Teknik alacak listesi bakalım ne zaman tamamlanabilecek ,beş adet alacak var
sonrasi technical diving alarm
****2****
Printable View
5 şartın 4 u tamam
5 inci 2 gündür direkten dönüyor ve ısrarla orada sürekli marjı bir açıp bir kapıyor
Enteresan bir durum var
Bugünden artık bir cacık olmaz , önümüzdeki günlere ve de maçlara bakacağız artık :)
Yarın ve ptesi gerek biz de gerekse de ABD ve Avrupa tarafında çalkantı artabilir gibi duruyor teknik olarak
Normalde ne yarın ne de ptesi ne Fed ne Ecb ne de Boj dan bir açıklama beklenmiyor ama belki veri açıklama falan fıstık vardır
Yukarıdaki 5 madde birbiriyle uyumlu çalıştığı zaman sat sinyali üretilir , eğer bunlardan biri yan cizerse diğerlerinin de feyk olma ihtimali yüzde yüze yakındır
Bu 5 maddeden birisi her sat bölgesine yaklaştığımızda gaza hafif dokunsa finish çizgisine girebilecek iken ısrarla el frenini çekiyor
Bu madde aylık indikatörum , benim için diğer 4 maddenin lokomotifi diyebilirim
Aylık indikatör sat verecek ki diğer 4 teknik elemanla ince ayar çekip sat zamanını netlestirebileyim
O aylık indikatör de hem bizdeki yabancı takasın dolar bazlı değeri , endeksin dolar bazlı değeri , dxy ve ABD 10 yıllık verilerinden oluşan bir formül
İşte bu hipne indikator sürekli sorun yaratıyor
Lokomotif sorun yarattığı sürece vagonların ne söylediği önemini yitirdiği için görünüm halen pozitif diyebilirim
Düzeltmeler geri çekilmeler olur mu , olursa ne kadar olur bir fikrim yok
Ancak bunların SU AN İCİN alım fırsatı yaratacagini düşünüyorum
Her an renk değişebilir çok yakın ama şu anda degisen bir şey
Sonuç olarak Pozitif görüş acıma tekrar dönüyorum
Bu arada bist100 de 101-104 arası hayli bereketsiz geçti benim açımdan
Demek ki sinyal gelinceye kadar beklemek gerekiyor bu kadar yaklaştık artık üfürsen sat i verir mantığıyla bakış açısı degistirilirse olmuyor imiş :)
Tahvil ufurdu yabancı takas şu koyuverdi hadi o da ufurdu dxy su koyuverdi , dxy ufurdu bu sefer ham yabancı takas hem ABD 10 yıllık su koyuverdi , hepsi birden ufuremedi gitti
Senkronize bir şekilde ufurseler iş bitecek aslında öyle rüzgar yakalamaya falan da gerek yok
son söz : İndik sata donunce paylasirim :kahkah:
Biri sizi arasıra gözetlesin... beyaa!
👀
Bugün Fed açıklaması var ve madem ki atış serbest , bende sallayayim bari
Bence
Fed faiz maiz indirmeyecek , yani bugün indirmeyecek Eylül de indirir
Ancak bu bizde bir çöküş değil kısa süreli bir düzeltmeye sebep olacak , misal yarın sabah düşüp akşama toplayabilir
Herşeyiyle ters köşe adamım be , benden iyi pala olurmuş :kahkah:
Fed en çok umulani yaptı
Peki viper ne yapacak ?
aylık indikatörumun kompenetleri arasında Senkronizasyonun oluşup oluşmadığını gozlemleyecek
Ne demiş Konfüçyüs ?
