FIL mi aldınız Sn.webster ? Eğer FIL için emir verdiyseniz bekliyor olabilir 13:30'da gerçekleşek emir 14:00 civarı hesabınızda görülecek. Hangi banka üzerinden aldınız acaba ?
Printable View
Dönemsel Getirilere Göre En fazla değer kazanan ilk üç fon.
Aylık
1. TPZ TEB PORTFÖY KİRA SERTİFİKALARI (DÖVİZ) KATILIM FONU %12.33
2. TGA GARANTİ PORTFÖY DÖRDÜNCÜ DEĞİŞKEN FON %3.58
3. KRC KARE PORTFÖY BİRİNCİ BORÇLANMA ARAÇLARI FONU %2.67
3 Aylık
1. TPZ TEB PORTFÖY KİRA SERTİFİKALARI (DÖVİZ) KATILIM FONU %25.13
2. ARE İSTANBUL PORTFÖY YABANCI (GELİŞMEKTE OLAN PİYASALAR) BORÇLANMA ARAÇLARI FONU %14.51
3. TDG İŞ PORTFÖY YABANCI BORÇLANMA ARAÇLARI FONU %14.08
6 Aylık
1. TPZ TEB PORTFÖY KİRA SERTİFİKALARI (DÖVİZ) KATILIM FONU %31.96
2. ARE İSTANBUL PORTFÖY YABANCI (GELİŞMEKTE OLAN PİYASALAR) BORÇLANMA ARAÇLARI FONU %24.11
3. TLE TAALERİ PORTFÖY YABANCI BORÇLANMA ARAÇLARI FONU %20.97
1 Yıllık
1. TPZ TEB PORTFÖY KİRA SERTİFİKALARI (DÖVİZ) KATILIM FONU %53.93
2. ICA ICBC TURKEY PORTFÖY ALTIN FONU %48.96
3. KIS QİNVEST PORTFÖY KİRA SERTİFİKASI KATILIM (DÖVİZ) FONU %37.26
Verileri TEFAS'tan aldım yanlışlık varsa bildirin lütfen :)
Admustafa hocam
Daha once sormusmuydum bilmiyorum
Garanti gpy2 hakkinda bilginiz var midir?
Sn.Webster gpy2 garantinin 2.Para piyasası fonu sanırım. Garanti bankası hesabınızdan alım yapabilirsiniz. Daha önce FIL sorduğunuz için onunla karşılaştırırsak aylık bazda 0.3 puan geride gözüküyor sanki. Eğer 0.3 puan önemli değilse bankanızın fonu olduğu için size alım satım gibi işlemlerde FIL'den daha esneklik sağlayacaktır.
SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Herkese iyi günler ben yatırım fonları ile ilgili kafama çok takılan ve bir türlü de cevabını bulamadığım bir soruyu sormak istiyorum.
Ben mesela ALTIN fonu aldım. Elbetteki aldığım fonun içerisinde büyük miktarda altın veya Altına dayalı ürünler var. Şimdi benim aldığım bu fonu yöneten değerli fon yönetici arkadaş altında sadece uzun pozisyonda bekleyerek mi para kazanıyor.
Örneğin ben ve benim gibi diğer yatırımcılar Türk Lirası verdik fonu aldık bu fonun yetkilisi de parayla altını mı alıp bekliyor. Eğer böyle bişey yapıyorsa bu çok mantıksız değil mi ?
Benim sormak istediğim soru bu fon yöneticisi Altının düşeceğini de tahmin ederek kısa (short) pozisyona geçerek aynı zamanda altının düşüşünden de pay sahiplerine kazanç sağlıyor mu ?
Bu fon sadece altının yükselişinden para kazanıyorsa eğer ben ne diye altın fonu alıp %2-3 fon gider kesintisi ve %10 stopaj ödeyeyim ki gider gram altın alır ordan kazanmanın yolunu bulurum.
Son olarak bu soruyu neden sorduğuma gelirsek : Bir videosunda YAŞAR ERDİNÇ hoca borsada açığa satışın neye yaradığını anlatırken '' borsa fonları sadece yükselirken değil düşerkende açığa satış sayesinde kar ederler '' demişti . Bende şimdi şunu düşünüyorum Altın fonu altın düşerken neden kar etmesin ki ? veya petrol fonu petrol düşerken neden kar etmesin ?
Söylediklerinize katılmamak elde değil. Dediğiniz gibi bir yönetim olması fonları tercih eden yatırımcı sayısını arttırıp fon gelirlerini arttıracaktır. Fakat portföy yöneticilerini mi farkında değil bu durumun yoksa bilmediğimiz bir durum mu var diye düşünmeden edemiyor insan. Altın fonu getirilerine bakıyorsunuz geçen bir yılda altın %26.5 değer kazanmış altın fonlarından sadece bir tanesi bu kazancın üzerinde getiri elde etmiş 6 Aylık karşılaştırma yaparsanız o fonda altın getirisinin altında getiri elde etmiş 6 ay sonunda.
Ustadlar bir sorum olacak
Bu ppf ler risk tasiyorsa suan en saglam ozel banka garanti onun ppf sini almakmi fil almak mi mantikli?
Tum ppf leri riski ayni 1 derecesi en dusuk risk
Saglam bank falan hepsi efsane
Ben parami eritecegim ki saglam olsun ya olmasin !
PPf lere bir sey olursa merkez bankasina bir sey olmak demektir
Ben sizin tum forum topik lerde postlarizi okudum
Tavsiyem doviz banka fon hisse altin degil
Paranizla iş başlayin ne siz zarar edin ne başkalari karizda fazla !
