https://www.kap.org.tr/tr/ek-indir/4...5ac8d70c482451
Printable View
237m net kar. Son çeyrekte 57m. Beklentimin nerdeyse 2 katı, muhteşem gene :)
Son çeyrekte y/y ciro artışında biraz yavaşlama var ama 3.çeyreğin bazı çok yüksekti ve bu sene vergi artışları son çeyrekteydi, o nedenlerle olmalı. Ciro artışındaki yavaşlama satışların maliyeti ve faaliyet giderlerindeki yavaşlama ile fazlasıyla telafi edilmiş. Ayrıca döviz pozisyonumuzdan iyi kar yazmışız.
Yıllık bazda tüm marjlarımızda iyileşme var. Bu sonuçlarla geçmiş yıl zararımız kalmayarak, +149m olarak yılı kapatmış oluyor.
Hayırlı olsun :)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...547007327e.jpg
GT-N7100 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Maddi duran varlıklarda makina teçhizat yatırımları artmış yeni yatırımlar var ilerisi için umut verici.
dupont analizi
özv. karlılığı %32
Net kar marjı %24.61
akt. karlılık %18.43
akt. devir hızı 0.78
borçluluk kaldıraç %41.9
sektörün üstünde sonuçlar.
Genel kurul tarıhı ne zaman bılgısı olan varmı
YATIRIMLAR CAPITAL INVESTMENTS
2016 yılındaki yapılmakta olan yatırımlar kaleminin
özeti aşağıdaki gibidir:
ï‚· Kutu dolum hattı yatırımı
ï‚· Kaynatma tesisi yatırımları ve diğer muhtelif
yatırımlar
Bu seneki genel kurul tarihini bilmiyorum. Geçen sene 29 Mart'taki yönetim kurulundan çıkan sonuç olarak temettü ödenemeyecek diye açıklama yaptılar.
Efesten çok daha kaliteli bira ,adamlar üşenmediler ,kutu biraların içilecek kısmının üzerini kapadılar, ama hacim diye bişey yok hissede
Bu sene ıle olgılı bır karar cıkmadı daha ınsallah bu ay ıcınde yapılacak yonetım kurulunda kar payı dagıtılabılır yonun de karar cıkar
2016 yılında Türk Tuborg
portföyünde; süper premium bira segmentinde
Corona, Leffe Brune, Leffe Blonde, Leffe
Radieuse, Hoegaarden, Weihenstephan, Kilkeny ve
Guinness,
standart segmentte Tuborg Gold, Tuborg
Amber, Tuborg Fıçı, Tuborg Special ve Carlsberg
ekonomik bira segmentinde ise Skol ve Venüs
markaları yer almaktadır.
""Galiba 3 aya yaklaşmış yorum yazmayalı...
230 olan yıl sonu kar beklentimi 238' e çıkartıyorum.
"Fazla temettü dağıtmasalar iyi olur" fikrimden, dağıtabilecekleri maksimum temettüyü dağıtsınlar düşüncesine geçiyorum.""
Günaydın, eski forumda yazmıştım yukarıdaki yazıyı. (Ocak ayında)
Bayağı tutturmuşum:) Herkese bol kazançlar.
