ankete bak chp yüzde elli forumun durumu bu muhafazakar üye sayısı çok az aniaşılan
ankete bak chp yüzde elli forumun durumu bu muhafazakar üye sayısı çok az aniaşılan
sn. Tengri Han'a katılıyorum. Bu forumdaki anketler geneli hiçbir zaman yansıtmadı. Eğitim düzeyi yüksek olduğu için Chp hep önde çıktı, ama Akp Mhp ikilisi de çok gerilerde kalmazdı. Hatta bazı anketlerde cumhur ittifakının iyip+chp değilse de chp'yi geçtiğini hatırlarım.Tabi o zamanlar Mhp şimdiki ortağına feci şekilde giydiriyordu. Muhtemelen tepkili Mhpliler iyiden iyiye İyip'e kaymış.
Dolayısıyla son derece kısıtlı bir örnekleme hitap eden hisse.net anketi, kendi içindeki ciddi eğilim değişikliğiyle yine de Türkiye ortalamasına dair bir fikir veriyor...
Piyasaya sunulmakta olan çözümlerin geçici olduğu artık çoğunluk tarafından kabul görüyor. Sürekli fiktif düşman algısı artık kabak tadı verdi.
Büyükşehirlerde değişiklikler olası...
Ben mesela Antalya'da millet ittifakındna kesin süpriz bekliyorum, videolar izledim AKpli vatandaşlarımız da bir hayli tepkili, ve tepkilerin samimiyetinden, sandığa gidildiğinde karar değiştirilip tekrar iktidardaki güce oy verme yönünde dönülmeyeceğini tahmin ediyorum(Normalde, bu seneye kadar "kararsız hatta biraz da olsa tepkili vatandaşların yüzde 90'ının sandığa gittiğinde, klasik güce meyletme eğilimiyle daha önce verdiği iktidar temsilcisine oy verdiğini düşünmüşümüdür. Bu seçimde ise bence kararsız biri sandığa gidiyorsa, sevmediği halde muhalefete oy atma ihtimali en az yüzde ellidir)
Elinize sağlık Sn Seenop sanki bir siyasi analizci gibi çok güzel ifade etmişsiniz....
Benden daha güzel cümlelerle ifade etmişiniz...
Sn Seenop madem sizde benim gibi uzun zamandır Hisse.Net anketlerini takip ediyorsunuz şu tezime katılırımısınız acaba?
"Hisse.Net x 2"
Ne demek istediğimi biraz açayım...
Hisse.Net anketlerinde ki nispeten daha okumuş ve gelir düzeyi yüksek Akp li seçmenlerde bir memnuniyet varsa sahaya/kırsala/Tr geneline x 2 yansıyor
Ltf 2 rakamına takılmayın
Kast ettiğim çarpan etkisi...
Tersi
Hisse.Net anketlerindeki AKP li seçmenlerde bir memnuniyetsizlik varsa buda sahaya/kırsaldaki seçmene/Tr geneline x2 yansıyacak diyebilirmiyiz? (ltf 2 rakamanına takılmayın)
Akp seçmeninin memnuniyet veya menuniyetsizliğini anketdeki oy oranlarını artmasından veya azalmasından anlıyoruz...
saygılar/başarılar
Tekrar belirtme fayda var bu ankete bakıp da yerel seçimlerden CHP 1.parti olarak çıkacak demedim/demem....
Ben iktidar bloğunun aldığı veya alamadığı oy üzerinden değerlendiriyorum anket sonuçlarını....
Birde oy kullanan sayısı hala çok az
Şöyle 300-500 lere ulaşabilsek seçime kadar nispeten daha doğru sonuç verir....
saygılar/başarılar
Estafurullah, ben teşekkür ederim.
sizin de belirttiğiniz gibi çarpanın rakamsal karşılığını belirlemek bilimselliğe çok uygun ve gerçekçi olmayacaktır. Ancak yürüttüğünüz mantığa katılırım.
Çünkü rfah ve eğitim seviyesi ortalamanın üzerindeki Ak partili'nin elastikiyeti ile kırsaldaki veya b.şehir orta-alt direk semtlerdei kişinin elastikiyeti aynı olmayacaktır. İkinci kısmın aidiyetinde(bakmayın bunun dinle vs maskelenmesine) en büyük etmen ekonomik refah ve dolayısıyla güven/özgüven hissinin artmasıydı. Bu vatandaşlarımız , daha önce "belirli bir kesimin hakkı, erişilebilir sınırı" olarka görülen temel hizmetlere "asfalt yollar, modernize kamu binları, otel konforunda hastaneler vs" ulaşabildikleri, ve ayrıca gelecek için de ekonomik refahlarının neredeyse üniv. mezunu(hatta bana kalırsa daha da fazla) vatandaşla eşit seviyede olacağına inandıklaır için "algılara ve gücü temsil edene" skı sıkı sarıldılar.