İş Portföy aylık fon bülteni yayınlıyor. Aylık dağılım önerileride sunuyorlar bültende. Bakmak isteyenler aşağıdaki linkten kontrol edebilir.
https://www.isportfoy.com.tr/tr/yatirim-fonlari-bulteni
Yaşa göre fon portföy dağılımı nasıl olmalı hakkında bilgilendirici video. Video her ne kadar BES fonları için yapılmış olsada fon yatırımı yapmak isteyenler içinde faydalı olabilir. https://www.youtube.com/watch?v=sPVl...ature=youtu.be
Cumartesi para fonu alabilir miyiz? Alırsak getirisinden faydalanır mıyız?
Selamlar.
Bazı bankalar Cuma belli bir saatten sonra alım yapılmasını tamamen durduruyor, bazısı fon alım emriniz pasifte bekler diyor satan olursa alabilirsiniz diyor. Bazısı ertesi gün fiyatından gerçekleşir diyor. Fakat pratikte böyle bir işlem gerçekleştirmiş değilim veya gerçekleştiren bir kişi tanımadım. Cumartesi günü nakit değerlendirilebilecek enpara birikim hesabı dışında bir ürün yok sanırım.
Şimdi denedim, alınıyor ama pazartesi fiyatından, yani ha bu gün aldınız ha pazartesi aldınız fark olmuyor, kar yok.
Ama birde riski var bu gün pazartesi fiyattan alınıyor ama Pazartesi saat 00.00' a kadar para lazım olup satarsanız Cuma fiyatından geri alıyor, en iyisi hafta sonu alım yapmamak.
İş Portföy Yatırım Fonları Haziran Bülteni yayınlanmış. Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
https://gorsel.isbank.com.tr/kampany...C3%BClteni.pdf
Birde İş'te Fon uygulaması mevcut onada aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz
https://www.isportfoy.com.tr/tr/iste-fon
İlginç bir fon aldığı temettüleri ödeyen hisse fonu :)
AZİMUT PYŞ KAR PAYI ÖDEYEN HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=GSP
Fonun yatırım stratejisi; fon toplam değerinin en az %80'i devamlı olarak yerli ve
yabancı ihraççı paylarına yatırılır. Fonun yatırım stratejisi uyarınca ağırlıklı olarak BIST Temettü
Endeksine dahil olan ihraççı paylarına yatırım yapılır. Diğer taraftan BIST Temettü Endeksine dahil
olmamakla beraber yapılan analizlerle birlikte temettü potansiyeli yüksek görülen ortaklık paylarına
fon portföyünün %40 ını aşmamak kaydı ile yatırım yapılabilir. Fonun hisse senedi yoğun fon
olması nedeniyle fon portföy değerinin en az %80 i devamlı olarak menkul kıymet yatırım
ortaklıkları payları hariç olmak üzere BİST te işlem gören ihraççı paylarına, ihraççı paylarına ve pay
endekslerine dayalı olarak yapılan vadeli işlem sözleşmelerinin nakit teminatları, ihraççı paylarına
ve pay endekslerine dayalı opsiyon sözleşmelerinin primleri ile borsada işlem gören ihraççı
paylarına ve pay endekslerine dayalı aracı kuruluş varantlarına yatırılır. Fon portföyüne yabancı para
ve sermaye piyasası araçları da dahil edilebilir.
Buna göre fon, düzenli olarak nakit temettü ödeyen ortaklık paylarına yatırım yaparak,
yatırımcısına orta-uzun vade perspektifinde bu payların değer artışlarından elde edilen sermaye
kazancı ile dağıttıkları temettülerden oluşacak bir nakit akışı sağlamayı hedeflemektedir. Söz konusu
nakit akışı, her yılın Ocak ayının ilk iş günü ile Temmuz ayının ilk işgünü yapılacak kupon ödemeleri
ile sağlanacaktır. Kupon ödemesinin oranı; 6 aylık dönemde tahsil edilmiş olan nakit temettülerin
toplamının, dönem sonu itibariyle fonun dolaşımda bulunan pay adedine bölümü ile bulunur. Fonun
ödeyeceği kupon, fonda oluşan karın dağıtımı değil, elde edilen nakdin uzun vadeli yatırımcılara
yansıtılmasıdır. Bu tutarın ödenmesi ile fonun toplam değerinde kupon tutarı kadar azalış
gerçekleşecek ve bu azalış katılma payı fiyatına oransal olarak yansıyacaktır.
Ustad bu basligi kilitleyelim
Ben yandim eller yanmasin...
Gtl son anda bana 22 kusur sokmustu da nasil kacacagimi sasirmistim
bes te altın fonu tercih ediyorum bende.
altın fonu dediği şeyi incelediğimde kira sertifikalarına büyük bir yüzde ile parayı yatırıyor.
kalan miktarı yine gram bazında altına dayalı enstrümanlarda değerlendiriyor.
ben direk ons bazında yatırım yapan bir fon bulamadım.
incelemek lazım türev enstrümanları kullanarak yatırım yapan bir fon olmalı zira yüksek risk grubuna giren bir fon türü altın fonu
Bes'te fon seçim kısmında malesef hesabınızın olduğu BES şirketinin fonlarına mahkumsunuz. Tahvil bonolarda kira sertifikası da altına dayalı ürünlerdir diye tahmin ediyorum. Bende avivasa'nın BES hesabı var altın fonu %99 altın içeriyor gözüküyor AHE'nin fonuyla aynı neredeyse getiri.
Arkadaşlar ,tüm Valörsüz fonları listeleyeceğimiz bir site yada sistem var mı? Hazır listelenmişi varsa o da olur