Türk Tuborg (TBORG, Pozitif): Türk Tuborg'un 4. çeyrek net dönem karı 55,9mn TL ile 2015'in aynı döneminin 2,3 katına çıkmıştır. Karın artmasındaki ana faktör brüt kardaki artış ve yatırım faaliyetlerinden kaynaklanan yüksek gelirler olmuştur. Dördüncü çeyrekte satış gelirleri %17,6 oranında artan şirketin brüt karı ise %22,5 oranında yükselerek 130,8mn TL olmuştur. Operasyonel giderler yüksek pazarlama giderleri sebebiyle %34,4 artışla 93,2mn TL olmuştur. Tuborg diğer faaliyetlilerinden 4Ç2015'te 5,2mn TL'lik gider kaydederken 4Ç2016'da sadece 362bin TL gider kaydetmiştir. Bu gelişmeler neticesinde faaliyet karı %15,5 artarak 37,2mn TL olmuş ve güçlü bir görüntü sergilemiştir. Yatırım faaliyetlerinden 4Ç2015'teki 166bin TL'lik giderin aksine 2016'da 34,8mn TL gelir yazılmıştır. Şirketin finansman öncesi faaliyet karı 4Ç2015'teki 32mn TL'nin 2,2 kat üzerinde 72mn TL olmuştur. Finanssman tarafında ise 2,5mn TL'lik gider kaydedilmiştir. 2015'in aynı dönemindeki finansman gideri 1,5mn TL idi. Tüm bunların etkisiyle net dönem karı 2015 son çeyreğe göre 31,4mn TL artarak 55,9mn TL olmuştur. Dördüncü çeyrek net dönem karıyla birlikte 2016 yılı 236,9mn TL kar ile sonuçlanmıştır. 2015'teki net dönem karı 157,8mn TL idi.
Ulann tborg tamda sana yakisan hareket yani. Bu nedir yahu birde eksi yapti hayret yaa
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Beklenti gerçekleşti sanırım yüklü satış geldi
Doce birazdaha gaza bassa kimsenin elinde bisey birakmayacak ama oda sakin islem yapiyo.
Oldu olacak taban ol bari..Tam rezalet..Bu kara bu hareket..Insanı soğutuyorlar kardeşim ya..!
hollanda ile bağlantısı varmı acaba ilişkiler askıya alındı bildiğim kadarıyla
Bi 10.000 lota bakar yapisir dibe galiba.
çok sert satış geldi %5 ekside devamı gelirse 7.54 ilk destek gibi
70bin cok sert sayilmaz sn.souza. hep soyluyoruz Bu hisseye sirket tarafindan bir tahta yapici atanmali yada bir spek lazim. 1-2 mil.tl olsa ne kostururdum bu hisseyi [emoji2] .
Hadi kocum tborg bas gaza artik ya.... Dokecek kimse yok hadiiii....
Hic sasirtmiyor ,hep yumusak icim tadinda
ASUS_Z012S cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hasret kaldık bir tavana
Ta ne tavv mi tavan o neydi yaa sevgili aviator teleffuzunu bile unutmusuz. En son mecnur zamaninda gormustu sanki.
Bugunun alanları ve satanları onemli.herkes ucuza toplama sevdasında.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a1bba61b84.jpg
Buyurun.
dünkü düşüşün sebebi sanırım yüksek çıkan operasyonel giderlerden dolayı düşük çıkan 4.çeyrek faaliyet kar marjı.(favök) son yıllara baktığımda 3.ve 4.çeyrek ciroları aşağı yukarı aynı gelirken bu yıl 4.çeyrek cirosu 3.çeyreğin epey bir gerisinde kalmış. ben bu sebeplere bağlıyorum.
Gerçi bana kalırsa faaliyet kar marjının düşmesi ileriye dönük yatırımları gereği oluşmuş. Ciro ise geçen yılın aynı dönemine göre oldukça iyi artmış. Bundan ötürü 2017 1.çeyrek bilançosunda gerçek gücünü göstereceğine inanıyorum Tuborg'un. Şu anki hareketler de silkeleme gibi gözükmekte. kaç tane şirket bu kadar güzel bilanço gönderebildi bistte. parmakla sayılacak kadar az. o nedenle Tuborgla ilgili olumlu düşüncem devam ediyor. sırf kasasındaki döviz bile yeter.
8,67 ye 32979 lot ne yaa çook uzun süredir görmediğimiz hareketler oluyor..!
Oooo tek seferde kim aldı yaa
bu hafta 9 ustunu yeni dip olarak benimsermiyiz. ytd olmasin ben yandim eller yanmasin:)
Sanirim sag cebinden sol cebine aldi A1.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...1262da1e09.jpg
Zarar aciklayip yukselen sirketin yatirimcilarina imrenir oldum
Keske yerinde saysaydi 9.07 ile kapamistik cumayi birde simdiki fiyata bak.
Endexe bak, bu kadar karla TBORG a bak..