Gedik malları denizle eritiyor.
EML-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Gedik malları denizle eritiyor.
Şuan işlem yapan kurum deniz mi acaba ?
Gedik satıyor ing alıyor
Altların dolması lazım. 2 tarafa da boş. Ytd
Deutceye virmana devam. 130 bin olmuş. Citi de 254 bin yatırım finansta 300 bin. Sessizce derinden iyi iş çıkarmışlar. Ytd
7 TL yı bakalım bu kez gececek mi geçen buradan dönmüştü...
Bu işlem haçmiyle yuzde 4 ilğinç....
6.88 den sattıklarımı 6.68 den tekrar aldım. Ak yatırım topladığı bütün kağıtları virmanlıyor. Çünkü kaç gündür 100 bin üzeri lot aldı ama takası aynı. Bugünde 15 000 artıda. Şu bilanço olumlu olursa yıl sonunu burada bekleyeceğim herhalde. Fakat kazandığımı da kediye yüklemek istemiyorum. Ytd
Canını yediğimin crediti saldırrr
allahım sana geliyorum kurbanlık kaçan keçi gibi mübarek :yahoo:
7.30 a kadar sadece 5000 lot
7 yı iyi gectı..
Ayrılda gel koçum be....:plc:
Üstad, faizi artırmamasından ziyade yapılan açıklamada bir önceki açıklamaya göre çıkartılmış bazı ifadeler var ki gelişmekte olan ülkeler için oldukça olumlu. Mesela, ardışık faiz artırımları ifadesi çıkartıldı. Geçen sene 2019 yılında 3- 4 adet artırım beklenirken büyük ihtimalle sadece 1 artırım olacak. 2020 yılında artırımı bırakın faiz düşüşü yapılma ihtimali bile konjönktüre girdi. Özeti; geçtiğimiz sene ortasında yaşanan ve ülkemizi de derinden etkileyen dolarizasyon döneminin tekrar etme olasılığı olduk.a düştü. Tekrar etse bile dalga boyu ve yaşanması muhtemel kırılganlıkların ekonomizi sarsacak şekilde etkileme ihtimali uzaklaştı. İnşallah bu sefer fırsatı kaçırmayıp parayı taşa, demire, çimentoya, AVM'ye değil de teknolojiye, eğitime yatırırız.
Nazar degdirdik hisseye saliyor asagi...
döviz borcu olan şirketler resmen ecel terleri döktüler son bir yıldır...artık akıllanırlar...hem şirketler olarak hem devlet yönetimi olarak hem de vatandaşlar olarak büyük dersler çıkarmamız lazım...türkiye krizleri yaşaya yaşaya artık bağışıklık kazanıyor...öldürmeyen her sıkıntı sizi güçlendiriyor...:)
ecevit krizi devletin aşırı döviz borçlanmasından çıktı diyorlardı uzmanlar...erdoğan krizi ise özel sektörün aşırı döviz borcundan oldu...bakalım bundan sonraki krizler neyden çıkacak ??
durdo 7,00 psikolojik direnç seviyesinin hemen yanı başında kapanış yaptı (6,95) bu gün 7,07 i bile gördü..bu psikolojik dirençin hemen yanıbaşında kapanış yapmamız buranın artık geçilmesinin çok yakın olduğunu bize işaret ediyor...ağırlıklı ortalama 6,91 oldu..endeks hafif eksili kapatmasına rağmen durdodaki alış iştahı taktire şayandır...günü %3,7 lük bir prim ile kapattık...
hayırlı uğurlu olsun...
bu gün durdoyu satmak demek tamamen hisseden çıkmak anlamına gelebileceğini söylemiştim...hakketen de satıp daha aşağıdan bekleyenler hayal kırıklığına uğradılar...durdoyu satarken bir kaç kez düşünmek gerektiğini durdo bu gün herkese hatırlattı...