Du bakalım nolcek
Demiş :)
Senkronizasyon bu sabah açılış itibariyle tamamlandi
Bunun anlamı pala nin elinde artık okey var demek
Bunu biliyoruz
masadan okeyi çekti diyemem de yan masada oynayan Trump bir twitt ile piyasanın önüne okeyi attı
Piyasa da mecburen aldı o okeyi , cümle alem gördü yani , eskiden piyasa yapıcılar masadan okeyi çekerdi
Şimdi piyasa yapıcı da killanmistir
Lan bu herif bana okeyi attı da ben masaya acarsam kızıp istakayi kafama gecirmesin diye düşünüyor olabilir :)
Her neyse konumuza dönersek
Pala'nın eline okeyin geçmesinin manasi benim açımdan su
ikinci tepe yapacagimızı varsaysak dahi , bunun 104 e olan uzaklığı 104 un yeni dibe olan uzaklığının 1/3 unu gecmemistir şimdiye kadar
istatistiksel olarak yani
O yüzden bu saatten itibaren piyasaya bakış açım temkinli pozitif değil temkinli negatif olacaktır
Yoksa alım da satım da yapılabilinir orası ayrı konu ancak biliyoruz ki artık pala da okey var
Dönmez mi , döner mi , dönerse kaç el döner buralari karışık iş ve beni de şimdilik aşar
https://i.hizliresim.com/3OqVb5.png
pala ve okey
orta vadede palada artık okey oldugu için pozitif bakış açısı sonlandi (bist100 105 i geçse dahi ..)
Ne zaman ki bist100 86 bin gibi olur tekrar pozitif bakış açım hortlar
: Kısa vadeli aforizmalar :
İçinde bulunduğumuz düzeltme yaklaşık nerelerde biter ?
Doğal olarak akillardaki soru işareti bu :)
Bu piyasalarda sistem yada diğer bir ifadeyle algoritmalar üzerinden alım satım yapanlarin genel olarak ve de temel olarak kullandığı iki farklı algoritma yapısı vardır
Birincisi , hareketli ortalamalar ve rsi momentum Stoch ve benzerleri
İkincisi hybrid sistemler
Yada her ikisi de
İlk soluklanma yerimiz , günlük grafiklerde her iki grup üzerinden işlem yapan algoritmalarin en ağır olanının dahi sat verdiği yer olabilir :)
Hepinizin kurban bayramı MÜBAREK olsun
Bugün itibariyle Sanırım short cakmamis günlük sistem kalmamıştır
Ortalamasıydi hybridiydi muhtemelen hepsi kizarmistir artık , en ağır olanı dahil
İdeal pivot için bugünün kapanisina kadar beklenip günün en düşüğüne kalın bir çizgi cekilebilinir
İşte oranin altı ve üstü hesabı kese kağıdı
Kabaca pivot saptamak ...
Nazikçe kar al noktalari saptamasi da kişiye kalmış
Ben kabasini yazarım ....
Şimdi
Biliyoruz ki Pala'nın elinde okey var ama okeyi nasıl atacak soru bu
Yani normal okey mi atacak yoksa çifte gidip mi okey atacak :)
Bunun cevabını Bist30 endekste ( vadeli değil ) kanal çalışması yaparak bulmaya çalıştım ve iki farklı sonuca yada alternatife vardım
Gördüklerim şunlar
Bu iki senaryo arasındaki farkı belirleyecek olan bölge 120.500 ile 117.500 arasindaki bölge
Eğer palacan çifte gidip okey atmak isterse ve bu bölge tutarsa , zamana göre değişiklik gösterebilir ama yaklaşık 135 bine kadar Bist30 u sürebilir
Yok eğer bu bölge tutmaz ise
O zamanda yine spotta 110 binin altına sarkmasini beklerim
Yani kararsızlık banti 3000 desem ki aslında gördüğüm 118-120 de 500 alttan ve üstten pay bıraktım
Yukarı 15.000 aşağı 15.000 marjı var diyebilirim
Gerisi strateji ve oyun planı .....
