-
Kosova ile oynayacağı 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri maçı için Slovenya'da kampta bulunan A Milli Takım'da Deniz Türüç aday kadrodan çıkarıldı.
Ailevi nedenlerden dolayı Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'den özel izin alan futbolcu, sabah saatlerinde kamptan ayrılarak Hollanda'ya gitti.
-
Milli Takımımız, 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'ndaki altıncı maçında pazar akşami Kosova ile karşılaşacak. Arnavutluk'un İşkodra şehrindeki Loro Boriçi Stadyumu'nda TSİ 21.45'te başlayacak karşılaşmayı Çek Cumhuriyeti Futbol Federasyonu'ndan Miroslav Zelinka yönetecek. Ondrej Pelikan ve Jan Patak'ın yardımcı hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Radek Prihoda olacak. Karşılaşma TV8'den naklen yayınlanacak.
Millilerimizin mücadele ettiği I Grubu'nda yarın ayrıca, Finlandiya-Ukrayna ve İzlanda-Hırvatistan maçları da oynanacak.
-
Kosova maçı öncesi basın toplantısı :
Yusuf Yazıcı: Her Türk futbolcusunun hayali milli takımda oynamaktır. Yolun çok başındayım ve kendimi geliştiriyorum
Berke Özer: Milli takıma çağrıldığımı öğrenince çok şaşırdım. Yusuf Abinin dediği gibi daha yolun çok başındayız.
Yusuf Yazıcı: Milli takıma geldiğimden beri çok mutluyum. Bana özgüven katıyor. Trabzonspor'a da katkı vermek için elimden geleni yapacağım
-
Fatih Terim: Birçok konu var aydınlatılması gereken. Ancak milli takımda görev yaptığım sürece içinde herkesten birkaç ricam oldu.
Fatih Terim: Allah aşkına maçlar bitene kadar konuşmayalım, 2 gün sabredelim dedim.
Fatih Terim: Her kampta ben bunları ifade etmekten yoruldum. Aynı şeyleri söyleyip farklı sonuç beklemek delilerin işi.
-
Fatih Terim: Herkes de bu isteğime uydu. Maçtan 1 gün önce konuşan oyuncum ve yönetici olmadı. Teşekkür ediyorum.
Fatih Terim: Birçok insan milli takımın başarısını önlemek için hareket etti. Artık yeter!
-
Fatih Terim: Yarın maçtan sonra ne sorunuz varsa sorabilirsiniz. Hatta şimdiden sorularınızı da verebilirsiniz!
Fatih Terim: Yarın maç bitimi TSİ 1.00 olacak. Ama bir gün sonraya kalsın da istemiyorum...
-
Fatih Terim: Yaşanmış çok şey var. Ama ben bunları söylemeyi karakterime, tecrübeme, seviyeme uygun bulmuyorum.
Fatih Terim: Konuşmasam da iftiraları, olmamış şeyleri kabul etmiş sayacaksınız. Dolayısıyla vah vah...
-
Fatih Terim: Uçakta hepinizin bildiği gibi kabul edilemez bir olay yaşandı. Ben gereğini yaptım. Arda'yı gönderme kararı benim, açık ve net
Fatih Terim: Arda'yı gönderme kararı benim, milli takımı bırakma kararı onun...
-
Fatih Terim: Gelelim pazarlık konusuna... Ben Ay-Yıldızlı formayı pazarlık konusu yapar mıyım!
Fatih Terim: Bırakın onu, dünyanın en iyi futbolcuları gelse, milli formayı pazarlık konusu yaptırmam!
-
Fatih Terim: Oyuncu milli takım formasını giymek için pazarlık yapacak... Vah benim memleketime vah... Vah benim futboluma...
Fatih Terim: O günleri hatırlayın. Arda'yı milli takıma almayan benim. "Hocam ben gelirim ama, bunları almazsan.." Böyle mi oldu?
-
Fatih Terim: Oyuncuyu almadığım süreçte tüm araya girmeye çalışanlara rağmen doğrulardan vazgeçmemiştim. Benimle pazarlık yapacak öyle mi?