Ancak yine bence son dönemin en önemli olayı bakın bu tanzim satışları olacaktır. İktidar halkın genelini kazanmak uğruna esnafı karşısına aldı. Tabi ki esnafın oturup sabah akiam sövdüğünü, 20 yıldır aynı paritnin fanatiği olanların düşman kesileceğini öne sürmüyorm.Ama az önce bahsettiğim "geleceğe güven" yerini "gelecekten kaygıya", ibu yıllardır iktidara oy verenler arasında filizlenirse, ki filizlenmemesi imkansızdır, işte o zaman belirttiğiniz çarpan etkisi şok etkisine dönüşüp bir anda kitleler toplu halde tepki oylarıyla partilerini cezalandırmaya gidebilirler.
Mustafa Akaydın büyükşehiri Menderes'ten aldığında, benim konuştuğum Chpliler bile merkezeki Konyaaltı ve Muratpaşa evet ama büyükşehiri kazanmayı beklemiyordu.Peki olan neydi? Antalya merkezinde çok uzayan tramway süreci ve bunun esnafı perişan etmesi...Esnaf, çevresini işler iyiyken 1-2 birimolumlu etkiliyorsa, işleri lafın gelişi değil de gerçekten kötüyse çok daha fazla menfi etkiliyor. Bu ülkede esnafı zor durumda bırakan her zaman seçimde cezayı yemiştir. İşte bu tanzim işi de bence çok ciddi bir tetikleyici olacak.
saygılar
27.000 toplam üye, 8.000 faal üye olduğu yazıyor forumun ana sayfasında. Katılımın bu derece düşük olmasının bence ilk sebebi daha önce burada defalarca yapılan anketlerin ülke geneli seçim sonuçlarıyla uzaktan yakından örtüşmemesi, ikincisi de üyeler göremese de adminlerin hangi üyenin hangi partiye oy verdiğini görebilmesi. Boşuna zaman kaybı olarak görülüyor üyelerce. Ytd. :) Syg.
Not : Daha önceki seçimlerde burda oy kullanmıştım, son 2 seçimdir ben de kullanmıyorum.
Forumda yapılan anketler Türkiye'nin genel siyasi yapısını hiç bir zaman yansıtmadı...
Sanki batıda sahil kesiminde bir kasabada yapılmış anket izlenimi vermekte...
Forum eğilimi görmek için ankete lüzum olduğu kanısında da değilim...
Neredeyse tüm topikler de ağırlıklı siyaset yapılmakta...
Ben gene de her seçim anketinde olduğu gibi görüşümü belirttim...
Vay arkadaş biz anketi yanlış yerde anons etmişiz....
Meğerse hisse başlıklarında reklamını yapmak gerekiyormuş...
Bugün hisse başlıklarında reklamını yaptım AKP nin oyları 4 puan birden arttı
Güzel güzel
Kullansın Akp liler oylarını da daha doğru sonuçlar alalım...
saygılar/başarılar
Buradaki sonuçların anlam ifade etmediği ısrarla yazılıyor. Burdaki sonuçların gerçek sonuçlar ile örtüşmediğini herkes biliyor bunu defalarca yazmaya gerek yok. Ancak önceki seçim anketleri ile sonuçları karşılaştırırsanız gerçek sonucu aşağı yukarı tahmin edersiniz. Buradaki anketin önemi de o.
Hisse.netin nerde en koyu muhalif başlıkları varsa ben orada anketin reklamını yapmışım...:shh::oleyo::yahoo:
Demek ki üşenmeden tek tek hisse başlıklarında anons etmek lazım...
saygılar/başarılar
Yaklaşımınız hoş değil. Ben Soda sayfasında reklamını görüp geldim. Bu sayfadaki tüm yorumları okumadım, okumak zorunda da değilim. Kibarca, tanıdığım üyeler de dahil kendimin de fikri olan şeyleri yazdım.
"Sürekli aynı şeyleri yazmanıza gerek yok" "Defalarca dedik ama anlamıyorlar" tarzı küçümseyici şeyler yazmanız çok kaba.
O zaman hisse başlıklarında her sayfada anketin reklamını yaparken gönderinin altına kalın harflerle "Anketin gerçek sonuçları göstermediğini biz de biliyoruz ama en azından bla bla bla...." diye yazsaydınız kimse de gelip buraya aynı şeyleri tekrar tekrar yazmazdı diye düşünüyorum. Ytd.
hisse.net zaten ATATÜRKÇÜ, modern , kafası açık üyelerden oluşuyor çoğunlukla...Buradaki anketin üstteki gibi çıkması normal ama Türkiye geneline hiçbir zaman ulaşamaz...