Piyasanın daha doğrusu grafiklerin pek yüzüne baktigim yok
Yukarıda bahsetmiş olduğum kararsız bölgede takılıp duruyorlar
Yalnız şu var ki , konjektur değişti gibi gözüküyor
Eylül ve Ekim aylarında konjekturun değişip değişmediği iyice netlesir
Bu olası değişim teknik ve grafiklere bağlı çıkarmış olduğum bir değişim ancak piyasanın çıkmasıyla inmesiyle çok da alakalı gözükmüyor
Bu son cümlem bile konjektural değişimi ifade ediyor aslında ancak dediğim gibi bir iki ay içinde iyice netlesir
Bu kuvvetle olası dediğim değişim kötü yönde değil aksine piyasamizin bağlı olduğu zinciri kıran bir olası değişim
Ve tamamıyla de grafiksel olarak gözüküyor
Yaaaaa :)
Şimdilik Bu mevzuyu bir kaç aylığına rafa kaldırıp klasik olarak devam edecegiz her zamanki gibi
BIST de öyle değil ama dolar grafiklerin de bir konsalidasyon bir dengelenme sürecine işaret ediyor görünüm
Uzun vade ortalamalar yapıştı birbirlerine , kısa vade ortalamalar da uzunlarin yanına hamle yapıyorlar ki kısa vadeler hemen kıvamına gelir
Bu da hepimizin bildiği gibi sıkışma demektir ve bu da bir yöne sert hareket demektir
Bu noktada haftalık yada aylık grafikler den yardım istenebilir :)
Onlara bakınca usdtry de 5.62 nin altinda haftalık kapanış gerçekleşmediği sürece ben sert kirilimin dolar lehine olacağını düşünüyorum
5.62 aşağıya kirilirsa da bu senaryo iptal olmasa bile beklemeye girer ama iptal olmaz diye düşünüyorum
Kısa vadeli trade için
5.70 -5.71
bandı net olarak pivot diyebilirim
Özetlersek dolarda ciddi bir hareket çok yaklaştı ve bana göre bu yukarı yönlü olacak , paralellinde ise BIST i 90 bine doğru bir düzeltme daha bekliyebilir önümüzdeki günlerde
Ancak kısa vadede dolarda dengelenme bitinceye kadar durum Pala'nın insafinda :)
Spot Bist30 da yukarıdaki bahsettigim seviyeleri bir kez daha incelediğimde
128.000--129.500 aralığıni pivot olarak görüyorum
Teknik olarak bu aralıkta uzun süre hareket etmesi anlamlı degil , o yüzden oyun planları buna revize edilebilinir diye düşünüyorum
Bu bölge endeks için karar bölgesi konumuna geldi bana göre
Altında satislar üstünde ise alislar ciddi anlamda derinlesebilir
TA ha$metlinizin net kaybedişleri öncesi ve beri hâlâ daha temtersten düzü bulamadı ya sen ve gibiler..
İşte piyasa böyle birşey.
Dolarda dengelenme süreci tamamlandı diyebilirim
Piyasa ne yöne gidecegini biliyordur da buna meze edecekleri haberi yada haberleri bekliyorlar
Sorun şu ki küçük yatirimci bilmiyor yönü
E bizde küçük yatirimci oldugumuza göre , hiç buyuyemedik :))))
Bu dengelenme sürecini , kirilima meze edecekleri haberleri duyuncaya kadar surdureceklerdir ancak bu çok uzun sürmez artık sıkışma çok belirginleşti
Hareketli ortalamalar su aşamadan itibaren alt yada üstten konulan hedefe kadar tekniciyi üzmez o yüzden yön tahmini yapmanın gereği yok
Dengelenme sürecinin en güzel tarafı budur , sonrasında ortalamalarına uyabilirsin
Testere yapsa bile aldığının çok çok fazlasını vermek zorunda
Dengeyi bozmak zorundalar , çünkü tekrar dengeyi bozmak için dengelenir VE tekrar dengelenmek için dengeyi bozarlar
Bu oyun işte böyle bir oyun
İşine gelirse :)
Süreç kabaca şu sekilde işler
Dengelenme dönemindeki testere hareketlerinin götürüsü , ardından gelen trend dediğimiz , en son dengelenme noktasına göre anlamlı derecede yukarıda yada aşağıda olan yeni dengelenme noktasına gidiş esnasındaki getirinin yaklaşık yüzde yetmisine denk gelir
Hangi vadeye göre trade edersen et bunu becerirler ( bakınız test sonuclari :kahkah: )
Ve yeni dengelenme noktasındaki ilk testerede , o kar olarak gözüken yüzde otuzun da önemli bir kısmını alıp güççük yatırımcıyı tapi çıkartırlar
O da kaldıraç para yönetimi vesaireden hala batmadiysa :)
O zaman burada önemli bir değişken olan ZAMAN kavramı devreye giriyor
Herkesin fiyat odaklı piyasalara baktığı bir ortamda , piyasa yapıcılar genelde ZAMAN a oynarlar
O yüzden dengelenme sürecinin sonlarına yaklaşma kavramı çok önemli
Birincisi trendi beklerken zaman kaybetmeni önler , ikincisi dengelenme sürecindeki testereden puan kaybetmeni önler daha doğrusu minimize eder
O zaman izleyeceğiz ve göreceğiz ....
Görünüm değerlendirmesi : şu an için aylık göstergeler olumlu POZİTİF
Haftalık göstergeler olumlu POZİTİF
Ayligin yakın geçmişine bakarsak , bir kaç ay önce haftalık göstergeler ile birlikte olumluya geçip feyk atıp tekrar negatife döndü ki bu geçmiş feyk hareketi aylık göstergelerin şu an için pozitife geçmesini daha da pozitif kılıyor
Bu esnada haftaliklar yaklaşık iki aydır pozitifte konsolide oluyor ki bu hepten pozitif yapıyor görünümü
Şimdiiiiiiii , gelelim ihtimaller safsatasinin salatasina
Eğer :kahkah: ( eğer diyorsak ihtimaller safsatasinin salatasini zeytinyağı ile konsolide etmeye başlıyoruz demektir :) )
Nerede kalmistik EĞER
Bistte önümüzdeki günlerde Suriye veya küresel satış vesaireden dolayı bir satış olursa , bu görüntüyle bu olası satış ancak ve ancak haftalık ve aylık grafikleri bir pull back yaptırır
Sadece bu kadar
Amma ve lakin , hem haftalık hem de aylık göstergeler aynı zamanda hem de böylesi bir teknik görünümde pull back yaparlarsa bu BIST 105 de 110 da felan durmaz , bu değerler hikaye kalır ve temizinden 130-135 bin bandına demir atar
Yok eğer geri çekilme olmadan giderse yine 100-110 arası bu görünümle hikaye kalır
Yani yüzde 10 civarı reel faiz ile DTH larda birikip melesen güççük ve de yerli yartirimciyi da göz önüne aldığımızda bunun finansal alt yapısının da hazırlanmış olduğunu görmek çok basit ve net
----- gündemdeki İMF muhabbetlerinden mütevellit gördüğüm lüzum üzerine bir yazı , bu muhabbetlerin neden şu siralarda yoğun olduğunun asıl sebebini bir sonraki mesajımda tek cümleyle yazacağım :) -----
Başlık : BİR YAZİ :)
IMF de buraya yada başka bir ülkeye gitmeye çok da hevesli değil artık
Eskiden IMF küresel sermayenin kontrolü altındaydı
Çok uluslu şirketler bir ülkeye çökmeden önce IMF yi önden yollayip zemini duzluyorlardi
Ardından birçok kamu ve özel sektör işletmesi el değiştirip tamamıyla yada ortaklık yapısı ile kismen bu küresel şirketler ve onlarin taseronlugunu yapan bir kısım yerli şirketlerin kontrolüne geçiyordu
Daha önceki stand by anlaşmalarına baktığınızda sadece kamu özelleştirmesi görmezsiniz , bunlara yerli özel şirketlerin başka gruplara devri de eşlik etmistir her zaman
Her IMF anlaşması küresel sermayenin buradaki taseronlarini ve bizzat çok uluslu sirketleri beslemistir geçmişte
Şimdi ne küre ne kuresellik ne de global dünya , kısaca lolipop topitop masallarının hepsi bitti artık sona erdi yada sona erme sürecinde
Bundan sonra hem yerelde hem dünyada bir çok küresel şirketin yada franchaising muhabbetlerinin battığını göreceğiz sürekli
O masal bitti artık
Dolayısıyla o masal ile birlikte o masalın tüm aktörleri yada o masaldan nemalanalar in tamamı margin olacaklar
Şu anda dünyadaki tüm hesaplar bu marjinin usturuplu bir şekilde sonlandirilip etrafına olabildiğince az zarar vermesi üzerine kurulu
O yüzden ne biz IMF ye gitmeye ne de IMF bize gelmeye hiç de hevesli değil artık :)
Şu anda neden bu IMF muhabbetleri gündemde yoğun bir şekilde yer tutmaya başladı
Cevap : son aylarda yaptigimiz
FAİZ İNDİRİMLERİ
:)
Bist100 de önce 103.500 kritik diyorlardı ekranlarda , benim için anlamsizdi
Ondan önce 100.000 diyorlardı o da benim graflarda anlamsiz kalıyordu
Şimdide 110 diyorlar o da tuhaf bir değer bir önemini göremedim
Bende kritik olan yer her zamanki gibi bir bant
106-107.500 bin arası kritik
Ustunde 110 sadece psikolojik bir direnç oluşturabilir belki , hani düz rakam ya
o kadar
Bakalım bakalım
Naçizane; xu 100 için 107 bin üzerinde aylık kapanış yapmadığı sürece,
Xu 30 endeksindeki güzide şirketlerimizde sadece trade yapmak mantıklı
Mal taşımak ise buz kaplı gölde yürüyüş yapmak gibi riskli
Trade her iki yönede yapılabilir, tabiki teknik Bilgi ışığı altında,
Ytd değildir,
Kısaca sizinle aynı fikirdeyim sn Viper
Suriye ye operasyonun geciktiğini dusunmekteydim ancak operasyon alanini haritada TV de gördüğümde bu gecikmeyi normal karşılıyorum artık
Savaştan değil operasyondan bahsediyoruz , savaşta birçok ülke böylesi bir alanda birlik kaydırır fakat bu bir operasyon ve savaşa göre çok daha zor
Böyle bir operasyonu dünyada yapabilecek ülke sayısı üçü beşi geçmez
Ek 23401
Bir kenarda dursun. Dikdörtgen formasyonu.