vergi dairesine verilecek geçici vergi beyannamesine sadece 9 gün kaldı...artık bu günlerde herkesin tamam mı devam mı kararı vermesi gerekiyor...dün trade amacı ile satanları büyük bir çoğunluğu yerine koyamayıp hisseyi sadece izlemek ile yetindiler...çok azı ise yerine koyabildi...
durdomuz gerçekten de kimsenin kendisinden beklemediği bir agresiflik sergiliyor..engelleri tek tek ve şaşılacak çeviklikte aşıyor...artık kısmetimizde ne varsa onu göreceğiz arkadaşlar...ben hepimize başarılar diliyorum..
bu arada şirketlerin vergi dairesine verdikleri solo karlar yavaş yavaş verilmeye başlanıyor...biraz önce akbankın 2018 yılı tüm kar rakamı verildi..yavaş yavaş heyecan artıyor...:kahkah: akbank 5,7 milyar tl net kar açıklamış...
https://www.finansgundem.com/haber/a...et-kar/1383757
Sayin keko benim strateji soyle. Eger iyi bi kar gelme ihtimali varsa beklenti alinir gercekler satılır dan yola cikarak 3.5 dan beri toplanan kagitta bi kar satisi gelir diye ciktim zira ikiye katladi su an...
Zaten super bi kar gelirse benim icin fiyat fark etmez direk dalarim bi yerden yakalariz mutlaka.
Ama bilancoda yasanabilecek bi hayal kırıklığı boyle sig bi kagitta mahveder .
Zira bu olayı orgede gördüm halbuki orde sig kagitta degil ama bilanco az bi kotu geldi diye yuzde 50 caktilar.
Zaten gidim gidim topladigim kari böyle bi şelalede birakmak istemem.
Durdo gercekten kimsenin beklemedigi kadar diri cikti ve kimse bu kadar hizli hareket edeceğini beklemiyordu.
Bu durumun bence tek aciklamasi gelecek rakamlar biliniyor buna gore poz alınıyordur bence. Zira bu kadar sig bi kagit bu kadar toplanmaz
Neyse bunlar beni düşüncelerim
Keko kardes birde su gedzayi inceleyebilirmisin. Nasil sizce
gedzayı geçmişte kitapcı dostumun hissesi olması nedeniyle incelemiştim...hisseyi çok beğenmiştim..yalnız durdoyu tanıyınca durdoya aşık oldum...ikisi arasındaki farkı sen hesap et..gedzanın da potansiyeli var ama durdo kadar olamaz...zaten durdo dışında beğendiğim 5-7 tane hisse daha var..ama onların olası çıkış marjı bana göre durdonun yanından bile geçemez..
durdoyu birileri ısrar ile vede güçlü bir şekilde alıyor...bunu alanlar ky olmadığı kesindir..durdoda iyi bir bilanço açıklanırsa realizasyon olabilir...durdoyu çıkışta agresifleştirecek tek seçenek çok çok iyi ve süpriz bir bilançodur...açıkçası bende bu ihtimale güvenerek herhangi bir satış yapmıyorum...artık doğrumu yapıyorum yoksa yanlış mı bilemiyorum...
durdoda bana göre güzel toplamalar yapıldı...ky nın çok büyük bir çoğunluğu çıkış yaptılar...bundan sonra bu arabanın direksiyonu by lardadır...bizi nereye götürecekler bilmiyorum...
bu yıl ambalajlar ve yazılım şirketlerinden çok umutluyum...onların dışında bir kaç hisse daha var...ayrıca doların çıkışı nedeniyle çok büyük zararlar yapıp da gerileyen hisseler ,doların düşmesi ile tekrardan güç bulacaklardır..anlayacağınız sektör olarak ve hisse bazında potansiyeli olabilecek hisseleri az çok tanıyoruz..
yalnız bu tanıdıklarımın hiç birinin potansiyelini durdo kadar görmediğim için onlara yanaşmıyorum...trade etmeden ve fuul olarak bekliyorum..ileride durdonun ederine geldiğini düşündüğümde satar sonra da sizden keçi adaylarının isimlerini rica edeceğim ...onları inceledikten sonra bir karar veririm...