Fatih Terim: Bu olayların gizli aktörlerini zaman ortaya çıkaracak
-
Fatih Terim: Ben bu pozisyonda sorun çözen kişiyim. Kimse de merak etmesin, sorunları çözerim. Sevgili Bilal Meşe'ye de geçmiş olsun diyorum
-
Fatih Terim: Kosova'yı puan kaybedersek şansımız bitmez ama azalır. Puan kaybetmememiz lazım.
-
Fatih Terim: Oyuncularımızın bir kısmı maça uzak bölümlerde oruç tuttular. Hepimiz. Ama maç yaklaştıkça herkes normal yaşantısına döndü.
Fatih Terim: Ramazan'ın önemini bilen bir ülkeyiz. Bir milli takımız. Böyle bir bahanemiz yok.
-
Maç sonrası Fatih Terim'in açıklamaları :
Fatih Terim: Ülke içerden ve dışarıdan birçok düşmanla mücadele ederken, böyle bir şımarıklıkla gündeme gelmiş olmaktan hicap duyuyorum.
-
Fatih Terim: Biz hepimiz toplandık da sadece Burak'a prim vermeyelim mi dedik. Sadece prim konusu değildi oradaki olaylar.
Fatih Terim: Antrenmanlara geç çıkıldı.Fotoğraflara girilmedi.Döndükten sonra da hiç kimsenin bilmediği ve duymadığı şekilde kadro açıkladım
Fatih Terim: Muhakkak oyuncular büyük oyunculardır, hiç itirazım yok ama bir yerde de ilkeler, disiplin veya herkesin kendini bilmesi önemli
-
Fatih Terim: Döndükten sonra bir kadro açıkladım ve bazı arkadaşlarımızı almadım. Hepsi çok iyi oyuncu ama ilke ve prensipler önemli olmalı.
Fatih Terim: Kulüpte beğenmezseniz yollarsınız, cezasını verirsiniz. Ama Milli Takım'da oyuncular sizin değildir.
Fatih Terim: Bugüne kadar benim idare ettiğim takımlarda hiçbir sorun olmamış, ama dışarıdan idare ediliyorsa, o başka.
-
Fatih Terim: Bu zaman zarfında oyuncularımız tarafından Fransa'da basın mensuplarına bilgi sızdırıldığı denildi hep.
-
Fatih Terim: Hande Sümertaş'ı yalnız mı sandınız? Kaç yıldır bizimle çalışıyor. Biri de desin ki Hande bana bilgi sızdırdı.
Fatih Terim: Euro 2016'da bilgi sızdırıldığı suçlamaları oldu. Biriniz de desin Hande bu bilgileri sızdırdı!
-
Fatih Terim: Oyuncularım, ekibimde yer alanların bildiklerini anlatmayacaklarını bilirler. Anlatırlarsa, kötü şeyler olacağını da bilirler.
-
Fatih Terim: Olay Bilal Meşe meselesi değildir. Söylüyorum, evet gazetecileri ben aldım uçağa!
-
Fatih Terim: Evladımız yerine koyduğumuz bu oyuncuların daha iyi olması dışında biz ne düşündük ki?
-
Fatih Terim: Bu ilk kez olan bir uygulama değil. Sizin müdürlerinizle de, genel yayın yönetmenlerinizle de gittik.
Fatih Terim: Gerekirse bundan sonra yine alırım! Gazetecileri uçağa alırken oyunculara soracak değilim!
Fatih Terim: Üstelik gazeteciler bu uçağa bedava binmiyorlar. Gazeteler, bu paraları ödüyor!
-
Fatih Terim: Hande'ye diyor ki oyuncu (Arda), "Ben bir şey mi yaptım, hoca niye egolarını bıraksın dedi"
Fatih Terim: Oyuncu gelip bana "Niye böyle dedin hocam?" diye sorabilirdi.
-
Fatih Terim: Prim konusu gazete müdürleriyle hiç konuşulmadı! Kimin kime hizmet ettiği açık! Şansal'ın söylediğine katılıyorum.
-
Fatih Terim: Fatih Terim'den korkuyorsunuz diye diye, herkesi bu algı içerisinde hazırladılar.
Fatih Terim: Maçlardan bir gün önce tam sayfa gazetelerinizde neler yazdınız. Hatırlayın. Attığınız iftiralar için bir kez aradınız mı?
-
Fatih Terim: Milli maç döneminde bize huzurlu bir kamp yaşatmadılar. Biz ne yaptık da bunu hak ettik?