Mümkün
Ortam puslu
Önce sosyal degerlendirme yapalım :)
Lak lak topiklerini dikkatle takip edersen eski sözüm ona forum duayenleri en az üç nikle cirit atıp kendi kendilerine diyolog kurup gel gele başladılar
Bu ilk olarak potansiyel müşteri olduğu anlamina gelir ama bunu kinetige çevirmek kolay değil
İkinci olarak da güçlü ve bitirici hareketlerinde yakınlaştığı anlamına gelir
Yani forumlarin alavere dalavere endeksi top yaptı :)
Teknik olarak ise grafikler çok şeye gebe
Ben şahsen böyle dönemlerde olası dönüş demeyeyim de konsolide noktalarını kabaca tespit etmek için endeksi bir kenara bırakıp iki yere bakarım
Birincisi dünya endeksleri ile bizim aramızdaki ilişki
İkincisi ise spot
Herkesin gözünü endekse diktiği bir ortamda bu ikisi yardımcı olabiliyor
Ben merkezin yerinde olsam 250 baz puan faiz indirirdim
Bana göre tam zamanı
Eğer bunu yapmazsa çok değil bir ay içerisinde bunu yapmadigina pişman olacagini düşünüyorum
Fırsatı kacirdim diyecektir
Hiç bir zaman dolara takılmayın faize bakın , doların partnerini kontrol edersen doları da kontrol edersin
Bu dth , operasyon , aman dolar yükseliyor havalarında faiz unutulmamalı
Bir ay sonra bunların hepsi unutulur elinde düdük gibi yüksek faizle kaliverirsin
Herkesin Türkiye ye yaptırım uygulanma korkusu içerisinde olduğu şu günlerde beni bu olasılık hiç tedirgin etmiyor çünkü bunlar hamsomatik korkular
Piyasa çalkalanır malkalanir hepsi bu
Zaten piyasa nin calkalamasi için yaptırım olması gerekmiyor
Esas benim ilgilendiğim yaptırım çin yaptırımı
Bu yaptırım Türkiye ye için ballı börek olur ki olacak
Yaptırım mi ? :)
Bu yaptırıma bakmak lazım hatta bakmaya da gerek yok ivmemizi katlayacak bu gelişmeler ve bunlar kendiliğinden tesadüfen doğal ortamında olan gelişmeler değil
Milimi milimine planlanmış gelişmeler
Aralık vade 123.200 den gayet uygun diye düşünüyorum
Şu an öyle :)
Vadeli tarafta
Yakın vade Ekim yada Aralık vade hiç farketmez
Gördüğüm kritik rakamlar aşağıdaki gibi
Aşağıda 116.000 kirarsa 109 bin gibi
Yukarıda 127.000 kirarsa 134.000 gibi
Bantlar geniş kanal geniş
Gündem geniş
Kar marjı da zarar marjı da geniş
Çok Dikkatli olmakta fayda var
Genel konjekturde baktigim şey Hatice değil netice
Netice şu
ABD Çin i dizginlemekle kalmıyor ticaretini de olduğu gibi dizayn etme çabasında , teknolojik ürünleri de masaya getirecekler daha çin ile
Tüm bunlar olurken Amerikalı işadamlarından oluşan heyet nelerden ne kadar üretebilirsiniz , bizim ihtiyaç bu kadar senin üretim ne kadar ve ne kadar zamanda nereye kadar cikarabilirsin üretim kapasiteni diye buraya gelip bizim patronlar ile toplantı yapıyorlar
Netice bu
Ben buna bakarım
Dikkatinizi çekerim Avrupa ile birlikte Avrupa pazarı da gittikçe daha da daralacak ya hani :)
hatirlatmakta fayda görüyorum
Attention please !!!