ama şu aşamada hala erken görüyorum bu olayı...durdo güzel giderken herhangi bir maceraya gerek görmüyorum...ama herkesin de kendi kararını vermesi gerekiyor..siz bana bakmayın dostlar...benim keçiler kaçmış...:kahkah:
piyasa beklenen karlar açıklandığında realize etmek ister...eğer beklenenden bir miktar daha kötü bilanço gelirse o vakit bu realizasyon sertleşir...orgeyi geçmişte almış ve bir miktar da kar etmiştim...o hisseyi de az çok tanıyorum...özelikle metro işlerinin ve büyük yapıların elektirik işlerini alıyordu..ondaki düşüşü beklentilerin altında gelen kara bağlıyorum...
yakın zamanda gentaşda da böyle bir olay oldu....onda da beklenen karın çok altında kar gelince ta 3,20 lerden 1,70 ilk çıktığı yere kadar indi...
durdoda ise üçüncü çeyrekte 4 milyon zarar görünüyor...her türlü kar olumlu olacaktır...hala durdonun üçüncü çeyreklerde yaptığı 4 milyonluk zararın tam içeriğini anlamayan temel analizciler var...ve eminim ki bir çok kişi durdonun çıkışını sadece izliyorlar...çünkü bilançoya baktıklarında içeriği tam olarak anlamadıkları için zararı görüp kaçıveriyorlar...piyasanın çok büyük bir kısmı durdoyu hala anlayamamış..o yüzden de beklediğimiz bilançolarda bir miktar kar görülse bile iyi görülebilir...piyasa bir çok kişinin bilmediği ve beklemediği kar çok süpriz karşılanacaktır..özelikle 16-25 milyon tl aralığındaki karlar hissede çok güzel ivmeler yakalanmasına neden olabilir...
bu potansiyelin de var olduğuna inanıyorum...
Keko bey takipteyiz Sizi patikada ne kaldı şurda.
Keko dostum 6,98 den bi miktar vermiştim onunla geri almadım yeniden beklemek zor olur kalanı henüz vermedim kısa sürede olsa zamanım henüz var artık şansımıza nasip kısmet durdo iyi bi kağıt bol şans Arkadaşlar, fakat bir şey fark ettim gedza denen lanetli kağıtla durdonun tahtasında yanılıyorda olabilirim sanki aynı kişiler var gibi..
aynı kişiler var ise o zaman neden birisi lanetli bir diğeri de uçuyor ?? gedzada olup da burada olanların olduğunu da biliyorum..söylediklerinizin önemli bir kısmı doğrudur...ama ikisinin arasındaki hareket farkını beklentilerinin büyüklük farkına bağlıyorum...ikinci bir konuda durdoyu bir çok güçlü kişiler birlikte taşıyor...sadece yük bir iki kişinin omzunda değil..üçüncü bir faktör de durdonun derinliği daha fazla...ve tabiki reytingi de daha yüksek...yatırımcılar daha çok durdoyu tanıyor...
durdoda bir çok güçlü kişinin hisseyi taşıması sırasında herhangi birisi realize yapsa bu durdonun fiyatı üzerinde geçici bir baskı oluşturur...çıkanın yerini rahatlıkla bir başkası alabilir....veya komple ky bu hisseyi kaldırma gücü bulabilir..buda olası süpriz güzel bir bilançoda olası çıkışların daha sağlıklı olacağını ve hedefe daha rahat gitmesini sağlayacaktır....yeter ki süpriz güzel bir bilanço gelsin...
her zama söylüyorum ..güzel bilanço bala benziyor diye...bu bal da her türlü yatırımcıyı kendine çekiyor..traderi de geliyor ,kısacısı da ,çorbacısı da ,orta vadecisi de uzuncusu da...herkesin hedefi farklı oluyor...eninde sonunda da hisse çıkıyor..
günaydın durdo ailesi bugün keçimiz iyi dinlenmiş gibi hadi bakalım :halay: