ÇAVUŞOĞLU: ABD PATRIOT SATMAK İSTEMEZSE BİZ İKİNCİ S-400'Ü DE ALABİLİRİZ -NTV
hadi hayırlısı
Printable View
ÇAVUŞOĞLU: ABD PATRIOT SATMAK İSTEMEZSE BİZ İKİNCİ S-400'Ü DE ALABİLİRİZ -NTV
hadi hayırlısı
Piyasadan dolar toplayıp çıkmak isteyen adamlar neden birden bire kurun 8, 9 vs. olmasını istesin.
Arkadaslar cepten uygulamaya giremiyorum.sorunmu var.acil destek
berat konuşurken basıcaklar dolara bence bi daha yükselirse kaldıramaz bunu :) amerikan yaptırımları mevzusunda bence türkiye ya bi taviz vericek yada s400 den vazgeçiceğine güveniyor bence yabancılar daha önceki u dönüşleri akla gelince çünkü rahip meselesindede ben hayatta olduğum sürece vermicem dedi pence benzin döktü trump tam çakmak çakıcakken al rahibi ver doları mevzusuna döndü iş :)
Baktılar ki Trump'tan tepki gelmiyor, piyasa bu kadar hassas iken adeta kaşıyacak şekilde ikinci S400'leri de alırız açıklaması yapılıyor. Sanırım dolara oynayanlar sadece normal vatandaş ve özel kesim değil.
Vatandaşın elindeki dolari istiyor hirsiz py bu dogru da
Alamayacağı artik acik millet satmiyor 7 olmadan da satmaz
Bu salatalik yabanci 2 hafta once dunya zarar yedi swap dan
Sat hisseni pasa pasa ver endeksi 60 lara dolar tepedeken gel gir
Ne bu inat hala
Gunaisri yaptirim mevzusu cikiyor hala 5.3 dan dolar alayim derdinde...olmazz o is
Secimin iptaline %500 milyon veriyorum
Muhakkak etkiliyordur.
Benim demek istediğim şey, sebep sonuç ilişkilerine fazla takılmamak. Bakın S400 - F35 Venezuella demeçleri falan ortada ama hareket 5,30-5,70. Sizin düşüncelerinize göre yukarıdaki etkenlerle 7 ila 10 tl arasında seyretmesi gerekirdi. El altından yapılan görüşmeleri bilemeyiz.
Bilemem ama Fırat'ın doğusu konusunda geri adım atıldığından dolayı da bu demeç ve s400 lere tölerans gösteriliyor olabilir. Bu da benim kendimce bir yorumum.
O yüzde farklı sebep sonuçla ve beklenti içindeki insanları sürekli yermemeliyiz. Benim demek istediğim şey bundan ibaret.
Nerde damat hani bekliyoruz dört gözle
Bakın burası çok önemli ama neresi çok önemli arkadaşlar? Ha Erdoğan 13 14 bin oyla seçilemez demek istemedim tarzı bir açıklama yapmış.
Geçmiş olsun. Piyasaların kaale alacağı bir şey çıkmaz.Alıntı:
Albayrak: Bu paketle ekonomimizin karşılaştığı en temel sorunlara yeterli çözümler sağlayacağını düşündüğümüz adımların ilk aşamasını ele aldık.
Albayrak: Sadece 2019 yılında hayata geçirmeyi taahhüt ettiğimiz düzenlemeleri ve adımları paylaşacağız.
Albayrak: Gelecek yıl atılacak adımların paylaşımı seneye yapılacak.
Bankacılık:
Temettü dağıtımı ve yöneticilere yapılan prim ödemeleri sınırlandırılacak
Kamu bankalarına 28 milyar TL'lik DIBS verilecek. Bu kanalla sermaye artışı sağlanacak.
Özel bankalarda sermaye artışı planlanacak.
Bazı kalemler bilanço dışı fonlara devredilecek: 1- Enerji girişim sermaye fonu, 2-Gayrimenkul fonu
Albayrak: Ağustos ayından bugüne kadar STK'ların katkı ve raporlarını alarak paketi hazırladık
Albayrak: Bu paketle ekonomimizin karşılaştığı en temel sorunlara yeterli çözümler sağlayacağını düşündüğümüz adımların ilk aşamasını ele aldık
Albayrak: Sadece 2019 yılında hayata geçirmeyi taahhüt ettiğimiz düzenlemeleri ve adımları paylaşacağız
Albayrak: Gelecek yıl atılacak adımların paylaşımı seneye yapılacak
Albayrak: Türkiye'nin gündemi ekonomide reformdur
Albayrak: Bu değişim ve reform süreci önümüzdeki 4,5 yıllık süreç boyunca kararlılıkla devam edecektir
Albayrak: Bu zamana kadar teknik detay ve içeriği ile ilgili önemli çalışmalar yapıldı ve hayata geçirilmeye hazır hale getirildi
Albayrak: Bu nedenle 2019 yılı sonuna kadar diyerek çok net bir tarih veriyoruz
Albayrak: Reformların başında finansal sektör geliyor, onun altındaki de ilk başlık bankacılık sektörü olacak
Albayrak: Özel bankaların ihtiyaç halinde hazır tuttukları yeniden sermayelendirme planları çerçevesinde sermayeleri artırılacak
Albayrak: Dengelenme süreci boyunca temettü dağıtmanın ve yöneticilere yapılan nakdi prim ödemeleri sonlandırılacak
Albayrak: Kamu bankalarına toplam 28 milyar TL DİBS verilecek
lbayrak: Ulusal veri merkezi kurulacak
Albayrak: Kamu bankalarını bilançoları çok daha dirençli hale getirilecek
Albayrak: Özel bankalarımız yeniden sermayelendirme adımlarını zaten yürütüyorlar
Kıdem tazminatı
Kıdem tazminatı fonu kurulacak ve bu BES ile entegre edilecek.