Fatih Terim: Kimin kime avukatlık yaptığına bakmak lazım. Kötü insanlara her zaman hazırlıklı olmalıyız
-
Fatih Terim: Öyle söylenilen gibi 2 sıra arkamda olmadı olay. 12 sıra vardı.
Fatih Terim: Ne zaman uçaktan indim, kendi arabama bindim, bana her şeyi tam olarak anlattılar. "Yatın, sabah hallederiz" dedim..
-
Fatih Terim: Kim varsa, yüzüme söyleyebiliyorsa gelsin söylesin!
Fatih Terim: Bana telefonda ya da yüzüme kimse bunu diyebilir mi? "Bunları bunları gönderirsen milli takıma gelirim" diye...
-
Fatih Terim: Bir kısmı formsuzluk, bir kısmı oradaki olaylara müdahale etmedikleri için.. Gönlümün kırık olduğunu ifade etmeyeyim mi?
Fatih Terim: İçime sinmeyerek aldım dedim, daha ne diyeyim?
Fatih Terim: İnsan sevdiği kişilerden beklemediği hareketler görürse üzülür.
-
Fatih Terim: Milli Takım herkese açık. Ben olduğum sürece kimse forma giyemez gibi iddialı sözler söylemeyi sevmiyorum.
Fatih Terim: Volkan Demirel de milli takım forması giyebilir. Volkan Babacan şu anda iyi bir durumda. İyi de oynuyor.
-
Fatih Terim: Burak'ın primini ben yazmadım bu bir. İkincisi arkadaşlarımız primleri hesaplarken yüzdelere göre hesaplamışlardır.
Fatih Terim: Prim konusunda bir kasıt yoktur. Ne olursa olsun prim listesinin sızması ve benim kontratımın sızması ayıptır!
Fatih Terim: Sanki ben gayrimeşru çalışıyormuşum gibi kontratımı yayınlıyorlar "Buldum" falan diyerek... Bu çok ayıp...
-
Fatih Terim: Burak benden gelip prim istemedi. Arda, Burak'ın hakkını ararken sesi biraz fazla yükseldi. Sesini yükseltmemesini söyledim.
-
Fatih Terim: Dünyanın en büyük oyuncusu olabilirsiniz. Ama sonuçta oyuncusunuz ve ona göre davranmak zorundasınız!
Fatih Terim: Ben Arda ve diğer oyuncuların yanlış yönlendirildiklerini düşünüyorum
-
Fatih Terim: Bu yapılanın karşılığı kırmızı karttır ve sahada kalamazsın. Ama önümüzdeki günleri kurtarabiliriz dedim Arda'ya.
Fatih Terim: Çok da güzel bir metin hazırlandı. Ama sonra son anda vazgeçmiş Arda. Basın toplantısı yapmasını da biz istemiştik zaten.
-
Fatih Terim: Volkan Babacan'la ilgili ben de duydum. Benim ne hakemlerle, ne kurullarla bir ilişkim olmaz! Yok ben az ceza alsın demişim..
Fatih Terim: Yaptığını tasvip etmediğimi Volkan Babacan'a da söyledim. Ama her olayı aynı tutmamak lazım.
-
-
Arda Turan: İlk defa Bilal Meşe'yi uçağın orada gördüm.
Arda Turan: Milli takımı bıraktım. Neden hala benim arkamdan konuşuluyor anlamıyorum.
Arda Turan: Her şeyi hocamın yüzüne söyledim ama hoca, benim yüzüme söylemek yerine basın toplantısında söyledi.
-
Arda Turan: Bazı arkadaşlar benimle birlikte Milli Takım'ı bırakabileceklerini söyledi ama bunu kabul etmedim.
Arda Turan: Ülkemin formasını çok seviyorum ama bazı şeyleri içime sindiremiyorum. Milli takıma zarar veriyorum.
-
Arda Turan: Hoca benim ismimi bile anmıyor. Ben Fatih Hoca diyorum. Üzerimde emeği vardır. Hocaya teşekkür ediyorum
Arda Turan: Sen bu metinleri oku, halledebiliriz dedi. Ben de 'Ben artık takıma zarar veriyorum, bırakayım' dedim onurlu bir şekilde...