Abd ile rusya nin Ortadoğu da ortak çıkarları var
ABD ile Rusya zaten anlaşmış vaziyetteler ama bir günlük iki günlük değil yıllardır anlaşmış vaziyetteler
Kime karşı anlaşmış vaziyetteler
Avrupa'ya karşı anlaşmış vaziyetteler
Orta Doğu'da Avrupa , tabi Avrupa derken açalım
Öncelikle İngiltere ve Fransa'ya karsi işbirliği icindeler
Almanya ortadogu da bu ikisine karşı mevzi oluşturma çabasında , pay alma derdinde İDİ
SADECE İDİ
ABD ve Rusya nin bunların (başta ingiltere olmak üzere fransa nın) etkinliğini sifirlayacak ve kendilerinin bölgenin kontrolünü oluşturacak yapılanmaları; orduları ve bölgede destek verdikleri terör örgütleri dışında yok
O yüzden orada askerleri de var çünkü ancak o şekilde var olabiliyorlar
Özellikle İngiltere ve fransa nin orada asker bulundurmasina gerek yok varsa da sembolik
Neden ?
çünkü bu iki ülke zaten Ortadoğu ve Arap dünyasında , gerek siyasileri , gerek işadamları gerek sivil toplum kuruluşları , gerek medyası vesaire vesaire vasıtasıyla örgütlü
O zaman ABD ve Rusya oraları karıştırıp dağıtıyorlar böylece de Avrupa'nın kontrol ettiği yapıları etkisiz ve de anlamsız hale getiriyorlar
Kontrolü ise Türkiye ye birakacaklardir diye düşünüyorum
Çünkü bu bölgede kendileri ne İngiltere ile Fransa kadar örgütlü ne de herhangi bir yakınlık bağı var ( ırk din vesaire )
Türkiye'nin bölgeyle tarihsel bir doku uyuşması var , abd ve Rusya gibi doku uyusmazligi yok
İngiltere ve fransa gibi örgütlü olmasına şu aşamada gerek de yok çünkü işin o tarafini tarumar ederek ABD ile Rusya hallediyor zaten , ancak ileride o bölgelere iyice nüfuz etmemiz için gerek olacak
Bu toz dumanın ortadan kalkmasinin ardından bölgenin yeniden dizayn ve inşası olacak elbette
Bu , bizim isimize gelir
ABD nin işine gelir
Rusya nin da işine gelir
Mesele bu kadar basit
Avrupa mi ?!!!
Cukturet gitsin hepsini :kahkah:
Ortadoğu meselesi çözülüp ortalık dinginlestikten sonra bir kaç yıla kadsr sıranın balkanlara geleceğini düşünüyorum
İkinci doku uyusma bölgesi orası :)
Macaristan safını şimdiden belli etti bile
Bulgaristan ve Sırbistan zaten Ruslardan sorulur
Hırvatistan ve Slovakya da alman ve Fransızların etkisi kontrolü var , özellikle de almanlarin
Romanya da fransizlar etkili
buralara da ABD çomak sokarsa
Diğerlerine de bakarlar artık gibisinden düşünüyorum :)
Yukarıdaki aktörlerin yanında İsrail'in bu işin neresinde olduğunu merak etmem
İzleyecegim bir filmdeki figuranlarin ismini merak etmem gibi bir şey
İsrail'e , biz ve bir kaç Arap ülkesinin dışında bu kadar çok önem atfedip bu kadar büyüten bir ülke yoktur dünyada
Kaale bile almazlar , ne halkı ne devletleri .
Ha koruyup kollayani var mıdır vardır ama bu bile onun önem atfedilmeyecek bir ülke olduğunu gösterir aslında
Özetle
İsrail'in bu işin neresinde olup olmadiginin zerre kadar önemi yok
Neresinde olmasını isterlerse orasinda olur