İşverenden yapılacak kesintiler BES ile birlikte kıdem tazminatı fonunda toplanacak.
Albayrak: Bankaların aktif kaliteleri çok daha iyi bir düzeye taşınacak
Albayrak: Borç yeniden yapılandırmalarını ve icra-iflas işlemlerini daha hızlı ve etkin hale getirmek için yeni bir yasal ve kurumsal çerçeve oluşturulacak
Albayrak: Sorunlu kredilerin bir kısmı ulusal ve uluslararası yatırım fonlarına transfer edilecek
Albayrak: Bazı sorunlu kredilerin, bankaların ve ulusal-uluslararası yatırımcıların iştiraki olan bilanço dışı fonlara devredilecek
Dolar/TL 5.7112
Yeşil ışık yandı gibi
Albayrak: Bu fonlar enerji girişim sermaye fonu ve gayrimenkul fonu
Albayrak: Bireysel emeklilik sistemi yeniden yapılandırılacak
Yeşil ışığı kafadan açıkları ile kendisi yaktı.
Albayrak: Daha sürdürülebilir bir emeklilik sistemi fayda sağlayacak
albayrak: Tasarrufları artırarak dış finansman bağımlılığımızı azaltacağız
Albayrak: şirketlerimiz çok daha kolay, ucuz ve uzun vadeli bir biçimde yeni yatırımlarını finanse edebilecekler
albayrak: önümüzdeki süreçte ekonomimize fayda sağlayacak güçlü bir emeklilik sistemini hızla hayata geçirmeyi planlıyoruz
Zorunlu BES geldi.
Albayrak: Reel sektörde riski 100 milyon TL ve üzeri olan grupların bağımsız denetim raporlarını bankalara sunmaları zorunlu hale getirilecek
Albayrak: Vatandaşların kazançlarına göre bireysel , tamamlayıcı bir emeklilik sistemini yeniden ele alacağız, bununla birilkte kıdem tazminatı reformunu hayata geçireceğiz
albayrak: Hedefimiz her iki reformu hayata geçirmek ve 2020 yılından itibaren fiilen bu reformları gerçekleştirmek
1- Görünen ilk somut adım kamu bankalarının Hazine tarafından 28 milyar TL iç borçlanma yoluyla finanse edilerek, yüklerinin halkın üzerine aktarılması. Bunun için ya faizler artacaktır ya da faize karşı alerji nedeniyle kuvvetle muhtemel enflasyonla finansman tercih edilecektir.
Albayrak: Finansal yönetim kalitesi artırılacak. Ulusal kredi derecelendirme şirketi kurulacak
Albayrak: kıdem tazminatı fonu ile BES'in entegrasyonu sağlanacak
Albayrak: Sigortacılık denetleme ve düzenleme kurumu kuruyoruz
Albayrak: Enflasyondaki en önemli sorunların başında gıda olduğu için yapısal reformların da en önemli ayağını gıda konusunda hazırladık
albayrak: Gıda enflasyonu ile mücadele için en önemli yapısal reformumuz tarımda milli birlik projemiz olacak
Albayrak: Gıda ürünlerinin ulusal markalaşmaları sağlanacak
ALBAYRAK: TAZE MEYVE SEBZE PAZARINDA DENGELEYİCİ UNSUR OLMASI AMACIYLA TRAMI KREDİ KOOPERATİFİ İLE SERA A.Ş. KURULACAK
Albayrak: Sera a.ş. Ile 2019'da 2 bin hektar, orta vadede 5 bin hektara ulaşılacak
albayrak: Hal yasası kapsamında üretici kooperatiflerinin haller içindeki paylarının artırılması ile daha rekabetçi ortam sağlayacağız
albayrak: Sıkı maliye politikası, en temel politikalarımızın başında geliyor
Albayrak: YEP'de 76 milyar dolar planlanan tasarrufun 44 milyar TL'si devreye alındı
Albayrak: Gelirlerimizi daha da artırmak için toplumun genelini etkilemeyen, yüksek gelir gruplarının daha adil vergilendirilmesini sağlayacak ve enflasyona etkisi minumum olacak bazı adımlar hayata geçecek
Albayrak: Mükellef Hakları İcra Kurulu kurulacak. Vergide reformu yeni vergi mimarisi, kayıtdışı ile mücadele ve mükellif hakları adı altında 3 başlıkta topladık
Yüksek gelir gruplarının daha adil vergilendirilmesini sağlayacak ve enflasyona minimum etki edecek şekilde planlayacağımız düzenlemelerimiz olacak.
Gelir arttıkça vergi oranının arttığı bir planlama yapacağız.
Benzersiz kod ile mal takip sistemi kurulacak.
Albayrak: Yeni vergi mimarimiz istihdam oluşturma hedifinin üzerine oturacak
albayrak: Dolaylı verginin ağırlığı azaltılırken, doğrudan verginin ağırlığı artırılacak
Albayrak: Varlık Fonu stratejik sektörlere yatırım planlaması yapacak
Anladığım kadarıyla kurumlar vergisi kademeli olarak düşürülecek ve gelir vergisi kademeli olarak arttırılacak.
Şirketlerin temettü dağıtması bu şekilde zorlaşabilir.