Bana bugün günlük repo için verilen oran %23.49. Pay repo için dün MT nitelikli yatırımcı için demişti limit belirtmedi sadece talep fazla olursa talimat gerçeklemeyebilir dedi. Sanırım her MT farklı şeyler söylüyor.
Printable View
Pay repo olayı vadeli hisse senedi satıp spottan hisse senedi alımı mı oluyor .’
Misal bu şekilde olursa bazılarında 29/30 bile var .
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
suçlamak değil konu, ''net ile brüt arasındaki farktır'' diyerek müşteriyi dört işlem ile stopaj hesabı yapmayı bilmeyen aptal yerine koyup dalga geçiyorlar adeta.Güya maliyeti 24.00 imiş şubeye, komisyon kesip satıyorlarmış.24.00 verilmesi mümkün değil dediler üstelik.Halbuki buraya yazan diğer arkadaşa teklif edilen oran 24.00 :notr:
İşfinansal kiralama bonosu
72 gün vade
%24.09
İlgilen arkadaslara duyurulur
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Merhaba repo ile pay repo arasındaki fark nedir?
repo da gecelik vade dışında para bağlamıyorlar fakat Osmanlı Yatırım tpp de parayı istediğin vadede satarız demişti.Ayrıca komisyon ve masraf sözleşmesinde 7 gün ve üstü vade için tpp de açıklanan ortalama oranın 100 baz puan altı ile bağlandığı yazdığı halde yapmıyorlar.
Akbank vadelisini payını satmışlar dün 30 küsürdü o
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Matriks yanlış değilse aktif tahvil 22,26 ve 23'ün üzerine geçecek gibi duruyor.
Aracı kurumda Nisan sonu için örneğin vadeli işlemlerden Akbank vadeli payını satıp Akbank hissesi alırsanız %30 getiriyi elde edebilirsiniz ay sonuna kadar .
Bu arada ben hiç yapmadım ama risk profili yüksek olarak yatırım hesabından sizde yapabilirsiniz
Örneğin Akbank vadeli 6.29 a satıp 6.14 a alıp ay sonuna kadar beklerseniz 0.15 kuruş net kazanabilirsiniz şu anda tane başına
Tabi bu anlık volatiliteye göre değişebiliyor bu durum
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
170k dolar
teb %3 yeni
akbank %3,25 temdit
Ay sonu için risk sıfır
günlük olursa riski onlar alıyor komisyon karşılığında oluyor . Anormal durumlar olursa
Vade günü yaklaştığı için zaten normal zamanda hep farkın az az kapanması normal ve faiz geliri garanti gibi
İto 0.75 aciklamis aylik tufeyi .yarin0.99 altinda gelirse yillik 19.67 den bir miktar daha asagi geliyor yıllık tufe.
Bu hazine bonolarininbirisinde basit 21. Bilesik 24 diyor ..m.k demekmi bilesik...birde tahvilin fiyatindan faiz orani nasil hesap ediliyor acaba ..cok karisik gozukuyor.
Vadeli paylarda kaldıraç 100 oluyor .
1 pay sattıysanız 100 hisse alacaksınız
Hazine bonoları 1 yıldan az vadesi olan,
Tahviller ise vadesi 1 yıldan fazla olan bir yatırım aracıdır.....
Hazine bonoları ve tahvillerde stopaj %10 dur
yazdığınız oranlar mevduat karşılığı değildir....
Hazine bonolarında bileşik faiz 1 yılda aynı vade ve faiz oranıyla tekrarladığınızda 1 yılın sonunda elde edeceğiniz faiz oranıdır....
TEB MT aradı cuma günü satışa çıkacak bono için MK 22,50 oran verdi.
70 gün vadeli ..
Her bankadan alabilirmiyiz bu bonoyu yoldaşlar 250k limitte çok olmuş fakir fukara alamaz.
şekerbank 47k$ % 3,25 temdit
Yardiminiza ihtiyacım var.
bakabilirseniz sevinirim
155.000 Tl degerinde hazine bonosu aldım
288 gün vadeli oran mevduat eşlegini %22 olarak sandim
Yanlışımmı var acaba
Nominal deger yaziyor cüzdanda 178.200 diyor nominal deger dönüş tutari demek mi ?
Bu dönüşte olcak tutarimi söylüyor?
Eger öyleyse 23.000 civarinda oluyor
%22 mevduata eşdeger oluyor
Bilgim yokta yardimci olursan sevinirim
178.200 net tutar dediler forumdaki bazi abiler %10 stopaj kesilicek günü gelince diyorlar 175.800 net diyorlar
Ziraatte bonoyu alırken bu söylenmedi.
Bilen varsa yazarsa sevinirim