Bugün hisse başlıklarında anons ettim anketi 6 puan birden arttı AKP nin oyları
saygılar/başarılar
Ben Ak partiye oy vereceğim yillardir hissenet üyesiyim hiç bir an akparti birinci çıkmadı burada..ama hep Türkiye birincisi oldu.. bu sebeble bu anket çok doğru sonuçlar vermeyecektir..
Yine ak çomar demeseler bari..
Secimin Sonucu belli ne gerek var . Bu arada oyum belli . İyi çalışmalar
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hayirli olsun [emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1]
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
oyumu kullandım sonuca bakınca chp nin açık ara önde olduğunu gördüm sermaye ile hükümey hiç anlaşamadı gerçi normaldir.siz şimdi burda birinci çıkıyorsunuz diye hükümet felanda kurarsınız seçimden sonra dağdaki çoban ile oyunuzun bir olmadığını halkın çok cahil olduğunu şimdiden duyar gibiyim..
oy kullanın geçin anlamsız yorum ve muhabbetlere girmeyin
Sizi/Akp lileri çok gergin görüyorum bu seçimlerde
Kimse ağzını açmadı...
Kimse kötü söz etmedi...
Sanki birileri bize kötü söz etse de mağdurları oynasak der gibisiniz..
Hayır etmeyeceğiz..
Durum bazı büyükşehirler için sıkıntıda mı?
Gerginliğiniz bundan mı?
saygılar/başarılar
çıkmadık can dan umut kesilmezmiş. millet kararına saygı esastır. kırıcı olmadan muhabbet iyidir. ama siyaset ve ideolojik kavramlar insanları bozuyor. bir tarafı överken, karşı tarafı yerdiğinin, o övgülerin zıddını karşıya verdiğini bilmiyor mu.. biliyor.. o yüzden zor işler.. buradaki sonuçlar elbette gerçeği yansıtmasa da bir göstergedir. ama ters indikatör gibi.. mesela 18 inden sonra burada ki 1. partiden ne kopuşlar olacak.. neler neler.. kaleler yıkılacak.. bekleyip görelim...
cehape mahvetti hisseleri:)
aslında akp li değilim fakat mağdur edebiyatını seviyorum ne zaman akp ye oy atmayacam desem bunu tayyip mi yapıyor bilmiyorum mağdurumda mağdurum edebiyatını yutuyorum o zamanda koruma mekanızmam gabarıyor ben varken seni harcatmam reis diyorum o gazla sandıkta ampüle basıp geçiyorum seçimden sonrada reisin zaferini görünce buna da çok yüz verdik diyorum içimden garip bir durum oluyor tengri bey toplumun yarısı şu an bu şekilde emin olabilirsiniz:)
saygılar/başarılar
Akparti seçmenine ak comardan sonra ampul seçmeni dediler bu forumda..hep hakaret ve ayrımcılik..yapılıyor burada peki ben akpartiden patlıcan dolayısı ile vazgectigimde bana ampul seçmeni ak it ak çomar diyen zihniyete nasıl yöneleyim işte akparti burada kazanıyor beni alternatifsiz birakip ak partiye yönetiyorsunuz..
Hadi bakalım samimiysen ve/veya yüreğin yetiyorsa bunu da eleştirirsin;Akit TV sunucusundan şok sözler: Erdoğan patlıcanı onların eline verdi!
https://tr.sputniknews.com/turkiye/2...llerine-verdi/
saygılar/başarılar
Siyaset konusunda hele ki bu forumda kimse kimseyi ikna edemez. Tartışmaya girmeye gerek yok. Oy kullanıp geçmek en doğrusu.
1
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
BOŞ sandık koymadınız mı ?
sanmayın ki vatan için geliyorlar
her gelen cebini dolduruyor
ülkemi sömürüyor ....
kimi sarayda yaşar ,
kimi gökdelen de .....
sıkıştılar mı;
kimi sözde kürdü kullanır,
kimi sözde dini,
kim sözde ULU ÖNDER ATATÜRK ü
farklıdır tarzları ....
kimi rezidanslar alır
kimi gemiler
kimi araziler,fabrikalar,ihaleler
hiç doymazlar:
bazen akrabalarını kollarlar
bazen arkadaşlarını.....
tam bir tezatlık vardır benim ülkemde:
adama camiye gitsin diye milyonluk 0 mercedes alırlar,
askere 50 yaşında helikopter verirler
sonuç her ay 4-5 şehit
çıkarlar meydanlara atarlar tutarlar,
sağdan sola, soldan sağa geçer ...
çıkarları için en samimi dostlarını satarlar....
heleki ortak çıkarları olmasın
AKP+CHP+MHP+HDP+İP+ KLMDCINH...VS.VS
birleşip hemen yasayı firesiz geçirirler ....
yazacak çok şey var lakin tiksiniyorum siyasetten abi
bana boş sandık lazım :yahoo: