2017/3 0.5
2018/3 7.5
DMSAS
%60 civarında ihracat yapıyor, faaliyet karındaki artış dikkat çekiyor.
3 aylık karı çok iyi geldi , 6 aylık geçen yılın 2 katı gelebilir.
TLMAN
6 aylık karı iyi bekleniyor satışları döviz bazlı
Halka arz sırasında temettü garantisi verdi bu nedenle bulunduğu fiyatlar bilanço öncesi bence uygun
JANTS
%75 ihracat yapıyor , bedelsiz potansiyeli yüksek , 6 aylık karı ihracat nedeniyle iyi bekleniyor.
KATMR
Savunma sektörü yatırımları dikkat çekiyor.
6 aylık bilanço faaliyetler açısından olumlu olsa da finansallar açısından olumsuz olacak borçlar nedeniyle.
Yazıları beğeniyorsanız yıldıza basıp itibar puanı vermeniz yeterli :)
Dolara da dikkat merkez bankası toplantısı öncesi faiz dilenciliğine başladıkları için yukarı yönde zorluyorlar
garan
Ortalamalara nasıl uyduğuna dikkat...
şiir gibi :)
21 ve 50 geçti hatta 21 50' yi yukarı kesti
100' lük ortalamada açılış yaptı gitti 200 test etti..
ortalamalar üzerinde tutundukça 200 kırmayı deneyebilir.
https://resmim.net/f/PIsXjC.png
Saçmalığa bakar mısınız arkadaşlar !
Konsolide bilançolar 20 Ağustos sondu , yeni tarih 27 ağustos
3 gün geriye çekmek yerine 7 gün ileriye atmak hangi mantığa uygun...
Şirketlerin de huyudur biliyorsunuz çoğu son günün son dakikasında açıklar karını...
3. çeyreğin bitmesine 1 ay kala 2. çeyrek sonuçlarını görebiliyoruz.
Sabır.....
iyi güzel de,
sn parasever , dikkatli olalım da ........bataksever olmayalım ....
++
http://www.paraanaliz.com/2018/sirke...asliyor-24581/
Yukarıda 200 ağırlıklı ortalama ve düşüş trendi aşağıda 50 ve 100 ağırlıklı ortalama arasında sıkışmış durumdayız..
Bu durumda sadece tekniğe bakarak işlem yapmamız kolay olmaz ; fiyatların hem temel hem de teknik olarak çok ucuz olduğunu biliyoruz , eklediğim grafiklerdeki RSI uyumsuzluklarını da gördünüz , düşüşü onaylamıyorlar.
Ben şimdi şöyle düşünüyorum : Merkez bankası 24 haziran, piyasalar kurla merkezi sıkıştırmak isteyebilirler , kur gevşemez ise borsanın toparlanması kolay olmayabilir , açıkçası ben bir noktadan sonra borsanın kura rağmen ucuzluğu fiyatlayabileceğini de düşünüyorum çünkü kur yükseldiği zaman merkez müdahale eder algısı ortaya çıkıyor , merkez artırım yaparsa Erdoğan faiz artırmaz algısı biraz kırılabilir bu da borsayı olumlu etkiler. Kurullarda kimlerin olacağı da bence hala beklenti "geçmişe göre zayıflamış olsa da"
Bence artık damat olayı da çok büyük oranda fiyatlandı.
Dolayısıyla buradaki sıkışma aşağı yönde sonlansa bile yeniden bu noktaya güçlü tepki yapma olasılığımız yüksek.
İşte bu yüzden dün 88 500 - 89 500 aralığında yaptığım alımları hemen satmak gibi bir niyetim yok bu hisseleri alırken bilanço beklentilerini de düşünerek aldım , borsa düşse de bilançoları geldiğinde güçlü tepki verme ihtimalleri var.
91 000 - 91 300 beklentim devam ediyor...
https://resmim.net/f/YLo400.png
Ben hayatımda dolar almadım asla almam da
Ülkeme de borsadaki şirketlerine de güveniyorum.
Dikkat derken "trade işlemler açısından dedim"
Yoksa tl aşırı değer kaybetmiş durumda...
Ful hissedeyim üstüne bir de kredideyim....
Elimdeki hisseleri de paylaştım..
"Ben asla bataksever olmam"
Dolar sahibi olsam satar borsaya girerim "borsa her zaman dolardan çok kazandırır"
Dün de canlı fiyatlarla alım noktalarımı yazdım 88 500 - 89 500 aralığında
Bu arada dolar 4.84 altına geldi borsa da bununla birlikte trendi yukarı geçti :)
imzamı atarım.
91 000 hedefimize geldik buradan bir satış gelebilir.
5 dakikalık grafiklerdeki ağırlıklı ortalamalar üzerinde tutundukça geri çekilmeler sadece küçük düzeltmeler olarak kalır.
Dün dolar için 4.82 - 4.83 seviyelerine dikkat çekmiştim.
Dün 4.82' ye geri çekilip yukaru döndü , şimdi de 4.83' lere yaklaşıp yine yukarı döndü.
En azından 4.85 200 ağırlıklı ortalama altında kalsa borsa daha rahat edecek ( 15 dakikalık grafiklerde)
Bence bugün Garanti' de Merrill satıyormuş gibi gösterip mal alıyorlar.
Önceki günlerde on milyonlarca lot sattığı için Merrill' i gören uzak duruyor :)
dolar/tl nin işini euro nun zayıflaması zorlaştırıyor. sanırım 1.1585 deneyecek gibi..
bankalardaki zayıflığın devam etmesi de endeksi zorluyor. son 4 gün de yaşananlardan sonra herkes meryi gözlüyor.
halk a döndüm neredeyse yarı protföy..artık biyerden 8-10 tepki vermeli..
Geri çekildi ve şu anda 90 042 var ekranımda
91 000 - 91 300 olabilir demiştim seans başlamadan.
Saatlik grafikte görüyorsunuz 21 ağırlıklı ortalamayı test etti ama üzerinde henüz saatlik bir kapanış yapmadı.
Saatlik grafiklerde bu ortalama çok net bir haber yoksa genellikle ilk denemede aşılamıyor.
15 dakikalık grafikte de görüyorsunuz 90 000 seviyesi ortalamaların geçtiği bölge burası aşağı kırılırsa 89 100' e doğru hareket olabilir.
89 500 bir diğer destek.
https://resmim.net/f/9FkgaX.png
Not indirimi zaten beklenen bir durumdu olumsuz etkisi olmaz tersine bir kötü haber daha geride bırakıldığı için etkisi olumlu bile olabilir.
Bu arada yüksek gelecek temmuz enflasyonu da fiyatların içinde.
Ya da başka bir kurumun olası not indirimi de öyle
Güven düşük seviyelere gelmiş durumda bu nedenle piyasa riskleri önceden hızlı bir şekilde satıyor, sattı.
Belirsizlik olarak algılanan yeni kabine olayı da büyük oranda fiyatların içinde
Piyasa bir sorunun cevabını istiyor
Enflasyonu nasıl kontrol altına alacaksın ?
Piyasada enflasyonla mücadelede algı şu yönde , düşüreceksen daraltıcı önlemler alacaksın.
Ekonomi bakanı ise ihracata dayalı büyüme modelinden söz ediyor , iç piyasaya daha önce olduğu gibi destekleyici aşırı dozlar verilmeyecek sanırım.
Açıklanacak program güven verirse 94 000 -95 000' e hareket olur.
Doların artışı alım gücünün reel olarak düşmesine neden oldu.
Zaten faizlerin geldiği noktada daralma kaçınılmaz olacak.
Bunlar enflasyonun düşmesini doğal olarak sağlayacak.
Enflasyonun 2. ayağı kur.
Piyasalara güven verip doların yönünü aşağı çevirmek gerekiyor.
Merkez Bankası faiz artırır ve ben yeni dönemde de faiz artırabiliyorum sinyali verirse , orta vadeli program açıklandığında piyasa bence güvenmeyi tercih eder ; güvendiği için değil, ucuz borsa - yüksek faiz - yüksek kur noktaları nedeniyle tepki yapıp para kazanma isteğinden. Geride net bir haber olarak karşımıza konulabilecek olumsuz bir durum kalmadığı için olumlu yönden bakmayı tercih eder . Zaten bilanço dönemindeyiz satmak isteseler yukarı çekip alıcı bulup rahat satarlar...
Borsa düştüğü yerden en az 7000 puan yukarı tepki verme gücüne sahipken 89 000 altında olumsuz olmanın bence anlamı yok
Yine de kabine sürprizinden sonra bir olumsuz sürpriz de açıklanacak programla yaşar mıyız korkusu yatırımcılarda olacaktır.
Güven dibe vurdu umarım yetkililer bunun ciddiyetinin farkındadırlar.
Satislarla herkesi korkuttular. Cok senet ucuz ama kimse almiyor :)
Power cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
özelden ettiğin küfürleri burda yazmayacağım..Ben ağzımı bozmayacağım..Senin seviyene düşmeyceğim..Kimseye ******** demiyeceğim...Bir tek daha tekrar edersen direk yargıya gideceğim ..son uyarım bu...yazmayacaktım ama bunu bil istedim..hadi topiğinle başbaşa kal..
"Hayatım boyunca kimseye küfür etmedim asla etmem de"
Yazmayacağım dediğin için konu kapansın diye başka bir şey söylemeyeceğim.
Dava açmak istiyorsan hemen açabilirsin.
.................................................. ...
------------------------------
----------------------
Sn.paraseverden ve burdaki arkadaşlardan verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim.Aramızdaki meseleleri hallettik...herkese bol kazançlar.
Darginligi hallettiginize memnun olduk. Degmez 2 gunluk dunyada kalp kirmaya. Enerjimizi zamanmizi guzel islere harcayalim. Sevgiler hurmetler :)
Power cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu ülkeye, bu ülkenin insanına güvenmeyeceğim de ne yapacağım.
Hiç döviz almadım asla da almam
Ülkeme ekonomisine her zaman güvenmeye devam edeceğim.
Borsa her zaman en çok kazandıran yatırım aracı oldu her zaman da öyle olacak
https://www.youtube.com/watch?v=wp0-V19h-Os
Gerçekten inanılmaz , şu da camdan dışarı bakarsanız hilal ve yıldızın bir araya gelip bayrağımızı oluşturduğunu göreceksiniz.
Dün değil , bir hafta önce değil, bugün var bu manzara 15 Temmuz' da